Ερντογάν: Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τον άνδρα, δεν γίνεται

Ερντογάν: Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τον άνδρα, δεν γίνεται Facebook Twitter
20

Νέες αντιδράσεις προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του, αυτή τη φορά για τις γυναίκες, οι οποίος, όπως είπε, «δεν είναι ίσες με τους άνδρες».

Ο Τούρκος πρόεδρος, επικρίνοντας το κίνημα του φεμινισμού ανέφερε ότι από τη φύση τους δεν μπορούν οι γυναίκες να είναι ίσες με τους άνδρες και κατηγόρησε  τις φεμινίστριες, ότι είναι αντίθετες στη μητρότητα.

«Η θρησκεία μας έχει καθορίσει μια θέση για τις γυναίκες: τη μητρότητα», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε συνέδριο, αναφερόμενος στη θέση των γυναικών στην κοινωνία.  

«Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το κατανοήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει στις φεμινίστριες, γιατί αυτές δεν δέχονται ούτε καν την ιδέα της μητρότητας», τόνισε ο Ερντογάν ενώπιον ενός κοινού που αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες.

Όπως τόνισε οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο «επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

«Ο χαρακτήρας τους, οι συνήθειές τους και η φυσιολογία τους είναι διαφορετικές [...] δεν μπορείς να βάλεις μια γυναίκα που θηλάζει στην ίδια θέση, με τις ίδιες απαιτήσεις, με έναν άνδρα, που δεν έχει τις ίδιες ευθύνες», εξήγησε.

«Δεν μπορείς να ζητήσεις από μια γυναίκα να κάνει τις ίδιες δουλειές με έναν άνδρα, όπως έκαναν παλιά τα κομμουνιστικά καθεστώτα», πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Να της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι αντίθετο με την ευαίσθητη φυσιολογία της».

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Ο φοβερος κυριος Ερντογαν πραγματικα προσφερει αφθονο γελιο τελευταια.Μαλλον θα επρεπε αντι να προσπαθει να μπλοκαρει το twitter να ανοιξει ενα λογαριασμο να απολαμβανουμε τους ερντογανισμους του πιο συχνα
"Oι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες, δεν γίνεται" Η πλάκα είναι οτι έχει δίκιο δεν είναι ίσες, βιολογικά είναι ανώτερες, αλλά μη του το πείτε, ας μη του χαλάσουμε το όνειρο.
Γιατι καταψηφιζομαι;Εκανα απλα μια ερωτηση γιατι ο παραπανω ειπε κατι που δεν καταλαβα ουτε πιστευω ειναι αυταποδεικτο. Ο επομενος που θα πατησει το ΟΧΙ να απαντησει παρακαλω.
Δεν καταλαβαίνει οτι ισότητα δεν ειναι το να είσαι ίδιος με κάποιον. Ισότητα είναι να ´χεις τα ίδια δικαιώματα, νομική προστασία, προσβαση στην υγεία και εκπαιδευση με τους υπόλοιπους συμπολήτες. Αυτή η συζήτηση έχει κλείσει εδώ και καιρό. Αυτό που συζητουν´ν οι φεμινίστριες πλέον είναι για το δικαίωμα στην επιλογή και πως επηρεαζόμαστε από πολιτισμικές πιέσεις. Ποτέ μια φεμινίστρια δεν είπε οτι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παιδιά. Η συζήτηση πλέον είναι οτι μία γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να διαλέξει τι θέλει. Αν θέλει παιδιά δικαιωμά της, αν όχι, πάλι δικαιωμά της και δεν πρέπει να την ενοχλεί κανείς. Φεμινισμός σήμαίνει το δικαίωμα να επιλέγω, αλλά που να το καταλάβει αυτό.Επίσης, αν μια μητέρα ή ένας πατέρας μπορεί να παίρνει γονεϊκή άδεια το όφείλει επίσης σε γυναικείες οργανώσεις που πάλεψαν για αυτό το κεκτημένο.
Εχει δυστυχώς ξεφύγει έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα νομίζει οτι διοικεί τη οθωμανική αυτοκρατορία, κανει δηλώσεις που συζητιούνται δίνει το ελεύθερο στους στρατηγούς του να προκαλούν οσο θέλουν στο Αιγαίο. Δεν τα βλέπω καλα τα πράγματα.
ok, άρα διαφορετικές όχι κατώτερες ή ανώτερες. Άλλο διαφορετική φυσιολογία (προφανώς) και άλλο να τις υποβιβάζεις επειδή ερμηνεύεις τα της θρησκείας σου έτσι.
Δεν μπορείς να "της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί" συμφωνούμε απόλυτα (γιατί μήπως επιτρέπεται να δώσεις σε έναν άνδρα ένα φτυάρι και να τον αναγκάσεις να εργαστεί;;;).Να της επιτρέψεις αν θέλει να έχει ένα φτυάρι και να εργαστεί γίνεται; Ή και αυτό απαγορεύεται;Η διαφορά της εξελικτικής ψυχολογίας με τον κοινωνικό δαρβινισμό.Η εξελικτική ψυχολογία λέει ότι η φύση της γυναίκας ευνοεί περισσότερο την φροντίδα του παιδιού, ενώ του άνδρα την σωματική εργασία, γιατί έτσι δίνονταν για πολλές εκατοντάδες χιλιετίες καλύτερες πιθανότητες στο παιδί τους να επιβιώσει.Ο κοινωνικός δαρβινισμός ότι εφόσον η φύση το ευνοεί θα πρέπει να γίνει και κοινωνικό/νομικό status και μάλιστα πάγιο. Δεν είναι τυχαία νομίζω η παρομοίωση πολλές φορές του "Σουλτάνου" με τον Χίτλερ. Ακολουθούν παρόμοια χνάρια.
"""Όπως τόνισε οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο «επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση»."""Νομιζω οτι ο μεγαλος Tayip Erdogan απεδειξε πλεον,περαν πασης αμφιοβολιας,οτι η Τουρκια ειναι μια εντελως συγχρονη χωρα,αποτελει παραδειγμα προς μιμησιν για ολον τον πολιτισμενο κοσμο.και ειναι απολυτως ετοιμη να ενταχθει στην Ευρωπαικη Ενωση.Evet Efendim !!!
και η Ελλάδα αποδεικνύει καθημερινά πόσο σύγχρονη χώρα είναι και πόσο της αξίζει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάνε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (μεταξύ άλλων).Τι; Αυτό είναι ισοπεδωτικό; Δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον πληθυσμό;Άλλο αυτό και άλλο οι κακοί Τούρκοι. Ουγκ.
Κοίτα δεν έχεις άδικο, μια στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί βια, σωματική ή σεξουαλική, πολλές φορες οι αποφάσεις δικαστηρίων θυμίζουν δικαστήρια στα βάθη της ανατολίας. Και εδώ έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αλλά το άτομο (Ερντογάν) το χει τερματίσει. Έχει καταργήσει τις εκτρωσεις, κάνει συνέχεια σχόλια για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι γυναίκες, τα οποία σχόλια αν σκεφτεί κανείς οτι είναι πρόεδρος της Τουρκίας, επηρεάζουν μια ήδη ανδροκρατική κοινωνία ενάντια στις γυναίκες. Αυτό που λες πάντως για Χρυσή Αυγή όντως ισχύει, 500.000 συμπολίτες μας ψήφισαν μια βαθιά μισογυνική και ρατσιστική οργάνωση, και θα πρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο.
Δεν είναι θέμα άδικου.Μας λέει οτι οι άντρες είναι πιο μυώδεις από τις γυναίκες.Και αυτή είναι αιτία να μειονεκτεί στις θεμελιώδεις αξίες;Είναι ηγέτης ενός κράτους,δεν επιτρέπετε να μιλάει σαν νεάντερταλ.