Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita;

Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita; Facebook Twitter
32

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει, ενστικτωδώς και απαραιτήτως, να διαλέξει κάποιος πλευρά.

Η μανία μας για πόλωση βέβαια έχει χτυπήσει ταβάνι από προχτές, από αυτούς που είτε θεωρούν την Conchita μίασμα ή τη θεωρούν σωτήρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φαντάζομαι πως υπάρχουμε κι εμείς που δεν έχουμε πολύ ισχυρή άποψη. Το τραγούδι δεν μου πολυάρεσε (παλιακό τύπου James Bond), και το λουκ της Conchita δεν μου φάνηκε και τόσο ευχάριστο. 

Από την άλλη, τα κολπάκια για προσέλκυση ψήφων είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και τα κάνουν όλοι, και η Conchita έδωσε ένα μάθημα αποδοχής σε μια περίοδο που στην ανατολική Ευρώπη ο ρατσισμός έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Ούτε Αγία, ούτε Σατανάς, η Conchita έκανε γενναίες, δυναμικές δηλώσεις μετά τη νίκη της και απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να μιλάς για αποδοχή των τρανς ή των drag queens μόνο αν είσαι περιποιημένη, πανέμορφη και συμβατική. 

Η αποδοχή του άλλου όταν είναι άψογος (πχ. η αποδοχή ενός υπέροχου, συμβατικού γκέι ζευγαριού, άκακου και υποτακτικού) είναι εύκολη. Έχουμε τη δύναμη να αποδεχτούμε κάποιον που είναι "μουτζουρωμένος" και όχι συμβατικός;

"Είναι ομοφοβία να μη σου άρεσε η Conchita;"

Όχι και πάλι όχι. Εμένα δεν μου πολυάρεσε και δεν θεωρώ καθόλου ομοφοβικό να το πω. 

Είναι όμως όχι απλά ομοφοβικό αλλά και ηλίθιο το ναι μεν να μη σου άρεσε, αλλά να κρίνεις σκόπιμο να γεμίσεις το Facebook σου με σχόλια για την "παλιόπ*ουστα". Μη μπερδευόμαστε και μην κατηγορούμε όποιον βρήκε την εμφάνιση απλώς αντιαισθητική. 

Ενδιαφέρον πάντως έχει ότι η Ρωσία -που κυνηγάει τους γκέι αλλά και όσους τους υποστηρίζουν- είναι έξαλλη και απειλεί να μη συμμετέχει του χρόνου. (Ένα πράγμα σκέφτηκα όταν το άκουσα: Στα τσακίδια! Πάρτε και την Αρμενία, Λετονία, Λευκορωσία, Γεωργία, Λιθουανία, Γεωργία και όλες τις υπόλοιπες μαζί, αν θέλετε. Χώρες που δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή χάρτα δικαιωμάτων δεν έχει θέση ούτε στην Ευρώπη ούτε στη Γιουροβίζιον, έτσι κι αλλιώς.)

"Η παράνοια και η ψυχοπάθεια"

 

Αυτή η κυρία διδάσκει Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Θαυμάζουμε τη συγκροτημένη και καθόλου ψεκασμένη σκέψη της:

 

Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita; Facebook Twitter

 

Ένας novelty καλλιτέχνης (όπως ήταν πχ. οι Lordi, ή η Dana International) δείχνει ότι όλοι πρέπει να γίνουμε έτσι, γιατί αλλιώς δεν θα βγούμε πρώτοι, και μάλιστα σύντομα θα κυριαρχήσουν και παγκοσμίως οι τρανς με γένια! Όπως κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή οι τερατόμορφοι μετά τη νίκη των Lordi, ή οι κλώνοι της Έλενας Παπαρίζου η νίκη των οποίων είχε ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη κυριαρχία ακραίων καταστάσεων σε πλανητικό επίπεδο!

 

Μπορεί η Κοντσίτα το πολύ πολύ να γίνει μόδα στις επόμενες Απόκριες, όμως η καθηγήτρια Δημοσιογραφίας θεωρεί ότι κρύβονται πολύ σοβαρότερα πράγματα από πίσω... Και λέει σ' ένα σχόλιό της: "Η παράνοια και η ψυχοπάθεια βρίσκονται στο ότι το σύστημα παράγει πλέον αυτό το ανθρώπινο είδος...η πολιτιστική βιομηχανία το αναπαράγει και το κοινό και η κριτική επιτροπή το βγάζει πρώτο!!! Στη συνέχεια, οι συντηρητικές μερίδες του γήινου πληθυσμού θα τρομάξουν και θα οδηγηθούν σε ακόμη πιο ακραία συντηρητικές επιλογές.... είναι αυτό που βιώνουμε συνέχεια ! Πώς έχουμε φτάσει σήμερα στο σύστημα επιτήρησης του Μεγάλου Αδελφού;"

Γελάω με τους ανθρώπους που μιλούν τόσο εύκολα για την παράνοια (των άλλων) με τέτοια ευκολία. Την καλύτερη απάντηση πάντως η καθηγήτρια την πήρε από φίλη της στο Facebook που έγραψε ότι πάντως:

 

"Ο 15χρονος γιος μου λεέι: Η Conchita με την εμφάνισή της δίνει κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που φοβούνται να δείξουν το πραγματικό τους εαυτό!"

 

Κι η καθηγήτρια, αντί να το καταλάβει από μόνη της αυτό, χλευάζει το παιδί, και το βγάζει αφελές. Δεν ξέρει αυτό, αυτή ξέρει...

 

Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita; Facebook Twitter

 

Δεν ξέρει για τις διώξεις των γκέι σε πρώην Σοβιετικές χώρες, δεν γνωρίζει για το χαμό που γίνεται στην Ουγγαρία, δεν ξέρει ότι ακόμα και στην Ελλάδα οι γκέι ΔΕΝ έχουν ίσα δικαιώματα με τους στρέιτ, και θεωρεί αφελή την άποψη του 15χρονου για την εμψύχωση των διαφορετικών. 

 

Πραγματικά, δεν θα ήθελα να την έχω για καθηγήτρια Δημοσιογραφίας...

32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Μας πρήξατε μ' αυτήν τη διαφορετικότητα. Το άρθρο βέβαια δεν δέχεται τη διαφορετικότητα των προσώπων της αρχικής φωτογραφίας και ειρωνεύεται.Προωθήστε κι άλλο τη διαστροφή και την παρακμή. Να δούμε που θα πάει.Το lifo πάντως, τους μόνους διαφορετικούς που προωθεί είναι οι ΛΟΑΤ."Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει, ενστικτωδώς και απαραιτήτως, να διαλέξει κάποιος πλευρά."
Η πρώτη φωτογραφία δεν δείχνει "διαφορετικότητα" αγαπητέ "οπισθοδρομικέ" δείχνει έμμισθους εκπροσώπους της κυρίαρχης θρησκείας εν Ελλάδι και ειδικά πρόσωπο που, αναμεταξύ άλλων, είναι γνωστό για τις θέσεις του (και τον λόγο του) εναντίων των lgbt+
Όλα καλά, να ξέρουμε που απευθύνεται η Eurovision όμως. Δεν είναι για παιδιά αυτό το θέαμα.Στην Αγγλία ενημερωτικά το πρόγραμμα ήταν κατάλληλο από 16 και πάνω.
Αποκλειεται να ηταν για 16 και πανω. Που το ειδες αυτο? και βασει ποιας δικαιολογησης?Γιατι δεν ειναι για παιδια αυτο το θεαμα? Ποιο θεαμα εννοεις ακριβως?
Αν είσαι στην Αγγλία δεν έχεις παρά να πας ακόμα και τώρα στο BBC iPlayer και να διαλέξεις να παίξει το διαγωνισμό, το πρώτο πράγμα που σε ρωτάει είναι αν είσαι 16 και πάνω.
"Ενδιαφέρον πάντως έχει ότι η Ρωσία -που κυνηγάει τους γκέι αλλά και όσους τους υποστηρίζουν- είναι έξαλλη και απειλεί να μη συμμετέχει του χρόνου. (Ένα πράγμα σκέφτηκα όταν το άκουσα: Στα τσακίδια!"Βάσει αυτής της λογικής, στα τσακίδια και ο Τσίπρας που την επισκέπτεται και της χαρίζει διθυράμβους!
Ούτε ομοφοβικός,ούτε σαχλαμάρες.Η-Ο Κοντσίτα είναι το αντιαισθητικό πρόσωπο τής πλήρως παρηκμασμένης Ευρώπης.Βλέπουμε την σημερινή Ευρώπη και στις άλλες κινήσεις της.Εννοείται ότι δεν μ' άρεσε.Φατσικά, γιατί το πανηγυράκι τής Γιουροβίζιον έτσι κι αλλιώς το αποφεύγω.Θέλω την αισθητική υγεία μου.Πρέπει να παραδεχτούμε ότι φανατικοί φαν τής Γιουροβίζιον είναι οι ομοφυλόφιλοι.Μού κάνει εντύπωση,γιατί παλιοί ομοφυλόφιλοι ήσαν αισθητικές κορυφές.Όσο για τα πρώην "σοσιαλιστικά" κράτη δεν είναι ρατσιστικά.Τείνουν προς το φασιστικά...
Ναι όλοι οι ομοφυλοφιλοι τρελλαινονται για τη γιουροβιζιον, οι παλιοι ομοφυλοφιλοι ηταν αισθητικες κορυφες (αυτοι οι 5-10 που ζουσαν ανοιχτα εννοειτε?), μπλα μπλα....οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες...οι Γερμανοι πολεμοχαρεις...οι Τουρκοι μπουνταλαδες...μπλα μπλα....
Εμενα με στεναχωρησε το γεγονος οτι η Conchita ''χρησιμοποιησε'' τα γένια της για να μαζεψει ψηφους. Και με αυτο εννοω πως αν ειχε βγει στη σκηνη μια γυναικα χωρις γένια και απλα φαινοταν πως ηταν αντρας καποτε δεν θα εδινε κανεις την παραμικρη σημασια. Αυτο που εκανε ηταν καθαρα για να προκαλεσει οσους εχουν πιο στενες αντιληψεις και για να στραφουν τα βλεμματα πανω της. Και χωρις να εχω προσωπικα καποιο προβλημα με το τι κανει ο αλλος και πως θελει ο καθενας να ντυνεται και να βγαινει στο δρομο, πραγματικα δε με νοιαζει καθολου, απλα πιστευω πως δινουμε υπερβολικη σημασια σε κατι που αρχικο σκοπο του ειχε ακριβως αυτο, δηλαδη το να γινει χαμος γυρω απο το προσωπο της Conchita, και οχι το να προβαλλει το διαφορετικο ετσι ωστε οι ανθρωποι να το αποδεχτουν.
Νομίζω πως θα της πήγαινε καλύτερα το μούσι Μήτρογλου και η είσοδος με σούζα σε παπάκι. Δεν θα με χαλούσε ούτε η χίπστερ/παπαδίστικη μουσάρα μέχρι κάτω. Ας ελπίσουμε πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε περισσότερο αυτοσχεδιασμό
Εγώ που δεν παρακολούθησα την Euroβύζιων και έχω βαρεθεί την μανιώδη ενασχόληση και το ανελέητο spamάρισμα όλων μαζί της ή με την νικήτρια,που ανήκω;2 μέρες τώρα παντού ακούω ή βλέπω απόψεις κατά ή υπέρ της.Νισάφι που αναδείξαμε και την Eurovision σε απόλυτο ζήτημα.Δεν θα κερδηθούν τα δικαιώματα κανενός επειδή κέρδισε η Conchita,ούτε θα γίνει πιο ανεκτικός/ανοιχτόμυαλος ο κόσμος.Οι ομοφοβικοί θα παραμείνουν ως έχουν και ο υπόλοιπος-ποιο ανοιχτόμυαλος κόσμος-θα συνεχίσει να τους κράζει,μέχρι να γυρίσει ο τροχός της Ιστορίας και ανατραπούν τα ισχύοντα κοινωνικά δεδομένα...Μαγκιά της για όλα της νικήτριας,δεν ξέρω καν τι λέει το τραγούδι της ούτε η παρουσία της επί σκηνής,αλλά δεν θα κάτσω να χιλιοαναλύσω και το κάθε επικοινωνιακό τερτίπι που μπορεί να ακολούθησε και να το ανάγω και σε κοινωνικό αγώνα των ομοφυλοφίλων για τα δικαιώματα τους.Τα υπόλοιπα είναι για όσους κοιτάνε να βγάλουν από την μύγα ξύγκι.
Δεν ειναι ακριβως αδιαφορη αυτη η παρουσια. Πολλες φορες πραγματα κατακτιουνται με βηματα μεγαλα ή μικρα. Με διαφορες τακτικες. Ο τροχος της ιστοριας δεν αλλαζει απο μονος του....το οτι προβληθηκε η Κοντσιτα στην μισαλλοδοξη Ανατολικη Ευρωπη, ηταν ενα καλο ταρακουνημα γι αυτους. Το ότι κερδισε ηταν μια επιβεβαιωση της Δυσης στις αρχες της....ειναι οπωσδηποτε ενα μηνυμα.
Ναι μπράβο...τους ταρακούνησες.Τους σόκαρες στην Αν.Ευρώπη.Και μετά τι;Ακόμα και στην Ελλάδα αρκετός κόσμος σοκαρίστηκε.Κερδήθηκε τίποτα;Ο τροχός δεν θα γυρίσει από μόνος του.Αλλά μην περιμένεις καμία Conchita να έρθει σαν Μεσσίας,σαν μάννα εξ'ουρανού,να φέρει αλλαγές.Οι αγώνες θέλουν συνείδηση,επιμονή και υπομονή από τους άμεσα εμπλεκόμενους κυρίως(στην συγκεκριμένη περίπτωση,την κοινωνία ολόκληρη,αλλά δυστυχώς αργεί αντίδραση σε τέτοια κλίμακα)όχι από μηχανής θεούς που θα την "μπούνε" στους Ανατολικοευρωπαίους(και στον κάθε οπισθοδρομικό) που στην "βγήκανε με κόκκινο",δηλαδή μια τρύπα στο νερό.Αν είναι δυνατόν να κάτσω να χαρώ επειδή κάποιος έδειξε ότι τα ιδανικά της Δύσης είναι "καλύτερα".Εκεί φτάσαμε;Εκεί είναι το ζητούμενο;Σαν το χαζό συνθηματάκι που φωνάζαμε στο λύκειο "οι από'δω μαμάνε τους από'κει";
Συμφωνώ με το κείμενο, άλλο δε μ αρέσει το μούσι της Conchita κι άλλο κάνω σχόλια τύπου είναι gay, έχει @ρχίδια κλπ. Δεν κρίνεται η πορεία της ανθρωπότητας από μια εμφάνιση σε ένα διαγωνισμό της Eurovision! Το έχουμε κάνει μείζον θέμα ενώ άλλα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και για "τα παιδιά μας" που λένε μερικοί, αυτή η καραμέλα που κάποιες φορές ακούγεται τόσο γελοία. Ας κοιτάξουμε άλλα θέματα κι ας αφήσουμε πια την Conchita και τη κάθε Conchita.
Βασικά υπάρχουν όπως σε όλα τα θέματα 2 πλευρές. Η τέρμα συντηρητική που οι εκπρόσωποί της νομίζουν ότι βρωμάνε αντρίλα και οι τέρμα ανοιχτοί που και την παραμικρή πλάκα για αυτό (γιατί μπορείς να κάνεις πλάκα και να μην είσαι ομοφοβικός) την θεωρούν προσβολή στη διαφορετικότητα και ρατσισμό. Εγώ είμαι στη μέση.
εμένα ένας φίλος μου έγραψε στον τοίχο του ότι η Κοντσίτα αντέγραψε το τραγούδι της Γαλλίας του 2008 που πράγματι ο τραγουδιστής και οι back vocalists έμοιαζαν εμφανισιακά (μακρυμάλληδες μελαχροινοί με μούσια). Αυτό ήταν πλάκα και γελάσαμε. Αυτοί που έγραφαν "ξερνάω" ή (στην περίπτωση που αναφέρει ο Άρης) "είναι μια συνωμοσία ώστε τα παιδιά μας να..." και "έχω το δικαίωμα να βλέπω γύρω μου μόνο άτομα που είναι όπως τα εγκρίνω εγώ" δεν έκαναν καθόλου πλάκα. Κατά συνέπεια αυτά που λες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Οι δύο εξίσου ακραίες πλευρές επινοήθηκαν από εσένα μόνο και μόνο για να νομίζεις ότι είσαι ανάμεσα. http://www.nizkor.org/features/fallacies/middle-ground.html
O Sébastien Tellier δεν είναι μια γραφική φιγούρα! Είναι ένας θεούλης. Έχει γράψει φοβερές κομματάρες όπως το La Ritournelle και το Roche (για ψάξτε τα - ίσως να τα έχετε ήδη ακούσει) και είναι αρκετά γνωστός στη Γαλλία
Γέμισε το FB με κραξίματα και κραξίματα έξαλα, απο πολύ μάτσο άντρακλες, που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για την πορεία της κοινωνίας μας. Εγώ αναρωτιέμαι που πάει η κοινωνία μας, όταν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων κάθεται και βλέπει το καρακιτσαριό της Eurovision .
Να τον δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα ή η φαντασία κάποιου παραγωγού/προαγωγού;Υπάρχει η τάση σε όλο πιο ακραίες μορφές παρουσίασης για χάρη του σοκ θεάματος και όχι του τραγουδιού. Υπήρχαν πολύ καλύτερες φωνές και παρουσιάσεις. Διαγωνισμός τραγουδιού είναι και όχι καρνάβαλος.Ακούσαμε δύο άτεχνες και ακατέργαστες φωνές να προσπαθούν να παρουσιάσουν και να αντιπροσωπεύσουν υποτίθεται την χώρα τους. Έ λοιπόν ούτε η εικόνα της Πολωνέζας αγρότισσας με καμία έννοια δεν είναι αυτή αλλά ούτε και των γκέι της Βιέννης.Τι θα δούμε την επόμενη φορά; Ένα χορευτικό με μία σαν την Πολωνέζα να κτυπά τον κόπανο προκλητικά κοντά στον πισινό ενός τρανς σαν την λεγάμενη Αυστριακιά και μετά οι ρόλοι να αντιστρέφονται; Η άρρωστη φαντασία αυτών που κινούν τα νήματα σε τέτοιες μαριονέτες δεν έχει όρια. Μια Αφροδίτη να βγαίνει ημίγυμνη τραγουδώντας ερωτικά από ένα μεγάλο όστρακο...αλά Μποτιτσέλι ή έναν ημίγυμνο Οδυσσέα να βγαίνει από ένα Τρωικό άλογο και να καίει επί σκηνής μια μακέτα της Τροίας τραγουδώντας με συνοδεία λύρας σαν Νέρων (διπλός ρόλος) θα ήταν αισθησιακά και αντιπροσωπευτικά της Κύπρου ή της Ελλάδας. Αν βέβαια δεν υπάρχουν όρια να γίνει μια επί σκηνής μίξη μετά ουζοποσίας από δύο ή και δώδεκα μυθολογικές φιγούρες όλων των φύλων και φυλών με τον Βάκχο να μαζεύει ρώγες. Θα ήταν πιο εντυπωσιακό και δημοφιλέστατο για τους πεινασμένους του τηλεΚολοσσαίου που λέγεται Ευρωβίτσιον. Η παρακμή όχι μόνο της παλιάς Ρώμης αλλά ολόκληρης της σημερινής Ευρώπης.
Το θέαμα της Conchita προσφερόταν για καζούρα. Τόσο απλά. Ας μην επιλέγουμε τώρα τα πιο ηλίθια σχόλια για να φανούμε προοδευτικοί. Αλίμονο αν κάποιος που ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα δει το χθεσινό ως δικαίωση. Αν ναι, τότε μου θυμίζει την τρομοκρατία που πάντα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά για τα οποία υποτίθεται πως παλεύει. Γιατί, ως προς τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, το χθεσινό δεν ήταν συνέχιση του αγώνα, ήταν τρομοκρατικό χτύπημα! :D
Το βασικό πρόβλημα πίσω από την Κοντσίτα είναι το αξίωμα που εννοείται αλλά δεν δηλώνεται: Το αισθητικό είναι και ηθικό. Για τον μισαλλόδοξο, η αισθητική μετατρέπεται σε ηθικό κανόνα. Η ομορφιά γίνεται επιτακτική, πρέπει να είσαι ωραίος, πρέπει να είσαι αισθητικά αποδεκτός. Αυτό βέβαια όχι μόνο δεν ισχύει (είναι ένα πράγμα η αισθητική και ένα άλλο πράγμα συμπεριφορά προς τον άνθρωπο). Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Αν σήμερα η "αντιαισθητική Κοντσίτα" πρέπει να παταχθεί, αύριο μπορεί να παταχθούν οι άλλοι αντιαισθητικοί (από Γκέι, μέχρι ΑμεΑ, μέχρι Εμο). Προσωπικά, βρήκα περισσότερο αντιαισθητική την εμφάνιση της Πολωνίας, αλλά δεν θέτω θέμα ηθικής κατακραυγής εναντίον της συμμετοχής.
Το να θεωρείς από την άλλη πως με τα (αντιαισθητικά κατά την άποψη μου) μούσια θα νικηθεί η ομοφοβία είναι ανάλογο με το να θεωρείς πως τις (εξίσου αντιαισθητικές) τριχωτές μασχάλες και τα τριχωτά πόδια των κοριτσιών της ΚΝΕ θα πέσει ο καπιταλισμός. Όσο για τις Πόλωνες αντιαισθητικές δεν θα τις χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση. Vulgar ϊσως ναι
Κι εμένα η Κοντσιτα δε με τρέλανε. Από άποψη φωνής, σκηνικής παρουσίας, μουσικής, Dana και πάλι Dana. (Και μιας που είπα Dana... Από τότε που σημειώθηκε η πρώτη νίκη μέλους της ΛΟΑΤ κοινότητας στη Eurovision αλλού έχουν βλετιωθεί οι συνθήκες για τους γκέι, κι αλλού έχουν επιδεινωθεί. Θέλω να πω, το ότι υπήρξε μια τέτοια νίκη δεν άλλαξε και τον ρουν της Ιστορίας. Να και η Αρμενία, την οποία αναφέρει ο Άρης, και της οποίας ο τραγουδιστής εκφράστηκε ασχημα για την Κοντσίτα, της έδωσε εντούτοις 12άρι. Έγιναν άραγε ανεκτικοί ξαφνικά;)Εγώ ομολογώ πιο πολύ παραξενεύτηκα με την υψηλή θέση της Ολλανδίας. Και της Αυστρίας το τραγούδι βαρετό και ανέμπενυστο το βρήκα, αλλά κατανοώ τις αιτίες στήριξής του. Το ολλανδικό, που ήταν το μουσικό αντίστοιχο ενός hipnosedon, γιατί συγκίνησε τόσο; Είπα να μοιραστώ κι εγώ την απορία μου.
Εγώ χάρηκα παρά πολύ με το Ολλανδικο, παρ'ο,τι δεν έχω άποψη για όλα τα τραγούδια γιατί δεν τα άκουσα, παρά μονο μερικά, μου άρεσε της Ολλανδιας για το πόσο μελωδικό ήταν, ταξιδευτικο, σωστά δομημένο και οι φωνές του ντουέτου πατούσαν τέλεια μεταξύ τους.. Ρυθμικό χωρις να έχει απαραίτητα εκρήξεις και ξεσπάσματα, με συνεπήρε!!
Μπράβο Άρη, εξαιρετικός.Είμαστε μεγάλοι υποκριτές, δυστυχώς. Πιο πολύ ενοχλεί μια γυναίκα με μούσια στη Eurovision παρά ο ξυλοδαρμός και η απομόνωση ανθρώπων με διαφορετικές αντιλήψεις, προτιμήσεις, στην Αν. Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα ( πιο πολλά κοινά πάντως με αυτές της χώρες έχουμε και όχι με την πιο "απελευθερωμένη " Δυτική Ευρώπη).
Αντιαισθητικο εννοειται πως ηταν. Οι εκφρασεις και οι κινησεις της Κοντσιτα θα με ενοχλουσαν και χωρις να ηξερα για την ιστορια της. Σαν σαχλοκουδουνο συμπεριφεροταν. Απλα βρηκαν καποιοι την ευκαιρια να κραξουν και να μιλησουν για λαθος αξιες και μηνυματα που περναει η Γιουροβιζιον. Λες και η Γιουροβιζιον ειναι υγιης τροπος κοινωνικοποιησης και πολιτικοποιησης! Μην τρελαθουμε. Προσωπικα με εκνευρισε περισσοτερο το ποσο ασχολουνται ολοι με την Γιουροβιζιον παρα η Κοντσιτα οπως καποιους αλλους. Εχουμε 34456322098 προβληματα και ασχολουμαστε με την Κοντσιτα, την Γιουροβιζιον και την Κυπρο που δυστυχως δεν συμμετειχε και χασαμε το 12αρι. Αν ειναι δυνατον!https://twitter.com/btb42/status/465782278321614848
Εξαιρετικός Άρη!!Άλλο να έχει κάθε δικαίωμα η κάθε Conchita να κυκλοφορεί όπως νομίζει και άλλο να μην σου αρέσει καθόλου αυτή η αισθητική.Το δικό μου πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με το ότι η Conchita εκμεταλλεύτηκε αυτό ακριβώς που δημιουργήθηκε γύρω από την εμφάνισή της.Η eurovision είχε ανέκαθεν χαμηλότατο πολιτιστικό επίπεδο (με φωτεινές εξαιρέσεις φυσικά), αλλά με τέτοιες νίκες αποθεώνεται το σουρεαλιστικό και το καλτ, χωρίς να συνοδεύεται από κάποια ουσία.Δεν είναι ομοφοβικό να θεωρείς την Conchita άντρα με μούσια και φουστάνια. Ομοφοβικό είναι να θεωρείς ότι δεν έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί έτσι.Μάρκετινγκ είναι να γίνεσαι σούργελο για να πετύχεις αυτό που θέλεις.
Μπορούμε να καταλάβουμε όλοι οτι με τα δεδομένα της κοινωνίας που ζούμε, μια γυναίκα με μούσια δεν είναι κάτι ωραίο. Θα ήμασταν μια μη ομοφοβική κοινωνία αν της συμπεριφέρομασταν ως οτιδήποτε άλλο που δεν μας αρέσει.