ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Περιηγηθείτε τώρα σε όλη την Ελλάδα, με το Google Street View

Περιηγηθείτε τώρα σε όλη την Ελλάδα, με το Google Street View Facebook Twitter
7

Είναι γεγονός. Από σήμερα, το "κίτρινο ανθρωπάκι" του συστήματος επίγειας πανοραμικής απεικόνισης με φωτογραφίες των χαρτών της Google, ενεργοποιεί τις μπλέ διαδρομές, σε ολόκληρη τη χώρα μας, και παρουσιάζει κάθε γωνιά της, όπως την κατέγραψε το αυτοκίνητο της Google, και η κοινότητα χρηστών.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι η δυνατότητα που δίνει στο χρήστη να "ταξιδέψει πίσω στο χρόνο" παρτηρώντας, σε όσες περιοχές διατίθεται, τις πανοραμικές φωτογραφίες που είχε συλλέξει η υπηρεσία το 2009, στην πρώτη της εξόρμηση στη χώρα μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσιάστηκε η υπηρεσία και η τεχνολογία συλλογής εικόνων, από τους υπεύθυνους της Google, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια ανάδειξης των αξιοθέατων της χώρας μας, μέσω της υπηρεσίας. Από την παρουσίαση προκύπτει ότι η Ελλάδα γίνεται η 56η χώρα στον κόσμο που καλύπτεται από το Street View, ενώ το ποσοστό κάλυψης αγγίζει το 60 - 70% της χώρας. Ποσοστό που θα αυξηθεί σταδιακά ενώ, επιπρόσθετα, θα ανανεωθούν οι εικόνες του 2009 και του 2011, με πανοραμικό περιεχόμενο που συλλέχθηκε το 2014.

Διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες που δίνει η Google σχετικά με την υπηρεσία του Street View, και εξερευνήστε ολόκληρη τη χώρα και αρκετά νησιά, με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της Google, σύροντας το κίτρινο ανθρωπάκι επάνω στο χάρτη της Ελλάδας, σε όσες περιοχές εμφανίζουν μπλέ χρώμα.

Ξεκινήστε τo ψηφιακό σας ταξίδι από εδώ (προτείνεται η χρήση της πλήρους οθόνης)

Τech & Science
7

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΞΑΡΣΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΗΠΑ

Τech & Science / Έξαρση κυκλοσπορίασης: Γαστρεντερολόγος εξηγεί το «ασυνήθιστο» μοτίβο με το παράσιτο που προκαλεί σοβαρή διάρροια

Τα σημάδια που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα - Πώς προφυλασσόμαστε από μια τέτοια παρασιτική λοίμωξη - Έχει καταγραφεί σε 34 πολιτείες των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
GOOGLE ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΕ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Τech & Science / Η ΕΕ θα επιβάλει πρόστιμο «εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» στη Google 

Παράλληλα, η Κομισιόν αναμένεται να απειλήσει την Google με ημερήσιες χρηματικές ποινές, εάν δεν συμμορφωθεί με τις νέες εντολές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Λούκας αγκαλιάζει την AI στον κινηματογράφο: «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, είναι το μέλλον»

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Λούκας αγκαλιάζει την AI στον κινηματογράφο: «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, είναι το μέλλον»

Ο δημιουργός του Star Wars λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει ευκολότερη την παραγωγή ταινιών, αλλά ταυτόχρονα επιτίθεται στα focus groups και στην εξουσία των fans πάνω στις δημιουργικές αποφάσεις.
THE LIFO TEAM
GOOGLE ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΒΕΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ANDROID

Τech & Science / Google: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελβετίας ξεκινά έρευνα για λειτουργία προεπιλεγμένης αναζήτησης στο Android

Η εν λόγω λειτουργία της Google επέτρεπε στους χρήστες να επιλέγουν αν θα χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της ως προεπιλεγμένη, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Πλέον οι χρήστες, στους Google χάρτες μέσω του street view, μπορούν να περιηγηθούν όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν και μέσα σε εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων! http://www.panoramics.gr
παντως εχει ενδιαφερον το οτι οι περισσοτερες φωτογραφιες ειναι του 2009-2011 και πχ εκει που ειναι κανονικα το σπιτι μο,υ στο maps δειχνει ενα σκετο οικοπεδο! Περασαμε το βραδυ με τον συζυγο χαζευοντας ολη τη γειτονια (οπως ηταν το 09-11) και βλεπαμε ποσα μαγαζια εχουν κλεισει....
Επιτέλους. Φτάσαμε στο 2014 για να έχουμε και μεις μια τόσο δημοφιλή υπηρεσία όπως είναι το Street View. Το δεδομένο για άλλες χώρες εδώ στην Ελλάδα θεωρείται κοσμοϊστορικό γεγονός.
Για λόγους ιδιωτικότητας και προσωπτικών δεδομένων δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα στην Ελλάδα. Και για τους ίδιους λόγους ακόμα και η Γερμανία έχει επιτρέψει την υπηρεσία μόνο για λίγα και ορισμένα αστικά κέντρα ενω είναι απαγορευμένη για το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.
Ακομα δεν εχω μπει να τσεκαρω το τι κατεγραψαν οι καμερες αλλα σιγουρα θα δεις σωρους απο σκουπιδια, αρκετοι ανθρωποι να ψαχνουν στα σκουπιδια για να φανε, τριπλοπαρκαρισμενοι, να εχουν κλεισει τα πεζοδρομια και να μην μπορουν να ανεβουν οι αναπηροι με τα καροτσακια τους και ουτε η νεες μητερες με τα μωρα τους μεσα στα καροτσια, με λιγα λογια το απολυτο χαος μεσα στην πολη του "πολιτισμου" !!!
Μαλιστα....κατσε να το διορθωσω...Αθηνα, μια πεντακαθαρη πολη με φαρδια και πλατια πεζοδρομια για να εχουν ολοι οι πολιτες προσβαση χωρις να κανουν ελιγμους αναμεσα στα αυτοκινητα και στους καδους, παντου πρασινο και παρκα πολλα παρκα, τα αυτοκινητα τα βλεπεις μονο στους δρομους σε πορεια και οχι να παρκαρουν δεξια και αριστερα οπου βρουν (δεν ειμαστε Σουδαν), δεν βλεπεις κανενα ανθρωπο να ψαχνει στα σκουπιδια γιατι εχουμε αναπτυξη(!!!), ουτε ναρκομανεις βλεπεις, ειναι μια τελεια πολη που θα ζηλευαν πολλες πρωτευουσες του πλανητη!!! .... :)Υ.Γ. Πρεπει να αφησω το αθλιο Βερολινο και να επιστρεψω στην Αθηνα μου!!!