ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.5.2014 | 19:36

Παντρεύεται η κολλητή μου...

και ζω τις προετοιμασίες από πρώτο χέρι!Κούραση, τρέξιμο, χιλιάδες επιλογές και άλλα τόσα τηλέφωνα και μέιλ με προτάσεις για κάτι διαφορετικό όπως λένε - τις ίδιες μαλ@κίες λένε όλοι!Πόσα λεφτά χαμένα!!!!!Τι να πρωτοπώ? Εκκλησία, στολισμοί, βέρες, προσκλητήρια, μπονμπονιέρες, νυφικό, κοστούμι, γλέντι, φωτογράφοι και για να μην αναφερθώ στην προετοιμασία της νύφης - κομμωτήριο, μακιγιάζ, αποτρίχωση, όπου οι τιμές είναι τραγικές μόνο και μόνο επειδή θα είναι για γάμο!?! Εκμετάλλευση από παντού!!!Στα αλήθεια τώρα τα χρειαζόμαστε όλα αυτά?Ποτέ δεν με συγκινούσε ο γάμος στο τυπικό του κομμάτι.Δεν ονειρευόμουν ποτέ τον εαυτό μου νύφη στην εκκλησία, να κάνω όλα αυτά τα στημένα που κάνουν όλες - την είσοδο στο κέντρο, τον πρώτο χορό, το κόψιμο της τούρτας, να χαιρετάω τραπέζι τραπέζι ένα σωρό αγνώστους που δεν έχω ξαναδεί ποτέ αλλά είχαμε υποχρέωση να τους καλέσουμε ( θα παρεξηγηθεί η μητέρα της τριτοξάδερφης της μάνας μου αν δεν την καλέσουμε, εκείνη μας είχε καλέσει στον γάμο της κόρης της - ασχέτως που δεν πήγα ποτέ! )και όλα αυτά με ένα χαμόγελο στα χείλη!Δεν μου λέει τίποτα όλο αυτό το πανηγύρι.Ο γάμος για μένα είναι κάτι βαθύτερο και έτσι τον αντιμετωπίζω. Είναι μια ένωση πιο ουσιαστική και δεν είναι για όλους!Θα ήθελα να γνωρίσω κάποιον που να έχουμε την ίδια τρέλα, να σκεφτόμαστε και να επικοινωνούμε με τον ίδιο τρόπο αλλά και να αλληλοσυμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον, να ζήσουμε έντονα την σχέση μας, να είναι αυτός για μένα και εγώ γι αυτόν, και όταν θα είμαστε έτοιμοι για οικογένεια να πάμε σε ένα νησί, ούτε ακριβά νυφικά, ούτε καλεσμένους, ούτε τίποτα, μόνο εγώ και αυτός, με κουμπάρο κάποιον συμπαθητικό ταβερνιάρη και φωτογράφο τον έφηβο γιο του - χρειάζονται μήπως επαγγελματικές φωτογραφίες για να αποτυπωθεί ο έρωτας?Αυτός θα ήταν ο ιδανικός γάμος για μένα - η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!Και επειδή λοιπόν βρίσκομαι σε τέτοια διάθεση τον τελευταίο καιρό ας κλείσω με μία ευχή - Αντε και σας δικά μας κορίτσια - αγόρια της Lifo!!!
10
 
 
 
 
σχόλια
Ο γάμος μια φορά κι έναν καιρό (στην ίδρυση των ανθρώπινων κοινωνιών) αφορούσε την εξασφάλιση της προστασίας της γυναίκας κατά την διάρκεια των δύσκολων εποχών της εγκυμοσύνης, της λοχείας και της ανατροφής των παιδιών, αλλά και της πατρότητας των παιδιών που θα γεννηθούν εντός γάμου, αφού θεωρούνταν ότι ο πατέρας είναι ο σύζυγος της γυναίκας. Τελεία. Με τον καιρό προστέθηκαν κι άλλα νοήματα, πχ συμμαχίες μεταξύ βασιλικών οικογενειών, ευλογία από μια ανώτερη οντότητα κτλ. Τα περί ρομαντισμού έρωτα και γάμου συγκεκριμένα είναι δημιουργίες του 20ού αιώνα. Ρώτα τη γιαγιά σου και τις φίλες της πόσες γνώρισαν και ερωτεύτηκαν τους άντρες τους και πόσες παντρεύτηκαν με προξενιό.Ωστόσο, ο γάμος σαν κοινωνικό δημιούργημα με την αρχική του έννοια είναι εντελώς κενός, χάρη σε διαζύγια και τεστ πατρότητας. Επομένως ο καθένας δίνει ότι νόημα θέλει σε αυτόν πια. Εσύ θες να γιορτάσεις τον έρωτά σου με τον άντρα της ζωής σου σε μια χαμηλων τόνων περίσταση. Ρισπέκτ. Η άλλη θέλει να κάνει πάρτι τρικούβερτο για όλο της το σόι και να είναι το κέντρο της προσοχής και να τονώσει και την τοπική οικονομία. Επίσης ρισπέκτ. Μην κρίνεις τη φίλη σου γιατί είστε και οι δυο φάουλ με βάση την αρχική σημασία και τον αρχικό στόχο του γάμου.Live and let live, και στα δικά σου. :)
Εγώ με τα δικά μου πιστεύω και θέλω, φαντάζομαι τον γάμο μου όπως τον φανταζομουν και 12 χρονών...νυφικο, φωτογράφος, πολλοί καλεσμένοι,τουρτα, λουλούδια και ότι άλλο μπορώ να σκεφτώ.αν μπορώ βέβαια οικονομικά... αλλά είμαι υπέρ της κοπέλας,καθώς δεν γίνεται όλοι να είμαστε ίδιοι... μόνο φίδι δεν είναι!!είναι μια κοπέλα που εκφράζει τα θέλω της όπως εγώ τώρα...μαγκια της!!!
''Δεν μου λέει τίποτα όλο αυτό το πανηγύρι. Ο γάμος για μένα είναι κάτι βαθύτερο και έτσι τον αντιμετωπίζω. Είναι μια ένωση πιο ουσιαστική και δεν είναι για όλους!''Υπέροχα τα λόγια σου. Τα κράτησα να τα θυμάμαι, μιας και μοιάζουν να βγήκαν από τα δικά μου χείλη.
''Στα αλήθεια τώρα τα χρειαζόμαστε όλα αυτά? Ποτέ δεν με συγκινούσε ο γάμος στο τυπικό του κομμάτι. Πηγή: www.lifo.gr''Ποτέ δεν με συγκινούσε ο γάμος fullstop. Ένα τυπικό κομμάτι είναι. Το σημαντικό είναι να κάνεις ή όχι παιδιά (να κάνεις!)
εγω βλεπω απλα την γνωμη σου και καμια κριτικη!το θεμα ειναι ο καθενας (να μπορει και) να κανει οτι πραγματικα γουσταρει και κανενας να μην τον κριτικαρει! οταν το καταφερουμε αυτο ολα θα ειναι διαφορετικα!!!
Συμφωνώ με την άποψή σου κοπελιά.Εγώ παντρεύτηκα και πλήρωσα 17 χιλιάδες με πολύ περιορισμό στα έξοδα(νυφικό από ίντερνετ,μακιγιάζ μία φίλη,τις μπομπονιέρες τις έφτιαξα μόνη κ.λ.π).Η κοπέλα δεν είπε κάτι κακό, την άποψή της είπε όπως τόσοι και τόσοι.Και κανονικά σχόλια πρέπει να γράφουν μόνο όσοι έχουν κάνει εγγραφή και όχι όσοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να βγάλουν χολή!!!
Ε δεν παίζει, είναι όλοι μπετόβλακες εδώ μέσα... Δεν είπε τίποτα η κοπέλα για τη φιλη της, για τη βιομηχανία του γάμου μιλάει! Ποια ζήλια?Αλλά όσοι διαφωνείτε, όταν έρθει η ώρα να παντρευτείτε, σας εύχομαι να κάνετε ένα κλασσικό γάμο ξοδεύοντας σε μια όμορφη βραδιά και 200 άσχετους τα 30-40 χιλιάρικα που θα μπορούσατε να αποταμιεύσετε για να σπουδάσει το παιδί σας. Τι πιο λογικό! Πιο πολυ απ' όλα αυτό με τρελαίνει, η απίστευτη βιομηχανια που έχει στηθει για να πείσει κυρίως τις γυναίκες πως είναι "η σπουδαιότερη μέρα της ζωής τους", και να ξοδεύονται υπέρογκα ποσά σε βλακείες, λεφτά τα οποία το ζευγάρι πιθανότατα θα χρειαστεί αργότερα για πολύ σημαντικότερα πράγματα.Χίλιες φορές οι δυο μας σε ενα ξωκλήσι!!
Τι μπούρδες ειναι αυτές που λετε μωρέ? Ακου φιδι επειδη της φαίνεται μαλακιά να πληρώσει 1.000 ευρώ χτένισμα επειδη παντρεύεται καθώς και για όλες τις άλλες πολυτέλειες σε εισαγωγικά η όχι.

Απεργία την Πρωτομαγιά