Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter
26

Tα μεταλλικά καρφιά που έχουν τοποθετηθεί έξω από ένα συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο έχουν όπως όλα δείχνουν σκοπό έχουν να αποτρέψουν τους άστεγους από το να βρίσκουν καταφύγιο και να κοιμούνται εκεί.


Η εγκατάσταση προκάλεσε οργή και επικρίσεις όταν φωτογραφίες της δημοσιεύτηκαν στο Twitter και σταδιακά έγιναν viral και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον 33χρονο Andrew Horton στο Southwark Bridge Road την Τετάρτη, αλλά σήμερα άρχισαν να μοιράζονται μανιωδώς και αρκετοί άρχισαν να συγκρίνουν μια τέτοια αντιμετώπιση με εκείνη που γίνεται για να αποφεύγονται τα περιστέρια σε παράθυρα, βεράντες και τέντες.

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Τelegraph υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν από τις φωτογραφίες και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των ιδιοκτητών. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται μια μαρτυρία ενός ανώνυμου ενοίκου του κτιρίου ο οποίος ισχυρίζεται πως υπήρχε ένας άστεγος που επί έξι εβδομάδες ενοχλούσε και κοιμόταν στο σημείο.

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter
Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter

Το ίδιο ρεπορτάζ επικαλείται ανώνυμες πηγές που επίσης βρήκαν την κίνηση λογική και εξηγούν πως κανείς δεν θέλει έναν άστεγο στην πόρτα του ενώ όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι καινούργια και έχει μια δεκαετία που συναντάται ακόμη και έξω από εστιατόρια. Τα σχόλια που συνόδευαν την είδηση στο ίντερνετ συμπεριελάμβαναν μια ακόμη περίπτωση που φέρεται να είναι κάτι αντίστοιχο σε γέφυρα στην Κίνα.

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Διεθνή / Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Βρετανική εταιρεία μυδιών υπέστη ζημιά 150.000 λίρες μετά την απόρριψη τριών φορτίων της από τις γαλλικές τελωνειακές αρχές, σε ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τα συνεχιζόμενα εμπόδια του Brexit στο εμπόριο τροφίμων και θαλασσινών
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος ένα χρόνο μετά τον διορισμό του

Διεθνή / Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος έναν χρόνο μετά τον διορισμό του

Ο ναύαρχος Άλβιν Χόλσεϊ αποχωρεί από την ηγεσία της SOUTHCOM, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στην Καραϊβική και αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Αίγυπτος αναμένεται να ηγηθεί διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, σύμφωνα με διπλωμάτες

Διεθνή / Γάζα: Η Αίγυπτος πρωτοστατεί στη δημιουργία διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης στην περιοχή

Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στοχεύει στη σύσταση διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης με ισχυρές αρμοδιότητες για τη διαχείριση της ασφάλειας εντός του παλαιστινιακού θύλακα
LIFO NEWSROOM
«Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / «Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Η νέα κόντρα του Τύπου με την κυβέρνηση Τραμπ, με φόντο την αμφιλεγόμενη επιλογή της Βουδαπέστης ως τόπο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ηγέτη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν αντίδραση στον αυξανόμενο αυταρχισμό και την «προσπάθεια ελέγχου των θεσμών» από τον Τραμπ και τους συμμάχους του
LIFO NEWSROOM
Τα plug-in υβριδικά ρυπαίνουν σχεδόν όσο και τα βενζινοκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Διεθνή / Τα plug-in υβριδικά ρυπαίνουν σχεδόν όσο και τα βενζινοκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η μελέτη υπολογίζει ότι η συστηματική υποεκτίμηση των εκπομπών έχει επιτρέψει στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφύγουν πάνω από 5 δισ. ευρώ σε πρόστιμα την περίοδο 2021–2023
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικό «στοπ» στις ευκαιρίες της Ουκρανίας — Η δοκιμασία μετά τη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι

Διεθνή / Αμερικανικό «στοπ» στις ευκαιρίες της Ουκρανίας - Η δοκιμασία μετά τη συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι

Η συνάντηση, αν και δεν έφερε τις μεγάλες εξαγγελίες που ήλπιζε το Κίεβο, έδειξε ότι οι δύο ηγέτες επιχειρούν να διατηρήσουν ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Η νέα ενεργειακή ισορροπία στην Ευρώπη: Ποιοι εξάγουν και ποιοι εισάγουν ρεύμα

Διεθνή / Η νέα ενεργειακή ισορροπία στην Ευρώπη: Ποιοι εξάγουν και ποιοι εισάγουν ρεύμα

Η Ευρώπη επαναχαράσσει τον ενεργειακό της χάρτη: ποια κράτη εξάγουν και ποια εισάγουν ηλεκτρική ενέργεια, πώς επηρεάζει η πράσινη μετάβαση και γιατί η Γαλλία έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Διεθνή / Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Μια φοιτητική διαμαρτυρία για την έλλειψη νερού στο Πανεπιστήμιο της Ανταναναρίβο εξελίχθηκε σε μαζική εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Μαδαγασκάρης, Αντρί Ραζοελίνα
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας

Διεθνή / Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας

Οι χάρτες περιλαμβάνουν «σημεία πίεσης για τη ρωσική άμυνα και τη στρατιωτική οικονομία που θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν ώστε να αναγκαστεί ο Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Τα καρφιά στην είσοδο αυτού του πολυτελούς συγκροτήματος είναι ένα "παράδοξο", ακριβώς όσο παράδοξος είναι και ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Ας λουστούμε τώρα, με την φιλελεύθερη "δημοκρατία" μας! Πλουτίζουμε, εκμεταλλευόμαστε, κι ύστερα διώχνουμε απ την πόρτα μας υστερικά , οτιδήποτε πικραίνει την dolce vita μας. . . . Αυτό το άρθρο που θύμισε πόσο δίκιο είχε ο Freud , στο: "Ο πολιτσμός, πηγή δυστυχίας" .
έπρεπε να τα βάλουν κρυφά και μα εκτοξεύονται με δύναμη άμα πάει κάποιος να κοιμηθεί....είναι και καλό για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αςτέγων....κάτι σαν την λύση της γαλλικής ακροδεξιάς στη μετανάστευση....Σοβαρά τώρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το οτι κάποιοι δεν θέλουν έναν άστεγο, το πρόβλημα είναι οτι υπάρχουν άστεγοι!
σε ενοχλει που οι απανθρωποι ιδιοκτητες δεν αφηνουν τον αστεγο να κοιμηθει στην πορτα τους? δωσε εσυ ενα σπιτι. ολες οι πολεις ειναι γεματες κλειστα σπιτια τα μισα να ανοιγαν δεν θα υπηρχαν αστεγοι...
Να φανταστώ στο Λονδίνο έχουν ξεπατώσει τα παγκάκια και πλέον το πάνε στο επόμενο επίπεδο;Άιντε,σύντομα και κοντά μας.Όχι γιατί στο να βλέπουμε την καμπούρα των άλλων είμαστε καλοί,λίγο στην αυτοκριτική μας τα χαλάμε...
Έχει δύο πλευρές αυτό το νόμισμα. Εγώ έμενα στην Αγγλία και πολλοί άστεγοι ήταν μεθύστακες, αγενείς, απειλητικοί, κατουρούσαν και τα έκαναν πάνω τους εκεί που κάθονταν. Καμία σχέση με τους κακόμοιρους στην Ελλάδα.
Εύκολοι οι αφορισμοί και τα σχόλια που είναι δικαιολογημένα και σωστά. Θα ήθελα όμως να δω τι θα έκαναν στ' αλήθεια όσοι/ες τα γράφουν αν κάθε μέρα είχαν και μερικούς άστεγους να κοιμούνται έξω από την πόρτα τους. Υποψιάζομαι ότι πολλοί από αυτούς θα άλλαζαν απόψεις...
Ναι θα χαιρόμουν που άμεσα θα είχα την ευκαιρία να του προσφέρω ένα πιάτο φαί κάθε φορά που έχω και εγώ και λίγα καθαρά ρούχα να αναπαυθεί η ψυχή του...ότι και να ήταν ,τώρα είναι ένας άνθρωπος που ανα πάσα στιγμή μπορεί να τον σηκώσουν νεκρό απ το κρύο πχ...βέβαια όλοι όσοι διαβάζουμε το κοριτσάκι με τα σπίρτα κλαίμα στα παραμύθια βέβαια.Στην πραγματικότητα βάζουν καρφιά στα απάγγεια μέρη
Φοβερή η ιδέα σου! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, να βγουν τα καρφιά από το κτίριο και ΌΧΙ να κάνει κάτι το κράτος να τους βοηθήσει ή να τους φιλοξενήσει κάπου!!! Εσυ φαντάζομαι έξω από το σπίτι σου στρώνεις και κανα δύο κούτες να κοιμούνται στα μαλακά.
Μα ποιός σου είπε ότι αυτό είναι το θέμα; Εγώ είπα ότι η καλύτερη απάντηση στους σκατόψυχους είναι αυτή που πρότεινα. Φυσικά και το θέμα δεν θα λυθεί με το να βγουν τα καρφιά. Αλλά δεν γίνεται να αγνοήσουμε και τη καφρίλα των "κυριλέ" που τους χαλάνε οι άστεγοι. Το θέμα των αστέγων είναι πολύ πιο σύνθετο και θέλει άλλες αντιμετωπίσεις.
Φοβερή η ιδέα σου! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, να βγουν τα καρφιά από το κτίριο και ΌΧΙ να κάνει κάτι το κράτος να τους βοηθήσει ή να τους φιλοξενήσει κάπου!!! Εσυ φαντάζομαι έξω από το σπίτι σου στρώνεις και κανα δύο κούτες να κοιμούνται στα μαλακά.
Και ξαφνικά όλος ο πολιτισμένος και ανθρωπιστικός κόσμος ανατρίχιασε...Το συναίσθημα που βγαίνει από την ανάγνωση του κειμένου είναι: αχ κρίμα που δεν αφήνουν τους καλούς ΑΣΤΕΓΟΥΣ να κοιμηθούνε έξω από πολυτελή διαμερίσματα. Τουλάχιστον αυτοί που τα έχουν ενοχλούνται, ενώ οι διαδικτυακοί διαφωτιστές είναι τρις-χειρότεροι: ούτε κουβέντα πως και γιατί οι κοινωνίες μας πλάθουν αστέγους, ποια η γεννεσιουργός δύναμη και αιτία. Πλήρης αποδοχή της πραγματικότητας, διαμαρτυρία όχι γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ άστεγοι αλλά γιατί δεν τους αφήνουν οι κακοί να κοιμηθούνε...πιο κτηνώδης ανθρωπισμός δύσκολα συναντάται.
Ο λόγος που υπάρχουν άστεγοι είναι αυτοί που μένουν σε πολυτελή διαμερίσματα σαν το συγκεκριμένο,που πλέον έχει και καρφιά για να μην χαλάει η ζαχαρένια των "ματσό" ενοίκων.Και στο τέλος της βδομάδας,κάποιοι από αυτούς τους ενοίκους θα σκάσουνε μύτη και σε κανά ανθρωπιστικό γκαλά,για τα παιδιά που πεθαίνουν από μπέρι-μπέρι στην Ανγκόλα.Έτσι,γιατί είναι "υπεράνω".
Μπορείς να κουβεντιάζεις με τις ωρες γιατί υπάρχουν άστεγοι στις σύγχρονες κοινωνίες,αυτό ΔΕΝ πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του άστεγου για ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ.Μία διαμαρτηρία και πίεση ώστε να υπάρχουν δημοτικοί ξενώνες φιλοξενίας αστέγων είναι πολύ πιό ωφέλιμη πρακτικά.
"Κανεις δεν θελει εναν αστεγο στην πορτα του". Θα μπορουσε να ειναι ο τιτλος του Υμνου στην Αλαζονια. Η απολυτη βεβαιοτητα οτι οι αστεγοι ειναι ενα ειδος τελειως διαφορετικο απο οσους εχουν τεσσερα ντουβαρια κι ενα ταβανι. Οτι αυτο τους κανει αυτοματως ανωτερο ειδος. Οτι αυτη η κατασταση δεν θα αλλαξει ποτε. Τραγικο.