Απεργία την Πρωτομαγιά

«Ο Φορτσάκης αποφασίζει ερήμην μας»

«Ο Φορτσάκης αποφασίζει ερήμην μας» Facebook Twitter
9

Καταγγελίες κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θ. Φορτσάκη κάνει ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Σκορδούλης με δημόσια δήλωση του.

Όπως αναφέρει το vathikokkino, ο κ.Σκορδούλης τονίζει ότι "η αυταρχική πρυτανική διοίκηση και η έξαρση της αστυνομικής βίας ενάντια στους φοιτητές μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην εκπαίδευση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί".

Η δήλωση του κ. Σκορδούλη αναφέρει:

"Θέλω να καταστήσω γνωστό ότι ουδέποτε ενημερώθηκα για τυχόν "προβλήματα" που πιθανόν να προέκυπταν από τη λειτουργία του κτηρίου του Νέου Χημείου στο οποίο στεγάζεται το Παιδαγωγικό Τμήμα. Το κλείσιμο του κτηρίου και η ακύρωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε αυτό (λοκ άουτ) αποφασίστηκε χωρίς να ερωτηθούν τα εκλεγμένα όργανα του Τμήματος.

Η αυταρχική πρυτανική διοίκηση και η έξαρση της αστυνομικής βίας ενάντια στους φοιτητές μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην εκπαίδευση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Προϋπόθεση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί η βίαιη καταστολή κάθε διαφορετικής άποψης και συμπεριφοράς στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Η αστυνομική βία απέναντι στους φοιτητές μας είναι καταδικαστέα. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος που προϋποθέτει ελεύθερο διάλογο και ανταλλαγή επιχειρημάτων και όχι αστυνόμευση.

Θα συνεχίσουμε το δρόμο για ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο ανοιχτό στους πολίτες και για μια επιστήμη στην υπηρεσία του λαού.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ

Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ".

Ελλάδα
9

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
ρε γαμωτο, στεναχωριεμαι τοσο πολυ, που ζω με τοσα προβατα... γιατι ειμαστε λιγοι εμεις που αντιλαμβανομαστε, περα απο το κουτοχορτο που σερβιρουν; ειναι τοσο αδικο και κουραστικο..... Δηλαδη όλους εσάς σας ενοχλεί η κατάληψη; το ότι στο μέλλον, δεν θα εχετε να φάτε με τους μισθους αυτούς, το ότι έχετε γίνει σκλάβοι με τη θέλησή σας, και τα παιδιά σας (δυστυχώς θα κάνετε) αναγκαστικά θα είναι στην δημόσια εκπαίδευση, η οποία ήδη δέχεται πόλεμο, ξεφτιλίζεται, για να βγάλουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ λεφτά με ιδιοτικοποιήσεις δεν σας ενοχλεί ρε γαμώτο; μόνο τα λίγα άτομα που αντιδρούν; και αντί να το βουλώνετε, φέρεστε και εναντίον μας; Απλά ΕΛΕΟΣ
Ας είμαστε λίγο σοβαροί, όπως ο Φορτσάκης εξελέγη πρύτανης, έτσι κι αυτός εξελέγη Πρόεδρος. Αυτός για κάποιο λόγο δεν έχει δικαιοδοσία, αφού δε γουστάρουμε αυτά που λέει? Αυτό με τα "απολιθώματα άλλων εποχών" πολύ μου άρεσε, ομολογώ! όχι σαν κάτι ολόφρεσκιες ιδέες, όπως ο οικονομικός φιλελευθερισμός, έτσι @Vardaris ;
Ειναι καλο να ξεμπροστιαζονται μονα τους τα απολιθωματα αλλων εποχων.. Τοσο καιρο ο κυριος αυτος δεν εχει παρατηρησει πως εχει καταντησει το ΕΚΠΑ;Σε καθε αλλη σοβαρη χωρα, αυτος ο βαθια κοκκινος θα επρεπε να απολυθει επιτοπου για παραβιαση καθηκοντος, αλλα στο Ελλαντα μπορει να τραγουδαει ελευθερος τον Γκεβαρα..
Πανεπιστήμιο ελεύθερο στους πολίτες; Δηλαδή οι καταλήψεις είναι ελεύθερες; Και αν κάποιος θέλει να κάνει μάθημα; Η είναι τα μαθήματα "νεοφιλελευθερος αυταρχισμός";
Ναι @shady_forest, ειδικά αυτές για τhn "Επαναστατική Κριτική Παιδαγωγική". Έψαξα αρκετά, αλλά πουθενά δε βρήκα μια δήλωση για το θέμα, και τι να βρείς άλλωστε από μέλοος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτός κι αν στα έχει πεί σε ιδιωτικές συζητήσεις.