Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει;

Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει; Facebook Twitter
82
Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει; Facebook Twitter

Κάθισα και μέτρησα τις αμαρτίες που περιλαμβάνονται στο έντυπο κάποιας εκκλησίας το οποίο κυκλοφορεί online εδώ και αρκετούς μήνες. Μερικές απ' τις αμαρτίες δεν τις είχα καν ακουστά, άλλες δεν τις θεωρούσα καν αμαρτίες, ενώ κάποιες light έπαθα σοκ που τις είδα δίπλα δίπλα στην παιδεραστία, το βιασμό ή τον φόνο. 

Η πλήρης, απολαυστική λίστα:

Από τις 138 αμαρτίες που αναφέρονται, μέτρησα 58 που βεβαιωμένα έχω κάνει, είτε επειδή αυτή είναι η (σεξουαλική) μου φύση, είτε επειδή αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Πώς γίνεται να μην έχεις φιλοδοξία, να μη νιώσεις οργή και θυμό, να μη νιώσεις ανυπομονησία ή ακόμα και περιέργεια;

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα καταπιέζει τόσο πολύ τα συναισθήματά του για να μη νιώσει ούτε θυμό, ούτε ενοχές, ούτε ζήλια, ούτε τίποτα. Ίσως στον επόμενο (αν υπάρχει) κόσμο θα είναι Βασιλιάς, όμως σ' αυτόν εδώ είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται ψυχίατρο, για το καλό του. 

Μερικές απ' τις πιο ενδιαφέρουσες αμαρτίες που έχω κάνει: Αθεϊα, Ολιγοπιστία, Θεωρία Δαρβίνου, Μούτζωμα (!), Μη σαρκική εγκράτεια στις γιορτές, Δικαιολογίες Ψευδείς, Ψέμματα, Κάπνισμα, Ανυπακοή, Αυνανισμός, Χοροί Έξαλλοι, Αστεία πονηρά, Οφθαλ(μ)οπορνεία (αν είναι αυτό που καταλαβαίνω), Κρυφάκουσμα, Περιέργεια.

Πιο ένοχος απ' όλα όμως είμαι σίγουρα για την "Κακή Μουσική".

Αγαπημένα μου highlights: 

Αισχρές Επιθυμίες

Συμβουλές Κακές

Αργολογία (;)

Περιφρόνυση (τα ορθογραφικά λάθη ευτυχώς δεν είναι αμαρτία, γιατί η λίστα είναι γεμάτη από τέτοια, όπως Κολακία, Αλαζωνία κλπ)

Ψευδοπροφητεία (προσπάθεια αυτοκριτικής;)

Πονηροί Λογισμοί

Χειρονομίες Κακές

Κατάκριση / Ιεροκατάκριση (κι άλλη αυτοκριτική)

Πρωσοπολατρεία (και ορθογραφικό, και αυτοκριτική)

Ειδωλολατρεία (αυτοκριτική αλλά χωρίς ορθογραφικό)

Σιμμωνία (;) 

Κομματικός Φανατισμός

Λαθροφαγία

"Γογγισμός (βογκητά)"

*****

 

(Αν θέλετε, μετρήστε πόσες έχετε κάνει εσείς, και εξομολογηθείτε στα σχόλια...)

 

 

 

82

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
82 στα 138.. not baad.. αν παρεις στα σοβαρα την λιστα και αφαιρεσεις το ανθρωπινο συναισθημα αναρωτιεμαι αν θα μεινουν καμια 10αρια.. στην ουσια αυτο που προσταζει η λιστα ειναι να μην ειμαστε ανθρωποι. Για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι στους φονους παιδεραστιες κλπ.
Όταν αναφέρει ότι τα βογκητά είναι αμαρτία, το εννοεί σε συνδυασμό με κάποια άλλη αμαρτία ή από μόνα τους? Δηλαδή αν πονάς διαπράττεις αμάρτημα κολάσιμο? -_-
Λογικά όλοι έχουμε κάνει τα περισσότερα από αυτά που αναφέρονται. Πέρα από τα πολύ σοβαρά αμαρτήματα (πχ φόνος, παιδεραστία κ.λπ.) προσωπικά θεωρώ σοβαρό και ενοχλητικό για τους άλλους την ειρωνεία, όπως η ειρωνεία για τα πιστεύω του άλλου, τα διάφορα λάθη τα οποία μπορεί να κάνει ή για την μόρφωση του.
Οπότε, είτε κάνεις ένα τσιγάρο είτε βιάσεις είτε ειρωνευτείς, ένα και το αυτό, στην κόλαση θα πας ούτως ή άλλως γιατι φυσικά, ναι, έχει την ίδια βαρύτητα. Και φαντάζομαι ότι, το δίχως άλλο διαχωρίζουμε και τα είδη του τσιγάρου έτσι? ο αργιλές που ειναι και πιο παραδοσιακός σε παει απλά καθαρτήριο ενώ πούρα - μπάφοι κτλ μιλάμε για το τελευταίο επίπεδο κολάσεως. Δίπλα απ αυτούς που ειρωνεύονται
Στην λιστα εκτος απ'την αποπειρα αυτοκτονιας ειναι και η αυτοκτονια...δηλαδη πως γινεται αυτο?Μετα θανατον πας στην εκκλησια της γειτονιας σου και εξομολογεισε?
Δυστυχώς το πάνε πιο μακριά, αν ο παππάς γνωρίζει πως ο νεκρός αυτοκτόνησε, μπορεί και να αρνηθεί να κάνει την κηδεία.Το έχω δει με τα μάτια μου αυτό.
Όσες φορές και να κάνεις ένα από αυτά μετράει σαν μία αμαρτία, ή η κάθε φορά μετρά ξεχωριστά; Γιατί αν είναι το δεύτερο θα υπάρχει θέμα με ορισμένες (βλέπε οφθαλμοπορνεία, ηδονισμός, αυνανισμός)
Είναι προς γνώση και συμμόρφωση.....Αν σκέφτεσαι να αυτοκτονήσεις να το ξανασκεφτείς αν και τότε θα πέσεις στις υπόλοιπες αμαρτίες: Αισχρές Επιθυμίες, Συμβουλές Κακές, , Πονηροί Λογισμοί, Χειρονομίες Κακές. Όπως και να χει θα καούμε στην κόλαση οπότε κάν'τα όλα (εκτός από το βασανισμό ζώων)
Δεν μπορώ, βαριέμαι τώρα, είναι και πολλά... αλλά εκείνο το "κλοπή τάφων" πολύ με ιντριγκάρει... εντελώς τυχαία χρονικώς... η μάνα μου χτες με ενημέρωσε ότι μας έκλεψαν τα χερούλια από τον οικογενειακό τάφο.. ο χαλκός είναι όντως μέταλλο περιζήτητο τελευταία.. λέω να βάλουμε πλαστικά... ή μήπως κι αυτό είναι αμαρτία???
Γιατί η ειδωλολατρεία? Το να μας βάζουν να φιλάμε τις εικόνες τι είναι??? Καλά που δεν μετράνε και την αποβολή.Ότι δηλαδή δεν άντεξε το έμβρυο και φταις εσύ!Σε λίγο θα κάνουν το vol.2 που θα έχει και την δερματοστιξία,100%!!! Μετανοείτε!
Το θέμα είναι να το διαβάσουν και οι κληρικοί, εκεί να δεις αμαρτίες...Διότι πρόσφατα συζητούσαμε για την εξομολόγηση στην ορθόξη εκλλησία και ότι ίσως να είναι το μοναδικό που παρέχεται δωρεάν από την εκκλησία.