Ουκρανία: Πέταξαν βουλευτή στα σκουπίδια

Ουκρανία: Πέταξαν βουλευτή στα σκουπίδια Facebook Twitter
3

Μια πρωτότυπη αντίδραση επιφύλαξε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την Ουκρανική βουλή για τον Βιτάλι Ζουράφσκι, βουλευτή του Κόμματος των Περιφερειών. Όταν τον είδαν να βγαίνει έξω από τη Βουλή, τον άρπαξαν και τον πέταξαν σε ένα κάδο απορριμάτων.

Μάλιστα δεν τον άφηναν να βγει από αυτόν, ενώ κάποιοι πετούσαν και σκουπίδια, ακόμα και ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου.

 

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής "είχε μπει στο μάτι" των Ουκρανών καθώς υπήρξε πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, είχε συγγράψει τον Ιανουάριο νομοσχέδιο που εισήγαγε αυστηρούς περιορισμούς στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Εντωμεταξύ, χθες στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο επικυρώθηκε η εμπορική και πολιτική συμφωνία-ορόσημο με την Ουκρανία, αυτή που ήταν και ο βασικός λόγος που προκάλεσε την αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πέρυσι τον χειμώνα. Την ίδια στιγμή στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, 355 βουλευτές από τους 450 ψήφιζαν την ίδια αυτή συμφωνία τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευρωπαϊκή φιλοδοξία της χώρας μετά 10 μήνες εχθροπραξιών στα ανατολικά της σύνορα. Οι ψηφοφορίες έγιναν την ίδια στιγμή και τα δύο Κοινοβούλια συνδέθηκαν με τηλεοπτική σύνδεση.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια