Tim Cook: Είμαι υπερήφανος που είμαι gay

Tim Cook: Είμαι υπερήφανος που είμαι gay Facebook Twitter
7

Σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσίευσε μόλις το Bloomberg, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος με την παρακάτω φράση του:

"Για να το ξεκαθαρίσουμε: είμαι υπερήφανος που είμαι gay και το θεωρώ ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που μου χάρισε ο θεός".

 

Μεταξύ άλλων ο CEO της πολυτιμότερης μάρκας του πλανήτη, ανέφερε ότι αρκετοί εργαζόμενοι της Apple γνωρίζουν τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, "και δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στον τρόπο που μου φέρονται". 

O Tim Cook, που το καλοκαίρι είχε συμμετάσχει ενεργά στις εκδηλώσεις του San Francisco Pride 2014, μαζί με ένα πλήθος εργαζομένων της Apple, παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν ήταν εύκολη υπόθεση για εκείνον, αφού η ιδιωτικότητα παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή του. Προχώρησε όμως στην συγκεκριμένη αποκάλυψη προκειμένου να δώσει θάρρος και να εμπνεύσει το αίσθημα της ισότητας και σε άλλα άτομα. 

"Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβιστή αλλά συνειδητοποιώ πόσο έχω ωφεληθεί από τις θυσίες άλλων. Έτσι, ακούγοντας κάποιοι ότι ο CEO της Apple είναι gay, μπορεί να τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν σε ζητήματα ταυτότητας που μπορεί να τους απασχολούν ή να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα, ή να τους εμπνεύσει ώστε να εμμείνουν σε ζητήματα ισότητας. Κι αυτό και μόνο αξίζει ως αντάλλαγμα με τη δική μου ιδιωτικότητα", τόνισε ο Tim Cook.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν βγαίνει νικητής στον πόλεμο των social media

Τech & Science / Το Ιράν βγαίνει νικητής στον πόλεμο των social media

Επιστρατεύοντας τους τεχνολογικούς «μαχητές» της νεότερης γενιάς που δημιουργούν viral περιεχόμενο μέσω ΑΙ, το Ιράν δείχνει να κυριαρχεί στον πόλεμο των κοινωνικών μέσων, κατατροπώνοντας τη χώρα των «tech bros».
THE LIFO TEAM
NASA ΓΗ ARTEMIS II APOLLO 8

Τech & Science / Από την αποστολή Apollo 8 μέχρι την Artemis II: Πώς άλλαξε η Γη μέσα σε 58 χρόνια

Παρά την τεχνολογική πρόοδο και τη συνεχή παρατήρηση της Γης από το διάστημα, η δύναμη αυτών των εικόνων παραμένει ίδια: μας υπενθυμίζουν πόσο μικρός και πολύτιμος είναι ο πλανήτης μας
THE LIFO TEAM
ΦΡΟΥΤΑ

Τech & Science / Smoothie, χυμός ή ολόκληρο φρούτο; Ο υγιεινότερος τρόπος να καταλώνετε τους καρπούς της φύσης

Τα φρούτα αποτελούν βασικό συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής, αλλά ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται έχει εξίσου μεγάλη σημασία με το αν δεν καταναλώνονται καθόλου
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΛΑΔΙ ΛΙΠΟΣ

Τech & Science / Λιγότερο λάδι, ίδια τραγανότητα: Nέα τεχνική μειώνει το λίπος στις τηγανητές πατάτες

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιο υγιεινή εναλλακτική για δημοφιλή τηγανητά τρόφιμα, χωρίς να αλλάζει η εμπειρία του καταναλωτή
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Για να κάνει coming out παντως σημαίνει ότι το έκρυβε, ε δεν το έκρυψε ποτέ ο άνθρωπος. Νομίζω και εδώ μέσα έχει συζητηθεί παλιότερα ότι είναι gay.
Το άρθρο μου φέρνει αναπόφευκτα στο νου έναν άσχετο αναγνώστη, που σε κάποιο άρθρο άλλης ιστοσερλίδας, παλιότερα, για ένα θέμα σχετικό με τους ομοφυλόφιλους είχε σχολιάσει, μεταξύ άλλων, ότι "είναι αδύνατον να κάνουν επιτυχημένη καριέρα, γιατί η ομοφυλοφιλία τους είναι τρομερό εμπόδιο στο να δημιουργήσουν κανονικές σχέσεις με τους συναδέλφους τους. Δεν το συζητώ".Δεν το συζητούσε κιόλας, ο πανίβλακας...
Ίσα ίσα, διαβασα σε αγγλική εφημερίδα πέρυσι οτι πλεον καινουργια τάση στις πολυεθνικές ειναι να προτιμούν LGBT επειδή ειναι λιγοτερο πιθανό να αποκτησουν παιδιά αρα λιγότερες αδειες, άτομα που αποσπουνται λιγότερο λογο οικογενειακών προβλημάτων δηλαδή κοστίζουν λιγότερο.Επιπλεον είναι θετικό για το ίματζ της εταιρίας που κερδιζει έτσι lgbt πελάτες. Πολιτικη της self-conscious Apple ήταν ανέκαθεν εναντιον της οποιας διάκρισης για lgbt, ηλικιακά η για ΑμεΑ.
Τότε θα προτιμούσα γυναίκες γιατί το παιδί είναι θετικό στον άντρα αλλά "αρνητικό" στη γυναίκα. Αν και δε νομίζω σε θέσεις πρωτοβουλίας να τους νοιάζει