ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ψυχεδελικό ναρκωτικό, ισχυρό όπλο κατά της κατάθλιψης

Ψυχεδελικό ναρκωτικό, ισχυρό όπλο κατά της κατάθλιψης Facebook Twitter
9

 

Μια παραισθησιογόνος ουσία, η κεταμίνη που πωλείται παράνομα με το όνομα Special-K, φαίνεται, σύμφωνα με μικρή μελέτη στη Βρετανία,  να δίνει άμεσα και «θεαματικά» αποτελέσματα σε ασθενείς με κατάθλιψη που δεν αποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Oxford Foundation Trust, -το οποίο υπάγεται στο βρετανικό ΕΣΥ,- στο Journal of Psychopharmacology, η δοκιμή έγινε σε 28 ασθενείς που υπέφεραν από κατάθλιψη για δεκαετίες.

Μετά από χορήγηση έξι δόσεων, οι 8 από αυτούς εμφάνισαν βελτίωση και μάλιστα οι 4 δεν εμφάνιζαν πλέον τα διαγνωστικά κριτήρια της κατάθλιψης.

Ορισμένοι δε εμφάνισαν βελτίωση σε διάσημα μόλις έξι ωρών.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το πρόβλημα ήταν ότι η αντικαταθλιπτική δράση του παραισθησιογόνου λειτουργούse από μερικές ημέρες μέχρι τρεις ημέρες και χρειάστηκε να χορηγηθούν σε αρκετούς επιπλέον δόσεις.

Η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερες έρευνες και οι ερευνητές ευελπιστούν, σύμφωνα με το BBC, ότι η κεταμίνη θα αποδειχτεί τελικά ένα ισχυρό όπλο για τους ασθενείς με ανθεκτική κατάθλιψη.

9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

6 σχόλια
ο κοσμος ειναι τοσο ευκολοπιστος. και το όπιο στην αρχή χρησιμοποιούνταν σε ασθενείς για να τους ανακουφήσει απτον πονο . οι επιστημονες δεν ηξεραν τις μακροχρονιες επιπτωσεις στην υγεια των ανθρωπων. μακρια απο τα ναρκωτικα. υπαρχουν και αλλες λυσεις