Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει;

Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει; Facebook Twitter
82
Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει; Facebook Twitter

Κάθισα και μέτρησα τις αμαρτίες που περιλαμβάνονται στο έντυπο κάποιας εκκλησίας το οποίο κυκλοφορεί online εδώ και αρκετούς μήνες. Μερικές απ' τις αμαρτίες δεν τις είχα καν ακουστά, άλλες δεν τις θεωρούσα καν αμαρτίες, ενώ κάποιες light έπαθα σοκ που τις είδα δίπλα δίπλα στην παιδεραστία, το βιασμό ή τον φόνο. 

Η πλήρης, απολαυστική λίστα:

Από τις 138 αμαρτίες που αναφέρονται, μέτρησα 58 που βεβαιωμένα έχω κάνει, είτε επειδή αυτή είναι η (σεξουαλική) μου φύση, είτε επειδή αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Πώς γίνεται να μην έχεις φιλοδοξία, να μη νιώσεις οργή και θυμό, να μη νιώσεις ανυπομονησία ή ακόμα και περιέργεια;

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα καταπιέζει τόσο πολύ τα συναισθήματά του για να μη νιώσει ούτε θυμό, ούτε ενοχές, ούτε ζήλια, ούτε τίποτα. Ίσως στον επόμενο (αν υπάρχει) κόσμο θα είναι Βασιλιάς, όμως σ' αυτόν εδώ είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται ψυχίατρο, για το καλό του. 

Μερικές απ' τις πιο ενδιαφέρουσες αμαρτίες που έχω κάνει: Αθεϊα, Ολιγοπιστία, Θεωρία Δαρβίνου, Μούτζωμα (!), Μη σαρκική εγκράτεια στις γιορτές, Δικαιολογίες Ψευδείς, Ψέμματα, Κάπνισμα, Ανυπακοή, Αυνανισμός, Χοροί Έξαλλοι, Αστεία πονηρά, Οφθαλ(μ)οπορνεία (αν είναι αυτό που καταλαβαίνω), Κρυφάκουσμα, Περιέργεια.

Πιο ένοχος απ' όλα όμως είμαι σίγουρα για την "Κακή Μουσική".

Αγαπημένα μου highlights: 

Αισχρές Επιθυμίες

Συμβουλές Κακές

Αργολογία (;)

Περιφρόνυση (τα ορθογραφικά λάθη ευτυχώς δεν είναι αμαρτία, γιατί η λίστα είναι γεμάτη από τέτοια, όπως Κολακία, Αλαζωνία κλπ)

Ψευδοπροφητεία (προσπάθεια αυτοκριτικής;)

Πονηροί Λογισμοί

Χειρονομίες Κακές

Κατάκριση / Ιεροκατάκριση (κι άλλη αυτοκριτική)

Πρωσοπολατρεία (και ορθογραφικό, και αυτοκριτική)

Ειδωλολατρεία (αυτοκριτική αλλά χωρίς ορθογραφικό)

Σιμμωνία (;) 

Κομματικός Φανατισμός

Λαθροφαγία

"Γογγισμός (βογκητά)"

*****

 

(Αν θέλετε, μετρήστε πόσες έχετε κάνει εσείς, και εξομολογηθείτε στα σχόλια...)

 

 

 

82

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Όοοοοολα αυτά είναι φυσιολογικά για κάποιον που είναι της εκκλησίας, το να τα θεωρεί αμαρτίες δηλαδή. Αν κάποιος έχει να πατήσει στην εκκλησία από την βάφτισή του (και ΑΝ).. και δεν έχει κατηχηθεί ποτέ, να μάθει τί είναι Χριστός, τί παράδεισο, τί κόλαση, πώς θα σωθεί..? λογικό είναι να του φαίνονται περίεργα!!! Δεν θα θελα να βρίσκομαι ΚΑΘΟΛΟΥ στην θέση του! :/Αλλά είναι πολύ ωφέλιμο αυτό το άρθρο! Γράψτε ότι έχετε κάνει από αυτά που λέει και πηγαίνετε στον Ιερέα της ενορίας σας να εξομολογηθείτε!!
90 και έχω μεταδώσει και γρίπη ε !!! Να τα λέμε αυτά !! Και η γρίπη ασθένεια είναι. Όχι μόνο αυτό, εγώ γεννήθηκα στην αμαρτία, από γονείς με πολιτικό γάμο !! Νομίζω πιο ένοχη είμαι όμως για "κακή μουσική" (καλή ώρα τώρα παίζει meatloaf από πίσω) και "αισχρές επιθυμίες"
58 κι εγω!εγω εχω μια απορια σχετικα με την προσωπολαρεια...το να εισαι fan του σακη ρουβα για παραδειγμα ειναι ελαφρυτερο/ βαρυτερο απο το να εισαι της παολα???
Για να πώ την αμαρτία μου... και μόνο που κάθησα και έδωσα σημασία στο άρθρο.. και για να εξηγούμαι:δεν διαφωνώ με τον συγγραφέα λλά ουτε και με αυτούς που κάθησαν και έκαναν τη συλλογή αυτή των αμαρτιών κατά την Ορθόδοξη εκκλησία, είμαι σίγουρος πώς τα αυτά ισχύουν και στην Καθολική εκκλησία.Ισως θα έπρεπε να αρχίσουμε να εξετάζουμε τη ρίζα του κάθε προλήματος νοητικού ή ορθοπεδικού και όχι ένα απο τα αποτελέσματα όπως αυτή τη λίστα ή οποία είμαι σχεδόν σίγουρος (υπάρχει πηγή δημοσίευσεως;) δεν ανήκει στην επίσημη Ιερά Σύνοδο ή στο Πατριαρχείο ή έκει απο όπου θα έπρεπε να πηγάζει.Το δεδομένο είναι οτι βολεύει να είναι κανείς Θεοφοβούμενος και όχι Θεοσεβούμενος.... καλύτερα μάζα παρά αυτογνωσία και αγάπη.Και για να κλείσω δεν είμαι πλέον σίγουρος άν και τι θα έπρεπε να πιστεύω...
Δηλαδή, η περιέργεια γιατί είναι αμαρτία? Χμμμμ.... Και όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη και λέω ¨φτου σου παίδαρε μην σε ματιάσω" αυτό είναι προσωπολατρεία?
Σιμωνία...; Σιμωνία...; Βρε για να το γκουγκλάρω! Ιδού!Σιμωνία: Όρος που κυρίως αναφέρεται σε περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων. *** Εκτός αυτού όμως, ο όρος Σιμωνία αναφέρεται και στη μετάδοση των εκκλησιαστικών μυστηρίων κατόπιν απαίτησης ανταλλάγματος,*** όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη παράβαση τελετουργική ή διοικητική. Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1Πόσο είπαμε πάει ο γάμος και η βάφτιση; Ας μη μιλήσουμε για τις κηδείες και τα παρελκόμενα (βλ. μνημόσυνα κλπ)!Ε ρε γλέντια!
Επίσης, το γεγονός ότι δε διάβασα τη λίστα γιατί βαριέμαι απορώ και ξύνομαι που δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα στον κατάλογο!! Δηλαδή το να μη σ' ενδιαφέρουν οι αμαρτίες σου, δεν είναι αμαρτία; Ή μήπως είναι και, επειδή δε διάβασα τον κατάλογο, δεν το κατάλαβα;