Στις 10 πιο αντιαμερικανικές χώρες η Ελλάδα

Στις 10 πιο αντιαμερικανικές χώρες η Ελλάδα Facebook Twitter
15

Η Ελλάδα είναι μια από τις 10 χώρες στον κόσμο με τα μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικής άποψης για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Pew Research Center και δημοσίευσε η εφημερίδα New York Daily News.

Η Ελλάδα είναι στην 6η θέση με 63% ενώ πιο αντιαμερικανοί εμφανίζονται οι Αιγύπτιοι και οι Ιορδανοί με 85% και ακολουθούν η Τουρκία με 73%, η Ρωσία με 71% και τα Παλαιστινιακά Εδάφη με 66%. Μετά την Ελλάδα βρίσκονται  το Πακιστάν με 59%, ο Λίβανος με 57%, η Τυνησία και η Γερμανία με 47%.

Πιο φιλικές προς τις ΗΠΑ χώρες είναι οι Φιλιππίνες με ποσοστό 92%, το Ισραήλ με 84%, η Νότια Κορέα με 82%, η Κένυα και το Ελ Σαλβαδόρ με 80%, η Ιταλία με 78%, η Γκάνα με 77%, το Βιετνάμ με 76%, το Μπαγκλαντές με 76% και οι Τανζανία και Γαλλία με 75%.

Αίσθηση προκαλεί το Βιεντάμ όπου πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν φιλικά αισΘήματα προς τις ΗΠΑ.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Η περίπτωση της Ελλάδας δεν έχει καμιά σχέση με τις υπόλοιπες που είναι στη λίστα. Ιδιαίτερα τις Αραβικές. Εκεί μισούν την Αμερική αλλά πραγματικά, ως εχθρό και το εννοούν. Εμείς μισούμε την Αμερική όπως "μισούμε" και την ίδια την χώρα μας. Γιατί ο Έλληνας όταν τον ρωτάνε αυτό το πράγμα στο μυαλό του πάει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι πολιτικές της. Δηλαδή μισούμε το κράτος των ΗΠΑ όπως ακριβώς μισούμε και το ελληνικό κράτος. Αλλά φυσικά όλα τα υπόλοιπα της Αμερικής όχι απλά τα αγαπάμε αλλά τα έχουμε κάνει δικά μας (κουλτούρα, ντύσιμο, μουσική, ταινίες,junk food κτλ)
Ναι εμεις και οι ΒόρειοΚορεάτες...Δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ.Δεν είμαστε στο ΔΝΤ.Δεν εξαρτάται η οικονομία μας απτό Αμερικάνικο χρηματιστήριο κ τάσεις.Δεν έχουμε επιτρέψει οι Αμερικάνοι να έχουν στρατιωτικές βάσεις κ πυρηνικά! στο έδαφος μας.Η ρευστότητα της Ελληνικής αγοράς δεν εξαρτάται απτην βαθμολόγηση των Αμερικάνικων οίκων αξιολόγησης.Τα Ελληνόπουλα δεν σπουδάζουν και δεν διαπρέπουν στην Αμερική.Η ναυτιλία μας δεν ταΐζει την Αμερική.Η μόδα ντυσίματος μας δεν είναι αντιγραφή των Χολιγουντιανών ταινιών κ σειρών.Τα οπλικά συστήματα της χώρας μας είναι όλα μη-Αμερικάνικα.τέλος πάντων η λίστα πάει κ άλλο.. αλλα γιου γκοτ δε πόιντ..Ναι στάνταρ είμαστε στις 10 πιο αντιαμερικανικές χώρες...................
Θα ήταν εξίσου ενδιαφέρον να γνωρίζαμε ποιους λόγους επικαλείται ο κάθε λαός για τη στάση του ή τέλος πάντων ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι λόγοι.
Εγώ ξέρω ότι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν της Αμερικανικής Πρεσβείας.Δηλαδή,ΤΟΣΗ κακογουστιά πια...Κατά τ'άλλα,δεν ξέρω αν είμαστε στην 6η θέση, πάντως ό,τι αμερικάνικη σαβούρα και σκουπίδι,μιά χαρά το ακούμε/βλέπουμε/τρώμε/διαβάζουμε/ασπαζόμαστε.
"...κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν της Αμερικανικής Πρεσβείας. Δηλαδή,ΤΟΣΗ κακογουστιά πια..."Για την "κακογουστιά" της Αμερικανικής Πρεσβείας ευθύνεται ο Walter Gropius (προφέρεται Βάλτερ Γκρόπιους), από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού κινήματος που ονομάζεται Bauhaus (προφέρεται Μπάουχάουζ--Ναι, όπως το group!). Τουλάχιστον την αρχιτεκτονική σχέση του Μεγάρου Μουσικής με την "κακογουστιά" του Gropius την έπιασες. Επίσης, στη σαβούρα και στα σκουπίδια συμπεριλαμβάνεις μήπως και το Gladiator; Γιατί διακρίνω μια κάποια συμπάθειά σου προς την ταινία. Ή μήπως κάνω λάθος;
Η εμπάθεια για την οποία μιλάει το άρθρο δεν κρύβεται, ακόμα και όταν εκφράζεται υποδορίως (αλλά αφελώς και άτσαλα): "σχεδιάστηκε από το γραφείο του", "δεν αναφέρεται σε κάποιο βιβλίο", "δεν είναι ντε και καλά αρχιτεκτονικό αριστούργημα". Τουλάχιστον ο Μάσιμο από πάνω είναι άσχετος. Δεν σας είπα να υποστηρίξετε την αμερικανική εξωτερική πολιτική, αλλά ο αφελής αντιαμερικανισμός ορισμένων δείχνει πως έχουν καταπιεί αμάσητες τις κομπλεξικές ιδεοληψίες της προηγούμενης γενιάς (οπότε ίσως να τους αξίζει που κληρονόμησαν, ανάμεσα στα άλλα, και καμιά δεκαριά απαίσιες Βωβουπόλεις).
Eάν εγώ είμαι άσχετος,τότε μάλλον εσύ είσαι επιπόλαιος αναγνώστης. Αν πρόσεξες -που δεν πρόσεξες,βιαζόσουν να χαρακτηρίσεις- χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό σε όλα τα ρήματα. Σου έδωσα την εντύπωση ότι αποτελώ εξαίρεση; Είναι ξεκάθαρο δικαίωμα μου να θεωρήσω κάτι καλόγουστο,κακόγουστο,αριστούργημα ή σκουπίδι όποιος και αν το έχει σχεδιάσει,όποιος και αν το έχει κτίσει. Αυτόκλητους τιμητές δεν χρειάζομαι. Δεν αποτελεί και το 8ο θαύμα για να κάνω και τουμπεκί άλλωστε,άσε που είναι άσχετο με το αν εγκρίνω την αμερικανική εξωτερική πολιτική ή κουλτούρα. Οπότε μπορείς να πάρεις την καλογουστιά σου,τις αρχιτεκτονικές σου γνώσεις,τον Γκρόπιο και να πάτε σε άλλη παραλία να χτίσετε με τα κουβαδάκια σας. Εμείς ψωνίσανε απο άλλο μαγαζί.
Φυσικά και είναι δικαίωμά σου και γούστο σου να θεωρείς πως η Αμερικανική Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής ασχημαίνουν την πόλη--γιατί αν δεν κάνω λάθος, αυτό γράφεις. Όπως επίσης και να καταναλώνεις αμερικανικά σκουπίδια και μετά να νιώθεις ενοχές. Γιατί αυτό μοιάζει να λες. Τώρα, ποιανών τα κολλήματα πληρώνεις (μαζοχιστικά), δεν το ξέρω και εν τέλει δεν με αφορά (όπως πολύ σωστά μου είπες).
Oυουουου Ρατσισμός, Ρατσισμός.... ουουουουο 666.Είμαστε αντιαμερικάνοι... ουουουουΠεριμένω με αγωνία σχολιαστές που λέγανε για τα Αντιοβραϊκά συναισθήματα των Ελλήνων βάση site της πλάκας.
Και επειδη δεν το ειδα πριν οτι εχει και χωρες με θετικη γνωμη για τις ηπα, η Γαλλια παροτι εχει αναγει την αντιθεση στον αμερικανικο τροπο ζωης σε πολιτισμικο της χαρακτηριστικο,( φαστ φουντ, καταναλωση κτλπ)καταλαβαινουν τη κοινη προελευση του εθνους τους με το αμερικανικο, ως εθνη- γεννηματα του διαφωτισμου. Αυτο προς επιρρωση του οτι ο δικος μας αντιαμερικανισμος εχει πολιτισμικα και οχι πολιτικα χαρακτηριστικα9 πχ τη σταση των ηπα στη κυπρο το΄74) και εχει να κανει με τον ορθοδοξο αντιδυτικισμο μας. Τωρα, για εθνη οπως η νοτιος κορεα και το ισραηλ λογιζονται σε αυτους που χωρις τη προστατευτικη ομπρελα των ηπα μετα τον βππ δε θα υφισταντο, υπαρχει κι αλλο ενα τετοιο εθνος που οι ηπα εσωσαν απο το κομμουνισμο, σα τη νοτιο κορεα, στην ιδια φαση αλλα παραμενει αγνωμον, μαντεψτε ποιο ειναι!
"...χωρες με θετικη γνωμη για τις ηπα...καταλαβαινουν τη κοινη προελευση του εθνους τους με το αμερικανικο, ως εθνη- γεννηματα του διαφωτισμου..."Εμείς όμως είμαστε τέκνα του Ρομαντισμού, όχι του Διαφωτισμού. Ο οποίος Ρομαντισμός ήταν η αντίδραση στον Διαφωτισμό...Αυτό εξηγεί πολλά.
Κριμα για την Ελλαδα που μοιραζεται τον αντιαμερικανισμο των αραβικων χωρων κ της ρωσιας, παροτι ειμαστε εθνη που αμφοτερα γεννηθηκαν απο επαναστασεις εναντια σε τεραστιες αυτοκρατοριες της εποχης.( http://ppol.gr/cm/index.php?Datain=6167)