"Κανιβαλισμός" στη Μυτιλήνη με ασθενή

"Κανιβαλισμός" στη Μυτιλήνη με ασθενή Facebook Twitter
27

 

 UPDATE: Ο πατέρας της κοπέλας που διαπομπεύτηκε ως φορέας του HIV παρεμβαίνει και διαψεύδει: «Ξέρω ποιος διαπόμπευσε την κόρη μου»

 

Σε διαπόμπευση φορέα του ιού HIV προχώρησαν άγνωστοι στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός», οι κάτοικοι σε γειτονιά της πόλης, αντίκρισαν αφίσες με το ονοματεπώνυμο μιας γυναίκας και την αναφορά ότι είναι φορέας του AIDS.

Οι δράστες φωτοτύπησαν και μοίρασαν αντίγραφα της ιατρικής γνωμάτευσης με το πλήρες ονοματεπώνυμο της ασθενούς. Μέχρι χτες το πρωί, περίοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή μάζευαν τις πεταμένες φωτοτυπίες που είχαν «μοιραστεί» κατά δεκάδες σε διάφορα σημεία, προκαλώντας σοκ και οργή στους περαστικούς που τις αντίκριζαν.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Της Ανθής Παζιάνου / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Δεν μπορεί να εξηγηθεί  ούτε με όρους οικονομικούς κρίσης  ούτε με τη λογική, ο κανιβαλισμός στον οποίο έχουν οδηγηθεί κάποιοι που  προκειμένου να σπιλώσουν την υπόληψη ενός ανθρώπου, έχουν οδηγηθεί σε μια άνευ προηγούμενο διαπόμπευση.

Σοκαρισμένη είναι μια ολόκληρη γειτονιά στο κέντρο της Μυτιλήνης , αλλά και όσοι πέρασαν από αυτή, χθες και προχθές το πρωί, όπου αντίκρισαν αφίσες με το ονοματεπώνυμο γυναίκας  και την αναφορά ότι είναι φορέας του AIDS

Μέχρι χτες το πρωί, περίοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή μάζευαν τις πεταμένες φωτοτυπίες που είχαν «μοιραστεί» κατά δεκάδες σε διάφορα σημεία, προκαλώντας σοκ και οργή στους περαστικούς που τις αντίκριζαν.

Η καταδικαστέα πράξη, πέραν των λόγων που την υποκίνησαν και δεν είμαστε σε θέση να τους γνωρίζουμε, έγκειται στο ότι ο δράστης ή οι δράστες φωτοτύπησαν ιατρική γνωμάτευση νοσοκομείου των Αθηνών ότι η εν λόγω γυναίκα έχει λοίμωξη του Ιού Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (Human Immunodeficiency Virus - HIV) και το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS), νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας.

Φωτοτύπησαν δηλαδή και μοίρασαν αντίγραφα της ιατρικής γνωμάτευσης με το πλήρες ονοματεπώνυμο της ασθενούς!

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Ντροπή και αίσχος. Ερεύνησε κανείς τα τοπικά γραφεία των γνωστών χρυσάγνωστων; Συνήθως σε αντίστοιχες οργανωμένες προσπάθειες λάσπης έχουν βάλει κάπου το βρωμόχερό τους, δε θα με παραξένευε αν ήταν έτσι κι εδώ.
Είναι τραγικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Πιθανόν ο συγκεκριμένος ανθρωπος που το έκανε εξαπατήθηκε από την κοπέλλα, ή και κόλλησε απ' αυτή και ηθελε να εκδικηθεί όσο πιο σκληρά γινεται. Σε αυτή την περίπτωση είναι εύκολο να βρεθεί.
Απάνθρωπο... Δεν υπάρχουν λόγια.Είναι τόσο αποκρουστικό που αφιέρωσα λίγο χρόνο να σκεφτώ αν υπάρχει έστω ένα σενάριο που να δικαιολογεί έστω και μερικά το δράστη. Το κοντινότερο που έφτασα είναι ότι πήγε με τη συγκεκριμένη κοπέλα και αυτή του απέκρυψε ότι είναι πάσχουσα. Και πάλι όμως ούτε τότε θα το δικαιολογούσα. Και μετά σκέφτηκα ότι τι συζητάμε όταν το ίδιο μας το κράτος έκανε το ίδιο έγκλημα με τη βούλα της νομιμότητας...
Αίσχος!Να ερευνηθεί το θέμα,να βρουν τον ένοχο..Τέτοια πράγματα στις μέρες μας!Κανονικά δε θα έπρεπε να ντρέπεται κανένας για το αν είναι φορέας του ιού. Απλά φταίει η κοινωνία που δεν έχει βρει τρόπους να αποβάλλει αυτό το ρατσιστικό στίγμα από αυτά τα άτομα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε για τον ιό αλλά δεν ξέρουμε πως να τον αντιμετωπίσουμε σε κοινωνικό επίπεδο...Τέτοια παιδεία έχουμε...
Έτσι είναι... Όταν κάνει κάτι τέτοιο ο υπουργός, επόμενο είναι να διαχέεται τέτοια συμπεριφορά και στο κοινωνικό σύνολο. Κι όταν κράζαμε κάποιοι τον λοβέρδο, υπήρχαν υπερασπιστές του πάντα για την ασφάλεια...
Είναι στιγμές που κατανοώ απόλυτα την αυτοδικία. Δεν θα με στεναχωρούσε καθόλου αν αυτόν που το έκανε τον σάπιζαν στο ξύλο. Όταν ήμουν μικρότερη ήμουν κάθετα αντίθετη στη βία. Τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρη πια.... Υπάρχει λόγος που οι πρόγονοι έλεγαν όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.......
αν θελει η δικαιοσυνη να βρει ποιοσ το εκανε το πραγμα ειναι σχετικα απλο....αρκει να βρεθει αν ειναι το χαρτακι αυτο απο το ντοπιο νοσοκομειο (βοστανιο) η απο καποιο ιδιωτικο μκροβιολογικο εργαστηριο και εν συνεχεια το κουβαρακι θα ξετυλιχθει...αρκει να μην σκονταψει το ολο σκηνικο στα στεγανα και το κλειστο της ντοπιας κοινωνιας.
Το γεγονός είναι τραγικότατο. Το έντυπο που το δημοσιεύει και το καταδικάζει είναι από τους πρώτους διδάξαντες στον τομέα του κανιβαλισμού, χωρίς δημοσιογραφική δεοντολογία και κάνοντας ενίοτε το χαλίφη στη θέση του χαλίφη. Και τώρα κάνουν τους θιγμένους. Ό,τι σπείρατε στο νησί θερίζετε σήμερα, κακόμοιρο Εμπρός. Και το παίζετε και έκπληκτοι!
Ντροπή μόνο και τίποτα άλλο...!!Ας ξόδευαν τον χρόνο και το χαρτί στο να μορφωθούν λίγο και να ενημερώσουν και τους άλλους για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!!!Κρίμα για το μυαλό που (δεν) διαθέτουν πολλοί και για τον κοινωνικό αναλφαβητισμό που τους διακατέχει!!!
Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για προσωπική επίθεση. Οι φορείς του HIV στη χώρα είναι εκατοντάδες, οι πάσχοντες από AIDS άλλοι τόσοι. Και ενώ οι φορείς και πάσχοντες δεν αντιμετωπίζονται μεν με το σωστό τρόπο, όπως κάθε άλλος ασθενής, δεν πέφτουν και θύματα τέτοιων επιθέσεων. Έχει διαπομπευτεί με αντίστοιχο τρόπο κανείς άλλος; Το περιστατικό είναι πρωτοφανές. Βγάζει μάτι ότι κάποιο κτήνος ήθελε να το κάνει αυτό για στοχοθετηθεί η συγκεκριμένη γυναίκα και ότι δεν πρόκειται για γενικευμένη ρατσιστική αντιμετώπιση έναντι των θυμάτων του ιού.
Μπράβο για την διορατικότητά σου. Όπως διαβάζω σύμφωνα με νεότερα πράγματι πρόκειται για ατομική επίθεση για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Τραγικό στις μέρες μας να διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις! Τέτοιες ανάρμοστες και επαίσχυντες πράξεις υπαγορεύονται από τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου, τα οποία έρχεται η αγωγή που ο καθένας λαμβάνει από το σπίτι και το περιβάλλον του και τα αμβλύνει , τα εκλογικεύει και έτσι μπορούμε και ενσωματωνόμαστε στην κοινωνία. Άρα απαίδευτοι, ακοινώνητοι και κυρίως αναίσθητοι άνθρωποι αυτοί που προχώρησαν σε μια τέτοια πράξη. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος.
δε βλεπω να λεει οτι η αστυνομία ψαχνει τους δράστες της αφισοκόλλησης και προβληματίζομαι έντονα...επισης ποια ειναι η θέση του ιατρικού συλλόγου να μιλήσει για το πως διερευσαν αυτά τα ιατρικά αρχεία στέλνοντας το ιατρικό απόρρητο περίπατο; πως θα τιμωρηθεί αυτός που "κοτσομπόλεψε" στο "χωριό" του τα όσα βλέπει στη δουλειά του (υποθέτω μιας και τα ιατρικά αρχεία δεν ειναι απλά εγγραφα τα οποία κάποιος μπορεί να πάρει αντί κάποιου άλλου έτσι απλά!); τραγικά πράγματα...... ξεφτυλίκια!
το ακομα πιο ανησυχιτικό είναι οι αρνητικοί ψήφοι σε σχεδόν ολα τα σχολια που παίρνουν θέση κατά του συμβάντος.... φαντάζομαι είναι είτε αυτοί που αφισκόλλησαν στο νησί είτε αυτοί που θα έκαναν το ίδιο! Συγχαρητήριά έτσι γίνεται πρόοδος.....βαδίζοντας προς τους μεσαίωνες του μυαλού σας....
Δεν έχω λόγια πλέον... θλίβομαι που ζω σε αυτή τη χώρα. Που μονίμως με πληγώνει. Αλλά δεν φταίει η χώρα τελικά... αλλά η μονάδα, ο άνθρωπος που μαζί με άλλους κάνουν το σύνολο. Η κουλτούρα, η παιδεία ή τέλος πάντων δεν μπορώ να το προσδιορίσω κάπως αυτή τη στιγμή από το ΣΟΚ. Είμαστε μονίμως έτοιμοι να κατασπαράξουμε το συνάνθρωπο μας. Μα όλοι πια αναμάρτητοι, αλάνθαστοι και έτοιμοι για να λιθοβολήσουν το λάθος, το διαφορετικό. Απλά έχω ένα πλάκωμα στο στήθος πρωί πρωί μετά από αυτό.
Δες και την καλη πλευρα της ειδησης : "Μέχρι χτες το πρωί, περίοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή μάζευαν τις πεταμένες φωτοτυπίες που είχαν «μοιραστεί» κατά δεκάδες σε διάφορα σημεία, προκαλώντας σοκ και οργή στους περαστικούς που τις αντίκριζαν."