Γιάγια Τουρέ: Με την Ελλάδα εφευρέθηκε ένα πέναλτι

7

Ανύπαρκτο χαρακτήρισε το πέναλτι που κέρδισε ο Σαμαράς στο παιχνίδι με τον Ακτή Ελεφαντοστού ο άσος της αφρικανικής ομάδας Γιάγια Τουρέ.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν χάνει την αισιοδοξία του για το μέλλον λέγοντας πως "αν μπορεί ένα μαύρος να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε και μία Αφρικανική χώρα μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ".

Αναλυτικά δήλωσε ο Γιάγια Τουρέ: «Αναλύσαμε τι έγινε ξανά και ξανά, παρόλο που γνωρίζαμε πιο είναι το τέλος. Απείχαμε λίγα δευτερόλεπτα από το όνειρο. Ήταν εκεί, τόσο κοντά! Ένοιωθα ήδη στην επόμενη φάση... Τελικά η γενιά αυτή έφτασε σε μία μεγάλη επιτυχία, μέχρι να έρθει ένα σκανδαλώδες πέναλτι να τα διαλύσει όλα.

Μέσα σε λίγες στιγμές, το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ήθελα απεγνωσμένα να καταλάβει ο διαιτητής την βουτιά του Σαμαρά. Για ακόμα μία φορά, όμως, η διαιτησία ήταν εναντίον μας. Με την Ιαπωνία δε μας δόθηκαν δύο πέναλτι, ενώ με την Ελλάδα... εφευρέθηκε ένα, που μας άφησε εκτός! Βέβαια, ποιος ασχολείται; Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει αν αδικηθεί μία ομάδα από την Αφρική. Είναι ένα σκάνδαλο, που μας στερεί κάτι τεράστιο, όμως κανένας δεν μοιάζει να ασχολείται»

Ο Τουρέ παραδέχτηκε ωστόσο πως αυτός με τους συμπαίκτες του φέρουν επίσης ευθύνες για τον αποκλεισμό.

«Δεν είμαι άνθρωπος που κρύβεται πίσω από δικαιολογίες. Κάναμε λάθη και η Ελλάδα το εκμεταλλεύτηκε. Είμαστε και εμείς ένοχοι, δεν έπρεπε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο σε ένα τόσο κομβικό σημείο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΚΟΛ

Αθλητισμός / «Επέστρεψα!» - Ο Ρονάλντο απαντά στους επικριτές του με ιστορικό ρεκόρ στο Μουντιάλ

«Δέχθηκε κριτική και απάντησε με τον τρόπο που απαντά σε όλη του την καριέρα, το να βλέπεις τον Μέσι και τον Ρονάλντο σε αυτή την ηλικία να συνεχίζουν αυτό που κάνουν, είναι πραγματικά εντυπωσιακό», σχολίασε ο Γουέιν Ρούνεϊ
THE LIFO TEAM
Στο Σαν Φρανσίσκο, το Pride Night των Giants έγινε τεστ υποκρισίας

Αθλητισμός / Στο Σαν Φρανσίσκο, το Pride Night των Giants έγινε τεστ υποκρισίας

Μετά την άρνηση παικτών να φορέσουν καπέλα με σύμβολα Pride, ΛΟΑΤΚΙ+ φίλαθλοι των San Francisco Giants κατηγορούν την ομάδα για χλιαρή αντίδραση σε μια πόλη όπου η queer ιστορία δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο.
THE LIFO TEAM
Η Ρεμπέκα Αντράντε έκανε δημόσια γνωστή τη σχέση της με τη σύντροφό της

Αθλητισμός / Η Ρεμπέκα Αντράντε έκανε δημόσια γνωστή τη σχέση της με τη σύντροφό της

Η κορυφαία Βραζιλιάνα γυμνάστρια και έξι φορές Ολυμπιονίκης, μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφία με τη σύντροφό της, προκαλώντας ενθουσιασμό στο ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό της ενόργανης γυμναστικής.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2026 ΗΠΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθλητισμός / Μουντιάλ 2026: Η εθνική Ιράν άφησε χειρόγραφο σημείωμα στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα με το Βέλγιο

Το σημείωμα περιείχε επίσης αναφορά στην επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο θηλέων στην πόλη Μιναμπ κατά την πρώτη ημέρα του πολέμου, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 168 άνθρωποι
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
μεταξυ μας ,τωρα,πεναλτυ δεν υπηρχε απο ολες τις ληψεις της καμερας.ας πουμε οτι "αυτα συμβαινουν",αφου το πανηγυρισαμε και ας μην εκτεθουμε παραπανω.γιατι το να λεμε οτι δεν υπηρχε πεναλτυ και να βριζουμε τον Τουρε,κανοντας το μαυρο ασπρο γιατι μας βολευει,φτανει στη γελοιοποιηση.εμεις στη θεση του-καλπικο πεναλτυ στη ληξη του αγωνα-θα μιλαγαμε για παγκοσμια συνομωσια εναντιον μας,για κανα εξαμηνο.
Αυτό που όλοι γίνονται ξαφνικά ειδικοί στο ποδόσφαιρο όταν παίζει η εθνική μόνο δεν το καταλαβαίνω. Διότι αν ήξερες από ποδόσφαιρο θα ήξερες ότι αυτό ήταν πέναλτι.
Τι κομπλεξικοί άνθρωποι που υπάρχουν και μάλιστα αθλητές που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα. Το πέναλτι δόθηκε κανονικότατα, αλλά ακόμα κι αν ήταν ψεύτικο όπως χιλιοειπώθηκε, γνωρίζουν πολύ καλά όλοι πιστεύω ότι το άθλημα αυτό δε βασίζεται στην αντικειμενικότητα της φάσης αλλά στην υποκειμενικότητα των διαιτητών οπότε σίγουρα κάποιοι ενδεχομένως να αδικηθούν. Ειδικά αυτήν την καραμέλα του ρατσισμού την έχουμε φάει στη μάπα άπειρες φορές. Δηλαδή θα έπρεπε να δίνονται ανύπαρκτα πέναλτι στους μαύρους για να μη θεωρηθούμε ρατσιστές; Άρα να τους δώσουμε και το Μουντιάλ για να μη θεωρηθούμε ρατσιστές; Κάτι άλλο να τους δώσουμε έχοντας από πάνω μας όλοι οι λευκοί τον πέλεκυ του ρατσισμού; Έλεος δηλαδή φοβάμαι πλέον να πω αν βρίσκω μια μαύρη γυναίκα όμορφη για να μη θεωρηθώ χρυσαυγίτης, μη γινόμαστε πια τόσο υπερβολικοί.