Κατούρα και λίγο...

Κατούρα και λίγο... Facebook Twitter
Τι γυαλί, τι χάρη, τι αξιοπρέπεια!
20

Η αποενοχοποιημένη χαλαρότητα ήταν ανέκαθεν η μάσκα του κωστοπουλικού λάιφστάιλ. Στο όνομα της απενοχοποίησης, το χυδαιότερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, στην ακμή του, ξέρασε πάνω στην ελληνική κοινωνία, εξηγώντας μετά, ότι, έλα μωρέ, πώς κάνετε έτσι, και ο εμετός φυσικό πράγμα της ζωής είναι. Καλύτερες είναι οι άλλες με το Σανέλ Νο5;

Φυσικά, αυτή η αποενοχοποίηση, ήθελε βασικά να δημιουργήσει ένα κλίμα αχαλίνωτης παρακμής, όπου οι εν λόγω κύριοι θά κανουν τις ασκήμιες τους, ελέω της ανθρώπινης φύσης: είναι φυσικό να κλέβεις, είναι φυσικό να ρεύεσαι, είναι φυσικό να κλάνεις. Βουρ στο πατσά.

Όπως αποδεικνύεται τώρα, πάντα θα υπάρχουν θιασώτες αυτής της ξεφτιλισμένης λογικής, είτε χρεοκοπούμε είτε όχι. Η πλάκα είναι ότι προέρχονται πια από εκεί που δεν το περιμένεις.

Όχι ότι δεν είχε την προδιάθεση να καταλήξει εκεί ο Δημήτρης Δανίκας. Αφ' ότου βγήκε από την στάνη του ΚΚΕ,  άρχισε να τρεκλίζει. Το ότι κατέληξε όμως στο χρυσαυγίτικης εσάνς Πρώτο Θέμα και πριν κάμποσο καιρό κάτι έλεγε στην τηλεόραση για την κυλότα μιας μπουζουξούς, είναι κάπως ζόρικο! Ανέκαθεν έπασχε από ένα είδος γλωσσικής ακράτειας -πράγμα που τον οδηγούσε σε σουρεαλιστικές κριτικές. Οσο μεγάλωνε όμως, το πράγμα άρχισε να μπλέκεται με ένα σαχλό σεξισμό, το σεξισμό του μπούλη, που τον έκανε επιστήμη ο Θέμος και εμείς οι γυναίκες τον βλέπουμε με συμπόνια και κάποια κατανόηση, γιατί μας κάνει να γελάμε. Και βασικά δεν θα τον έκανα θέμα, εάν δεν ήταν τόσο κακόγουστος, τόσο ταιριαστός στις βίζιτες και τόσο ξεπερασμένος (ο σεξισμός). 

Δεν θα το έκανα λοιπόν θέμα σήμερα (αν και ακόμα δεν καταλαβαίνω πώς ο άνθρωπος που έκανε κάποτε εκπομπές στο Τρίτο για την Μπέσι Σμιθ και τον Κιθ Τζάρετ καταντάει έτσι στα γεράματα) εάν το έτερον ήμισυ της συνουσιαστικής συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα, δεν ήταν καμιά από τις βίζιτες που εμφανίζεται στο ΟΛΑ, αλλά τυγχάνει να είναι υπουργός Τουρισμού μιας κακομοίρας χώρας. Και με προσβάλλει ώς γυναίκα, που δέχτηκε χαμογελώντας να αναπαράγει το σεξιστικό βλέμμα που της απεύθυναν οι λιγούρηδες, για να κάνει τη δουλειά της. Για λίγα ψίχουλα δημοσιότητας.

Μιλώντας σα μεθυσμένη γκόμενα αφτεράδικου, κρυφοκαμαρώνοντας για το πέσιμο του Ομπάμα, το πέσιμο του Δανίκα κ.ο.κ. αποδεικνύει ότι θεωρεί υπερόπλο της όχι την ευφυία της, αλλά το στήθος της -χωρίς η κακομοίρα να ξέρει ότι τέτοια πολιτική, της Λυσιστράτης τύπου, την ονομάζουν πολιτική του κώλου και κρατάει μόνον όσο ο κώλος είναι δροσερός.

Έχουμε φάει τα χρόνια μας να αγωνιζόμαστε να μας δούνε στους κοινωνικούς στίβους σαν ισότιμες ανθρώπινες προσωπικότητες -μέχρι που προσγειώνονται οι σεξόβομβες υπουργοί στη σκηνή, σα βραχνές Μέριλυν, να ενσωματώσουν, νυχτωμένες και περήφανες, όλα τα βίαια κλισέ που μάς κρατούσαν δέσμιες δεκαετίες τώρα στη κουζίνα.

Άξιος ο μισθός σου Όλγάκι! Σε ευχαριστούμε που μας θυμίζεις ότι θα είμαστε πάντα δοχεία καύλας και σεξισμού.

Κάνε παιχνίδι. Είσαι ωραίο κομμάτι. Είσαι ό,τι θέλουν οι άντρες. Ψηφοφόροι.

20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

16 σχόλια
Εύγε, άριστα, μπράβο στην Πωλίν. Όσο για αυτούς που θίγονται με την τελευταία φράση του κειμένου έχω να πω το εξής: Χαλαρώστε λίγο και δείτε το δάσος.... Προφανώς και δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι, αλλά είναι οι περισσότεροι. Μην διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας όταν όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δικαίως σας έχει βγει αυτό το όνομα, όπως δικαίως έχει βγει και το δικό μας αντίστοιχο....(πράγμα που είναι τόσο φανερό στο κείμενο της Πωλίν)..... Αυτό που λέει έστω και τεχνηέντως είναι ότι δυστυχώς αρκεί μια κοκορόμυαλη για να να συρθεί το όνομα της γυναίκας πίσω στο βούρκο και το τσουβάλιασμα της αιώνιας κουτοπονηροπουτανοσεξουάλας.
Επίσης το πόσο σεξίστρια εναντίον των ανδρών είναι η αρθρογράφος, θεωρώντας ότι οι άνδρες θα ψηφίσουν με βάση το μπούστο, είναι το γεγονός ότι παρόμοια προσέγγιση απέναντι σε πολιτικούς, παρατηρείται και σε ορισμένες γυναίκες. Να μην ξεχνάμε το πόσες γυναίκες βρίσκουν σέξυ τον Ηλία Κασιδιάρη! Ίσως κάποιες από αυτές τον ψηφίσουν μόνο για αυτό, άλλες πάλι όχι. Άλλες πάλι (εύχομαι να είναι η συντριπτική πλειοψηφία!) τον βλέπουν και τους έρχεται αναγούλα είτε για την εμφάνισή του, είτε για τις ιδέες τους. Άρα δεν είναι θέμα ανδρών, είναι θέμα ανθρώπου, παιδείας, σοβαρότητας απέναντι στην πολιτική κλπ κλπ
Η γλώσσα αυτή που χρησιμοποιείτε στο κείμενό σας δε σας καθιστά καλύτερο άτομο από αυτά που αναφέρετε στο άρθρο σας. Την επόμενη φορά θα ήταν προτιμότερο να αφήσετε την υποκειμενικότητά σας και οποιαδήποτε άλλα συναισθήματα μπορεί να σας κατακλύζουν στην άκρη και να διεξάγετε ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ. Λέμε ότι οι πολιτικοί μας και γενικά το πολιτικό μας σύστημα είναι σάπιο, αλλά δεν παρατηρούμε ότι υστερούμε και σε πολλούς άλλους βασικούς τομείς, όπως η δημοσιογραφία. Εκεί να δείτε διαφθορά και σαπίλα!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΤΕ?? ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΛΠ...ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ, ΔΕΝ ΧΥΣΑΤΕ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΟ *grabs popcorn*
(ένα στα γρήγορα, καθώς τρως τα pop corn σου, τρολάροντας)Οι γυναίκες ανέκαθεν δούλευαν σε "δύσκολες", "μέτριες" και "εύκολες" εργασίες, πολλές φορές συνδυαστικά. Το αν αμείβονταν(-νται) ή αν είχαν(-χουν) τις όποιες -τελοσπάντων- υλικές απολαβές που όφειλαν(-ουν) ή δικαιώματα επί του έργου τους/ κτήσης, αυτό είναι μία άλλη υπόθεση.http://2.bp.blogspot.com/-ehI5oQHT8JA/TqaAM1DiOgI/AAAAAAABvQo/Fm_TxcgCBrM/s1600/agrotissa+vambakia.jpgΚι ένα σύγχρονο εργατικό ατύχημα καπιταλιστικής «δουλειάς γραφείου» στον αναπτυσσόμενο κόσμο:http://www.scmp.com/sites/default/files/styles/980w/public/2013/06/14/bangladesh_garment_building_collapse_aaa04_36242871.jpg?itok=3e4hbdPeκαι όπως λέει και η "μάνα κουράγιο":http://www.youtube.com/watch?v=d0VF7od68fM
Όσο σεξιστές είναι οι Δανίκας και Αναστασιάδης, που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι, άλλο τόσο είναι και η αρθρογράφος που θεωρεί (με την τελευταία της πρόταση γίνεται εντελώς ξεκάθαρο), ότι όλοι οι άντρες, και αν όχι όλοι η συντριπτική πλειοψηφία, ψηφίζουν με κριτήριο το ντεκολτέ. Ότι είναι ουσιαστικά απολίτιστα ζώα που άγονται και φέρονται από την πρωτόγονη χυδαία σεξουαλικότητά τους. Λίγη περισσότερη πίστωση στους άνδρες δε βλάπτει! Δεν είμαστε όλοι εχθροί!Όσο για την Κεφαλογιάννη, σιγά μην έχει ανάγκη το ντεκολτέ της για να κυβερνά. Έχει ολόκληρο σύστημα από πίσω της!
"καμιά απότ τις βίζιτες που εμφανίζεται στο ΟΛΑ", "μεθυσμένη γκόμενα αφτεράδικου"...Θα ήταν εξαιρετικό το κείμενο σας, ως κριτική στο σεξισμό, αν δεν χρησιμοποιούσατε η ίδια σεξιστικές εκφράσεις. Κατά τα λοιπά, πολύ καλό κείμενο.
Την ίδια χυδαιότητα εντοπίζω και στο άρθρο αυτό όμως, με ''μεθυσμένες γκόμενες των άφτερς και υπουργούς που βασίζονται στα βυζιά τους, γιατί μόνο αυτό δεν είναι η συγκεκριμένη και εφαρμόζει πολύ καλά πολιτικές που ευνοούν όπως πάντα φυσικά τους λίγους . Το κυριότερο ωστόσο που θέλω να πω είναι για την έκφραση ΄΄στάνη του ΚΚΕ''. ΣΝ θέλετε να μιλήσετε με όρους κτηνοτροφίας βάλτε και τον εαυτό σας μέσα. Δεν απευθύνεστε στους φίλους σας, ούτε στους κομματικούς γνωστούς σας , Αν μη τι άλλο είναι προσβλητικό για μέρος των αναγνωστών σας ενώ ανάγετε την υποκειμενικότητα σας σε αντικειμενικότητα επιβολή που πηγάζσει από τη σχέση γράφοντος και αναγνώστη. Σας επιστρέφω λοιπόν τον χαρακτηρισμό στάνη για να τον χρησιμοποιήσετε στη περιγραφή της στήλγς σας.
Συμφωνώ με πολλά από τα παραπάνω. Διαφωνώ ως προς δύο σημεία: Πρώτον, στην περίπτωση της Όλγας δεν ισχύει το ότι οι άνδρες ψηφοφόροι είδαν μια γκομενάρα, δάγκωσαν το ψηφοδέλτιο και το'ριξαν με ακροβατική κίνηση στην κάλπη. Εκτός κι αν ξεχάσαμε ποιο επώνυμο φέρει, ποιος ήταν ο πατέρας της και ποιοι οι μπαρμπάδες της. Έχει πίσω της ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο την προστατεύει μεθοδικότατα. Τίποτα δεν θα άλλαζε αν ήταν άνδρας, ή αν αντί για μία ελκυστική γυναίκα ήταν κακάσχημη. Για κάποιες άλλες γυναίκες-''δοχεία'' που αναμφισβήτητα υπάρχουν στα κόμματα και δεν διαθέτουν κληρονομικά δικαιώματα στην πολιτική ή/και συγγένειες με καναλάρχες, δεν είμαι τόσο σίγουρος πόσοι άνδρες τις ψηφίζουν και με τι κριτήρια. Μπορεί εμείς οι μαντράχαλοι να λιγουρευόμαστε τις χυτές γάμπες και τους τουρλωτούς κώλους, αλλά η ρημάδα η ψήφος δεν πάει τόσο εύκολα κατά κει, ας μην παραμυθιάζονται οι διάφορες υποψήφιες. Το δεύτερο σημείο διαφωνίας μου έχει να κάνει με το κατά πόσο η κα Κεφαλογιάννη υπονομεύει το διαχρονικό αίτημα των γυναικών για ισότιμη μεταχείριση χωρίς σεξιστικές μπούρδες. Κατά καιρούς έχουν περάσει από το Κοινοβούλιο κυρίες όπως η Άννα Συνοδινού, η Βιργινία Τσουδερού, η Μελίνα Μερκούρη και πολλές άλλες, οι οποίες έτυχαν καθολικής αναγνώρισης και σεβασμού. Στην εν λόγω περίσταση ισχύει το ''όπως στρώσεις θα κοιμηθείς'' έως κάποιο βαθμό. Από εκεί και πέρα, όντως υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι περιμένουν στη γωνία να πετάξουν την σεξιστική τους αηδία, όπως έγινε τότε με την Τζάκρη, ή με τις Μακρή και Κωνσταντοπούλου, αλλά γι'αυτό φταίνε άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με νοοτροπίες δεκαετιών και κακή διαπαιδαγώγηση. Αυτά για την Όλγα μας. Όσο για τα περί Δανίκα και Πρώτου Θέματος συμφωνώ απολύτως.
Αφενός το Θέμα και ο Θέμος, ανέκαθεν προωθούσαν το σεξιστικό και μισογυνίστικο, με προσφορά τη κυριακή τσόντες σε ντι βιντι, με αστεία γυμνασίου στην εκπομπή του τύπου 'φαίνεται το βυζί της, χαχα'' ενώ ως πρασινοφρουρός φλέρταρε επίμονα με τον πάλαι ποτέ Καρατζαφύρερ, απενοχοποιώντας την εθνικιστική λαϊκίστικη νοοτροπία και επιβάλλοντας τον συμφερτό του Γεωργιάδη και της γυναίκας του ως ανθρώπους καταρχάς, της διπλανής πόρτας έπειτα και εκπροσώπους του παρηκμασμένου λάιγ στάιλ μετέπειτα. Ομοίως συνέχισε με τους χρυσαυγίτες απομυθοποιώντας το περίβλημα του νεοναζισμού και προβάλλοντας τους ως νέους ανθρώπους με ωραίες γκόμενες.
Συμφωνώ με τον κύβο που... ερρίφθη.Το τελευταίο τα χαλάει όλα.Ακόμα και δεχόμενος τη φύση του άντρα που τον οδηγεί σε μεγάλο βαθμό το ζωώδες ένστικτο ακόμα και σήμερα, δεν σημαίνει ότι ψηφίζω έτσι.Και δεν ψηφίζω έτσι.Άλλο το μέλλον του παιδιού μου, άλλο αν ήθελα την Κεφαλογιάννη co-hostess του Θέμου.Μια όμως και έθεσα το πως ψηφίζουμε, να πούμε ότι άντρες και γυναίκες μπορεί να ψηφίζουμε με αυτόν τον παράγοντα, αλλά πάντως ψηφίζουμε με πολύ χειρότερους. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλου άρθρου.
Εγώ πάντως όταν διάβασα ότι το Π.Θ. είναι χρυσαυγίτικο, ξύστηκα επιμόνως και σταμάτησα να διαβάζω. Εχει και ο ιδεοληπτικός αριστερισμός όριο δόσης που αν την ξεπεράσεις έχεις παρενέργειες.
Ποτέ δεν θα μπορέσω να καταλάβω πως γίνεται όλοι αυτοί να είναι κάποιοι! Τι είναι τώρα αυτή η κοπελίτσα? Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου... Να μη μιλήσω για τον Δανίκα.... Ότι να'ναι.. Τι ασχολούμαστε? Δεν καταλαβαίνω. Ή μάλλον καταλαβαίνω ότι διστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα.