ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βαρβαρότητα στην Αίγυπτο: Ξεγύμνωσαν και περιέφεραν γυναίκα στην πλ. Ταχρίρ

Βαρβαρότητα στην Αίγυπτο: Ξεγύμνωσαν και περιέφεραν γυναίκα στην πλ. Ταχρίρ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
23

Σεξουαλική επίθεση υπέστη 19χρονη κατά τη διάρκεια των εορτασμών στην Αίγυπτο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Μετά τη δημοσιοποίηση video στο οποίο διακρίνεται ομάδα ανδρών να σέρνει τη γυναίκα, να την ξεγυμνώνει και να την περιφέρει στην πλατεία Ταχρίρ, η αστυνομία συνέλαβε 7 άνδρες ηλικίας 15-49 ετών  ως υπαίτιους αυτής της επίθεσης. Η γυναίκα διακρίνεται στο video ματωμένη την ώρα που την απομακρύνουν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το BBC δεν είναι γνωστό πότε δόθηκε στη δημοσιότητα το  video αυτό το οποίο πάντως αναφέρεται ως αυθεντικό και σύμφωνo με την καταγγελία που προηγήθηκε για το περιστατικό.

23

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
κατα καιρους κανουμε κατι πορειες διαμαρτυριας σε πρεσβειες γιατι θεωρουμε οτι οι χωρες τους παραβιαζουν τα ανθρωπινα δικαιωματα η'ακολουθουν επεκτατικες πολιτικεςκ.τ.λ γιατι οταν τα θυματα ειναι γυναικες αδιαφορουμε παντελως?
αν δεν κάνω λάθος, οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις παγκοσμίως εναντίον του αιγυπτιακού καθεστώτος έγιναν από Αιγύπτιους στην Αίγυπτο. Το ερώτημά σου λοιπόν πρέπει κατά αναλογία να απαντηθεί από τις γυναίκες...
Είναι προφανές ότι κανείς μα κανείς δεν υποστηρίζει αυτές τις πράξεις και ούτε φυσικά τις δικαιολογεί. Ναι προέρχονται από αμορφωσιά και από φανατισμό. Ο φανατισμός εξάλλου είναι χαρακτηριστικό του αμόρφωτου ανθρώπου. Κι αυτοί που σχολιάζουν όμως, εκφράζοντας μίσος για τους Άραβες και του μουσουλμάνους, κι αυτοί φανατισμένοι είναι.Δεν υπάρχουν καλές και κακές θρησκείες. Θα ξεχάσουμε τα εγκλήματα των Χριστιανών και της Καθολικής Εκκλησίας; Ή μήπως εκεί η γυναίκα είναι ίση με τον άντρα;Ας αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης της Δύσης πριν ανοίξουμε το στόμα μας να ξεράσουμε μίσος.Αλλά αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους.
μην επανερχομαστε στα ιδια.οταν μιλαμε για μεσαιωνα ,οι ανθρωποι ειχαν τις ιδιες γνωσεις με τωρα?ζουμε σε μια εποχη τελειως διαφορετικη!και ενωοειται οτι η θεση της γυναικας στη Δυση ειναι τελειως διαφορετικη απο οτι στις μουσουλμανικες χωρες!να αλλαξουμε τηνπραγματικοτητα για να μην θεωρουμαστε ρατσιστες ειναι ανοησια
Το να γινόμαστε ρατσιστές στην θέα του σεξισμού επίσης δεν βοηθάει και κανέναν.Δεν θα καταπολεμήσεις την μία όψη του σωβινισμού με το να προσεταιριστείς την άλλη.Just saying...
Δηλαδή μόνο χρονικά μπορούμε να εντωπίσουμε πολιτιστικές διαφορές και όχι τοπικά, σωστά.Ας συνειδητοποιήσουμε ότι, μπορεί η Δύση να πέρασε το Μεσαίωνά της πριν 600 χρόνια, όμως οι αραβικές χώρες (και όχι μόνο) τον περνάν τώρα όπως φαίνεται. Λοιπόν, ποια ήταν τότε η θέση της γυναίκας στην "ποιλιτισμένη" Δύση του Μεσαίωνα;Ή ακόμα και σήμερα, που είναι μια "εντελώς διαφορετική εποχή", δε βλέπουμε το Βατικανό να κάνει τα στραβά μάτια για τις αποκαλύψεις σχετικά με τους βιασμούς ανηλίκων από ιερείς;Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "θα αλλάξουμε την πραγματικότητα για να μη θεωρούμαστε ρατσιστές." Αν τα γεγονότα αυτά τα αποδίδεις σε φυλετικά χαρακτηριστικά, ε τότε είσαι ρατσιστής. Πώς να το κάνουμε;
και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το ότι ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο...αυτές οι φωνές, αυτή η οχλαγωγία,αυτή η μαζική στρέψη προς το να κατασπαράξουν το θήραμά τους...δεν ξέρω αραβικά αλλά ελπίζω κάποιες από αυτές τις φωνές να ήταν για να δωθεί ένα τέλος σ'αυτή τη κτηνωδία.
Αμόρφωτοι λαοί φανατισμένοι από τις άθλιες θρησκείες. Ζώα στην ζούγκλα. Δεν θα αλλάξει τίποτα εκεί όποιος και να είναι στην εξουσία δυστυχώς. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή η Αίγυπτος. Κρίμα! Κανονικά δεν πρέπει να την επιλέγουν στις διακοπές τους οι τουρίστες.
"δημοκρατία"... μάλιστα. έχει παραγίνει λίγο το θεματάκι το τελευταίο καιρό με την κακοποίηση του γυναικείου φύλου ή απλώς τώρα υπάρχει μια παραπάνω ελευθερία να δημοσιοποιούνται όλα αυτά τα έκτροπα? μάλλον το δεύτερο
Βρε δικτάτορας τους χρειάζεται τελικά και τι μου λέτε εμένα τώρα τα ακούω βερεσέ. Τέτοιοι λαοί με τέτοιο πολιτισμό και τέτοια θρησκεία μόνο έτσι κυβερνώνται.
Καθώς πολύ πρόσφατα ήμουν στην Αίγυπτο και συνομίλησα με διάφορο(οικονομικής φύσεως και τάξης)κόσμο, όλοι στρατό ήθελαν.Κάθε παραλληλισμός με εμάς είναι ατυχής.Απλά είναι διαφορετική κοινωνία.
να την ξεγυμνώνει και να την περιφέρει στην πλατεία Ταχρίρ, η αστυνομία συνέλαβε 7 άνδρες ηλικίας 157-49 ετών ως υπαίτιους αυτής της επίθεσης. Η γυναίκα διακρίνεται στο video ματωμένη την ώρα που την απομακρύνουν οι αστυνομικοί. Πηγή: www.lifo.gr157 εως 49... μωρέ μπράβο ...
παμε 5 φορα και ελπιζω να μη κοπει παλι .. δε θα πω οτι κανατε λαθος στο κειμενο σας .. οοοχι φυσικα που ακουστηκε αυτο.... απλα ετσι λεω να το σβησετε και αυτο ... ωραία αντικειμενικοτητα τρομαρα σας..