«Ο Χριστιανισμός δεν είναι πια θρησκεία»

«Ο Χριστιανισμός δεν είναι πια θρησκεία» Facebook Twitter
14

Ο Χριστιανισμός έχει πάψει να είναι πλέον θρησκεία, είναι πια μια μορφή κουλτούρας, δήλωσε μιλώντας σε  πρόσφατο συνέδριο που φιλοξενήθηκε  από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας Erdoğan Bayraktar.

"Οι κορυφαίες τρεις χώρες στον κόσμο, όπως η Κίνα και η Ινδία δεν είναι μουσουλμανικές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ όπου πιστεύουν σε έναν Θεό η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα αποδυναμώνονται συνεχώς, τόνισε.  "Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία. Σε αυτό θέλουν να μετατρέψουν και το Ισλάμ».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΜΑΣ ΜΑΡΚΛ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ

Διεθνή / Τόμας Μαρκλ: «Όλα δείχνουν ότι μπορεί να έχει διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα της χειρότερης μορφής» λέει υπουργός των Φιλιππίνων

Ο υπουργός Εσωτερικών των Φιλιππίνων, δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις παραπέμπουν σε πιθανή εμπλοκή του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ σε ιδιαίτερα σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα
THE LIFO TEAM
MEMES ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Το να στέλνουμε memes είναι μια πράξη αγάπης

Μπορεί να μοιάζει με τον πιο εύκολο τρόπο να κρατάμε επαφή, όμως η ανταλλαγή memes είναι κάτι παραπάνω από μια ψηφιακή συνήθεια: ένας μικρός, ενίοτε εκνευριστικός, αλλά τρυφερός τρόπος να δείχνουμε στους άλλους ότι τους σκεφτόμαστε.
THE LIFO TEAM
Γαλλία: Ο Μακρόν προωθεί νομοσχέδιο που χρεώνει διαδηλωτές για ζημιές που δεν προκάλεσαν

Διεθνή / «Οι βάνδαλοι πληρώνουν»: Ο Μακρόν προωθεί νομοσχέδιο που χρεώνει διαδηλωτές για ζημιές που δεν προκάλεσαν

Έως 10.000 ευρώ για καταστροφές που δεν προκάλεσαν θα κινδυνεύουν να πληρώσουν διαδηλωτές στη Γαλλία - Συνδικάτα και οργανώσεις δικαιωμάτων καταγγέλλουν επίθεση στην ελευθερία της διαδήλωσης από την κυβέρνηση Μακρόν
THE LIFO TEAM
ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Βίκτορ Όρμπαν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ με τις ευλογίες ΗΠΑ;

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ προωθούν την ιδέα ενός κοινού υποψηφίου μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας για την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, προτείνοντας τον πρώην πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal
THE LIFO TEAM

σχόλια

11 σχόλια
Στη πραγματικότητα λέει αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι η θρησκεία έχει πάψει να επηρρεάζει τις δυτικές κοινωνίες αποτελώντας έναν σοβαρό παράγοντα σ' αυτές, όπως συμβαίνει με το ισλάμ στην ανατολή.
Εχω αρχίσει και αισθάνομαι (πολύ) άβολα σε ταξίδια που κάνω σε εκτός Ευρώπης χώρες. Εχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι οι κάτοικοι εκεί μας βλέπουν πια με άλλο μάτι. Το ίδιο βέβαια και μεις.
Εχω ταξιδεψει προσφατα σε Τουρκια και Αιγυπτο, δεν εχω νιωσει ετσι. Ειδικα στην Τουρκια η χαρα του κοσμου οταν μαθαινε πως ειμαι απο Ελλαδα ηταν εξωπραγματικη. Κατι παρομοιο αντιμετωπισα και στο Καιρο, σε μικροτερο βαθμο βεβαια. Μηπως να σταματαγες να βλεπεις τους ανθρωπους γενικα με "αλλο" ματι;
Έίχα συζητήσει τυχαία με μία κοπέλα από την Τουρκία,η οποία συνέπασχε με την κατάσταση που επικρατεί στην χωρα μας(κοινωνικοπολιτικοοικονομικη).Οι ανθρωποι εκεί δεν είναι ουτε οπως μας τα παρουσιαζουν τα ΜΜΕ,ουτε οπως μας τα παρουσιαζουν οι παππουδες μας.Η νέα γενιά όχι μόνο δεν σε βλέπει με άλλο μάτι, αλλά συμπάσχει με τα δικά σου προβλήματα,γιατί έχει έναν Ερντογάν πάνω απο το κεφάλι της και καταλαβαίνει τι τραβας κ εσυ
"Σε αυτό θέλουν να μετατρέψουν και το Ισλάμ"Από το να κόβουν κεφάλια σα να ήταν λουλούδια δεν είναι καλύτερα να μετατραπεί και το Ισλάμ σε κουλτούρα; Λέω εγώ τώρα...
Καλώς ή κακώς στις μουσουλμανικές χώρες η συντριπτική πλειοψηφία σέβεται πλήρως τον θρησκευτικό τους νόμο (σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν επιλογή έτσι κιαλλιώς) ενώ στην Ελλάδα πχ που θεωρείται κατεξοχήν χριστιανική χώρα, για μία πολύ μεγάλη μερίδα θρησκεία σημαίνει "ευκαιρία να βάλω τα καλά μου για Χριστούγεννα-Πάσχα". Οπότε δε βλέπω πού έχει άδικο. Ο χριστιανισμός για πολλούς πλέον αποτελεί απλά ένα μέρος του lifestyle τους και τίποτε παραπάνω.
Βασικα πιαμστευω πως οι περισσοτεροι το εχουν σαν παραδοση πια. Τι εννοω με αυτο. Καποιος παντρευεται πχ στην εκκλησια οχι γιατι ειναι βαθια θρησκευομενος αλλα γιατι ετσι εχει μαθει πως γινονται οι γαμοι απο τους γονεις τους. Παμε στην εκκλησια την Ανασταση (οι περισσοτεροι απο εμας 5 λεπτα πριν την ανασταση) γιατι αυτο καναμε απο παιδια και οχι για να "γιορτασουμε" την ανασταση του Χριστου. Απο μια αποψη λοιπον οντως ο χριστιανισμος για τον περισσοτερο κοσμο αποτελει συνηθεια και ενα ειδος lifestyle, ειδικα αν συγκριθει με τις Μουσουλμανικες χωρες.