Μέρκελ: Ξεχάστε γερμανικές αποζημιώσεις και δάνειο

Μέρκελ: Ξεχάστε γερμανικές αποζημιώσεις και δάνειο Facebook Twitter
5

Απόλυτα αρνητική εμφανίζεται η γερμανική καγκελαρία, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα, στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, το οποίο είχε πάρει ο Χίτλερ από τη χώρα μας και μάλιστα είχε αρχίσει να το εξοφλεί.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στη Realnews, "η στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το θέμα των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, είναι επαρκώς γνωστή: Θέματα επανορθώσεων και αποζημιώσεων τα οποία προέρχονται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν πλήρως και οριστικά λυθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά διαδικασία στην οποία οι κυβερνήσεις ή μεμονωμένα μέλη τους, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, θα διαπραγματευτούν για τις επανορθώσεις".

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ διέρρευσε ότι το θέμα τέθηκε στην καγκελάριο από τον Ε. Βενιζέλο και εκείνη παρέπεμψε σε συζήτηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Όταν όμως η εκπρόσωπος της καγκελαρίας ρωτήθηκε για αυτό είπε:

"Παρακαλώ την κατανόησή σας, που ως αρχή δεν παίρνουμε θέση για τις εμπιστευτικές συνομιλίες της καγκελαρίου. Αυτή η αρχή ισχύει και για την εμπιστευτική κατ' ιδίαν συνομιλία της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Σαμαρά".

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Πολυ καλα κανει και λεει τα οσα λεει η κα Μερκελ.Τα Γερμανικα συμφεοντα υπερασπιζει.Το ερωτημα ειναι τι κανουν οι δικοι μας "ηγετες".Οχι μονον οι νυν,αλλα και ολοι αυτοι τους οποιους με φανατισμο ψηφιζε η συντριπτικη πλειοψηφια του λαου ,ειδικα απο το 1989 και μετα οταν και εξελειπε το βασικο επιχειρημα της Γερμανιας επι του θεματος.Οτι,δηλαδη,το χρεος ειχε συναφθει απο μια ενιαια Γερμανια και δεν ηταν δυνατο να κατανεμηθει σε δυο Γερμανιες,Ανατολικη και Δυτικη.Εκτοτε,και επι 25 ,περιπου,χρονια ,ολες οι "ελληνικες"κυβερνησεις εχουν,απλα ,κανει το θεμα "γαργαρα".Οι λογοι ειναι προφανεις,προφανεστατοι.Δεν στρεφεται ποτε ο "υφισταμενος"κατα "προισταμενου"του,διοτι θα χασει την δουλεια του.Το μονον που εκαναν ηταν να κυκλοφορουν "φημες"οτι το χρεος το εχει "αποποιηθει" ο ταδε πρωθυπουργος το δεινα ετος σε μυστικη συμφωνια με την τοτε Γερμανικη Κυβερνηση,αρα τωρα πρεπει να "κανουμε το παγωνι".Για να γινει κατανοητο το μεγεθος της πασιδηλης αυτης ανοησιας,σκεφθειτε οτι¨:Μια τετοιας ταξεως συμφωνια θα ηταν ακυρη,καθως τετοιας μειζονος σημασιας θεμα ,συμφωνα με ολες τις προμνημονακες συνταγματικες προβλεψεις και ακολουθουμενες πρακτικες,θα επρεπε να εχει κυρωθει απο την Βουλη.Αλλα,ακομη και εαν αυτο δεν ισχυε,το ενα ,τουλαχιστον,απο τα δυο αντιπαλα (...και νυν "συνεταιρικα"... )"κομματα εξουσιας" θα ειχε καθε λογο να αποκαλυψει μια τετοια "προδοτικη" συμφωνια,αφου αυτη θα ειχε συναφθει απο τον βασικο του "αντιπαλο",και θα του επεφερε σημαντικα πολιτικα κερδη.Σημειωστε ,τελος,οτι μεχρι και σημερα που συζητουμε επ'αυτου ΚΑΜΜΙΑ ελληνικη κυβερνηση δεν εχει θεσει ΕΠΙΣΗΜΩΣ το θεμα σε Γερμανικη,δια μιας απλης επιστολης του Υπουργειου Εξωτερικων δια της οποιας θα ζητουσε απο το ομολογο Γεμανικο Υπουργειο απλα"...να συζητηθει το θεμα".Τιποτε αλλο.Η οποια απλη επιστολη θα αποτελουσε και " οιωνει ανακοπη παραγραφης",κατα την νομικη ορολογια.(Αν και τα διακρατικα χρεη δεν πραγραφονται).Επι των ανωτερω ουδεμια συγκεκριμενη τοποθετηση εχει γινει υπο της παρουσης κυβερνησεως.Και,καλα,απο τον κ.Σαμαρα δεν περιμενει κανεις ποτε ουτε καν να "παρει την χειροβομβιδα στα χερια του",ποσο μαλλον να την "απασφαλισει".Ο λαλιστατος ,ομως,"αντιπροεδρος της κυβερνησεως"(...ξερετε,αυτος που ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιει την φραση "...ΕΓΩ και ο κ.Σαμαρας..."),ο οποιος μπορει να ομιλει τεσσερις συνεχεις ωρες αναπτυσσοντας το θεμα "Η αξια της σιωπης" (!),δεν εχει βρει μια λεξη να πει επι των ανωτερω.Απλα στελνει το θεμα στην "επιστημονικη επιτροπη της Βουλης" και....επιστρεφει την απαντηση ως ...ανεπαρκη !Ητοι,"..η μπαλλα στην κερκιδα".Μετα να μην απορουμε οχι απλα απο τις σχετικες "τοποθετησεις"της κας Αγγελας,και του εκπροσωπου της,αλλα και απο την αυτοπεποιθηση που επιδεικνυει οταν τις κανει.