Απερρίφθη η πρόταση αντισυνταγματικότητας

Απερρίφθη η πρόταση αντισυνταγματικότητας Facebook Twitter
Μενέλαος Μυρίλλας/ Fosphotos
9

Με ψήφους 170 προς 47 (σε σύνολο 217 παρόντων βουλευτών) απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει επί του πολυνομοσχεδίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο τρόπος που έγινε η διαδικασία δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για διαδικασία εκφυλισμού της Βουλής έκανε λόγο νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.


Την απόφαση του για απόσυρση της πρότασης για αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου απέσυρε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε ο κ. Τσίπρας το αίτημα που κατατέθηκε έπρεπε να γίνει εντός του χρονικού ορίου που ορίζει ο κανονισμός και όχι μετά από μια ώρα και 10 λεπτά. «Αποσύρουμε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, γιατί είμαστε θεατές του εκφυλισμού της Βουλής", είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που υπεβλήθη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οι μνημονιακοί βουλευτές ήταν λιγότεροι από τους αντιμνημονιακούς αλλά με τη διακοπή η σύνθεση άλλαξε.

Ο πρόεδρος της βουλής επιμένει τώρα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία παρά την απόσυρση του αιτήματας ενώ  είπε ότι δεν μπορέι η βουλή λή να λαμβάνει αποφάσεις με βάση τον τακτικισμό του κάθε κόμματος. «Όλη η Βουλή θα ακούσει αυτά που πρέπει να ακούσει. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τερτίπια", σημείωσε ο κ. Μειμαράκης.


Θέμα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου έθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με αποτέλεσμα να διακοπεί η συζήτηση. Η πρόταση απερρίφθη μέσα σε αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για μισή ώρα και αυτή την ώρα να γίνεται ονομαστική ψηφοφορία.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε σε υψηλούς τόνους ότι «Το νομοσχέδιο παραβιάζει το συνταγματικό πυρήνα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών».

Ο Στάθης Παναγούλης έγραψε για τη διαδικασία στο facebook: "Πραξικοπηματικά ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε πριν λίγο τη συνεδρίαση της Βουλής ενώ άρχιζε η ψηφοφορία των μέτρων, διότι οι αντιμνημονιακοί βουλευτές ήμασταν περισσότεροι από τους απόντες μνημονιακούς. Αυτό είναι εντελώς παράνομο, πρόκειται για κοινοβουλευτική εκτροπή."

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Οι λέξεις συνεχίζουν να χάνουν το νόημά τους, πράγμα που δεν μπορεί να κταλήξει σε κάτι θετικό.Οι επαγγελματίες πολιτικοί (και μόνο η ύπαρξη τέτοιων ανθρώπων επιβεβαιώνει την σίγουρη καταστροφή της ευαίσθητης δημοκρατίας μας) της αντιπολίτευσης δεν είναι ικανοί να σταματήσουν εμφανέστατα αντισυνταγματικούς νόμους εδώ και 2 χρόνια και καταντούν γραφικοί με τους χειρισμούς τους προσπαθώντας να κάνουν ποιος-ξέρει-τι.Αφού δεν μπορείτε να σταματήσετε την κυβέρνηση, ξοδέψτε την ενέργειά σας σε ένα σχέδιο Β. Ο κόσμος δεν ψήφισε Σαμαρά και λοιπούς αποδεδειγμένα ανίκανους επειδή θέλει μέτρα. Τους ψήφισε επειδή δεν είχε άλλη επιλογή. Δώστε τους μιαν άλλη επιλογή και σταματήστε τις κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν εντυπωσιάζουν και πολύ πλέον.ουφ τι να κάνεις. Άλλοι έχουν κρόμγουελ, και άλλοι τσίπρα... έτσι είναι η ζωή. άδικη.
"Ο κόσμος δεν ψήφισε Σαμαρά και λοιπούς αποδεδειγμένα ανίκανους επειδή θέλει μέτρα." Τι μου λέτε; Σοβαρά;Να υποθέσω ότι τους ψήφισαν ελπίζοντας ότι δεν θα πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις;
συγνώμη. Φυσικά εννοούσα μέτρα σαν αυτά που παίρνουν σήμερα: αντισυνταγματικά σε μεγάλο βαθμό, και χωρίς ρεαλιστικό αντίκρυσμα. Μέτρα που ΄πως και τα προηγούμενα δεν είχαν λίγες ελπίδες εφαρμογής και απειροελάχιστες ελπίδες θετικών αποτελεσμάτων. Όχι μέτρα γενικά. Με'φαγε η βιασύνη μου.
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς ο Πάνος Καμμένος το παίζει επαναστάτης ενώ έχει διετελέσει ΥΠΟΥΡΓΟΣ σε κυβερνήσεις της ΝΔ και μάλιστα με πολλές θεωρίες για σκάνδαλα στη πλάτη του;Λυπάμαι πολύ για την εικόνα που παρουσιάζει πλέον η βουλή. Κάθε κόμμα (χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση) ζει στο δικό του προσωπικό μικρόκοσμο με τη δική προσωπική δημοκρατία.
Ελλαδα 2012: Καθε λιγες ωρες ενα νεο πραξικοπημα. Καθε λιγους μηνες ενας νεος δικτατορας. Τα κομματα των Τσιπροκαμμενων σηκωνουν το λαβαρο της επαναστασης!
Δηλαδή οκ ό,τι απέμεινε από νόμους και κανονισμούς να το κάνουμε κι αυτό κωλόχαρτο να σκουπίζεται ο μουστακαλής πρόεδρας της Βουλής!Η λέξη Τσιπροκαμμένος (κατά το Σταμουλοκολλάδες) υποθέτω ότι είναι ρητορικό σχήμα αρυόμενο από τον Δημοσθένη ή τον Λυσία.Άλλωστε με τί ήθος να αντιπαρατεθούν οι Τσιπροκαμμένοι σε πνευματικά ύψη αλτρουιστών και πολιτικών διανοιών όπως του Σαμαρά και του Βενιζέλου... (ου μην αλλά και του Κουβέλη! μη ξεχνάμε το 3ο το μικρύτερο)
Συγνώμη κύριε, έχετε διαβάσει ποτέ συνταγματικό δίκαιο και μιλάτε για πραξικοπήματα?? Όταν το 12% θα ψηφίζει χρυσή αυγή θυμηθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα ίδια λόγια με αυτούς. Αμάν πια. Πριν 6 μήνες είχαμε εκλογές. Και κυβερνούν νόμιμα. Διαβάστε και κανένα άρθρο περί του τι σημαίνει σύνταγμα μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση. και κόψτε τους χαρακτηρισμούς περί δεξιών, γιατί αν εσείς είστε αριστερός ντρέπομαι πολύ για τις πολιτικές μου επιλογές.