Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita;

Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita; Facebook Twitter
32

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει, ενστικτωδώς και απαραιτήτως, να διαλέξει κάποιος πλευρά.

Η μανία μας για πόλωση βέβαια έχει χτυπήσει ταβάνι από προχτές, από αυτούς που είτε θεωρούν την Conchita μίασμα ή τη θεωρούν σωτήρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φαντάζομαι πως υπάρχουμε κι εμείς που δεν έχουμε πολύ ισχυρή άποψη. Το τραγούδι δεν μου πολυάρεσε (παλιακό τύπου James Bond), και το λουκ της Conchita δεν μου φάνηκε και τόσο ευχάριστο. 

Από την άλλη, τα κολπάκια για προσέλκυση ψήφων είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και τα κάνουν όλοι, και η Conchita έδωσε ένα μάθημα αποδοχής σε μια περίοδο που στην ανατολική Ευρώπη ο ρατσισμός έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Ούτε Αγία, ούτε Σατανάς, η Conchita έκανε γενναίες, δυναμικές δηλώσεις μετά τη νίκη της και απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να μιλάς για αποδοχή των τρανς ή των drag queens μόνο αν είσαι περιποιημένη, πανέμορφη και συμβατική. 

Η αποδοχή του άλλου όταν είναι άψογος (πχ. η αποδοχή ενός υπέροχου, συμβατικού γκέι ζευγαριού, άκακου και υποτακτικού) είναι εύκολη. Έχουμε τη δύναμη να αποδεχτούμε κάποιον που είναι "μουτζουρωμένος" και όχι συμβατικός;

"Είναι ομοφοβία να μη σου άρεσε η Conchita;"

Όχι και πάλι όχι. Εμένα δεν μου πολυάρεσε και δεν θεωρώ καθόλου ομοφοβικό να το πω. 

Είναι όμως όχι απλά ομοφοβικό αλλά και ηλίθιο το ναι μεν να μη σου άρεσε, αλλά να κρίνεις σκόπιμο να γεμίσεις το Facebook σου με σχόλια για την "παλιόπ*ουστα". Μη μπερδευόμαστε και μην κατηγορούμε όποιον βρήκε την εμφάνιση απλώς αντιαισθητική. 

Ενδιαφέρον πάντως έχει ότι η Ρωσία -που κυνηγάει τους γκέι αλλά και όσους τους υποστηρίζουν- είναι έξαλλη και απειλεί να μη συμμετέχει του χρόνου. (Ένα πράγμα σκέφτηκα όταν το άκουσα: Στα τσακίδια! Πάρτε και την Αρμενία, Λετονία, Λευκορωσία, Γεωργία, Λιθουανία, Γεωργία και όλες τις υπόλοιπες μαζί, αν θέλετε. Χώρες που δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή χάρτα δικαιωμάτων δεν έχει θέση ούτε στην Ευρώπη ούτε στη Γιουροβίζιον, έτσι κι αλλιώς.)

"Η παράνοια και η ψυχοπάθεια"

 

Αυτή η κυρία διδάσκει Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Θαυμάζουμε τη συγκροτημένη και καθόλου ψεκασμένη σκέψη της:

 

Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita; Facebook Twitter

 

Ένας novelty καλλιτέχνης (όπως ήταν πχ. οι Lordi, ή η Dana International) δείχνει ότι όλοι πρέπει να γίνουμε έτσι, γιατί αλλιώς δεν θα βγούμε πρώτοι, και μάλιστα σύντομα θα κυριαρχήσουν και παγκοσμίως οι τρανς με γένια! Όπως κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή οι τερατόμορφοι μετά τη νίκη των Lordi, ή οι κλώνοι της Έλενας Παπαρίζου η νίκη των οποίων είχε ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη κυριαρχία ακραίων καταστάσεων σε πλανητικό επίπεδο!

 

Μπορεί η Κοντσίτα το πολύ πολύ να γίνει μόδα στις επόμενες Απόκριες, όμως η καθηγήτρια Δημοσιογραφίας θεωρεί ότι κρύβονται πολύ σοβαρότερα πράγματα από πίσω... Και λέει σ' ένα σχόλιό της: "Η παράνοια και η ψυχοπάθεια βρίσκονται στο ότι το σύστημα παράγει πλέον αυτό το ανθρώπινο είδος...η πολιτιστική βιομηχανία το αναπαράγει και το κοινό και η κριτική επιτροπή το βγάζει πρώτο!!! Στη συνέχεια, οι συντηρητικές μερίδες του γήινου πληθυσμού θα τρομάξουν και θα οδηγηθούν σε ακόμη πιο ακραία συντηρητικές επιλογές.... είναι αυτό που βιώνουμε συνέχεια ! Πώς έχουμε φτάσει σήμερα στο σύστημα επιτήρησης του Μεγάλου Αδελφού;"

Γελάω με τους ανθρώπους που μιλούν τόσο εύκολα για την παράνοια (των άλλων) με τέτοια ευκολία. Την καλύτερη απάντηση πάντως η καθηγήτρια την πήρε από φίλη της στο Facebook που έγραψε ότι πάντως:

 

"Ο 15χρονος γιος μου λεέι: Η Conchita με την εμφάνισή της δίνει κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που φοβούνται να δείξουν το πραγματικό τους εαυτό!"

 

Κι η καθηγήτρια, αντί να το καταλάβει από μόνη της αυτό, χλευάζει το παιδί, και το βγάζει αφελές. Δεν ξέρει αυτό, αυτή ξέρει...

 

Είσαι υπέρ ή εναντίον της Conchita; Facebook Twitter

 

Δεν ξέρει για τις διώξεις των γκέι σε πρώην Σοβιετικές χώρες, δεν γνωρίζει για το χαμό που γίνεται στην Ουγγαρία, δεν ξέρει ότι ακόμα και στην Ελλάδα οι γκέι ΔΕΝ έχουν ίσα δικαιώματα με τους στρέιτ, και θεωρεί αφελή την άποψη του 15χρονου για την εμψύχωση των διαφορετικών. 

 

Πραγματικά, δεν θα ήθελα να την έχω για καθηγήτρια Δημοσιογραφίας...

32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ