Απεργία την Πρωτομαγιά

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter
26

Κατ' αρχάς να πω ότι υπό προϋποθέσεις αποδέχομαι τη θανάτωση ζώων για συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες. Παρ' όλα αυτά είναι αλαζονικό και εξοργιστικό το να φωτογραφηθείς με το νεκρό θήραμά σου και να το ανεβάσεις στο Facebook (ή στο instagram όπως έχει κάνει ο Σάκης Ρουβάς, δυστυχώς). 

Τις προάλλες το Facebook διέγραψε τις φωτογραφίες μιας κοπέλας κυνηγού που φωτογραφιζόταν με νεκρά άγρια ζώα, και η ίδια έγινε πρόσωπο μισητό παγκοσμίως. 

Από τότε υπάρχει ένα ιντερνετικό κυνήγι των κυνηγών από εξοργισμένους φιλόζωους που, κατά τη γνώμη μου, έχουν δίκιο να εξοργίζονται. Όπου ανέβει φωτογραφία κυνηγού με νεκρό ζώο οι φιλόζωοι -που το μαθαίνουν σε χρόνο dt- μαζεύονται και αφήνουν υβριστικά και απειλητικά σχόλια (σ' αυτό κατά τη γνώμη μου δεν έχουν καθόλου δίκιο - ας μη γινόμαστε χειρότεροι απ' αυτούς που κατηγορούμε).

**Δείτε αυτό το τέλειο πράγμα που συνέβη στο Facebook**

 

O χιουμορίστας Jay Branscomb ποστάρισε μια παλιά φωτογραφία του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, κατηγορώντας τον όχι μόνο για το φόνο του γιγάντιου δεινοσαύρου αλλά και επειδή έβγαλε χαμογελαστή φωτογραφία μπροστά στο πτώμα του.

 

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter

 

Χιλιάδες άνθρωποι το πίστεψαν και έγιναν έξαλλοι!

 

To ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από πάρα πολλά εκατομμύρια χρόνια απ' τη Γη, άρα ο εικονιζόμενος δε γίνεται να σκότωσε ένα τέτοιο πλάσμα, δεν πέρασε απ' το μυαλό πολλών σχολιαστών που αποφάσισαν μάλιστα να μποϊκοτάρουν τις ταινίες του Σπίλμπεργκ μόλις έμαθαν ότι είναι αυτός. 

 

 

Να μια χρήστρια που έγινε έξαλλη με τον Σπίλμπεργκ και που σκότωσε το δεινόσαυρο και για την πόζα... 

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter

Και όπως ήταν αναμενόμενο, το όλο πράγμα έγινε σύντομα meme.

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter

Μακάρι κάτι καλό να μείνει απ' αυτό (όχι απ' την φάρσα με τον Σπίλμπεργκ, απ' την κατακραυγή εναντίον των πραγματικών κυνηγών). Να νιώσουν όσοι σκοτώνουν ζώα για διασκέδαση ότι κανένας δεν τους θαυμάζει - το αντίθετο! Κανένας δε θα πει, "μπράβο είσαι άντρακλας/σούπερ γυναίκα που σκότωσες με καραμπίνα ένα ανυπεράσπιστο ζώο", κανένας δε θα σε δει σαν ήρωα. Αντίθετα, πάρα πολύς κόσμος θα σε δει σαν άνανδρο φονιά και θα σου βάλει τις φωνές. Κάτι είναι κι αυτό.

 

 

 

26

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Πλέον δεν κυνηγάμε για να φάμε, εκτρέφουμε σε ελεγχόμενες συνθήκες. Άρα το κυνήγι αποτελεί μια ανούσια βαρβαρότητα και κανονικά θα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς.
Xαίρομαι ιδιαιτέρως που υπάρχουν (ακόμη) μυαλά σαν του Άρη Δημοκίδη.Αγαπητέ Theorendil είσαι λάθος.Η διαφορά δε βρίσκεται στην πράξη αλλά στα ΚΙΝΗΤΡΑ !!!. Ο άνθρωπος Νεάτερνταλ ή του Κρομανιόν και γενικότερα των σπηλαίων σκότωνε άγρια ζώα και θηράματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την επιβίωσή του (τροφή,ρουχισμός,όπλα,εργαλεία) !!!.Ο σημερινός αδαής άνθρωπος το κάνει εξαιτίας της ΒΛΑΚΕΙΑΣ και της ΛΟΞΑΣ του και δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία,γιατί έχει ΚΑΙ τροφή ΚΑΙ ρούχα ΚΑΙ τα πάντα...Δεν είναι τρόπαιο,είναι η αρρωστημένη τάση του ανθρώπου να επεμβαίνει στη φύση,να εξοντώνει τα δημιουργήματά της ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και -πίστεψέ με-αυτό ΗΔΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ !!!!.
so, you're anti-hunting?http://cdn.memegenerator.net/instances/500x/18776524.jpgκαι μια ωραία διαμαρτυρία σε εφημερίδα: http://goo.gl/CqEgtq«to all you hunters who kill animal for food, shame on you! You ought to go to the store and buy the meat that was made there, where no animals were harmed»(θα πίστευα ότι ήταν τρολιά, αν δεν είχα γνωρίσει τόσο πολύ κόσμο να σκέφτεται έτσι)Άρη, σοβαρά, στο σχόλιο: "το κυνήγι είναι ένα άθλημα ή χόμπι και εφ΄όσον γίνεται νόμιμα και σωστά, δε πέφτει λόγος σε κανέναν" απάντησες :«Δεν πάμε καλά! Κι αν ξεκινούσαμε ένα νέο άθλημα ή χόμπι στο οποίο κυνηγάμε τον/την Theorendil και την οικογένειά του/της και τους σκοτώναμε και δεν έπεφτε λόγος σε κανέναν;»Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, ποια η διαφορά αν όπου κυνήγι βάλουμε κρεοφαγία; Κι αν ξεκινούσαμε να τρώμε τον Άρη επειδή ήταν πιο νόστιμος από άλλες (εξίσου θρεπτικές) τροφές που βρίσκονται σε αφθονία παντού και δεν έπεφτε λόγος σε κανέναν;;Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι οι κυνηγοί απολαμβάνουν το σκότωμα; Οι υπόλοιποι/ες που απολαμβάνουν το πτώμα δηλαδή τι διαφορά έχουν; Από τη στιγμή μάλιστα που ένα θήραμα που σκοτώνεται τρέχοντας ελεύθερο, υπέφερε μοναχά για μια στιγμή, ενώ τα ζώα της βιομηχανίας κρέατος έχουν υποστεί τα χειρότερα βασανιστήρια από τη στιγμή της γεννησής τους και για όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής τους;;;Δεν είναι ότι μιλάμε για θυσίες ζώων προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μιλάμε για τεράστιες ποσότητες κατανάλωσης, σε σημείο εντελώς ανθυγιεινό για διασκέδαση και προς τέρψη του ουρανίσκου. Εδώ είχατε σε άρθρο στη Λαίφο (στην κατηγορία διασκέδαση), διαφήμιση μαγαζιού που σέρβιρε τέλειο «ντελικάτο» φουά γκρα, ενώ πιθανότα κανένας κυνηγός δεν έχει κάνει ποτέ το θήραμά του να υποφέρει τόσο, όσο απαιτεί το ντελικάτο αυτό πιάτο.Εντάξει, ο καθένας και η κάθε μία κάνει ό,τι θέλει (και εν τέλει λογαριασμό δεν δίνει), αλλά αυτή η επιλεκτική ευαισθησία είναι κάπως υπερβολική νομίζω.
Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Steven Spielberg που χρησιμοποίησε και σκότωσε σε μια ταινία του όλους τους εναπομείναντες δεινόσαυρους απλά και μόνο για να βγάλει περισσότερα χρήματα. Κι αντί να σταματήσει εκεί, τους ανέστησε για να τους ξανασκοτώσει στο sequel. NTΡOΠH!
Προσωπικά εύχομαι να μείνει κάτι καλό από τη φάρσα. Να καταλάβουμε πως η πολιτική ορθότητα -η οποία σιγά σιγά έρχεται κι εδώ, παρότι δεν είναι καθόλου στην κουλτούρα μας- συμβαδίζει μια χαρά με την ανοησία και την εύκολη χειραγώγηση.Υ.Γ. Καθώς έγραφα τα παραπάνω, ένα δάκρυ κύλησε για τον αδικοχαμένο δεινόσαυρο. Εκτός κι αν κλαίω απ' τα γέλια.
Eισβάλλω στο ζωτικό χώρο ενός άλλου έμβιου όντος του πλανήτη, και του αφαιρώ τη ζωή,όχι γιατί πεινάω όχι γιατί το ένστικτο της επιβίωσης μου το επιβάλλει ,αλλά για τη πλάκα μου,για τη χαρά, του να το σκοτώσω!!Αντιπαθώ εξ ίσου,κυνηγούς,ψαροντουφακάδες,και λοιπά άκρως εγωϊκά πλάσματα που σκοτώνουν επειδή έτσι γουστάρουν, επειδή μπορούν,επειδή δεν κάνουν και τίποτα παράνομο βρε αδερφέ.Ευτυχώς οι νοοτροπίες αργά, πολύ αργά,είναι αλήθεια ,αλλάζουν..Τη συγκεκριμένη φωτό την εϊδα χτες η προχτές και μου έκανε εντύπωση πόσοι άνθρωποι πείστηκαν πως είναι αληθινή.Οσο για τον κ Ρουβά ,κρίμα πολύ κριμα..και δεν αντιλαμβάνεται καν ο ίδιος αλλά ούτε και αυτοί που τον μανατζάρουν πως παρόμοιες φωτό δεν κάνουν καλό στη δημόσια εικόνα του πλέον;
Δηλαδή συγκρίνεις την μύγα που είναι μια σκάλα παραπάνω απ' τα φυτά με το χταπόδι που είναι ένα από τα πιο έξυπνα ζώα ή με την πέρδικα ας πούμε. Είπαμε σοφιστείες αλλά όχι κι έτσι...
Αυτή η εμπάθεια με τους κυνηγούς την ώρα που οι ψαράδες για διασκέδαση διεξάγουν ευρείας κλίμακας εκκαθαρίσεις προκαλεί ερωτηματικά.. :)Επιπλέον θα ήθελα να μάθω από ποιάς τάξης μεγέθους και πάνω ζωντανός οργανισμός μπαίνει στην λίστα προστασίας αυτών των φιλοζωικών οργανώσεων γιατί όλα αυτά μου κάνουν λίγο υποκριτικά.
Οσο πιό κοντά εξελικτικά είναι στον άνθρωπο, άλλο τόσο ψηλά μπαίνουν στη λίστα.Προφανώς όμως και θα έπρεπε να περιλαμβάνονται και οι ψαράδες («σπορτσμεν») μαζί με τους κυνηγούς («μπρουτάλ σπορτσμεν») αλλά και τους ηλίθιους χορτοφάγους που τρώνε τα φυτά (και όχι μόνο τους καρπούς τους).
εισαι με τα καλα σου??και ποιος εχει σχεση με τη φυση? οι κυνηγοι? που μετρανε κεφαλια χωρις καμμια αναγκη??? θελετε να κανετε σπορ στη φυση??οκ ...γιατι πρεπει να το κανετε αφαιροντας ζωες που δεν χρειαζεστε για να επιζησετε? τρεξτε...καντε ποδηλατο...καντε αναρριχηση...οτι στο διαολο θελετε...αι στα κομματια πια...δολοφονοι για την πλακα σας
δεν είμαι κυνηγός. απλώς θεωρώ γελοίο να μιλάτε για τη φύση λες και είναι κάποιου είδους παράδεισος των χίπηδων με ηθική ταινίας του Ντίσνεϋ, τη στιγμή για παράδειγμα που η μαμά λιονταρίνα αντιδρά καβλώνοντας όταν έρθει ένα αρσενικό λιοντάρι και σκοτώσει το μωρό της. το τι γελοιότητες έχω διαβάσει από ζωόφιλους σε όλα τα σχετικά άρθρα δεν περιγράφεται. Ο άλλος έλεγε ότι οι καμηλοπαρδάλεις στην αιχμαλωσία ζούνε λιγότερο απ' ό,τι στη φύση (πραγματικότητα: ζούνε 5 χρόνια παραπάνω). Ο παράλλος ότι μόνο ο άνθρωπος σκοτώνει για διασκέδαση (το εξωφρενικό είναι 99% έχει γάτα και τολμάει να τα λέει)). Ε λοιπόν είστε τόσο άσχετοι από φύση που δεν ξέρετε καν ότι τελευταία φορά που κυκλοφόρησε τρικεράτοπας σε αυτήν ήταν πριν δεκάδες εκατομμύρια χρόνια. Μια ώρα στη ζούγκλα θα σας άξιζε. Νύχτα.
Δεν είμαι κυνηγός, έχω μεγαλώσει με κατοικίδια και ποτέ δε θα μπορούσα να βλάψω ζώο, παρόλα αυτά, το κυνήγι είναι ένα άθλημα ή χόμπι και εφ΄όσον γίνεται νόμιμα και σωστά, δε πέφτει λόγος σε κανέναν. Στο κάτω - κάτω η εν λόγω κοπέλα έβγαλε τις φωτός στο Facebook για τους φίλους της, πιθανότατα πιθανότατα κάποιοι από αυτούς να ήταν και κυνηγοί. Όσο δικαίωμα λοιπόν έχει ένας αθλητής να φωτογραφηθεί με το μετάλλιο του, άλλο τόσο έχει και ένας κυνηγός να φωτογραφηθεί με το θήραμα του, για άλλη μία φορά, εφ' όσον αυτό έχει γίνει νόμιμα. Φυσικά και θεωρώ ΤΕΛΕΙΩΣ υποκρισία το να "ξεφιλίζεις" τον κυνηγό ή τον ψαρά με τη τσιπούρα ή το χάμποργκερ στο πιάτο ή ακόμη και φορώντας μάλλινο πουλόβερ.
"το κυνήγι είναι ένα άθλημα ή χόμπι και εφ΄όσον γίνεται νόμιμα και σωστά, δε πέφτει λόγος σε κανέναν"Δεν πάμε καλά! Κι αν ξεκινούσαμε ένα νέο άθλημα ή χόμπι στο οποίο κυνηγάμε τον/την Theorendil και την οικογένειά του/της και τους σκοτώναμε και δεν έπεφτε λόγος σε κανέναν;Η Αριστοκρατία θεσμοθέτησε και νομοθέτησε το κυνήγι ως άθλημα και χόμπι, σε εποχές πλήρους αναισθησίας και απανθρωπιάς. Φυσικά και πέφτει λόγος στους υποστηρικτές των ζώων για να σταματήσουν βάρβαρα, δολοφονικά χόμπι.
το κυνήγι όπως και το ψάρεμα για τους ανθρώπους που το εξασκούν δεν είναι σε καμιά περίπτωση άθλημα, μιας και δεν μαζεύεις πόντους και δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν και επίσης είναι κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι. Το κυνήγι στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν χει να κάνει σε καμιά περίπτωση με την αριστοκρατία, κατά βάση ασκείτε απο τις λαϊκότερες βάσεις και όχι μόνο βέβαια ( ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ είναι ένας από αυτούς). Είναι ένα αρχέγονο ένστικτο που έχει περάσει στο DNA των ανθρώπων. Όσοι δεν εξημερώθηκαν στα κλουβιά των σύγχρονων πόλεων και ήρθαν σε επαφή απο την παιδική τους ηλικία με την φύση και τα θηράματα, αυτό το ένστικτο ζωντάνεψε. (Για παράδειγμα τα Μπίγκλ είναι απο τις καλύτερες ράτσες ιχνηλατών, λόγο της ομορφιάς τους τα τελευταία χρόνια τα παίρνουν άνθρωποι άσχετοι με το κυνήγι. Αυτός ο σκύλος όταν στην ηλικία των δυο τριών χρονών δει λαγό, το πιθανότερο είναι να τα κάνει πάνω του) . Είναι το ίδιο ένστικτο που σου δίνει χαρά όταν μαζεύεις ζοχούς και ραδίκια απο το βουνό ή όταν μαζεύεις σαλιγκάρια κάπαρη, θυμάρι ή κρίταμο. Είναι το ένστικτο του τροφοσυλλέκτη, του ανθρώπου που φέρνει τροφή στο σπίτι αλλά και κάτι πολύ περισσότερο. Μπορεί να μην έχουμε ανάγκη πλέον αυτή την τροφή ( που την έχουμε, μιας και η ποιότητα της είναι εξαιρετική και αναντικατάστατη) , η ικανοποίηση όμως απο την προσπάθεια και απο την επιτυχία είναι κάτι που δεν περιγράφεται και δεν αντικαθίσταται. Σε συνδυασμό με την επαφή και με την κατανόηση της φύσης ,η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Δεν περιμένω να καταλάβετε, έτσι και αλλιώς αν δεν το νιώθεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Τελευταία προσπάθεια για να σας δώσω να καταλάβετε ,θα σας φέρω το παράδειγμα ενός σκύλου, ελπίζοντας τα ζωοφιλικά σας αισθήματα να βοηθήσουν. Τα κυνηγόσκυλα όπως σας είπα και παραπάνω, μπορούν να είναι είτε του καναπέ ,είτε του βουνού, ανάλογα τα βιώματα, το ίδιο εύκολα, όπως και ο άνθρωπος . Επίσης και αυτά όπως και ο άνθρωπος δεν έχουν την ανάγκη του κυνηγιού για να τραφούν, άρα όποιο πάθος έχουν είναι καθαρά ενστικτώδες. Κάποια στιγμή λοιπόν ο αδελφός μου είχε ένα σκύλο ο οποίος διαγνώσθη με μεγαλοκαρδία. Ο αδελφός μου αναγκάστηκε να μην παίρνει στο κυνήγι πια αυτόν τον σκύλο γιατί η ανακοπή στο βουνό ήταν πολύ πιθανή. Το πρώτο πρωινό που ο αδελφός μου πήρε στο κυνήγι κάποιο άλλο σκυλί και όχι το άρρωστο, ο σκύλος απο την λύσσα του να βγει απο την εξώπορτα και να ακολουθήσει ,πέθανε απο ανακοπή ,λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του αδελφού μου. Αυτο θα πει παθος και μια σταλια του κουβαλάμε και εμείς , όντας λίγο πιο πρωτόγονοι και ακατέργαστοι. Όσο για τον Σάκη, καταδύεται με ελεύθερη κατάδυση έως και τα 30 μέτρα βάθος κρατώντας την ανάσα του για να πιάσει αυτά τα ψάρια που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ναι καλά άκουσες με μια ανάσα. Το ίδιο κάνω και εγώ, όποτε λοιπόν ανεβάζω κανένα ψάρι ,είμαι πολύ μα πάρα πολύ περήφανος γι' αυτό που κατάφερα. Για να το καταφέρω αυτό περάσαν πολλά χρόνια προσπαθειών, στερήσεων και προπονήσεων . Αν θεωρείς ότι είναι κάτι εύκολο και ο κάθε ένας μπορεί να το κάνει ,εγώ είμαι στην διάθεση σου ,να σου δώσω όποιο εξοπλισμό θες για να διαπιστώσεις το αντίθετο. Υ.Γ : Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν θεσμοθετούσαμε το κυνήγι του/της Theorendil ,θα μιλούσαμε για θεσμοθέτηση της ανθρωποκτωνίας .
Μπορείς να καταλάβεις ότι όπως και με την παρατραβηγμένη ιστορία "είμαι χορτοφάγος γιατί δεν κάνει να σκοτώνουμε τα ζώα", αν μπορεί κάποιος να το ξεχωρίσει από την ιστορία με το κυνήγι, όπως και με τον ακραίο φεμινισμό ο οποίος είναι άχρηστος στις χώρες όπου το φαινόμενο αυτό ακμάζει όπως και με χίλια δυο πράγματα που μπορεί ο καθένας να παρατηρήσει το να είναι χίπης κανείς είναι της μόδας. Δε μπορείς να λες τέτοια πράγματα σε ένα κοινό το οποίο ισοπεδώνει τα πάντα. Φαντάζομαι έχεις βρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Οπότε είναι μάταιο να εξηγείς πράγματα σε κόσμο ο οποίος απλά δε θέλει να τα ακούσει.
"Άθλημα η χόμπι θα ηταν αν και το θήραμα είχε καραμπίνα"όχι τότε θα ήταν απλά ιπποτικό. Όμως οι ιπποτικοί κανόνες δεν ισχύουν στη φύση, υπάρχει κάποιος λόγος που λέγεται "νόμος της ζούγκλας" και όχι π.χ. "νόμος των σαλονιών".