Πακιστάν: 17χρονη κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε όταν απελευθερώθηκε ο βιαστής της

Πακιστάν: 17χρονη κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε όταν απελευθερώθηκε ο βιαστής της Facebook Twitter
7

Εφηβη αυτοπυρπολήθηκε στο Πακιστάν, όταν οι αρχές απελευθέρωσαν έναν από τους βιαστές της. Μετά τον τραγικό θάνατο της 17χρονης Αμίντα Μπίμπι, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει εκ νέου την υπόθεση, ενώ συνέλαβε και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής της έρευνας.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η 17χρονη Αμίνα Μπίμπι είχε πέσει θύμα βιασμού από πέντε άντρες στις 5 Ιανουαρίου. Τις προηγούμενες ημέρες, η αστυνομία άφησε ελεύθερο έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η έφηβη πήγε την Πέμπτη μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, που χειριζόταν την υπόθεση, κοντά στο Μουζαφαργκάρ της επαρχίας Πουντζάμπ, περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο δείχνει την κοπέλα να φλέγεται ενώ έντρομοι οι παριστάμενοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Την Παρασκευή, η κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της, σύμφωνα με τους γιατρούς. Ο αδελφός της ανέφερε ότι «η απελευθέρωση του υπόπτου την έκανε να χάσει κάθε ελπίδα πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Φαίνεται πως η υπόθεση δεν διερευνήθηκε όπως έπρεπε» είπε ο Τσαουντρί Ασγκάρ, αξιωματικός της αστυνομίας.

Η 17χρονη είχε απαχθεί από πέντε άντρες με την απειλή όπλου όταν επέστρεφε σπίτι της από το κολέγιο.

«Βρισκόμουν μαζί της στις 5 Ιανουαρίου όταν πέντε άνδρες την απήγαγαν υπό την απειλή περιστρόφου και την μετέφεραν αλλού. Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα γιατί ήταν οπλισμένοι», ανέφερε ο αδελφός της.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Ειναι αραγε τυχαιο που σε Ινδια και Πακισταν πολλες κοπελες-θυματα βιασμου ειναι απο τις πιο μορφωμενες και χειραφετημενες (φοιτητριες, σπουδαστριες);
Πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα για τις γυναίκες στη μέση ανατολή πριν το '70 περίπου...http://antikleidi.com/wp-content/uploads/2013/07/11-V4jPcPD.jpghttp://filipspagnoli.files.wordpress.com/2012/10/iranian-women-in-1979-just-before-the-islamic-revolution.jpg?w=696http://i269.photobucket.com/albums/jj56/Sina-Tehranchi/4-%20Nostalgie%20by%20Sina/Iran%20Before%201979/Pic-6.jpgΟι εικόνες δείχνουν γυναίκες στο Ιράν, πριν την Ισλαμική επανάσταση...
Στην Στοκχολμη και στο Οσλο που(ειδικα η Στοκχολμη)εχουν γινει οι ευρωπαικες πρωτευουσες των βιασμων(με αυξηση 500%) ,σχεδον ολοι (>90-95%)οι βιασμοι γινονται απο <μη δυτικους μεταναστες> οπως πολιτικα ορθα τους λενε .
Nα έχεις υποστεί βιασμό & να φεύγεις ηθελημένα απ' αυτόν τον κόσμο έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για δικαιοσύνη και κοινή λογική... Και είμαστε στον 21ο αιώνα. Θλιβερά ανθρωπάκια που είμαστε.