Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα);

Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα); Facebook Twitter
22

 

Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα); Facebook Twitter

 

Τις προάλλες έγινε μεγάλο θέμα: "Mέσα στη μούχλα, τα περιττώματα ποντικών και στα ληγμένα κρέατα ήταν το κρεοπωλείο του γνωστού σεφ Jaime Oliver, όπως διαπίστωσαν σε έλεγχο τους οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας.

Πρόκειται για το κρεοπωλείο που τροφοδοτεί το εστιατόριο Barbecoa, το οποίο βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο City του Λονδίνου. Το υγειονομικό το έκλεισε μετά από αυτά τα ευρήματα για 24 ώρες τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτουν τώρα οι Times."

 

 

Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα); Facebook Twitter

 

Ο Τάσος Αντωνίου -Συγγραφέας & δημιουργός του Μαμα Πειναω- είχε γνωρίσει και μαγειρέψει με τον Oliver.

Tου ζήτησα να μου πει τη γνώμη του για το θέμα, ξέροντας πως τον έζησε λίγο και προφανώς είδε τη νοοτροπία του και (πάνω-κάτω) την εργασιακή του συμπεριφορά από πρώτο χέρι.

 

Να τι μου είπε:

 

 

 

Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους σημερινούς 30something να μπουν στην κουζίνα όχι μόνο για να μαγειρέψουν κάτι που θα ικανοποιήσει την πείνα τους, αλλά για διασκέδαση, έχει ένα μαγικό τρόπο να τα κάνει όλα να μοιάζουν παιχνιδάκι και το επιβεβαιώνω από πρώτο χέρι, μιας και είχα τη μεγάλη χαρά να τον γνωρίσω από κοντά και να περάσουμε απίστευτες ώρες μαζί, στο εστιατόριο του Recipease στο Λονδίνο. Μαζί, στην ίδια εστία, πάνω από τις ίδιες κατσαρόλες, να φτιάχνουμε χειροποίητα ραβιόλι.

 

Ξέρεις τι μου έκανε εντύπωση; Ναι, είναι άνετος και πάρα πολύ cool, πράγμα που από μόνο του είναι σχεδόν απίστευτο μιας και είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει και αγαπά σχεδόν όλη η υφήλιος. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν το ενδιαφέρον του για το ίδιο το κατάστημα. Μιλούσε με τους σερβιτόρους για το πώς πέρασε η εβδομάδα τους, βοηθούσε στο στολισμό του χώρου (πλησίαζαν Χριστούγεννα), μάζευε από το πάτωμα τα χαρτιά που έπεφταν από το τραπέζι των διακοσμητών.

 

Παρότι ουσιαστικά μιλάμε σχεδόν για ένα brand πλέον, ο Jamie Oliver ενδιαφέρθηκε άμεσα για το εστιατόριο και δεν άφησε την ευθύνη αποκλειστικά στον manager, κάτι που, μεταξύ μας, οι περισσότεροι σεφ, τόσο ξένοι όσο και Έλληνες, αφήνουν στην ευχέρεια του υπεύθυνου ή και του προσωπικού.

 

Αναμφισβήτητα, όταν μιλάμε για μια "επιχείρηση" με τόσα πολλά εστιατόρια υπό τη σκέπη της, θεωρώ ότι εφόσον αναγράφεται στην επωνυμία τους το όνομα Jamie Oliver, πρέπει να τηρούν πιστά κάθε κανόνα, πόσω μάλλον σε ό,τι αφορά την υγιεινή. Η πραγματικότητα έχει δείξει πολλάκις ότι λάθη και απροσεξίες σε τέτοια θέματα είναι βέβαιο ότι θα συμβούν, από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μέχρι το πιο εκλεκτό και πολυβραβευμένο εστιατόριο.

 

Κλασικό πλέον παράδειγμα είναι η περίπτωση του Noma, βραβευμένου ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, όταν το 2013, 70 πελάτες έπαθαν τροφική δηλητηρίαση εξαιτίας του κρυώματος ενός μάγειρα στην κουζίνα. Για την ιστορία, το πιο οικονομικό μενού στο Noma ξεκινά από 215 ευρώ. Επίσης να αναφέρω ότι το εν λόγω εστιατόριο βραβεύτηκε πριν περίπου ένα μήνα ως το καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως για το 2014. Ανάλογη εμπειρία είχαν το 2009 πολλοί πελάτες του επίσης βραβευμένου και ακριβού εστιατορίου Fat Duck.

 

Αν με ρωτάς λοιπόν εάν θα έτρωγα στο εστιατόριο του Jamie Oliver το οποίο έκλεισε η υγειονομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για κάποιες ώρες μέχρι να διασφαλίσει ότι τηρούνται κατά γράμμα οι κανόνες υγιεινής, θα σου έλεγα ναι. Από τον Jamie πήρα πολλή δύναμη να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα τόσα χρόνια τώρα. Με έκανε να πωρωθώ ακόμα περισσότερο, να κοιτάω μόνο τη δουλειά μου και να προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα ακόμα καλύτερος, ακόμα κι αν γίνουν λάθη σε αυτήν την πορεία. Του χρωστάω ένα μικρό μέρος από το βιβλίο μου και ανυπομονώ να τον ξαναδώ και να φάω φαγητό από τα χεράκια του.

 

 

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
There are two reasons I wouldn't eat at JO's establishments, and none has to do with mice droppings (gosh, I used to eat at WongKeis in Chinatown, where mice slalomed through the tables some ten years ago -don't know about now. Filled up on bean curd mixed vegetables and noodles, plus jasmine tea, for a fiver). First, Oliver's meat free dishes are woefully mediocre and expensive for what they are (advice to vegetarians, give JOs a wide berth). And second, he is a vociferous supporter and financial backer of the Ukip, and yours truly does not want her hard earned cash to find its way into the coffers of a right wing ultra nationalist party. In the same way, had I been aware of the restaurateur supporters of the famille Le Pen in Paris, I would not patronise their establishments even if you paid me. I know that for people who know him up close and professional, like the writer of the article, he is a nice employer, nice guy, campaigns for a healthier diet for the populace (which the first Blair government did, long before Oliver, but they were accused of 'nanny state' tactics by the tabloids -Oliver's natural habitat), but for us who cannot be charmed (not even by his carefully cultivated 'the boy done good' TV persona) , the contradictions between 'lovable working class lad Jamie' and Ukiper Oliver are too big to reconcile.
Φυσικα, δε βρεθηκε μουχλα και περιττωματα στο εστιατοριο, αλλα στο κρεοπωλειο - επομενως κανεις δε θα μπορουσε να φαει εκει που βρεθηκαν οι παραβασεις. Προφανως μικρη διαφορα εχει, αλλα ποσες φορες χρειαζεται να μεταδοθει λαθος η ειδηση;
Πάντως πολλοί φίλοι κ γνωστοί που έχουν φάει στην "ταβέρνα" του, μου έχουν πει τα χειρότερα. Γενικά είμαι επιφυλακτικός με όσους υπερ-προβάλλονται στα ΜΜΕ. Συνήθως είναι προϊόντα του marketing. Τις περισσότερες φορές τα καλύτερα μαγαζιά, είναι αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμα hype κ τα ξέρει ένα πιο εκλεπτυσμένο κοινό. Μόλις γίνει το μπαμ χαλάνε
Κάπου διάβασα ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν και αποτέλεσμα της πολεμικής που δέχεται από αλυσίδες φαστ-φουντ των οποίων τα προϊόντα απαξιώνει τελείως. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια έρευνα πάνω σ΄αυτό, αν δηλαδή στέκει ή είναι συνομωσιολογία.
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Ότι δηλαδή με το που κέρδισε το δικαστήριο εναντίον του macdonalds έγινε και αυτό γοα να αμαυρώσει το όνομα του. Εκ πείρας μιλώντας με πολλά χρόνια στην εστίαση, έχω να πω ότι με τέτοιες κατηγορίες το υγειονομικό (που στην Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερη ανεκτικότητα) δεν θα κρατούσε το κατάστημα μόνο 24 ώρες κλειστό
Άντε να πούμε ότι η είδηση έλαβε τόση έκταση λόγω των φαστ φουντ. Τις ημερομηνίες λήξεως τα φαστφουντάδικα τις άλλαξαν; Τα περιττώματα τα έριξαν μέσα πράκτορες των Wendys; Το κρέας αυτοί το έκαναν να μουχλιάσει;
Εδώ τόσα σουπερμάρκετ στην Αθήνα πουλάνε ληγμένα προιόντα πιο φτηνά, εσένα σε πείραξε το χασάπικο του Oliver που πας και τρως κάθε μέρα, ας πούμε; Σίγουρα είναι κατακριτέο το όλο σκηνικό αλλά όπως λέει και το κείμενο, τόσο μεγάλες επιχειρήσεις είναι δύσκολο να έλεγχθουν και εύκολο να μπουν στη ζώνη του λυκόφωτος λόγω κακής διαχείρησης-ιδιοκτησίας... Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.....
Λογικό ακούγεται. Δεν έχεις δει τι κάνει? Είχε πάει μέχρι και αγελάδα στα παιδιά για να τους δείξει τι είναι το κάθε μέρος. Τους είχε δείξει πώς γίνονται τα nuggets κτλ. Το χειρότερο είναι ότι τους είχε δείξει μια ντομάτα και δεν ήξεραν τι είναι. Έλεγαν ketchup όταν τα ρώταγε. Αναποδιές συμβαίνουν παντού. Δεν νομίζω να μην έχει συμβεί έστω μια αναποδιά και σε εσάς που πατάτε όχι
Johnny P σε ευχαριστούμε πολύ για την αναπάντεχη υπεράσπιση του κλάδου μας. Αυτό με την αναποδιά που συμβαίνει παντού έγραψε! (Υπογραφή: Σύλλογος Βρωμιάρηδων Εστιατόρων)
μια χαρά καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά στην περίπτωση αυτή ο καθένας έχει ένα όριο (δηλαδή, πόσες φορές πρέπει να βρεις ποντικοκούραδα σε ένα μαγαζί για να μην ξαναπατήσεις; εγώ χρειάζομαιμ μόνο μία, κάθε άλλη άποψη σεβαστή). Επίσης, έχει πολλή πλάκα η συλλογιστική "όλα δικά μου, μονά-ζυγά": βρίσκεις μια κατσαρίδα σε σουβλατζίδικο και παραπονιέσαι, πετιέται ο υπερασπιστής και σου λέει "σιγά, ρε μεγάλε, σε σουβλατζίδικο είσαι, δεν είσαι και στου Όλιβερ το ναό της γεύσης". Στη συνέχεια βρίσκεις ποντικούραδα στου Όλιβερ - ξαναπετάγεται ο υπερασπιστής "σιγά, ρε μεγάλε, αυτά συμβαίνουν παντού - δηλαδή στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου είναι πεντακάθαρα;". Δεν βγαίνει άκρη...
Ημίθεος λέω να γίνει μια φορά ένα λάθος. Δεν είπα να γίνεται σε μόνιμη βάση και να κατακρίνεις κάτι από ένα και μόνο περιστατικό. Όποιος είναι να καταλάβει, κατάλαβε.
Δον Ιδιώτης seriously??? Με την ίδια λογική μπορεί να προκλήθηκε από τους συλλόγους μεταναστών ή τους εργατικούς επειδή στηρίζει το ρατσιστικό UKIPhttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2323321/Jamie-Oliver-praises-Ukip-blasting-politicians-blocking-healthy-school-meals-crusade.html
Δεν ξέρω πόσο χρόνο πέρασε μαζί του ο συγκεκριμένος. Για κάποιο λόγο γνωρίζω πάρα πολλά άτομα που τον έχουν γνωρίσει ουδείς δεν τον θεωρεί προσιτό και φιλικό. Αυτό σε αντίθεση με άλλους celeb chefs όπως ο Ken Hom για τον οποίο έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια
Ο Jamie Oliver, πραγματίκά ξέρει να μαγειρεύει. Κάθε φορά που τον βλέπω μαθαίνω και κάτι για την μαγειρική, από το πως καθαρίζει το αβοκάντο, πώς συνδυάζει τα διάφορα υλικά, είναι εξαιρετικός.Έχετε δει όμως τι υλικά βάζει; χρησιμοποιεί πολλές φορές τρόφιμα από κονσέρβες, δεν πλένει ποτέ τα λαχανικά, δεν τα καθαρίζει, τα ρίχνει με τα κοτσάνια και τις φλούδες. Φαντάζομαι πώς θα μαγειρεύουν στα εστιατόριά του.Παρότι έχω φάει μία φορά σε εστιατόριο του Ολιβερ και το φαγητό ήταν καλό, πιστεύω ότι όλη αυτή η βιομηχανία που έχει στήσει κάπου έχει χαθεί στην πορεία. Υπάρχουν κουζινικά Ολιβερ, συσκευασμένα φαγητά Ολιβερ και δεν ξέρω και εγώ τι αλλο.