Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter
27

Tα μεταλλικά καρφιά που έχουν τοποθετηθεί έξω από ένα συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο έχουν όπως όλα δείχνουν σκοπό έχουν να αποτρέψουν τους άστεγους από το να βρίσκουν καταφύγιο και να κοιμούνται εκεί.


Η εγκατάσταση προκάλεσε οργή και επικρίσεις όταν φωτογραφίες της δημοσιεύτηκαν στο Twitter και σταδιακά έγιναν viral και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον 33χρονο Andrew Horton στο Southwark Bridge Road την Τετάρτη, αλλά σήμερα άρχισαν να μοιράζονται μανιωδώς και αρκετοί άρχισαν να συγκρίνουν μια τέτοια αντιμετώπιση με εκείνη που γίνεται για να αποφεύγονται τα περιστέρια σε παράθυρα, βεράντες και τέντες.

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Τelegraph υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν από τις φωτογραφίες και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των ιδιοκτητών. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται μια μαρτυρία ενός ανώνυμου ενοίκου του κτιρίου ο οποίος ισχυρίζεται πως υπήρχε ένας άστεγος που επί έξι εβδομάδες ενοχλούσε και κοιμόταν στο σημείο.

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter
Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter

Το ίδιο ρεπορτάζ επικαλείται ανώνυμες πηγές που επίσης βρήκαν την κίνηση λογική και εξηγούν πως κανείς δεν θέλει έναν άστεγο στην πόρτα του ενώ όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι καινούργια και έχει μια δεκαετία που συναντάται ακόμη και έξω από εστιατόρια. Τα σχόλια που συνόδευαν την είδηση στο ίντερνετ συμπεριελάμβαναν μια ακόμη περίπτωση που φέρεται να είναι κάτι αντίστοιχο σε γέφυρα στην Κίνα.

Έβαλαν καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται οι άστεγοι Facebook Twitter
27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

18 σχόλια
Τα καρφιά στην είσοδο αυτού του πολυτελούς συγκροτήματος είναι ένα "παράδοξο", ακριβώς όσο παράδοξος είναι και ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Ας λουστούμε τώρα, με την φιλελεύθερη "δημοκρατία" μας! Πλουτίζουμε, εκμεταλλευόμαστε, κι ύστερα διώχνουμε απ την πόρτα μας υστερικά , οτιδήποτε πικραίνει την dolce vita μας. . . . Αυτό το άρθρο που θύμισε πόσο δίκιο είχε ο Freud , στο: "Ο πολιτσμός, πηγή δυστυχίας" .
Δε μου κανει εντυπωση. Αν μπαινοβγαινοντας απο την πολυκατοικια μου, με επαιρνει η μποχα απο τη δυσοδια ή τις "βρωμιες", δε θα εκανα κατι διαφορετικο. Ωραια να τα βλεπουμε ολα εξω απ'το χορο κ να το παιζουμε καλοι Σαμαρειτες.Απορω ομως ποσοι απο εμας (με εξαιρω) κανουν δωρεες σε αστεγους σε τροφιμα κ φαγητο!
έπρεπε να τα βάλουν κρυφά και μα εκτοξεύονται με δύναμη άμα πάει κάποιος να κοιμηθεί....είναι και καλό για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αςτέγων....κάτι σαν την λύση της γαλλικής ακροδεξιάς στη μετανάστευση....Σοβαρά τώρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το οτι κάποιοι δεν θέλουν έναν άστεγο, το πρόβλημα είναι οτι υπάρχουν άστεγοι!
σε ενοχλει που οι απανθρωποι ιδιοκτητες δεν αφηνουν τον αστεγο να κοιμηθει στην πορτα τους? δωσε εσυ ενα σπιτι. ολες οι πολεις ειναι γεματες κλειστα σπιτια τα μισα να ανοιγαν δεν θα υπηρχαν αστεγοι...
Να φανταστώ στο Λονδίνο έχουν ξεπατώσει τα παγκάκια και πλέον το πάνε στο επόμενο επίπεδο;Άιντε,σύντομα και κοντά μας.Όχι γιατί στο να βλέπουμε την καμπούρα των άλλων είμαστε καλοί,λίγο στην αυτοκριτική μας τα χαλάμε...
Έχει δύο πλευρές αυτό το νόμισμα. Εγώ έμενα στην Αγγλία και πολλοί άστεγοι ήταν μεθύστακες, αγενείς, απειλητικοί, κατουρούσαν και τα έκαναν πάνω τους εκεί που κάθονταν. Καμία σχέση με τους κακόμοιρους στην Ελλάδα.
Εύκολοι οι αφορισμοί και τα σχόλια που είναι δικαιολογημένα και σωστά. Θα ήθελα όμως να δω τι θα έκαναν στ' αλήθεια όσοι/ες τα γράφουν αν κάθε μέρα είχαν και μερικούς άστεγους να κοιμούνται έξω από την πόρτα τους. Υποψιάζομαι ότι πολλοί από αυτούς θα άλλαζαν απόψεις...
Ναι θα χαιρόμουν που άμεσα θα είχα την ευκαιρία να του προσφέρω ένα πιάτο φαί κάθε φορά που έχω και εγώ και λίγα καθαρά ρούχα να αναπαυθεί η ψυχή του...ότι και να ήταν ,τώρα είναι ένας άνθρωπος που ανα πάσα στιγμή μπορεί να τον σηκώσουν νεκρό απ το κρύο πχ...βέβαια όλοι όσοι διαβάζουμε το κοριτσάκι με τα σπίρτα κλαίμα στα παραμύθια βέβαια.Στην πραγματικότητα βάζουν καρφιά στα απάγγεια μέρη
Φοβερή η ιδέα σου! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, να βγουν τα καρφιά από το κτίριο και ΌΧΙ να κάνει κάτι το κράτος να τους βοηθήσει ή να τους φιλοξενήσει κάπου!!! Εσυ φαντάζομαι έξω από το σπίτι σου στρώνεις και κανα δύο κούτες να κοιμούνται στα μαλακά.
Μα ποιός σου είπε ότι αυτό είναι το θέμα; Εγώ είπα ότι η καλύτερη απάντηση στους σκατόψυχους είναι αυτή που πρότεινα. Φυσικά και το θέμα δεν θα λυθεί με το να βγουν τα καρφιά. Αλλά δεν γίνεται να αγνοήσουμε και τη καφρίλα των "κυριλέ" που τους χαλάνε οι άστεγοι. Το θέμα των αστέγων είναι πολύ πιο σύνθετο και θέλει άλλες αντιμετωπίσεις.
Φοβερή η ιδέα σου! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, να βγουν τα καρφιά από το κτίριο και ΌΧΙ να κάνει κάτι το κράτος να τους βοηθήσει ή να τους φιλοξενήσει κάπου!!! Εσυ φαντάζομαι έξω από το σπίτι σου στρώνεις και κανα δύο κούτες να κοιμούνται στα μαλακά.
Και ξαφνικά όλος ο πολιτισμένος και ανθρωπιστικός κόσμος ανατρίχιασε...Το συναίσθημα που βγαίνει από την ανάγνωση του κειμένου είναι: αχ κρίμα που δεν αφήνουν τους καλούς ΑΣΤΕΓΟΥΣ να κοιμηθούνε έξω από πολυτελή διαμερίσματα. Τουλάχιστον αυτοί που τα έχουν ενοχλούνται, ενώ οι διαδικτυακοί διαφωτιστές είναι τρις-χειρότεροι: ούτε κουβέντα πως και γιατί οι κοινωνίες μας πλάθουν αστέγους, ποια η γεννεσιουργός δύναμη και αιτία. Πλήρης αποδοχή της πραγματικότητας, διαμαρτυρία όχι γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ άστεγοι αλλά γιατί δεν τους αφήνουν οι κακοί να κοιμηθούνε...πιο κτηνώδης ανθρωπισμός δύσκολα συναντάται.
Ο λόγος που υπάρχουν άστεγοι είναι αυτοί που μένουν σε πολυτελή διαμερίσματα σαν το συγκεκριμένο,που πλέον έχει και καρφιά για να μην χαλάει η ζαχαρένια των "ματσό" ενοίκων.Και στο τέλος της βδομάδας,κάποιοι από αυτούς τους ενοίκους θα σκάσουνε μύτη και σε κανά ανθρωπιστικό γκαλά,για τα παιδιά που πεθαίνουν από μπέρι-μπέρι στην Ανγκόλα.Έτσι,γιατί είναι "υπεράνω".
Μπορείς να κουβεντιάζεις με τις ωρες γιατί υπάρχουν άστεγοι στις σύγχρονες κοινωνίες,αυτό ΔΕΝ πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του άστεγου για ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ.Μία διαμαρτηρία και πίεση ώστε να υπάρχουν δημοτικοί ξενώνες φιλοξενίας αστέγων είναι πολύ πιό ωφέλιμη πρακτικά.
"Κανεις δεν θελει εναν αστεγο στην πορτα του". Θα μπορουσε να ειναι ο τιτλος του Υμνου στην Αλαζονια. Η απολυτη βεβαιοτητα οτι οι αστεγοι ειναι ενα ειδος τελειως διαφορετικο απο οσους εχουν τεσσερα ντουβαρια κι ενα ταβανι. Οτι αυτο τους κανει αυτοματως ανωτερο ειδος. Οτι αυτη η κατασταση δεν θα αλλαξει ποτε. Τραγικο.