Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θα μου πεις τι να κάνω;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: θα μου πεις τι να κάνω; Facebook Twitter
57


________________
1.


Α, μπα, κοίτα πως έχει η φάση: Υπάρχει ένα χαρακτηριστιοκό της συμπεριφοράς κάποιων ανθρώπων το οποίο με ενοχλεί ιδιαίτερα...είναι η ειρωνεία. Προσοχή όμως..δεν εννοώ το καυστικό σχόλιο ή τον λεπταίσθητο σαρκασμό μέσα από το πρίσμα του χιούμορ, μιλάω για τη χοντροκομμένη εκδοχή της..αυτή που συνδυάζεται συνήθως με μια αηδιαστή-προκλητική έκφραση γελακίου, Με ενοχλεί ίσως επειδή ποτέ δεν βρήκα τον κατάλληλο τρόπο να βάζω τον άλλον στη θέση του σ'αυτές τις περιπτώσεις. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον εγωισμό μου, γιατί πιστεύω ότι είναι ζήτημα αυτοσεβασμού και την ίδια στιγμή νιώθω ότι ο άλλος "παίζει" κατά κάποιο τρόπο μαζί μου..Το αντιμετωπίζω συχνά στη δουλειά. Ο συγκεκριμένος μάλιστα έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό: προσπαθεί σε όλους, μα σε όλους όμως να φαίνεται αρεστός και καλός. Μπορείς να μου πεις τη γνώμη σου? Πως θεωρείς ότι αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση?- GnR

Με μπέρδεψες λίγο. Αν προσπαθεί να είναι σε όλους αρεστός, πώς γίνεται να λέει και χοντράδες (γιατί σίγουρα καταλαβαίνει ότι τις λέει). Λέει τις χοντράδες μόνο σε σένα ή σε όλους;


Φαντάζομαι ότι γράφοντας «να πω τη γνώμη μου» δεν εννοείς να ερμηνεύσω και να εξηγήσω τη συμπεριφορά ενός αγνώστου από τα ελάχιστα που γράφεις – που είναι και οι προσωπικές σου εντυπώσεις, στο κάτω κάτω- αλλά να κάνω μια πρόταση του πώς να αντιμετωπίσεις κάποιον που λέει χοντράδες. Η γνώμη μου είναι η εξής: αν δεν μπορείς να παίξεις στο γήπεδό του, ο καλύτερος τρόπος είναι να τον αποφύγεις. Αν προσπαθήσεις να απαντήσεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να παρασυρθείς σε έναν βάλτο, και το χειρότερο είναι ότι θα χάσεις. Φαντάζομαι ότι αυτό που θα ήθελες είναι να βρεις την καταπληκτική ανταπάντηση που θα τον βουλώσει μια για πάντα, αλλά δυστυχώς, αυτό δε συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Το να ξέρεις πότε να εξαφανίζεσαι είναι πολύ πιο χρήσιμο.


(Δεν εννοώ να εξαφανίζεσαι με την ουρά στα σκέλια. Λέω να σταματήσεις να τον θεωρείς υπολογίσιμο αντίπαλο και να αναρωτιέσαι τι να κάνεις. Να μην κάνεις τίποτα. Δεν είναι δικιά σου δουλειά να βάζεις κόσμο στη θέση του, δεν είσαι ο δάσκαλός του ή ο μπαμπάς του.)

________________
2.


Αγαπημένη μου Α,μπα

πώς καταλαβαίνεις οτι μια σχέση έχει τελειώσει; χαζή ερώτηση θα μου πεις, έτσι τουλάχιστον νοιώθω έτσι όπως το γράφω, αλλά για πες και εσύ μια γνώμη, γιατί πολύ με προβληματίζει. Είμαι μαζί με τον φίλο μου και τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι καλά.

Σιγά σιγά μικρά βατά προβληματάκια/ διαφωνίες που είχαμε γίνονται πιεστικά, αυτά που κάποτε δε με πειραζαν καθόλου, τώρα είναι δυνατόν να ...με κάνουν έξω φρενών ή το πιο απλό να τα βαριέμαι. Και οι συμπεριφορές μας, γίνονται μανιέρα. Θα πω κάτι, θα απαντησει κάπως, θα αντιδράσω με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα αντιδράσει με εναν συγκεκριμένο τρόπο και αυτό πάλι όλο πάλι από την άρχή, μια άλλη μέρα, με μια άλλη αφορμή. Δεν νοιώθω οτι με καταλαβαίνει, προτιμώ να συζητησω με τους φίλους μου, κάτι που πολύ με λυπεί, κάποτε δεν ένοιωθα έτσι. Δεν αισθάνομαι πλήρης, νοιωθω σαν να του συλλαβίζω τα προβλήματα μου και μετά κόπων θα μου πει μια κουβέντα που δεν είναι και η πιο καίρια, όταν κάνω την προσπάθεια για ενα θέμα να επιμείνω πολύ, είναι τόση η προσπάθεια και τόσο λιγοστά τα αποτελέσματα που προτιμώ να μην το κάνω, καλύτερα μια απογοήτευση λιγότερη και χωρισμένα τα θέματα μας. Το ίδιο και με τα θετικά, με κάτι που με ενθουσιάζει, δεν θα δείξει ενδιαφέρον. Αυτά με τα αρνητικά που με προβληματίζουν, πάμε τώρα στα θετικά, έχουμε φτιάξει τον δικό μας μικρόκοσμο, έχουμε μόνο στοργή και καλοσύνη ο ένας για τον άλλον, συχνά περνάμε πολύ όμορφα μαζί, εκτιμάμε ο ένας τον άλλον, έχουμε γενικά το ίδιο σύστημα αξιών (πχ. πολιτικά, ηθικά), έχουμε τις αναμνήσεις μας, έχουμε κοντινά ενδιαφέροντα, δεν ταλαιπωρούμε ο ένας τον άλλον, τα όποια προβλήματα μας δεν προκύπτουν από εγωισμό ή κακή συμπεριφορά αλλά από διαφορετικές στάσεις απέναντι στη ζωή.

Και σε αυτήν την τραμπάλα πότε η ισορροπία πάει από τη μια, πότε από την άλλη. Πότε νοιώθω τυχερή, πότε οτι δεν έχουμε καμμιά σχέση πια και απλά δεν το έχουμε καταλάβει. Πού και πού τελειώνει η υπομονή μου, αυτό συμβαίνει ολοένα και πιο συχνά. Αλλά το να ζήσουμε χώρια μου μοιάζει πολύ άκυρο.

Για την ιστορία να σου πω πως είμαστε 34, είμαστε μαζί 2.5 χρόνια και τώρα μένουμε σε δυο διαφορετικές πόλεις, αυτή ειναι μια πολύ πρόσφατη αλλαγή με ημερομηνία λήξης, παλιότερα συγκατοικούσαμε.
Αυτά.

ευχαριστώ για την απάντηση

Νομίζω ότι πιο χρήσιμο είναι για σένα το ότι το έγραψες και έβαλες σε μια τάξη τις σκέψεις σου, παρά η οποιαδήποτε απάντηση του οποιουδήποτε. Αλήθεια, πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που θα είχε το δικαίωμα ή τη γνώση για να σου πει αν η σχέση του τελείωσε και τι πρέπει να κάνεις τώρα;


Συνέχισε να τα γράφεις, έστω και χωρίς αποστολέα, αλλά μην περιμένεις από άλλους απάντηση για τέτοια θέματα. Ακόμη περισσότερο, να φοβάσαι αυτούς που είναι πρόθυμοι να σου τη δώσουν.

________________
3.


Αγαπητή Λένα, κατ'αρχάς εύγε για την κρυστάλλινη διαύγεια και την τετράγωνη λογική σου. Στα δικά μου τώρα:
1) έχω διαβάσει πολύ (και συνεχίζω με μανία), βλέπω ταινίες, παραστάσεις, μ'αρέσει να παρατηρώ γενικά τις ανθρώπινες συμπεριφορές και νομίζω πως μπορώ να ψυχογραφώ τους ανθρώπους. Ανακάλυψα πρόσφατα με περίσσια έκπληξη πως εν τέλει δεν ξέρω τον ίδιο μου τον εαυτό. Εννοώ πως είμαι μπερδεμένη για πράγματα όπως το τι θέλω, ακόμα και για τον χαρακτήρα μου, αν μου ζήτήσεις να στον περιγράψω θα δυσκολευτώ να το κάνω με ακρίβεια. Η ερώτηση λοιπόν είναι: ποια η διαδικασία για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του; (και με είχα για ώριμη, φευ)

Και 2) ακόμα μια ερώτηση:πώς καταφέρνει κανείς να αφουγκραστεί και να εντοπίσει τις πραγματικά δικές του ανάγκες κι επιθυμίες, αγνοώντας την επιρροή του κοινωνικού περίγυρου; Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, κινούμαι ακαδημαϊκά κι επαγγελματικά σ'ενα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου ο μόνος αποδεκτός στόχος κι αυτοσκοπός είναι να θες να φτάσεις όσο ψηλότερα γίνεται ιεραρχικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (χρήματα, κοινων.στάτους κλπ), και νομίζω ότι έχω μπει και εγώ σ'αυτή τη διαδικασία, παρασυρμένη από τον περίγυρο, ενώ κάπου στο βάθος πιστεύω πως δεν δίνω δεκάρα γι'αυτά, τα θεωρώ μάταια ως αυτοσκοπό. Πώς θα εντοπίσω τη διαφορά μεταξύ του τι πραγματικά θέλω και του τι νομίζω πως θέλω επηρεασμένη από τους γύρω; Ευχαριστώ!

Όπως πολύ σωστά είπες, η λέξη κλειδί είναι «διαδικασία». Δεν είναι κάτι που θα ολοκληρωθεί με κάποιον τρόπο κάποια στιγμή και από κει και πέρα θα είναι όλα ξεκάθαρα. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να μάθεις κάτι ακόμα για τον εαυτό σου. Πράγματα που κάποτε φαινόταν σημαντικά (χρήματα, στάτους) μπορεί τώρα να μοιάζουν λιγότερο σημαντικά – αυτό δε σημαίνει ότι πριν ήσουν βλάκας και τώρα είσαι έξυπνος. Η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ.


Η προσπάθεια να πλησιάζεις όσο πιο πολύ γίνεται την ιδανική εκδοχή του εαυτού σου είναι αυτό που σε οδηγεί μπροστά, όχι η απλή γνωριμία. Δεν χρειάζεται να μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς με ακρίβεια, είναι σα να λες «θέλω να ξέρω σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται το νερό σ' αυτό το ποτάμι». Αυτό το ποτάμι αναγκαστικά επηρεάζεται και περιορίζεται από το περιβάλλον του. Δεν γίνεται να ξεχωρίσεις εντελώς το τι θέλεις εσύ από το τι έχεις διδαχτεί να θέλεις, είναι συνυφασμένα αυτά. Αυτό που ίσως χρειάζεται να κάνεις είναι να μην πιστεύεις ότι ό,τι θέλεις μέσα σου είναι το σωστό και ό,τι σου έχουν πει οι άλλοι είναι λάθος – και τούμπαλιν. Ούτε είναι κακό να κάνεις αυτό που σου είναι πιο εύκολο. Αν είσαι για κάτι τόσο βέβαιη ότι είναι «μάταια» και πραγματικά «δεν δίνεις δεκάρα», δεν θα υπήρχε αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνεις παρακάτω, έτσι δεν είναι;

________________
4.


Σε ανακάλυψα πρόσφατα κι έχω διαβάσει όσα από τα ...άπαντά σου έχω προλάβει...ξέρω τι λες λίγο πολύ σε περιπτώσεις σαν την δική μου...οτι μπορεί να είναι κι ατυχία ο λόγος που είμαι ακόμα μόνη μου...Το πρόβλημά μου είναι οτι έχοντας πίστη στον Θεό και την Θεία Πρόνοια δυσκολεύομαι λίγο με την έννοια της ατυχίας, οπότε ζορίζομαι περισσότερο....μερικές φορές αναρωτιέμαι αν το θέλει κι ο Θεός να υποφέρω έτσι, εαν είναι ένα μάθημα που πρέπει να μάθω, μην τυχόν ακόμα δεν γνωρίζω ευατόν και για αυτό δεν είμαι έτοιμη ή άξια, κλπ, κλπ...Τι λες?- bucaneve77

Αν η πίστη σου στη Θεία Πρόνοια διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι θέμα ατυχίας (ή τύχης, ή προσωπικής προσπάθειας) αλλά έχει σχέση με μια αόρατη γραμμή Θείας Θέλησης, τότε ναι, πράγματι, το μόνο λογικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Θεός θέλει να υποφέρεις και σε τιμωρεί επειδή δεν είσαι έτοιμη ή άξια. Αν ισχύουν αυτά, τότε ο Κιμ Γιονγκ Ουν πρέπει να είναι πολύ έτοιμος και άξιος, γιατί η Θεία Πρόνοια του τα έχει φέρει όλα έτοιμα στο πιάτο.

 

________________
5.


Γιατί δεν καθόμουν κρυμμένος από τις γυναίκες, στην ευτυχία του γάμου μου, όπως έκανα τόσα χρόνια; Έκανα το... ολίσθημα και φλέρταρα, με αποτέλεσμα να ερωτευτώ. Η άλλη, κυρία, δεν μου κάθεται λόγω γάμου, αλλά μόνο δεν μου κάθεται αφού κατά τα λοιπά... :Ρ Η επαφή μαζί της όμως ξύπνησε μέσα μου τον κοιμισμένο "lover boy" :Ρ Αποτέλεσμα, βρέθηκα και πάλι, σχεδόν ασυναίσθητα, να φλερτάρω με μία τρίτη :Ρ Καταλαβαίνεις ότι βρίσκω ανταπόκριση, γι' αυτό και προβληματίζομαι... Από την μία χαίρομαι και κολακεύομαι, από την άλλη... Να χωρίσω την γυναίκα που αγαπώ για να αρχίσω να "γαμπρίζω" πάλι; :Ρ Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αλλά η πρόκληση/πρόσκληση είναι συνεχής και παρούσα γύρω μου! Έχεις καμιά ιδέα πως να ξανακρυφτώ ή είναι πολύ αργά; :( (αργούν και τα γηρατειά ρε γμτ να ησύχαζα από σας... :Ρ )- Α, μπα... δεν λέω :Ρ

Αρχικά σκέφτηκα ότι δεν θέλω να σου απαντήσω γιατί η έκφραση «η κυρία δεν μου κάθεται» μου έφερε αναγούλα, που δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα με το «να ησύχαζα από σας...:Ρ» Νιώθω κάπως σα να με φλερτάρει ενενηντάχρονος που έχει πεταχτεί από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Από την άλλη, αν δεν απαντούσα τίποτα, θα έχανα την ευκαιρία να γράψω τις προηγούμενες προτάσεις.


Ακούγεσαι πολύ γοητευτικός σάλιαγκας. Ή αυτό, ή σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει.

________________
6.


Καλημερα αμπα, τρομερη η δουλεια σου.

Η ιστορια μου ειναι λιγο μεγαλη και δεν εχει τονους, χιλια συγνωμη.
Γεννηθηκα και σπουδασα στην Γαλλια. Ενω εψαχνα για δουλεια, μια γνωστη μου, γαλλιδα, (για την οποια ειχα την εντυπωση οτι ειναι ακρετα περιεργη, τσατιλας και πολλες φορες μου ειχε φανει οτι εχει ακρεες αντιδρασεις οταν νιωθει οτι καποιος ασκει κριτικη) εδωσε το βιογραφικο μου στην εταιρια της στο Λονδινο. Τους αρεσα και με προσλαβανε.

Εδω και ενα χρονο δουλευω εκει. Το ποστο τις ειναι δυο βαθμιδες πιο ψιλα απο εμενα. Οποτε δουλευω μαζι της αγχονομαι αρκετα. Μου μιλαει ασχημα, ("χεσε με και απαντα γρηγορα"). Αλλες φορες μου φερεται φιλικα. Μου λεει τα προσωπικα τις. Μου λεει τι γινεται στην ιεραρχια, πραγματα που μαλλον δεν με αφορουν. Ασκει πολλη κριτικη στους συναδελφους της, ιδιαιτερα τους αντρες, που ολη τιν ωρα τους θεωρει μισογυνιστες και χοντραντθρωπους. Χρησιμοποιεί πολυ βιαιες/βαρειες λεξεις οταν περιγραφει καταστασεις οπος "χρειαζονται δυο αρχιδια και ενα πουλι για να προχωρησεις σε αυτη την εταιρια, η ισος και εμμηνοπαυση_Θελω να της βγαλω τα ματια και να τα παταω στο πατωμα, αυτη η κοπελα προσπαθει να παρει την θεση μου κτλ."

Αυτη η βια που βγαινει απο τα λογια και την συμπεριφορα της (μου ζητησε να στειλουμε ανώνυμο γραμμα στην γυναικα ενος υπαληλου που θεωρει οτι την παρενοχλει σεξουαλικα) με τρομαζει, και με φοβιζει. Το προβλημα μου: αυτη η κοπελα μολις εγινε προϊστάμενος μου. Δηλαδη αυτη εγγρινει προαγωγες, αποφασιζει πιες δουλειες ειναι δικες μου κτλ. Ξεκινησε θελοντας για ενα λογο που δεν καταλαβαινω να με βοηθισει να παρω προαγωγη, δεινοντας μου ενα "project" (φερει το ονομα μου πανω) το οποιο δεν προλαβαινα να διαχειριστω λογο ταξιδι που θα εβλεπα πελατες. Οποτε για να με βοηθήσει και παλι, αποφασισε να πει ψεματα πως εγω το διαχειρίζομαι, ενω τα κανει ολα εκεινη. Αυτο κρατισε τρεις μερες μεχρι που παραδώσαμε την δουλεια στον πελατη. Φοβαμαι πος τα πραγματα μεινουν ετσι και στην συνεχεια και οτι δεν θα μπορεσω να δουλευω αυτονομα, θα με πατροναρει συνεχος. Ολο αυτο με αγχωνει υπερβολικα, με κανει να νιωθω πολυ ασχημα και υποτίμηση.

Να ψαξω αλλου δουλεια? Μεχρι να βρω αλλη δουλεια πως να χειριστω την κοπελα? Πια ειναι η αντιληψη σου? Κατι σιγουρα δεν χειριζομαι σωστα.- πικρη μαρμελαδα

Προσοχή!


Νομίζω ότι έχεις πέσει θύμα χειραγώγησης. Η γυναίκα αυτή λέει τα προσωπικά της και τα κουτσομπολιά, κάνει εξυπηρετήσεις για να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και μετά το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει κλίμα συνενοχής και να σε αναγκάζει να συμμετέχεις στις πλεκτάνες της.


Πολύ σωστά έχεις θορυβηθεί με τη βία, κατά τη γνώμη μου. Αν δεν μπορείς να δημιουργήσεις άμεσα μια απόσταση ασφαλείας, αν δεν μπορείς να σταματήσεις να δέχεσαι εξυπηρετήσεις και αν δεν ξέρεις πώς να την σταματήσεις να σου λέει κουτσομπολιά για ανώτερους, δες αν γίνεται να αλλάξεις τμήμα, ακόμη και δουλειά.

________________
7.


Γειά σου γλυκιά Αμπα!
Έχω παρατηρήσει πως τον τελευταίο καιρό υπάρχει ενα ρεύμα κατάρριψης των στερεοτύπων περι ομορφυλοφιλίας σεξουαλικότητας και φυλετικής συμπεριφοράς. Με χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπω ανθρώπους που αποδέχονται το δικάιωμα των υπολοίπων στην επιλογή, όπως αυτή ορίζεται και σε ό,τι αφορά. Απο την άλλη νομίζω το έχουμε παρακάνει λίγο με την πατριαρχία και το σεξισμό, τα κολλάνε μερικοί παντού πια. Σα να μην ξέρουν τι είναι.Για όλα τους φταίει ο σεξισμός και η πατριαρχία. Πχ. ανοίγω ένα περιοδικό εν ώρα καφέ και κουβέντας με μια παρέα.Βλέπω ένα ρούχο(γυναικείο πουκάμισο) λέω πως δεν μ αρέσει. . ."αυτά τα λέει η πατριαρχία που δεν έχεις αποτινάξει απο μέσα σου" ακούω σχόλιο. Μα τί σχέση έχει το ένα με το άλλο? Απλα δεν μου άρεσε. Για μένα δεν μου άρεσε, το συγκεκριμένο. Αλλο παράδειγμα.. συμμετέχω σε εντελώς θεωρητική κουβέντα για την μητρότητα-οχι κουτσομπολιό, και δει τις ανύπαντρες μητέρες που κράτησαν παιδί χωρίς ο σύντροφος να θέλει-άρα απο κάποιο ατύχημα προέκυψε η εγκυμοσύνη σκεφτομαι εγω οποτε για τέτοια περίπτωση μιλάμε..Εκφράζω άποψη, πως θεωρώ οτι είναι λάθος να κάνεις κάποιον πατέρα χωρίς ο ίδιος να το θέλει επειδή εσύ ετσι αποφάσισες! Σεξίστρια! Δεν αναγνωρίζεις πως οι γυναίκες ορίζουν την σεξουαλικότητα τους οι ίδιες και έχουν δικαίωμα στη μητρότητα!(ενώ οι άντρες στην πατρότητα όχι...)Νομίζω κάπου - όπως πάντα συμβαίνει!!!! - τη χάσαμε την μπάλα. Κι αυτά μον είναι προσωπικά παραδείγματα έχω δει κ ακούσει κι άλλα στα οποία όμως δεν έιχα εμπλακεί σε πρώτο προσωπο για να τα πω.Γιατί το κακό είναι πάντα ένα?Για όλα?- ξενια

Υπάρχει περίπτωση κάποιοι σε κάποιες περιπτώσεις να χρησιμοποιούν λάθος το επιχείρημα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό όμως, μπορείς; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι εσύ σίγουρη ότι ξέρεις τι είναι.


Ο σεξισμός σε μια χώρα όπως την Ελλάδα είναι διάχυτος και πολύ έντονος, αλλά τον έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ που πολλά μας φαίνονται «φυσιολογικά» ενώ θα έπρεπε να βγάζουν μάτι. Μερικές φορές δεν τον αναγνωρίζουν ακόμη και άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι με τα κοινωνικά θέματα, ακόμη και γυναίκες.


Για τα παραδείγματα που αναφέρεις δεν ξέρω αν έχεις δίκιο γιατί δεν ήμουν μπροστά στην κουβέντα – από την πλευρά σου λογικά ακούγονται τα πράγματα, αλλά όταν σε είπαν «σεξίστρια», αντέδρασες λέγοντας ότι είναι μια λέξη που κοτσάρουμε παντού, ή ρώτησες να σου εξηγήσουν γιατί σου το είπαν;


Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που είναι 1000% ελεύθερος από ρατσισμό, προκαταλήψεις, σεξισμό. Οι διαφορές μας είναι στο τι κάνουμε γι' αυτό. Άλλοι το χρησιμοποιούν ως όπλο και παίρνουν έδρες στη βουλή, άλλοι περνάνε τη ζωή τους προσπαθώντας να ξεριζώσουν τις κολλημένες και βλαβερές τους ιδέες μία προς μια, όπως όταν ξεριζώνουμε τα αγριόχορτα.


Για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι πάντα έτοιμη για ανατροπές και να μην υποθέτεις τίποτα από μόνη σου. Για παράδειγμα: όταν ακούς για μια γυναίκα που αποφασίζει να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της χωρίς να το θέλει ο σύντροφός της, μην υποθέτεις ότι το παιδί «προέκυψε από κάποιο ατύχημα». Πραγματικά, μόνο αυτή την εξήγηση μπορείς να βρεις;

57

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Όλες οι καλές χωρούν εκτός από τον μοιχό #5:Το κορίτσι του #4 καλά κάνει και υπομονετικά αναζητά τον πραγματικό έρωτα. Άλλες δίνονται ψυχή και σώμα στον πρώτο τυχόντα γυμνοσάλιαγκα παντρεμένο τύπου σαν τον #5 και καταλήγουν ανύπαντρες μητέρες. Ένας τέτοιος γυμνοσάλιαγκας Βαλεντίνο αρχίζει να ενοχλεί σεξουαλικά την αφεντικίνα της #6. Η φίλη και αφεντικό της #6 είναι το κορίτσι της #3 που ψάχνει να γνωρίσει τον εαυτό της αλλά ταυτόχρονα έχει αμφιβολίες για την σχέση της τώρα που δουλεύει σ άλλη πόλη. Αρχίζει να αμφιβάλλει αν μπορεί να συνεχίσει τον αδυσώπητο ανταγωνισμό στην εταιρεία μαζί με μια απόμακρη σχέση. Σκέφτεται είτε να γυρίσει πίσω στον φίλο της στο Παρίσι είτε να τον χωρίσει και να συνεχίσει ακάθεκτα προς την κορυφή της ανδροκρατούμενης Λονδρέζικης εταιρείας.Έχει όμως αρχίσει να αποκτά σεξιστικές ιδέες προς τους άνδρες στην εταιρεία της λόγω των συνεχών ενοχλήσεων από τον ίδιο είρωνα στην ζωή της συνάδελφου της, κορίτσι #1, και τώρα πιστεύει ότι όλοι οι άνδρες στην εταιρεία είναι σαν κι αυτόν.
Αγαπητό ΝΟΥΜΕΡΟ!!! 5,η λύση βρίσκεται και πάλι στην υπνοθεραπεία.Διάλεξε κι εσύ ένα μέσο ηχητικής αναπαραγωγής (της αρεσκείας σου) και κάθε βράδυ άκουγε το εξής επαναλαμβανόμενο μήνυμα:"Είμαι αξιοπρεπής! Είμαι αξιοπρεπής!! Είμαι αξιοπρεπής!!!"Μη σταματήσεις ποτέ την υπνοθεραπεία.
#6 To ερώτημα που θεωρώ ότι πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι αν εσύ μπορείς να ανεχτείς με κάποιον τρόπο/τρόπους αυτή τη συγκεκριμένη προϊστάμενο ή είναι επιτακτική σου ανάγκη να την αλλάξεις. Προφανώς, στη δεύτερη περίπτωση μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις τις ενέργειές σου ως προς τη μετάθεσή σου σε άλλο τμήμα (αν αυτό είναι εφικτό) ή την αλλαγή εταιρίας/δουλειάς κλπ. Αλλά πριν απαντήσεις με βεβαιότητα στο ερώτημα, λάβε υπόψιν σου (αν δεν το γνωρίζεις ήδη λόγω άλλης επαγγελματικής εμπερίας) ότι το να βρεθείς σε μια δουλειά που ο/η προϊστάμενος να είναι ακριβώς της αρεσκείας σου και να αντιστοιχεί αρμονικά στην προσωπικότητά σου είναι αρκετά δύσκολο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τύχη και, γενικά, μια τέτοια εργασιακή συνθήκη σχετικά σπανίζει. Οι τρόποι που μπορείς να την αντιμετωπίσεις είναι διάφοροι και εξαρτώνται από τη δική σου προσωπικότητα σε συνάρτηση με τη δική της, από τη σχέση που έχετε (σε τι βαθμό είναι φιλική ή ποιος είναι ο βαθμός οικειότητάς σας), από τα επιχειρήματά σου (σε τι βαθμό είναι ορθά, δίκαια και πόσο έτοιμος/η είσαι να τα στηρίξεις), αλλά και από την επάρκειά σου ως επαγγελματίας/υπάλληλος (κι αυτό παίζει ρόλο). Οπότε, οι τρόποι, ανάλογα, κυμαίνονται από μια ευθεία συζήτηση μαζί της για όλα αυτά που σε απασχολούν μέχρι την προσωπική σου αποστασιοποίηση και τη συγκέντρωσή σου αποκλειστικά στα εργασιακά σου καθήκοντα, που ούτως ή άλλως πρέπει να είναι μία από τις μεγαλύτερές σου μέριμνες στο εργασιακό σου περιβάλλον.
#5καλε που να πας να ξανακρυφτεις?κρυβεται τοση χαρη??????μοιρασου εκει σε ολες τις γυναικες να δωσεις χαρα στην ανρθωποτητα.δεν εισαι εσυ για μια γυναικα!!!!για καμία, εισαι....
#2δεν εθιξες καθολου το θεμα του σεξουαλικου ενδιαφεροντος αναμεσα σας.ειναι κατι που παει τελεια/ικανοποιητικα/δεν σε απασχολει καθολου, η ειναι το βασικο σας ελλειμα και φοβασαι ακομα και να αγγιξεις?αν συμβαινει αυτο το τελευταιο, ξεκινα απο εκει και μην κανεις οτι δεν το βλεπεις.....
#7“Πχ. ανοίγω ένα περιοδικό εν ώρα καφέ και κουβέντας με μια παρέα.Βλέπω ένα ρούχο(γυναικείο πουκάμισο) λέω πως δεν μ αρέσει. . ."αυτά τα λέει η πατριαρχία που δεν έχεις αποτινάξει απο μέσα σου" ακούω σχόλιο. Μα τί σχέση έχει το ένα με το άλλο? Απλα δεν μου άρεσε. Για μένα δεν μου άρεσε, το συγκεκριμένο.”Χμμ ...δεν μου λέει κάτι αυτό το παράδειγμα έτσι, καθώς στερείται πληροφοριών. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούγαμε τι στοιχεία έφερε το συγκεκριμένο ρούχο, ούτως ώστε να προκαλέσει ένα τέτοιου είδους σχόλιο. Επίσης αναρωτιέμαι αν το σχόλιο αυτό δύναται να λειτουργεί "προσθετικά" σε μία σειρά (επικριτικών) σχολίων για τα γούστα της γράφουσας στα ρούχα ή είναι ανεξάρτητο.Δεν αμφισβητώ την περίπτωση που αναφέρει στην 1η παράγραφο η Λένα, ούτε αμφισβητώ (wild guess) μία υποδόρια κατά τόπους femmephobia, όμως καθώς καταναλώνουμε κάθε μέρα προβληματική κουλτούρα, το όριο μεταξύ του: "εμένα (δεν) μ' αρέσει / το κάνω για τον εαυτό μου" και του "έτσι με έχουν μάθει ότι (δεν) λειτουργούν τα πράγματα / έτσι αρέσω στους άλλους άρα έτσι αρέσω σε μένα" μπλέκονται τόοοοσο πολύ, που δεν το λύνει και η ρομποτική χειρουργική :-ρ ...Μήπως αυτόν τον κώδωνα προσπαθούν να κρούσουν (με κάπως υπερβολικό τρόπο) οι συνομιλήτριες της γράφουσας; Δεν ξέρω."(...)τις ανύπαντρες μητέρες που κράτησαν παιδί χωρίς ο σύντροφος να θέλει-άρα απο κάποιο ατύχημα προέκυψε η εγκυμοσύνη σκεφτομαι εγω οποτε για τέτοια περίπτωση μιλάμε..Εκφράζω άποψη, πως θεωρώ οτι είναι λάθος να κάνεις κάποιον πατέρα χωρίς ο ίδιος να το θέλει επειδή εσύ ετσι αποφάσισες!"Αναρωτιέμαι γιατί γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ ανύπανδρων και παντρεμένων; Είναι όλα τα παιδιά που προκύπτουν στους παντρεμένους επιθυμητά εξαρχής (ή πιο σωστά προγραμματισμένα) κι από τα 2 μέλη ή από το 1 εκ των 2;(ok μάλλον ο διαχωρισμός υφίσταται επειδή εντός του θεσμού είναι πιο "λογικό" να κρατήσεις ένα παιδί που σου "έκατσε").Για μένα καθόλα μεμπτό είναι π.χ. να ψεύδεσαι για το γεγονός ότι λαμβάνεις αντισύλληψη (ενώ δεν το κάνεις). Θα έλεγα ότι είναι μεμπτό και το να ασκείς συναισθηματική πίεση σε ανθρώπους για να παντρευτούν ή/και να γίνουν πατεράδες με το ζόρι, αλλά αυτό εξαρτάται κι από τις περιρρέουσες κοινωνικές κ.λπ. συνθήκες των υποκειμένων. (Π.χ. αυτό παλιά, εν Ελλάδι, γινόταν συχνά, όμως το φταίξιμο ήταν την γυναικός; Του ανδρός; Ή των κοινωνικών συνθηκών ...που η ανύπανδρη γκαστρωμένη ε… ήταν ολίγον τι κοινωνικώς λεπρή).Τώρα (και στο σήμερα) ακόμη και σε περίπτωση λάθους (ναι -όντως- γίνονται λάθη ...αλλά π.χ δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς εκλαμβάνεται ως "λάθος" εγκυμοσύνη να κάνεις ακάποτο σεξ, χωρίς άλλες αντισυλληπτικές μεθόδους) πέραν μίας επιθυμητής και διεξοδικής συνεννοήσεως μεταξύ των θέλω των 2 πλευρών η γυναίκα έχει το δικαίωμα να κρατήσει και να μεγαλώσει μόνη της το παιδί εφόσον το επιθυμεί, χωρίς τη συμβολή του έτερης πλευράς. ...Τι θα κάνει αλλιώς; Έκτρωση με το ζόρι; Ή υιοθεσία (σε αγνώστους) με το ζόρι;
Συμφωνώ απολύτως με όσα λες. Όσον αφορά στο τελευταίο μέρος μόνο να συμπληρώσω τα εξής:Η κοπέλα έγραψε ότι με τις φίλες της συζητούσαν θεωρητικά για τη μητρότητα "και δει τις ανύπαντρες μητέρες που κράτησαν παιδί χωρίς ο σύντροφος να θέλει" (άσχετο, το σωστό είναι 'και δη'). Δλδ το θέμα που ετέθη εξ αρχής ήταν ειδκά οι ανύπαντρες, και ειδικά όσες δεν είχαν τη συγκατάθεση του συντρόφου τους. Ή εγώ έτσι κατάλαβα. Όχι δλδ ότι τα παιδιά εντός γάμου είναι πάντα προγραμματισμένα ή ευπρόσδεκτα.Μιλώντας λοιπόν ειδικά για την περίπτωση που ένα ζευγάρι δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να τεκνοποιήσει αλλά τυχαίνει (και οι καπότες σπάνε, & το χάπι δεν καλύπτει 100%): Μία γυναίκα που συλλαμβάνει ένα παιδί έχει 100% δικαίωμα να το κρατήσει. Αδιαπραγμάτευτα. Αλλά: πιστεύω ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του πατέρα αν θα συμμετάσχει σε αυτό. Είναι επιλογή της γυναίκας να το κρατήσει μόνη της, αλλά και δική της ευθύνη. Θα πρέπει να του το πει, γιατί και αίμα του είναι και ευπρόσδεκτη είναι η βοήθειά του αν θέλει να την προσφέρει. Αυτό που βλέπω να προβάλλεται συχνά όμως είναι: Ακόμη κι αν μιλάμε για one night stand, η κοινή γνώμη λέει ότι αν η μητέρα το κρατήσει, ο πατέρας πρέπει να την στηρίξει. Εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω. Γιατί; Δεν είναι κατάλοιπο του προτύπου του πάτερ φαμίλια αυτό; Δεν είναι απαρχαιωμένη λογική; Αν δεν έχει τη δύναμη να το μεγαλώσει μόνη, μπορεί να κάνει έκτρωση ή να το δώσει για υιοθεσία. Βρίσκω άδικο να γίνει πατέρας με το ζόρι. Όσο άδικο θα έβρισκα να γίνει μια γυναίκα μητέρα με το ζόρι. Θυμάμαι περιπτώσεις σχέσεων που μου δήλωσαν ότι αν έμενα έγκυος κατά λάθος "θα μου απαγόρευαν να το ρίξω" - λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων συνήθως. Και μου άναψαν τα λαμπάκια!!! Και το έχω ακούσει από πολλούς άνδρες σε πληροφορώ (όχι όλους δικές μου σχέσεις, ευτυχώς). Λοιπόν, εμένα δε μου αρέσει να κάνω όσα δε μου αρέσει αν μου κάνουν. Η υποχρεωτική και δια ροπάλου στήριξη του πατέρα σε περίπτωση εγκυμοσύνης, και ένω έχει εκφράσει τη σαφή του αντίδραση, με βρίσκει αντίθετη. Και πιστεύω διαιωνίζει την εικόνα του θυληκού που είναι πιο αδύναμο και θέλει με το ζόρι προστασία.Να πούμε ότι τουλάχιστον εδώ η φύση ευνοεί συγχρόνως τη γυναίκα, που μπορεί να κρατήσει το παιδί έστω και χωρίς στήριξη από από έναν σύντροφο. Ο πατέρας δε μπορεί, γιατί αν το κάνει σημαίνει ότι επεμβαίνει στο σώμα και τη ζωή της γυναίκας άμεσα και βάναυσα.(Να εξηγηθώ, δεν εννοώ ότι εσύ έχεις την συγκεκριμένη στάση, εννοώ απλώς ότι η κοπέλα μιλάει, νομίζω, για την συγκεκριμένη στάση μεγάλου μέρους της κοινωνίας.)
Πονηρούλη Double Helix «αυτά τα λέει η πατριαρχία που δεν έχεις αποτινάξει από μέσα σου» lol!Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε Ίρις λες:"Δλδ το θέμα που ετέθη εξ αρχής ήταν ειδικά οι ανύπαντρες, και ειδικά όσες δεν είχαν τη συγκατάθεση του συντρόφου τους. Ή εγώ έτσι κατάλαβα. Όχι δλδ ότι τα παιδιά εντός γάμου είναι πάντα προγραμματισμένα ή ευπρόσδεκτα."Αντιληπτόν, αυτό είναι το θέμα που τίθεται. Εφόσον, όμως, η υπόθεση των επιθυμητών ή μη παιδιών δεν αφορά μόνο τις (μη παντρεμένες) γυναίκες με συντρόφους, ίσως ο διαχωρισμός μέσω της (συνειδητής ή μη) απουσίας των παντρεμένων από την συζήτηση, υποδηλώνει κάτι, μπορεί και όχι."Μία γυναίκα που συλλαμβάνει ένα παιδί έχει 100% δικαίωμα να το κρατήσει. Αδιαπραγμάτευτα. Αλλά: πιστεύω ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του πατέρα αν θα συμμετάσχει σε αυτό. Είναι επιλογή της γυναίκας να το κρατήσει μόνη της, αλλά και δική της ευθύνη."Αυτό είπα κι εγώ (μιλώντας για τον Δυτικό κόσμο του 2014):"η γυναίκα έχει το δικαίωμα να κρατήσει και να μεγαλώσει μόνη της το παιδί εφόσον το επιθυμεί, χωρίς τη συμβολή του έτερης πλευράς." Με την αναγνώριση του παιδιού προκύπτουν και κάποιες νομικές ευθύνες και είναι λογικό."Ακόμη κι αν μιλάμε για one night stand, η κοινή γνώμη λέει ότι αν η μητέρα το κρατήσει, ο πατέρας πρέπει να την στηρίξει."Ειλικρινώς δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια απαίτηση, με τόσες γυναίκες που μεγαλώνουν για x, y λόγους μόνες τους παιδιά, εκτός κι αν θέτεις ένα παράδειγμα καθ’ υπερβολή. (Πάντως, αν κάνει κανείς one night stand ακάποτο πρέπει να κάνει κάτι με την κούτρα του ...και συγχωρέστε με για την έκφραση και την επιμονή).
Αμ δεν τα μεγαλωνουν "μονες τους" η "μονοι τους". Τα μεγαλωνουν με την βοηθεια ολων των φορολογουμενων.Πρεπει να διαλεξετε: η κρατος προνοιας (και ο καθενας εχει αποψη και θα στην πει γιατι καλειται να πληρωσει την επιλογη σου) η ελευθερα πουλια και σας εχω ολους χεσμενους α λα μικρο-σπιτι-στο-λιβαδι.
Ε..ναι, ζεις και στην Αγγλία εσυ, αυτό να μου πεις.Πάντως επιδόματα φαντάζομαι υπάρχουν όταν και οι 2 γονείς είναι μαζί ...αλλά άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, χαμηλών εισοδημάτων τέλος πάντων ή όταν είναι πολύτεκνοι κ.λπ. επίσης έχω την εντύπωση ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια standard επιδόματα ανα παιδί, άσχετα από τις προηγούμενες προδιαγραφές, δεν ξέρω.Επίσης νόμιζα ότι τα κράτη γενικώς (και δεν εννοώ αυτά που ο μέσος όρος ηλικίας των πολιτών είναι ... 15) τα θέλουν τα παιδάκια, για ευνόητους (και οικονομικούς) λόγους ...εκτός κι αν καλυπτόμεθα, πλέον, από την παγκοσμιοποίηση και τα παιδάκια των άλλων, που μεγάλωσαν. Επιλογή σου (ή και όχι) επίσης μπορεί να είναι να στείλεις τον γερασμένο σου γονέα σε δημόσιο γηροκομείο, αλλά τώρα που το σκέφτομαι και τα δημόσια νοσοκομεία είναι έξοδα και τώρα που το σκέφτομαι ακόμη καλύτερα πρέπει στους γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο να τους επιστρέψουν χρήματα από τους φόρους. Εγώ σίγουρα θέλω επιστροφή χρημάτων από φόρους που πρέπει να έχουν διοχετευθεί σε συγκεκριμένα κόμματα, καθώς -εκτός των άλλων- απειλούν την σωματική μου ακεραιότητα και μάλιστα λέω να μην ξαναταξιδεύω με πλοίο, οπότε good riddance με την ακτοπλοϊα. Τι; οι νησιώτες θα μου μποϊκοτάρουν τα αστικά λεωφορεία; Να πάνε να χεστούν θα αγοράσω μοτοποδήλατο και θα κάνω εναλλάξ πεταλιές, με την βενζίνα....Και τι θέλω να πω μ΄αυτά; Ναι, αν θέλεις να κάνεις 4-5 παιδιά για να ζεις από τα επιδόματα είναι μάλλον προβληματικό από πολλές απόψεις. (Και πρέπει να εξεταστούν τι σκατά ευκαιρίες έχεις για να κάνεις κάτι άλλο και να μην βλέπεις ως αυτοσκοπό από τα 13,5 να σπρώχνεις καροτσάκια στα 16). Αλλά εδώ, μάλλον, έχουμε εστιάσει σε άλλες περιπτώσεις, "κομμένες" σε πιο ελληνικό στυλ.
@ Πενταγιώτισσα: Ναι φυσικά, δεν λέω ότι εσύ υποστήριξες αυτά τα οποία κατηγορώ (ναι φυσικά κι εγώ αναφέρομαι στις σύγχρονες, δυτικές κοινωνίες). Πάντως ότι τα υποστηρίζουν πολλοί, τα υποστηρίζουν. Ίσως όχι όλοι ή οι περισσότεροι αλλά τα έχω ακούσει επανειλημμένως και ήθελα να εκφραστώ επί του θέματος.Αν κάνεις one night stand commando.... ναι, πρέπει να σε δει κάνας γιατρός (δύο βασικά: αφροδισιολόγος και ψυχίατρος). Απλώς το ξαναλέω, αυτά τα πράγματα μπορούν να σπάσουν, να βγουν χωρίς να το καταλάβεις κλπ.@ Θέμος: Εγώ διαλέγω κράτος πρόνοιας χωρίς να λέω την άποψή μου για το πώς θα ζήσουν οι άλλοι τη δική τους ζωή. Αλλιώς θα αρχίσουμε να αφήνουμε ακάλυπτους όσους παθαίνουν καρδιά κι έχουν φάει κάτι εκτός από σαλάτα, όσους έχουν καρκίνο κι έχουν καπνίσει έστω λίγο και διάφορα άλλα... δημοκρατικά.@ Helix: http://www.youtube.com/watch?v=Vdd0gnMJjLE:)))
@ Θέμος"κράτος πρόνοιας" και "δικαίωμα να σου την πει ο κάθε τρίτος";;;;;Η κοινωνιολογία μόλις απέκτησε νέα διάσταση!Σ' αυτή τη διάσταση, δε θα ήθελες να ξέρεις για την ευθανασία ορισμένων, βάσει πλειοψηφικής διαδικασίας...Είσαι πολύ τυχερός.
Μπραβο Iris, που διαλεγεις να δινεις χωρις να λογαριαζεις. Θα κληρονομησεις την βασιλεια του ουρανου. Το οτι ειναι απλα θεμα χρονου να χρεοκοπησεις με τετοιες αποψεις (γιατι βεβαια θα σε παρουνε χαμπαρι και θα σου ζητησουν αυριο και αλλα), αυτο αστο, θα το λυσουνε τα παιδια μας.
Για να τελειωνουμε, here comes the science bithttp://www.pnas.org/content/100/6/3531.fullΜε λιγα λογια, για να εχουμε τη μεγαλης ταξης συνεργασια που απαιτουν οι μοντερνες κοινωνιες, χρειαζεται να υπαρχουν οι γκρινιαρηδες (και τιμωροι). Αν ειμασταν ολοι Iris, δεν θα υπηρχε η κοινωνια οπως την ξερουμε.
Ναι η μπουγάτσα μου αρέσει και εμένα με τυρί και με κιμά. Βασικά μπουγάτσα είναι ουσιαστικά το φύλο στο οποίο βάζουν την γέμιση και φυσικά διαφέρει από την σφολιάτα ή το χωριάτικο φύλο.
Εμένα με κιμά μόνο - από αλμυρές. Έννοια σου, έχω άνδρα Σαλονικιό κι έχω μάθει απ'έξω όλα τα σχετικά, τι είναι κανονικά η μπουγάτσα, τι πρέπει να λέμε σουβλάκι, αν "έβαλε" ή "έβγαλε" κρύο κι όλα τα σχετικά. :) Τουλάχιστον για τον κασέρι τον έκανα να παραδεχθεί ότι έχουμε δίκιο εμείς, μαγκιά μου;; :DΑλλά αλήθεια βρε Έλικα, τόσο έξυπνος άνθρωπος είσαι, στις απαντήσεις μου και της Πενταγιώτισσας τι δεν καταλλλαβαίνεις; Εγώ λέω ότι κατάλαβες, γι'αυτό μας ψήφισες θετικά (τι να μην ευλογήσω τα γένια μου;), χεχε!
Δικιο εχεις, Παρισιε, ποσα παιδια εχεις, να σου τα μεγαλωσω εγω, γιατι θελω μεγαλη συνταξη. Ρε ειστε καλα; Σωνει και καλα να βαλουμε φωτια στο σπιτι μας να το καψουμε; Αν θελουμε κρατος που να μας προσεχει σαν να ειναι η μαμα και ο μπαμπας, τι να γινει, θα ακουσουμε και λιγο τη γκρινια τους και θα βαλουμε που και που μια χουβερ. Τι ειπα τωρα, ο φασιστας. Τελος παντων, σας φιλω.
Θέμο δε θέλουμε κράτος που να μας προσέχει σα να είναι η μαμά και ο μπαμπάς, θέλουμε κράτος που να χρησιμοποιεί τα χρήματα που του δίνουμε -μεταξύ άλλων- για να φροντίζει του ευπαθείς ανάμεσά μας. Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας. Το νταβαντζιλίκι "σου δίνω χρήματα άρα θα κάνεις αυτό που σου λέω" δεν είναι βοήθεια.Υ.Γ. Πες μου πόσα παιδιά αναλαμβάνεις, γιατί έχω κι άλλες προτάσεις.
Ευπαθης ειναι αυτος που διαλεξε να κανει μια δουλεια που θελει δυο ατομα και τωρα πρεπει εγω να βοηθησω; Δεν βλεπω καμμια ευπαθεια, κουτοπονηρια βλεπω.
#2 Πέρασα ακριβώς την ίδια φάση πριν 3-4 χρόνια. Κανονικό αδιέξοδο γιατί ούτε με καταλάβαινε, ούτε αισθανόμουν πλήρης μαζί του, αλλά τον αγαπούσα κ δεν ήθελα να χωρίσουμε. Χρειάστηκε να κάνω ψυχοθεραπεία για να δω πέρα από την επιφάνεια του "αφού αγαπιόμαστε!" κ να αντικρίσω την ωμή αλήθεια: ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν αγάπη, αλλά αγκίστρωση σε μια βολική κατάσταση- βολική τόσο για το κοινωνικό μας περιβάλλον (ότι νταξ αυτοί πάνε για γάμο, μπράβο στα παιδιά) όσο κ για τον καθένα ξεχωριστά (γιατί πού να παραδεχτούμε ότι έχουμε θεματάρες ψυχολογικές να λύσουμε; ας το παίξουμε ζευγάρι για να καθησυχαστούμε, μια χαρά είμαστε). Τελικά χωρίσαμε. Εγώ προχώρησα, εκείνος όχι.Σου εύχομαι να βρεις το δρόμο σου, όποιος κ αν είναι αυτός. Μην αγνοήσεις όμως τα σημάδια που σου λένε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι λίγος μπροστά σε αυτά που νιώθεις εσύ σημαντικά.
*5..Είναι όντως αργά,όπου και να κρυφτείς εμείς θα σε βρούμε,ήταν να μη μάθουμε ότι υπάρχουν ακόμα τέτοια αρσενικά στην πιάτσα..Εξάλλου ξέρουμε πως σε λένε,είσαι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και κάνεις παρέα με τον Έλβις και το Μόρισον.Να μου τους φιλήσεις.https://www.youtube.com/watch?v=61RjpXJU5t4
6: Οπότε για να συνοψίσουμε: Μια κυρία που γνώριζες καιρό, σου βρήκε δουλειά στην εταιρία της, σε πήρε κάτω από τα φτερά της και σε προσέχει, αισθάνεται φίλη σου και μοιράζεται μαζί σου τις σκέψεις της, όταν δεν προλαβαίνεις κάνει την δουλειά σου χωρίς να παίρνει τα εύσημα για να μην μπεις σε μπελάδες και σε προωθεί και για προαγωγή. Επειδή όμως νιώθει αρκετά άνετα μαζί σου ώστε να πει και καμιά κουβέντα παραπάνω, εσύ αισθάνεσαι άβολα. Και φυσικά δεν είχες το θάρρος να της το αναφέρεις στα ίσια και να της ζητήσεις να μην σου μιλάει απότομα. Επίσης όταν σου ζήτησε βοήθεια με κάποιον που την παρενοχλεί σεξουαλικά, εσύ μάλλον δεν ήσουν πρόθυμος/η να την βοηθήσεις. Το μόνο που σκέφτεσαι για αυτή την γυναίκα που τόσο σε βοήθησε εδώ και ένα χρόνο, είναι πως σε πατρονάρει και την αποκαλείς εκείνη «περίεργη, τσατίλα και ακραία». Αναρωτιέμαι αν αυτή διάβαζε αυτό το κείμενό σου που την αφορά, πως θα αισθανόταν;Καλύτερα βρες κάπου αλλού δουλειά, να γλυτώσει η καημένη. ΥΓ: Δεν έχω καμία σιγουριά ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφω πιο πάνω, αλλά όταν διάβασα αυτή την ερώτηση, στο μυαλό μου αμέσως ήρθε κάποιος τόσο απασχολημένος με τον εαυτό του, που δεν έχει την ικανότητα να δει τα πράγματα από τα μάτια κάποιου άλλου. Έτσι σκέφτηκα, ως πνευματική άσκηση, να δώσω μια άλλη οπτική. Πάντως όποια οπτική από τις 2 οπτικές γωνίες και να είναι η αληθινή, η πιο ταιριαστή απάντηση είναι ο ερωτών / η ερωτούσα να αλλάξει εργασία.
@πόντιαΧαχαχα, γράφω και πιο πάνω πως πρόκειται για άσκηση...Πάντως συχνά οι ερωτήσεις με υποχρεώνουν να σκεφτώ πως όλα τα στοιχεία σε κάθε διήγηση είναι (υποχρεωτικά) μονόπλευρα. Μια μόνο οπτική γωνία μας είναι διαθέσιμη: αυτή του ανθρώπου που καταθέτει την ερώτηση. Δεν βλάπτει που και που να δοκιμάζουμε να σκεφτούμε "τι θα μας έλεγε ο "άλλος", αν μας διηγούνταν την ίδια ιστορία από την δική του πλευρά; Θα δίναμε την ίδια απάντηση? Και με αυτό στο μυαλό έγραψα το παραπάνω κείμενο.
Συμφωνώ απόλυτα και το έχω κάνει κι εγώ, πολλές φορές, και γραπτώς και φανταστικώς. Αρχικά, κατάλαβα πως όντως τα γράφεις "ειρωνικά", όμως το υστερόγραφό σου με έκανε να γουρλώσω τα μάτια.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιδιαίτερα ελκυστική γυναίκα. Κάνω έκκληση στον φίλο μας να με ενημερώσει αν αρέσκεται και στο φετιχιστικό σεξ, διότι τότε με βλέπω να φεύγω σούμπιντος για Γαλλία. ΟΛΕ!
μηπως εισαι ο κυριος της ερωτησης 5?δειχνεις μεγαλη βεβαιοτητα οτι η κυρια εκ γαλλιας θα πεταξει το βρακι της στον αερα απο την χαρα της που θα σε γνωρισει...
De La Net has a point: νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η προϊστάμενη αναμφίβολα έχει βοηθήσει πολύ την άλλη - πιθανώς να έχει υστεροβουλία ή να της αρέσει να έχει υποτακτικούς - αλλά το κύριο πρόβλημα της γράφουσας είναι ότι έχει δεχθεί υπερβολικά πολλή βοήθεια από ένα άτομο που δεν συμπαθεί καθόλου. Τώρα την έχει καπελώσει κανονικά και της έχει και υποχρέωση από πάνω.Το καλύτερο θα είναι να ψάχνει και αλλού για δουλειά.
επισης θα μπορουσαμε να αναρωτηθουμε αν την αξιζει ολη αυτη την βοηθεια και την προωθηση. μηπως το οτι δεν προλαβαινει να κανει τις δουλειες που κανει τελικα η αλλη για να την ξελασπωσει και η ιδια το θεωρει πατροναρισμα, ειναι απλως μια ενδειξη οτι η κοπελα ειναι ανεπαρκης και η αλλη την στηριζει απο συμπαθεια (ισως και κατι παραπανω απο συμπαθεια οπως ειπωθηκε)?
Ψιλοάσχετο το σχόλιο, αλλά αυτό με τις δύο οπτικές θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία! Μία ιστορία, δύο πρωταγωνιστές, πόσες εκδοχές στην αλήθεια χωράνε άραγε; Και νομίζω αγαπητή Λένα ένας σκηνοθέτης είναι ο αρμόζων, ναι, αυτός που καταλάβες και τόσο αγαπάς :)ουπς, λάθος emoticon. ": P " ήθελα να σχεδιάσω για να τραβήξω την προσοχή του γυμνοσάλιαγκα, ακόμα γελάω!
Πλάκα πλάκα υπάρχει ταινία με διαφορετικές οπτικές σε μια ιστορία - με 3 εκδοχές παρακαλώ - που ευτυχώς πρόλαβε και την σκηνοθέτησε σοβαρός σκηνοθέτης ενα τέταρτο του αιώνα προτού προλάβει να γεννηθεί ο... ακατανόμαστος. :-)
Κάπως έτσι τα είχα και εγώ στο μυαλό μου μέχρι που διάβασα αυτό "μου ζητησε να στειλουμε ανώνυμο γραμμα στην γυναικα ενος υπαληλου που θεωρει οτι την παρενοχλει σεξουαλικα" και άρχισα να παίρνω το μέρος της γράφουσας.
απο την αλλη ομως..... η φραση που αναφερεις, μπορει να σημαινει οτι ηθελε να την βαλει μεσα στην ενοχη συνθηκη "f2f" για να την υποψιασει για κατι! ενδεχομενως για τις πραγματικες της προθεσεις!!!! (δεν βλεπω να τον γλυτωνουμε τον κρις...)
"Αυτη η βια που βγαινει απο τα λογια και την συμπεριφορα της (μου ζητησε να στειλουμε ανώνυμο γραμμα στην γυναικα ενος υπαληλου που θεωρει οτι την παρενοχλει σεξουαλικα) με τρομαζει."Εγώ, πάλι, τι να πω που διαβάζοντας το άνωθεν για μερικά δεύτερα νόμιζα ότι η γυναίκα ενός υπαλλήλου είναι αυτή που παρενοχλεί σεξουαλικώς την τύπισσα; ...Και ήμουν σε ένα στυλ wtf? Πώς και πότε ακριβώς βρίσκει την ευκαιρία η γυναίκα του υπαλλήλου της συννυφάδας του μπατζανάκη του κουνιάδου να την παρενοχλήσει κ.λπ..
#5 Την γυναικα σου δεν την αγαπας. Εισαι μαζι της γιατι σου μανταρει τις καλτσες, σου σιδερωνει τα σωβρακα για να σκοτωνονται τα μηκυτες μη μας παθεις και τιποτα, και καμια φορα σου καθεται (μπλιαχ) κι ολας, κατι που δεν κανουν οι αλλες κυριες (ξαναμπλιαχ), οι οποιες δεκαρα δε δινουν για την παρτη σου κατα πως φαινεται. Θα σου πω εγω τι να κανεις: δειξε στη γυναικα σου αυτο που εστειλες, πες της οτι το εγραψες εσυ και μετα ζητα της να χωρισετε. Παρτι θα κανει, στο υπογραφω. Α, και κατι τελευταιο :-pppp