Πόσο αηδία είναι το νυφικό της Αντζελίνα Τζολί (κι αυτή η ίδια)

 Πόσο αηδία είναι το νυφικό της Αντζελίνα Τζολί (κι αυτή η ίδια) Facebook Twitter
Μπορεί και να είμαι μόνο εγώ, άντε κι άλλοι πέντε-δέκα, αλλά πραγματικά μου κάνει ότι είναι η πιο άρρωστη και σιχαμένη από όλες τις σταρ.
42

 Πόσο αηδία είναι το νυφικό της Αντζελίνα Τζολί (κι αυτή η ίδια) Facebook Twitter
Το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση της τρέλας της στα μάτια μας έγινε όταν της έδωσαν, πέρα από κάθε επιφύλαξη, παιδιά για υιοθεσία...

 

Αμφιταλαντεύομαι χρόνια για την περίπτωση της Αντζελίνα Τζολί.

 

Όχι, βέβαια, για το αν είναι καλή ηθοποιός ή όχι -ποιος νοιάζεται άλλωστε για τις υποκριτικές της (αν)ικανότητες κρυμμένες πίσω από την ανέκφραστη μάσκα, που είναι το πρόσωπό της και το σωρό από κόκκαλα, που είναι το πεινασμένο σώμα της; Η Τζολί δεν θα είναι ποτέ υποψήφια για το κύπελλο «νέα Μέριλ Στριπ», παρά μόνο θα στέφεται δάφνες σε κατηγορίες, όπως το «πιο ridiculouslyλεπτή», «πιο μεγάλα κατασκευασμένα μάτια» σαν του λύκου στην Κοκκινοσκουφίτσα, «πιο πολλά υιοθετημένα με τα πιο πολλά χρώματα», «πιο ευνουχιστική και κυνική σε όσα λέει για τη σχέση της με τον Μπραντ Πιτ», κ.ο.κ.

Μπορεί και να είμαι μόνο εγώ, άντε κι άλλοι πέντε-δέκα, αλλά πραγματικά μου κάνει ότι είναι η πιο άρρωστη και σιχαμένη από όλες τις σταρ. Κι αν ξεκίνησα με το ρήμα «αμφιταλαντεύομαι», το οποίο δηλώνει αμφιβολία, δεν είναι γιατί εγώ προσωπικά τρέφω αυταπάτες ότι κάπου μέσα της καίει ένα καντηλάκι με καθαρό φως, αλλά μόνο και μόνο επειδή οι περισσότεροι τη βρίσκετε σταθερά και πάγια πεντάμορφη κι επομένως αθώα για όλα. Και με τί να αντικρούσει κανείς ένα τόσο στέρεο άλλοθι όσο η ομορφιά;

Δεν ξέρω πως ακριβώς να στοιχειοθετήσω το έγκλημα που μοιάζει για μένα να είναι η Αντζελίνα Τζολί. Το θεωρώ κάπως αυταπόδεικτο, αρκεί να διαβάσεις το λήμμα της στην Wikipedia. Σαν από μικρή να σμιλεύτηκε αδρά μέσα από κακουχίες, μοναξιά, κατάθλιψη, αυτοτραυματισμούς, πολύ σεξ και ναρκωτικά για να γίνει στην ωριμότητα της μια εγωκεντρική killerbitch.

Η Αντζελίνα Τζολί, λοιπόν, αν και βρέθηκε στο απόγειο της «μπιτσοσίνης» (sic) όταν έκλεψε τον Μπραντ Πιτ από την αγκαλιά της America's sweetheart Τζένιφερ Άνιστον, τότε που, αν θυμάστε, τής την έπεσαν με ομαδικά πυρά όλες οι νοικοκυρές και οι αρραβωνιασμένες του κόσμου που τώρα την «γκουγκλάρουν» με συνέπεια κάθε πέντε λεπτά, μου φαίνεται ότι ακόμη χειρότερα συμπεράσματα για το ποιόν και για το πύον της, εξάγονται αν δει κανείς με πόση φρικτή καπατσοσύνη ανέτρεψε σε λίγο καιρό την εικόνα της κακιάς πουτ@να@ς και έσυρε το αμερικάνικο έθνος και στη συνέχεια τον πλανημένο πλανήτη ολόκληρο στη στέψη της με αγγελικό φωτοστέφανο.

Εμένα που με απώθησαν τα δάκρυα του κατασκευάσματος Μάιλι Σάιρους -ψεύτικα όσο και οι βλεφαρίδες της- όταν πριν λίγες μέρες στα VMAανέβασε έναν άστεγο να παραλάβει αντ' αυτής το βραβείο, άλλο τόσο μου φαίνονται σατανικές η highprofile φιλανθρωπία της Τζολί, η αγλαϊσμένη της μητρότητα πουλημένη στα media καρέ καρέ, ακόμη και η μάλλον εκκεντρική μαστεκτομή της, βασισμένη σε αμφίβολες ιατρικές στατιστικές (βλ. την άποψή μου για το θέμα «Είναι οκ να ακρωτηριαζόμαστε προληπτικά;»).

Και σήμερα με κάνει να ξερνάω το νυφικό της, το οποίο, ζωγραφισμένο με φατσούλες και σπιτάκια, ζωάκια και λουλουδάκια, είναι ένα γλυκανάλατο μνημείο κακογουστιάς, ένα άμφιο ματαιοδοξίας φτιαγμένο από τα φτηνά εργατικά χέρια των παιδιών της, ένα κομμάτι ύφασμα σαν σημαία εκστρατείας για δημοσιότητα, μια γκραν γκινιόλ τουαλέτα, που για μια ακόμη φορά φανερώνει πόσο άρρωστα και διεστραμμένα επιδιώκει την προσοχή -που δεν της έδωσε ο πατέρας της Γιον Βόιτ, θα έλεγε ο Φρόιντ άραγε; Μια τραγική attention seeker, από τότε ακόμη που κυκλοφορούσε με ένα μπουκαλάκι με αίμα του Μπίλι Μπομπ Θόρντον κρεμασμένο στον λαιμό ή που έγινε δηλωμένα ομοφυλόφιλη -αλλά μόνο για μερικές βδομάδες.

Το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση της τρέλας της στα μάτια μας έγινε όταν της έδωσαν, πέρα από κάθε επιφύλαξη, παιδιά για υιοθεσία, έστω και με τις «χαλαρές» διαδικασίες, με τις οποίες ξέρουμε ότι γίνονται τα πράγματα στην Καμπότζη, στην Αιθιοπία και στο Βιετνάμ. Το τελευταίο σκαλοπάτι στην κατρακύλα της σαγήνής μας από το τέρας της Αντζελίνα Τζολί θα είναι να περάσει αυτό το νυφικό για "cute". Ε δεν είναι...

42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

13 σχόλια
Δεν συμφωνώ με το άρθρο. Δεν λέω εννοείται ότι ο αρθρογράφος έχει άδικο, μπορεί να έχει όλο το δίκιο του κόσμου. Θεωρώ ότι όπως και να' χει, όπως και αν είναι στην πραγματικότητα η jolie, αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ (πιθανότατα), παραμένει όμως ένα θετικό role model βάσει αυτών που έχει κάνει μέχρι τώρα. Η σοβαροφάνεια, για παράδειγμα, μπορεί να είναι απλώς ένα τείχος που έχει χτίσει ακριβώς για να περνιέται για σοβαρή, όπως πολλοί άνθρωποι επιλέγουν.Δεν θεωρώ ότι είναι καλή ηθοποιός και όντως φαίνεται να πουλάει τη ζωή της για να ζήσει και ναι, φαίνεται να θέλει να είναι στο προσκήνιο άλλα τελικά αυτό που βγαίνει είναι μάλλον θετικό.Γενικά ούτε εγώ μπορώ την πολλή βαβούρα γύρω από το οτιδήποτε, όμως μισή ευθύνη δική της και μισή δική μας, δεν μας ανάγκασε κανείς να παρακολουθούμε τη ζωή της ούτε δημιούργησε μόνη της αυτό που είναι σήμερα, όλος ο κόσμος το έκανε.
Δεν καταλαβαίνω προς τι τοσο μίσος. Και έστω ότι είναι attention seeker, so what? ποιος δεν ειναι; Και κάποιοι λένε ότι ο Μπικ Γκέιτς κάνει φιλανθρωπίες και δεν τις εννοεί κι άλλα τέτοια. Δεν λέω ότι η γυναίκα είναι παναγία, αλλά και μόνο που κάνει φιλανθρωπίες αυτό μετράει. Και τι σημασία έχει τι έκανε στα 20 της; Λες και όλοι δεν έκαναν βλακείες όταν ήταν νέοι; Κι αν δεν σ'αρέσει το νυφικό της (προσωπικά ούτε εμένα μ΄αρέσει), τι σημασία έχεις; Αφού αρέσει σε αυτήν γούστο της και καπέλο της.
Θα μείνω στο οτι συγκρίνετε την λοβοτομή (για θεραπεια σχιζοφρένειας) του τότε με την προληπτική μαστεκτομή του σήμερα. Η προληπτική μαστεκτομή, αν και ιδιαιτέρως επίπονη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, με βρίσκει σύμφωνη.Απο την άλλη έχετε δίκιο: οι γενιές του μέλλοντος, που θα έχουν βρει αποτελεσματικότερα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου, θα μας θεωρούν χασάπηδες που κόβαμε τα υγιέστατα στήθη μας βασει μιας στατιστικής.Όμως στο άρθρο σας είναι σαν να λέτε "μα τι στόκοι οι παλιοί που χρησιμοποιούσαν πενικιλλινη ένω είχε τόσες παρενέργειες, ενώ σήμερα χρησιμοποιούμε το ταδε φαρμακο που είναι πολυ καλυτερο". Μα δεν είχανε καποια καλύτερη λύση τότε.Η λοβοτομή για ένα διάστημα θεωρούνταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης της σχιζοφρένειας, κι ας άφηνε πρακτικά τον ασθενή ένα φυτό. Αυτό είχαν όμως ως τη βέλτιστη λύση και με αυτό πορεύθηκαν μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Έτσι και με την προληπτική μαστεκτομή και υστερεκτομή. Οι πιθανότητες νόσησης είναι μεγάλες και ορισμένες γυναίκες δε θέλουν να ρισκάρουν. Μόλις βρεθεί καλύτερη λύση προφανώς και θα προτιμήσουν να κρατήσουν τα στήθη και τις μήτρες τους.
"εξάγονται αν δει κανείς με πόση φρικτή καπατσοσύνη ανέτρεψε σε λίγο καιρό την εικόνα της κακιάς πουτ@να@ς και έσυρε το αμερικάνικο έθνος και στη συνέχεια τον πλανημένο πλανήτη ολόκληρο στη στέψη της με αγγελικό φωτοστέφανο"Και πού ακριβώς είναι το κακό στο μια γυναίκα να καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της (για όποιο λόγο θέλει)? Ειδικά αυτό το "καπατσοσύνη" με σκότωσε. Υπάρχει και το εξυπνάδα.Όπως υπάρχουν και πολλά χειρότερα στο χώρο από το να υιοθετεί κανείς παιδιά, να κάνει άπειρες φιλανθρωπίες ή να χρησιμοποιεί την όποια αναγνωρισιμότητά του άρα και δύναμη για να βοηθήσει τους λιγότερο τυχερούς με ή χωρίς σκοπιμότητα. Δεν είμαι φαν της δουλειάς της, αλλά δε νομίζω οτι είναι τόσο τρομακτικό αυτό το "τέρας".
Για την "εμπορικοτητα" της μητροτητας της θα πω μονο οτι δεν το κανει κατα αποκλειστικοτητα... Ολες τρεχουνε να κανουνε φωτογραφισεις εγκυες, με την κοιλια στη μυτη, με το νεογεννητο μωρο τους, με το μωρο τους για βολτα, με το μωρο τους στο παρκο...και η λιστα δεν τελειωνει.... Να μην μιλησω για τα tweets καθε τρεις και λιγο που μας πρηζουνε αλλα κι αλλα ζευγαρια.Οσο για την Ανιστον...Εγω απο την αρχη με τη Τζολη ημουνα...Αυτο το America's sweetheart profile της Τζένιφερ Άνιστον μου φαινοταν τοσο ψευτικο και εκνευριστικο!!! Οσο για το νυφικο... μια χαρα ειναι... τουλαχιστον αυτη δεν πηρε 2-3 καβατζα μην τυχον και διαρρευσει το ενα, να βαλει το αλλο!!!
Συμφωνω απολυτα!! Τι κακο εχει να σκασεις ενα χαμογελακι? ΠΟλυ κουραστικη αυτη η σοβαροφανεια της.. Και το νυφικο χαλια απο πισω, ωραιο απο μπροστα..
Οκ, προφανώς είσαι καργα προκατειλημμένος με την Τζολί διότι ενώ όντως στα πρώτα χρόνια της καριέρας της ηταν ετσι οπως περιγράφεις τώρα πλέον ειναι ενα τελείως διαφορετικό άτομο. Μητέρα, φιλάνθρωπος, πλέον σύζυγος ειναι λίγα απο τα σημερινά χαρακτηριστικά της. Και για όσους την κράζουν για τον Μπράτ εχουν προφανώς ξενέρωσει γιατί μάλλον περίμεναν μια σχέση εξαμήνου (οπως ειναι οι περισσότερες του Hollywood) πράγμα βέβαια που ποτέ δεν έγινε.
Δικαίωμά σου για όλα τα υπόλοιπα - ότι θα θιχτεί η Τζολί είτε τα γράψεις είτε όχι. Αλλά:"μάλλον εκκεντρική μαστεκτομή της, βασισμένη σε αμφίβολες ιατρικές στατιστικές Πηγή: www.lifo.gr"; Υπάρχουν γυναίκες που έχουν χάσει μανάδες, θείες, αδερφές και ζουν καθημερινά με το φόβο πως θα είναι οι επόμενες.......
Και;Αλλάζει το γεγονός ότι ακόμα κι αυτό το διαχειρίστηκε επικοινωνιακά για ιδία προβολή;Πραγματικά δε καταλαβαίνω το πνεύμα της ερώτησης σας... Και το λέω αυτό επειδή η οικογένεια της μητέρας μου έχει δυστυχώς μακρά αρνητική παράδοση σε γυναικολογικής φύσεως και όχι μόνο καρκίνους.Οι γυναίκες της οικογένειας δεν έχουν πάθει υστερία και τρέχουν να ακρωτηριαστούν ομαδικά.Πρόληψη ναι, τακτικές περιοδικές εξετάσεις ναι, ενημέρωση ναι.Τα υπόλοιπα είναι για ευρεία λαϊκή κατανάλωση.
Ο καρκίνος του στήθους είναι από αυτούς που έχουν μια κάποια καλή έρευνα από γενετιστές και ναι, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πιθανότητες νόσου είναι τόσο μεγάλες ώστε να προτείνεται η μαστεκτομή ως προληπτική μέθοδος. Εννοείται πως η Τζολί δεν είναι η πρώτη που το έκανε αλλά ας ελπίσουμε ότι επειδή αυτή το έκανε και συζητήθηκε ότι λιγότερες γυναίκες με μαστεκτομή θα νοιώθουν ακρωτηριασμένες/ανάπηρες/υστερικές κλπ.
Τραγική η άγνοια που βγάζεις στο θέμα και στο πώς βοήθησε πολλές γυναίκες ψυχολογικά να δουν κάποια κοπέλα που θαυμάζουν (είτε για σωστούς είτε για λάθος λόγους, ποιος νοιάζεται;) να υποβάλλεται σε μαστεκτομή, μια απίστευτα άσχημη διαδικασία που (αν υπολογίσουμε ότι οι άντρες και ο κοινωνικός περίγυρος έχουν κάνει το στήθος το υπερσύμβολο της θηλυκότητας) "στερεί" την θηλυκότητα σε μια γυναίκα.