Οι χώρες όπου οι άντρες κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι

Οι χώρες όπου οι άντρες κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι Facebook Twitter
15

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έκανε έρευνα σχετικά με τα λεπτά που αφιερώνουν οι άντρες για τις δουλειές στο σπίτι. Η Ινδία βρίσκεται συστηματικά σε χαμηλές θέσεις σχετικά με τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων και συνολικά στο νούμερο 132 από τις 148 που ερευνήθηκαν.

Οι χώρες όπου οι άντρες κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι Facebook Twitter
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα γιατί ο Έλληνας σύζυγος απλά δεν κάνει unpaid housework. Δουλειές κάνουμε αλλά με το αζημείωτο βέβαια! Άσχετα αν πολλές φορές μένουμε με την πίστωση...
Μόνη έκπληξη για μένα ήταν Ιρλανδία και Νορβηγία, νόμιζα πως ήταν χώρες χωρίς έντονες κοινωνικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε συγκριτικά και πόσα λεπτά ξοδεύουν οι γυναίκες για δουλειές στο σπίτι, ίσως έτσι βγουν πιο ουσιαστικά συμπεράσματα.
Μάλλον γαμπρό νοικοκυρά ψάχνεις να βρείς. Είναι άλλο σε ενα εργαζόμενο ζευγάρι, να συμετέχει και ο άντρας στις δουλειές του σπιτιού, και άλλο να μοιράζονται σώνει και καλά στην μέση. Είτε σου αρέσει, είτε όχι, δεν είναι στην φύση του άντρα το νοικοκυριό. Στις κόρες μου που είναι 22 και 19, τους λέω, οτι το σημαντικό δεν είναι να στρώνει το κρεβάτι ο άντρα σας, αλλα να είναι καλός στο κρεβάτι. Μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, αλλα καλό είναι να μη τον ευνουχίσετε, γιατι άμα πλένει τα πιάτα σιδερώνει και σφουγκαρίζει συνεχώς, δεν θα του πέσει η μύτη, αλλα το "άλλο" και η πίκρα σας θα είναι το ίδιο μεγάλη με τις βόρειες. Συνεπώς, ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ, και στις δουλειές του σπιτιού απο τους άντρες.
Αγαπητέ φίλε, Λάμπρο. προφανώς το σχόλιο μου είναι χιουμοριστικό. Εξού και το '' :Ρ '' που έβαλα στο τέλος της πρότασης. Τώρα όσο αφορά στην επιχειρηματολογία σου, δε θα μπω καν στον κόπο να την αντικρούσω πολύ απλά γιατί μου φαίνεται γελοία. Ελπίζω πάντως όταν με το καλό παντρευτούν οι κόρες σου να μην ξεχωρίζουν τους ρόλους τους στο σπίτι με το επιχείρημα του φύλου , αλλά να σκεφτούν πως είναι δυο άνθρωποι που συμβιώνουν/ συζούν στον ίδιο χώρο και έχουν και οι 2 τις ίδιες ευθύνες απέναντι σε αυτόν. Αλλιώς βλέπω τις κόρες με υπερκόπωση και να μην κάνει μετά σε αυτές κούκου. Τέλος, αν και πάλι θίχτηκες με αυτά που λέω απλά σε συμβουλεύω να μπεις σε μια αίθουσα πανεπιστημίου και να παρακολουθήσεις ένα μάθημα Κοινωνιολογίας.
Ο τίτλος που λέει "(όχι η Ελλάδα πάντως)" με έφερε εδώ - ήθελα να δω που είναι η Ελλάδα. Μετά διαπίστωσα ότι η Ελλάδα δε βρίσκεται στην κορυφή αλλά ούτε και στη χειρότερη θέση, διότι τα στοιχεία για την Ελλάδα δε μετρήθηκαν καν σε αυτή την έρευνα. Άρα ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "Οι χώρες όπου οι άντρες κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι - Να ποιες χώρες βρίσκονται στο τέλος (όχι η Ελλάδα πάντως)"
Ε τον Τζέφρυ τι σκόπευε να μας κάνει. Δανία του Νότου. Τώρα εξηγούνται όλα, γι' αυτό είχε πιάσει τη σκούπα να σκουπίσει... αυτό ήταν το βαθύτερο μήνυμα εκείνης εκεί της επικοινωνιακής ενέργειας.