MET GALA 2024

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter
26

Κατ' αρχάς να πω ότι υπό προϋποθέσεις αποδέχομαι τη θανάτωση ζώων για συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες. Παρ' όλα αυτά είναι αλαζονικό και εξοργιστικό το να φωτογραφηθείς με το νεκρό θήραμά σου και να το ανεβάσεις στο Facebook (ή στο instagram όπως έχει κάνει ο Σάκης Ρουβάς, δυστυχώς). 

Τις προάλλες το Facebook διέγραψε τις φωτογραφίες μιας κοπέλας κυνηγού που φωτογραφιζόταν με νεκρά άγρια ζώα, και η ίδια έγινε πρόσωπο μισητό παγκοσμίως. 

Από τότε υπάρχει ένα ιντερνετικό κυνήγι των κυνηγών από εξοργισμένους φιλόζωους που, κατά τη γνώμη μου, έχουν δίκιο να εξοργίζονται. Όπου ανέβει φωτογραφία κυνηγού με νεκρό ζώο οι φιλόζωοι -που το μαθαίνουν σε χρόνο dt- μαζεύονται και αφήνουν υβριστικά και απειλητικά σχόλια (σ' αυτό κατά τη γνώμη μου δεν έχουν καθόλου δίκιο - ας μη γινόμαστε χειρότεροι απ' αυτούς που κατηγορούμε).

**Δείτε αυτό το τέλειο πράγμα που συνέβη στο Facebook**

 

O χιουμορίστας Jay Branscomb ποστάρισε μια παλιά φωτογραφία του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, κατηγορώντας τον όχι μόνο για το φόνο του γιγάντιου δεινοσαύρου αλλά και επειδή έβγαλε χαμογελαστή φωτογραφία μπροστά στο πτώμα του.

 

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter

 

Χιλιάδες άνθρωποι το πίστεψαν και έγιναν έξαλλοι!

 

To ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από πάρα πολλά εκατομμύρια χρόνια απ' τη Γη, άρα ο εικονιζόμενος δε γίνεται να σκότωσε ένα τέτοιο πλάσμα, δεν πέρασε απ' το μυαλό πολλών σχολιαστών που αποφάσισαν μάλιστα να μποϊκοτάρουν τις ταινίες του Σπίλμπεργκ μόλις έμαθαν ότι είναι αυτός. 

 

 

Να μια χρήστρια που έγινε έξαλλη με τον Σπίλμπεργκ και που σκότωσε το δεινόσαυρο και για την πόζα... 

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter

Και όπως ήταν αναμενόμενο, το όλο πράγμα έγινε σύντομα meme.

Παράπλευρη απώλεια του ιντερνετικού εξευτελισμού των κυνηγών στο Facebook Facebook Twitter

Μακάρι κάτι καλό να μείνει απ' αυτό (όχι απ' την φάρσα με τον Σπίλμπεργκ, απ' την κατακραυγή εναντίον των πραγματικών κυνηγών). Να νιώσουν όσοι σκοτώνουν ζώα για διασκέδαση ότι κανένας δεν τους θαυμάζει - το αντίθετο! Κανένας δε θα πει, "μπράβο είσαι άντρακλας/σούπερ γυναίκα που σκότωσες με καραμπίνα ένα ανυπεράσπιστο ζώο", κανένας δε θα σε δει σαν ήρωα. Αντίθετα, πάρα πολύς κόσμος θα σε δει σαν άνανδρο φονιά και θα σου βάλει τις φωνές. Κάτι είναι κι αυτό.

 

 

 

26

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ