Το Ποτάμι: Συγγνώμη λάθος, κολλήσαμε αφίσες

Το Ποτάμι: Συγγνώμη λάθος, κολλήσαμε αφίσες Facebook Twitter
35

 

Το Ποτάμι: Συγγνώμη λάθος, κολλήσαμε αφίσες Facebook Twitter

Συγγνώμη επειδή το «Ποτάμι» κόλλησε αφίσες ζήτησε με ανάρτηση του ο υπεύθυνος της καμπάνιας του κόμματος Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Στο άρθρο του αναφέρει μεταξύ άλλων:   «Τα Χανιά, και οι πόλεις που θα ακολουθήσουν μας φιλοξενούν, και εμείς ως φιλοξενούμενοι έχουμε κάποιες υποχρεώσεις απέναντί τους. Η σημαντικότερη είναι να μην τις αφήνουμε σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που τις βρήκαμε.

Και εδώ κάναμε ένα λάθος. Ενώ έχουμε πει ότι θα τα κάνουμε όλα διαφορετικά, αποφασίσαμε να τυπώσουμε και να κολλήσουμε αφίσες α λα παλαιοκομματικά. Η αφίσα που κολλήσαμε μπορεί να ήταν λίγο πιο ωραία, αλλά μια αφίσα είναι μια αφίσα, που σημαίνει ότι κολλιέται κάπου, μετά σκίζεται, πέφτει κάτω, γίνεται σκουπίδι, ρυπαίνει. Και αναπόφευκτα κάποιες από τις αφίσες μας θα έχουν αυτή την κατάληξη. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούμε συγγνώμη από τους Χανιώτες.

«Ήταν ένα λάθος μας, και δεν θα επαναληφθεί. Το Ποτάμι δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να τυπώσει και να κολλήσει ξανά αφίσες, δεν θα κρεμάσει κανένα πανό και εύχεται ότι και οι υπόλοιποι θα κάνουν το ίδιο».

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Μα είναι τόσο προφανές ότι όλο το σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο που γελάει ο κόσμος. Το χειρότερο είναι το εξής, ενώ βλέπεις ότι πρόκειται για μια φούσκα εντελώς κενή περιεχομένου που δουλεύει μόνο με λογική ατάκας, δεν υπάρχει και κανείς άλλος να στηριχτείς.
Την επόμενη φορά θα βγει με τα ντάτσουν και τις ντουντούκες για να διαφημίσει τη συγκέντρωσή του. Θα ζητήσει εκ των υστέρων συγνώμη για την ηχορύπανση. Θα γίνει θέμα στα μίντια. Θα περάσουν 4-5 μέρες. Θα σκαρφιστεί κάτι άλλο κουφό για να τον συζητάνε. Έτσι θα πάει μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά εν τω μεταξύ θα έχει βαρεθεί ο κόσμος, θα έχει βγει και κανένας άλλος ανιματέρ στο πολιτικό παζάρι, το ποτάμι θα πάει άπατο κι εμείς θα βρούμε την ησυχία μας.
1 χεστηκαμε2 ανατρεπτικο ειναι οτιδηποτε νεο το οποιο στηριζεται απο λογο γεματο επιχειρηματα, και εχει σταθερα πατηματα (μια οποιαδηποτε ιδεολογια)3 αν και 19 δεν ειμαι τοσο αβελτερη να σας ψηφισω και να σας εξυψωσω4 δωσε στο λαο απακι, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Μια μαζική αποχή, δεν είναι κακή ιδέα, αφού μετά από τόσα χρόνια που ψηφίζουμε "φως" δεν βλέπουμε. Τι προβλέπει όμως το σύνταγμα σε αυτήν την περίπτωση; καλό θα είναι να ξέρουμε.
Wow! Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσοι αμαχητί εξαρτημένοι από την καθεστικυία τάξη την εκάστοτε φάση της εν τη εξελίξει φαινομενικότητας της ιδιας κομματοκρατικής "δημοκρατίας" μας που ισχύει εδώ και σαράντα χρόνια, παραδομένοι στην χλιαρότητα των επιλογών που- αμέτοχοι ουσιαστικά, κεκαλυμένο απολιτικ, ψευδαισθησιακά οριστικοί με την τάχαμου δύναμη της ψήφου τους-νομιμοποιούν εν τέλει και καθοριστικά το κατω των περιστάσεων περιεχόμενο του αστείου πολιτεύματος αυτού και ανεύθυνα αλυσοδένουν τους εαυτούς τους-τουλάχιστον- ανάμεσα στις συμπληγάδες των μίντια και των σταδιοδρομιών των επαγγελματιών πολιτικών. Δικαίωμά σας; Να πως βγαίναν 40 χρόνια οι ίδιοι. Δικαίωμά σας, λοιπόν. Μην απορείτε όμως μετά με την παραβατικότητα του "Ελληνα". Κάθε δημοκρατία έχει και την νομιμοφροσύνη που της αξίζει άρα και την νομιμοποίηση που της αξίζει. Απλά μην σπρώχνετε αργότερα να πηδήξετε πρώτοι από το καραβι, καπετάνιοι εσείς.
Εγώ απο τα 18 μου (είμαι 52) ψηφίζω άκυρο. Απο τότε είχα θέσει εναν όρο για να ψηφίσω κάποιον ή κόμμα, ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ακόμα περιμένω. Συμετέχω πάντα στις εκλογές, γνωρίζοντας οτι είναι ουσιαστικά στημένες απο την οικονομική ελίτ, γιατι πιστεύω οτι η δημοκρατία, είναι το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης για μια ευνομούμενη κοινωνία. Αυτό που δεν μπορώ (και δεν θέλω) να επιβάλω στην κοινωνία, δηλαδη την άμεση δημοκρατία, το προσπαθώ στην οικογένειά μου, και αν κρίνω απο το αποτέλεσμα (οι κόρες μου είναι πλέον 22 και 19) έχει πετύχει. Συνεπώς, πρέπει να διδαχτούμε πρώτα την δημοκρατία, και μετα να την διεκδικήσουμε, για να ξέρουμε και τι ζητάμε. Το πρόβλημα είναι, πως την διδάσκεται κανείς, σε ένα οικογενειακό και κοινωνικό πλαίσιο, που λειτουργεί καταβάσην φασιστικά; Η ευθύνη είναι ατομική, που σημαίνει οτι η κοινωνική αλλαγή προς την δημοκρατία, θα πάρει τουλάχιστον 200 χρόνια, γεροί νάμαστε να την ζήσουμε.Υ.Γ - Η αποχή ή ακόμα καλύτερα το άκυρο, αν δεν είναι συνειδητά υπέρ της δημοκρατίας, εξυπηρετούν την οικονομική ελίτ.
η θεία μου έλεγε ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, ο θείος πάλι (πιο μπρουτάλ) ότι η συγγνώμη είναι μισό χ***μο... τίποτε χαΧανίστας δεν υπήρχανε να βάλουν τάξη ή αυτές οι αφίσες εκφράζουν την αισθητική τους;
Δυο,και μονον ,επισημανσεις.Οποιος θελει μπορει να επιχειρησει συγκριση των αποψεων του "Κεντροαριστερου" κ.Θεοδωρακη,οπως αυτες διατυπωνονται στις "εν Κρητη"ομιλιες του, με αυτες του (καθ'ολα σοβαρου και συνεπους,πλην"ακραιου νεοφιλελευθερου")κ.Στεφανου Μανου.Παρακαλω οποιον εντοπισει μετρησιμη διαφοροποιηση σε οποιαδηποτε "θεση" να μας ενημερωσει σχετικα.Η μονη διαφορα που μπορεσα εγω να εντοπισω ειναι αυτη του ορου"καταδικαζω",αναφορικα με κυβερνητικες πραξεις η παραλειψεις του παρελθοντος.Ο κ.Μανος τον χρησιμοποιει συχνα,και τεκμηριωμενα.Ο εν λογω ορος απουσιαζει παντελως απο το λεξιλογιο του κ.Θεοδωρακη.Οπως και οπιαδηποτε αρνητικη αναφορα στο παρελθον,στην κατασταση η οποια μας οδηγησε στο σημερινο χαλι.Εχουν αντικατασταθει απο την φραση "Εμεις κοιταμε μπροστα".Ισως ,καποιοι,να χρειαζονται και αλλα στοιχεια για να "αποφασισουν"περι τινος προκειται....Δικαιωμα τους.Και δικο μου δικαιωμα να τους χαρακτηριζω, για τον λογο αυτο. "ιδιωτες".Με την λατινογενη εννοια του ορου.
Για να πάνε μετά να κάνουν και δενδροφύτευση συνοδεία καμερών ώστε να αναπληρώσουν τις χαμένες δεντροψυχές που χάθηκαν από την τύπωση των αφισών βρε κουτό.Έχουν όραμα εκεί,βλέπουν μπροστά,σχεδιάζουν το επόμενο βήμα πριν καν ολοκληρωθεί το προηγούμενο.
Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο κάποιος να λέει για τη δική του την αφίσα ότι είναι πιο ώραία από τις άλλες. Αφήστε να το πει κανένας άλλος κύριε!Κατά τα άλλα -όχι ότι έχει καμία σημασία αλλά κουβέντα να γίνεται- σιγά την φανταστική αφίσα! Όλη η εικόνα έχει grunge pattern εκτός από το κεφάλι (με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν ασώματη κεφαλή) ενώ για τους έχοντες προβλήματα ψυχαναγκασμού, όπως εγώ, η ελάχιστη απόκλιση από την παραλληλία μεταξύ των γραμματων της ημερομηνίας και της γραμμής ακριβώς από πάνω, προκαλεί άγχος και αγανάκτηση!! Ή απολύτως παράλληλα ή έντονα τεμνόμενα παρακαλώ γιατί θα τρελαθούμε!σοβαρά θέματα..
Να το δείτε που από τη λεκτική «λασπομαχία» και διαξιφισμούς για τους κομματικούς προγραμματισμούς, θα πάμε και στη αφισομαχία με χτυπήματα κάτω από τη μέση.Μεταμεσονύχτιες ώρες κάποιοι θα τοιχοκολλούν αφίσες αντιπάλων προκειμένου να τους ζημιώσουν ηθικά και οικονομικά. (Βλέπε πρόστιμο Μπουτάρη στο ΚΚΕ).
Η φωτό και το γενικότερο artwork είναι πέραν της -πολιτικής- αισθητικής μου(μπα, έχω τέτοια;) και γειτνιάζει περισσότερα με την Βαβελιάρικη 80'ς αισθητική του Κούλα.Αδιάφορο το Ποτάμι, αδιάφορη και η αφίσα, αδιάφορη και η συγγνώμη.Sorry.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου είναι αδιάφορη αισθητικά η αφίσα αλλά και γιατί αδιάφορη η συγγνώμη; Κάτι δε λέει για το προφίλ που θέλει να δημιουργήσει το Ποτάμι; Τόσα δείχνει και η ρετρό απάντηση του ΚΚΕ στον Μπουτάρη για την αφισοκόλληση όπως και η αδιαφορία Ν.Δ και των άλλων κομμάτων πάνω σε αυτό το θέμα.
Ναι γιατί ως γνωστόν η συγγνώμη για την αφίσα και αν ο άλλος έχει ωραία κορμοστασιά καθορίζει τις πολιτικές θέσεις.Ακριβώς σε αυτό ποντάρει και ζήτησε συγγνώμη,στο προφίλ του νέου,χιποτρέντυ,καμιά σχέση με παλαιοκομματικό τύπο και δήθεν κουλτουρέ,για να πάρει ψήφους.Άιντε και την επόμενη φορά να πάνε να καθαρίσουν μισό πεζοδρόμιο από αφίσες στην Πατησίων,συμβολικά,πριν από πορεία για την 17Ν.such newmuch politicalwow
το ΚΚΕ ό,τι έλεγε λέει. Η δαφορά τους είναι ότι το ΚΚΕ δεν απολγείται για αυτό γιατί είναι θέση του, ενώ το Ποτάμι θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο "αχ, θεέ μου, πόσο χαμηλά έπεσα για δέκατη φορά, κολάστηκα, η άμοιρη". Μεγαλώσαμε με πολιτικούς που δεν ζητούσαν συγγνώμη, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολιτικούς που ζητούν έμπρακτη συγγνώμη δηλαδή παραίτηση;
Η συγγνωμη ειναι τοσο φανερα επικοινωνιακη που δεν μου αρκει.Εχω ακουσει πολλες συγγνωμες, ευκολα λεγονται εξαλλου, θα προτιμουσα κατι διαφορετικο. Ενηγουεη, οπως ειπα ειμαι αδιαφορος για το ποταμι, περνω τη ζωη στα δυο στεγνα μου χερια, κανω τις επιλογες μιυ με συνειδητοτητα και ΚΥΡΙΩΣ ευθυνη, εχοντας, προ πολλου, παραδεχτει το ακομψο, αλλα τοσο αληθινο "μαζι τα φαγαμε" κατι που ο ΣΘ δε θυμαμαι ποτε να συμφωνησε, παρ' ολη την ιστορικη του του σχεση με το κοινο μας φαγοποτι.Φιλια,Ειναι μεσημερι Παρασκευης και ειμαι ερωτευμενος. Διαρκως.
@DelusionsEndΔεν είπα εγώ ότι καθορίζει πολιτικές θέσεις, χρησιμοποίησα την ίδια λέξη που έγραψες και εσύ, προφίλ. Και με αυτό εννοούσα και το "εναλλακτικό" ύφάκι που έχει το Ποτάμι. Που κάνει ενδιάφερουσα την υπόθεση γιατί βγάζεις πολλά συμπεράσματα. Easy there.
ώπα λος!αδιαφορία απέναντι σε πρόσωπα που καλούμαι να ψηφίσω δε σημαίνει απολιτική στάση !η ερμηνεία σου είναι αφοριστική και .....τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, αδιάφορη!