Πατριάρχης Σερβίας: Η Κοντσίτα φταίει για τις πλημμύρες

Πατριάρχης Σερβίας: Η Κοντσίτα φταίει για τις πλημμύρες Facebook Twitter
20

Στη νίκη της Κοντσίτα στη Γιουροβίζιον έριξε το «ανάθεμα» για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Σερβία ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας Ιρινέι. Όπως είπε, οι πλημμύρες στα Βαλκάνια ήταν «μία τιμωρία από τον Θεό για τις φαυλότητές τους».

 «Ο Θεός ξεπλένει με αυτό τον τρόπο τη Σερβία από τις αμαρτίες της», προσέθεσε.

Και ο Πατριάρχης Μαυροβουνίου όμως άφησε να εννοηθεί ότι φταίει η νικήτρια της Γιουροβίζιον για τις πλημμύρες λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να απορρίψουν «τις φιγούρες που μοιάζουν στον Ιησού».

Υπενθυμίζεται ότι και η Ρωσική εκκλησία είχε αποκαλέσει την Κοντσίτα «βδέλυγμα», χαρακτηρίζοντας τη νίκη της ως "ένα βήμα προς την απόρριψη της χριστιανικής ταυτότητας από την ευρωπαϊκή κουλτούρα".

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

19 σχόλια
Σχόλια μίσους από εκπρόσωπους χριστιανικών εκκλησιών είναι ανεπίτρεπτα. In other news, αν διαγράψουμε από τα μυαλά μας τη θέση του (γιατί μάλλον και ο ίδιος τη ξέχασε), είναι απλά μια άποψη. Επειδή αυτός μισεί τη διαφορετικότητα και ψέγει, μη κάνουμε και εμείς τα ίδια.. Εγώ να ευχηθώ καλά μυαλά στον παπούλη, πότε δεν είναι αργά παπαΙρινέι μου.. συμβαίνουν και θαύματα!
έχει δίκιο ρε. Δεν θυμάστε μετά τον Ρακιτζή τι καύσωνα είχαμε; αλαλιάσαμε όλο το καλοκαίρι. έτσι ειναι ο θεός. περιμένει να δει τι θα γίνει στην γιουροβίζιον και μετά αρχίζει τις τιμωρίες.
Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε σχετικά πειράματα και έρευνες που θα αποδεικνύουν το αντίθετο πριν καταρρίψουμε το επιστημονικό (θεολογική επιστήμη) συμπέρασμα του πατριάρχη, που μην ξεχνάμε έχει στοιχεία στα οποία δεν έχουμε πρόσβαση (inside info).Μέχρι τότε η εξήγηση του πρέπει να θεωρείται πιθανή και καλό θα είναι να έχετε μαζί σας πάντα μια ομπρέλλα.
Η Κοντσίτα, άντε, λέμε τώρα, να φταίει για τις πλημμύρες στην Αυστρία. Φταίει και για τις πλημμύρες στη Σερβία;;; Για την τρικυμία στο κεφάλι του εν λόγω Πατριάρχη ποιος φταίει;;;
Προχωρημένη άνοια.Κοιτάξτε. Αν ζείτε σε ένα νησί του Ειρηνικού, σε ημιαγρία κατάσταση και έρθει ένα τσουνάμι, δεν έχετε άλλη επιλογή, από το να το αποδώσετε σε μια ανώτερη δύναμη. Είναι ανθρώπινο. Αν όμως έχετε την πρόσβαση στη γνώση και επιμένετε να ερνηνεύετε τα πράγματα έτσι, ή ακόμα χειρότερα να χειραγωγείτε προς αυτήν την κατεύθυνση άλλους, αυτό δείχνει πνευματική παρακμή. Επίσης προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες σε κείνους τους άλλους. Τους κρατά εγκυστωμένους στο παράλληλο σύμπαν τους και τους εμποδίζει να βρουν τη θέση τους στον κόσμο.
"οι αντιχριστοι μη-ορθοδοξοι εχουν Κοντσιτες και γκεϊ, γι' αυτο ο θεος πνιγει εμας, τους ορθοδοξους"Seems legit. Ισως ο θεος σου προσπαθει να σου πει κατι.