ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει;

Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει; Facebook Twitter
82
Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει; Facebook Twitter

Κάθισα και μέτρησα τις αμαρτίες που περιλαμβάνονται στο έντυπο κάποιας εκκλησίας το οποίο κυκλοφορεί online εδώ και αρκετούς μήνες. Μερικές απ' τις αμαρτίες δεν τις είχα καν ακουστά, άλλες δεν τις θεωρούσα καν αμαρτίες, ενώ κάποιες light έπαθα σοκ που τις είδα δίπλα δίπλα στην παιδεραστία, το βιασμό ή τον φόνο. 

Η πλήρης, απολαυστική λίστα:

Από τις 138 αμαρτίες που αναφέρονται, μέτρησα 58 που βεβαιωμένα έχω κάνει, είτε επειδή αυτή είναι η (σεξουαλική) μου φύση, είτε επειδή αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Πώς γίνεται να μην έχεις φιλοδοξία, να μη νιώσεις οργή και θυμό, να μη νιώσεις ανυπομονησία ή ακόμα και περιέργεια;

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα καταπιέζει τόσο πολύ τα συναισθήματά του για να μη νιώσει ούτε θυμό, ούτε ενοχές, ούτε ζήλια, ούτε τίποτα. Ίσως στον επόμενο (αν υπάρχει) κόσμο θα είναι Βασιλιάς, όμως σ' αυτόν εδώ είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται ψυχίατρο, για το καλό του. 

Μερικές απ' τις πιο ενδιαφέρουσες αμαρτίες που έχω κάνει: Αθεϊα, Ολιγοπιστία, Θεωρία Δαρβίνου, Μούτζωμα (!), Μη σαρκική εγκράτεια στις γιορτές, Δικαιολογίες Ψευδείς, Ψέμματα, Κάπνισμα, Ανυπακοή, Αυνανισμός, Χοροί Έξαλλοι, Αστεία πονηρά, Οφθαλ(μ)οπορνεία (αν είναι αυτό που καταλαβαίνω), Κρυφάκουσμα, Περιέργεια.

Πιο ένοχος απ' όλα όμως είμαι σίγουρα για την "Κακή Μουσική".

Αγαπημένα μου highlights: 

Αισχρές Επιθυμίες

Συμβουλές Κακές

Αργολογία (;)

Περιφρόνυση (τα ορθογραφικά λάθη ευτυχώς δεν είναι αμαρτία, γιατί η λίστα είναι γεμάτη από τέτοια, όπως Κολακία, Αλαζωνία κλπ)

Ψευδοπροφητεία (προσπάθεια αυτοκριτικής;)

Πονηροί Λογισμοί

Χειρονομίες Κακές

Κατάκριση / Ιεροκατάκριση (κι άλλη αυτοκριτική)

Πρωσοπολατρεία (και ορθογραφικό, και αυτοκριτική)

Ειδωλολατρεία (αυτοκριτική αλλά χωρίς ορθογραφικό)

Σιμμωνία (;) 

Κομματικός Φανατισμός

Λαθροφαγία

"Γογγισμός (βογκητά)"

*****

 

(Αν θέλετε, μετρήστε πόσες έχετε κάνει εσείς, και εξομολογηθείτε στα σχόλια...)

 

 

 

82

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
καταγωγή από Σύρο και άρα καθολική, καπνίστρια, σπούδασα βιολογία και ασπάζομαι τον Δαρβίνο, στα 19 βοήθησα οικονομικά μια φίλη να κάνει έκτρωση, ανύπαντρη αλλά συζώ, μάρτυρας στον πολιτικό γάμο μιας φίλης με Τούρκο και μου αρέσει να χουχουλιάζω στο κρεβάτι Κυριακή πρωί...I guess I go straight to hell
1) "Αστρολογία" - Αμαρτωλή Λίτσα!2) "Θεωρία Δαρβίνου" - Όντως;;;;!!!!3) Η ομοφυλοφιλία είναι διαφορετική από το Λεσβιακό Έρωτα; Γενικά αυτά τα "διπλά" έχουν γούστο.4) Πολιτικός γάμος/συμμετοχή σε πολ. γάμο - killing the competition bitches!!5) Κακή Μουσική - τουλάχιστον ξέρω ότι θα δικαιωθώ κάποια στιγμή για τον Σταν, την Πάολα και τον Γονίδη (και ναι γούστα είναι αλλά το post είναι χιουμοριστικό :P)6) Χειρονομίες κακές/Αστεία πονηρά - Φιλάκια Ρουφηχτά/Ρουφηχτά Φιλάκια!7) Χοροί έξαλλοι / Μετάδοση ασθένειας / Γογγισμός - LOL8) Κάπνισμα - Αφού ο Μωυσής έστριψε ένα και έγραψε πάνω στις δύο πλάκες ό,τι μαλακίες του 'ρχονταν εκείνη την ώρα, ο Θεός το απαγόρευσε! btw.. πρέπει να μπει στα θανάσιμα αμαρτήματα, because, you know..9) Εμπόρια/χρήση ναρκωτικών / Κομματικός φανατισμός - WTF??10) Φτύσιμο μετά τη Θεία Κοινωνία - Αυτό έχει και κάποιο χρονικό όριο;39 μόνο..
Ο όρος “σιμωνία” αναφέρεται κυρίως σε περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων. Εκτός αυτού όμως, ο όρος αναφέρεται και στη μετάδοση των εκκλησιαστικών μυστηρίων κατόπιν απαίτησης ανταλλάγματος, όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη παράβαση...
83, Κρατήστε μου πρώτο καζάνι πίστα. Ωραία εκκλησιαστική λίστα είναι και το Index Librorum Prohibitorum της Καθολικής Εκκλησίας που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως λίστα με βιβλία που πρέπει να διαβάσει κανείς πριν να πεθάνει.
Οι περισσοτεροι νομιζω χανετε την ουσια. Ας ηταν η κοινωνια μας τετοια, οπου οι περισσοτεροι θα πιανανε 5 με 10 και νομιζω θα ζουσαμε σε εναν πιο ομορφο κοσμο. Αλλα δεν λεει, ε; αυτα ειναι ξενερωτα πραγματα αν δεν πας να πιασεις φουλ σκορ, εστω και σαν αντιδραση στην Εκκλησια..
Με προβληματίζει το "κακή μουσική".Ερωτώ:Ποιος κρίνει την ποιότητα της μουσικής;Δηλαδή έχει βαθμίδα...η κάλη,η κακή και η άσχημη;Να'χουν κάνει άραγε τα Χερουβειμ κριτική επιτροπή;Γιατι εντάξει, να το δεχτώ πως είμαι αμαρτωλή αλλά όχι και άμουση!
Αν έπρεπε να γίνει ταινία κατα το seven "7" θα ηταν το one hundred thirty eight "138" κ θα κράταγε δέκα ώρες... Αν με παρηγορεί κατι ειναι ότι εκει στην κόλαση δεν θα ειμαι μονη μου τουλάχιστον, θα εχει κυκλοφοριακό χαος.. Ακομα κ ενα νεογεννητο εχει πείσμα! Το θέμα ειναι ότι ο παράδεισος θα ναι άδειος...
77. Αν η λαθροφαγία δεν είναι να σηκώνεσαι στις τρεις η ώρα και να σκίζεις το ψυγείο, τότε δεν έχω κάνει λαθροφαγία αλλά έχω κάνει πνευματική άγνοια και είμαι πάλι στις 77.
Αν κοπάνησα το μικρό μου δαχτυλάκι στη γωνία του κρεβατιού τα βογγητά μετράνε? Επίσης μου αρέσει που ο φόνος και το φτύσιμο μετά τη θεία κοινωνία είναι στην ίδια λίστα. Το μίξερ της θρησκείας έχει κάνει ένα μείγμα τόσο αηδιαστικό που δεν καταπίνεται.....με τίποτα!!!!
Στο δημοτικό πηγαίναμε μια φορά την εβδομάδα κατηχητικό(!), και το συγκεκριμένο κατάλογο μας τον είχαν μοιράσει, ώστε να βρούμε τα αμαρτήματά μας και να πάμε να εξομολογηθούμε...Ήμουν 11 και έτοιμη για τα καζάνια της κολάσεως.
A! Και 'γω τις γκουγκλάρω. Mα τί φαντάστηκες; Ο ορισμός της αργολογίας είναι best of the best : Mωρές, ανωφελείς και μάταιες συζητήσεις.Αργολογία αποτελεί η βλαβερή συζήτηση και γι’ αυτόν που μιλάει και γι’ αυτόν που ακούει μάταια πράγματα.