«Άριστα» 93% για τα νερά των ελληνικών παραλιών

«Άριστα» 93% για τα νερά των ελληνικών παραλιών Facebook Twitter
8

 

«Άριστα» 93% για τα νερά των ελληνικών παραλιών Facebook Twitter

Άριστης ποιότητας είναι το 93% των νερών στις παραλίες της χώρας μας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Η έκθεση αυτή που βασίζεται σε μετρήσεις που έγιναν το 2013, μας δίνει την 5η θέση σε ποιότητα νερών στην Ευρώπη.

Η πρώτη πεντάδα:

Κύπρος (άριστης ποιότητας)

Λουξεμβούργο, (άριστης ποιότητας)

Μάλτα (99%)

Κροατία (95%)

Ελλάδα (93%).

Συνολικά, στη χώρα μας ελέγχθηκαν 2.162 παραλίες.

Οι τελευταίοι πέντε με τη μεγαλύτερη αναλογία σε περιοχές ανεπαρκούς ποιότητας:

Εσθονία (6%)

Ολλανδία (5%)

Βέλγιο (4%)

Γαλλία (3%)

Ισπανία, Ιρλανδία (3%)

Η αξιολόγηση γίνεται πάντως, όχι από κάποιο ευρωπαικό κεντρικό όργανο, αλλά υπό την εποπτεία των τοπικών αρχών που συλλέγουν δείγματα τα οποία ελέγχονται και κατατάσσονται σε «εξαιρετικής ποιότητας», «καλής ποιότητας», «επαρκούς ποιότητας» ή «ανεπαρκούς ποιότητας». Οι αξιολογήσεις βασίζονται στα επίπεδα δύο ειδών βακτηριδίων που αποτελούν ένδειξη ρύπανσης λόγω της παρουσίας λυμάτων ή κτηνοτροφικών αποβλήτων.

Στις θαλάσσιες ακτές της Ε.Ε. η ποιότητα των υδάτων ήταν σε ποσοστό 85% εξαιρετικής ποιότητας ενώ σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές περιοχές κολύμβησης, δηλαδή τα ποτάμια και τις λίμνες, η ποιότητα των υδάτων φαίνεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μέτρησαν και λίμνες και ποτάμια. Το γράφει στο τέλος. Στις θαλάσσιες ακτές της Ε.Ε. η ποιότητα των υδάτων ήταν σε ποσοστό 85% εξαιρετικής ποιότητας ενώ σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές περιοχές κολύμβησης, δηλαδή τα ποτάμια και τις λίμνες, η ποιότητα των υδάτων φαίνεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο.
Αφορά και τις λίμνες και τα ποτάμια. Το γράφει στο τέλοςΣτις θαλάσσιες ακτές της Ε.Ε. η ποιότητα των υδάτων ήταν σε ποσοστό 85% εξαιρετικής ποιότητας ενώ σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές περιοχές κολύμβησης, δηλαδή τα ποτάμια και τις λίμνες, η ποιότητα των υδάτων φαίνεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο.