Στο σημερινό ‘Α, μπα’: δεν είμαι ούτε hype, ούτε φαίνομαι εναλλακτική…

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: δεν είμαι ούτε hype, ούτε φαίνομαι εναλλακτική… Facebook Twitter
50


________________
1.


Είμαι σε μία σχέση εδώ και 4 μήνες περίπου. Δεν θα έλεγα οτι ζω και τον μεγαλύτερο έρωτα παρόλα αυτά εκείνος είναι τρυφερός μαζί μου και περνάμε ωραία σαν ζευγάρι και έχει αρχίσει να εκφράζει πιο έντονα συναισθήματα για μένα. Υπάρχει όμως και άλλο ένα πρόβλημα..το σεχ είναι χάλια. Και λέω χάλια γιατί ενώ δεν είναι μικρός σε ηλικία (τύπου 20-25) δεν έχει καθόλου διάρκεια και φυσικά αντοχή για δεύτερο round κτλ και ούτε προσπαθεί να με ικανοποιήσει και εμένα πριν η μετά. Νομίζω οτι αυτό μου φταίει πιο πολύ από όλα. Σκεφτομαι οτι αν είναι έτσι στην αρχή της σχέσης, φαντάσου μετά πόσο βαρετή θα είναι η σεξουαλική μου ζωή. Πως όμως μπορώ να του το πω χωρίς να παρεξηγηθεί/πληγωθεί? Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον κάνω να νιώσει άσχημα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάρω και εγώ αυτό που θέλω...δεν πρέπει?? Φιλιά-φάτσα-κάρτα

Πρέπει, πώς δεν πρέπει. Μάλλον καμία δεν είχε το κουράγιο να του το πει, γι' αυτό φέρεται έτσι σ' αυτή την ηλικία. Η γνώμη μου είναι πώς πρόκειται για δύσκολο πρότζεκτ και αν δεν έχεις πρόθεση να καθίσεις πολύ μαζί του, δεν θα καταφέρεις πολλά. Δεν είναι κάτι που συζητιέται στα καλά καθούμενα, με καφέ – το πιο πιθανό είναι ότι έτσι θα τον πληγώσεις και θα τον κάνεις να φερθεί αμυντικά. Το καλύτερο είναι να το δείξεις ή να το πεις με τρυφερό τρόπο την ώρα που συμβαίνει, με παραινέσεις και επιβράβευση όταν κάνει αυτό που ήθελες. Αν παίρνει από γράμματα, θα το καταλάβεις αμέσως. Αν είναι από αυτούς που δεν θεωρούν δεδομένο να δώσουν εκτός του να πάρουν, θα έχετε σύντομα και άλλου είδους προβλήματα.

________________
2.


Αγαπητή μου Λένα,

Τι κάνεις όταν μαθαίνεις πως κάποιος, που δεν είναι παρά μόνο γνωστός σου από κοινές παρέες και δε γνωρίζει σχεδόν το παραμικρό για την προσωπική σου ζωή, κάνει ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια για την σεξουαλική σου ζωή σε άτομα που δεν είναι καν κοντινά του;

Αυτά που μου αναλογεί (μας μάλλον γιατί πρόκειται για μένα και πολύ καλή μου φίλη) δεν ισχύουν αλλά και πάλι δε νομίζω πως έχει κανείς το δικαίωμα να ασχολείται με το τι κάνει ο άλλος στο κρεββάτι του.

Τον αντιμετωπίζεις κατάματα και του λες τι έμαθες (είναι βέβαιο Λένα - δεν είναι άλλα κουτσομπολιά) και ότι είναι ντροπή του να μιλά με αυτόν τον τρόπο για άτομα που δεν γνωρίζει κ κόβεις διπλωματικές σχέσεις ή κάνεις το μ...α γιατί δεν αξίζει να ξεκατινιαστείς;

Τι πιστεύεις;

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Keep going, είσαι τόσο απολαυστική που σου εύχομαι να τυπωθείς και σε βιβλίο! Σε φιλώ-Σοφία

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα έλεγαν να το αντιμετωπίσεις κατάματα, αλλά για μένα αυτό μπορεί να πετύχει μόνο υπό προϋποθέσεις. Α) κάποιος που φέρεται έτσι δεν είναι άνθρωπος που ντρέπεται εύκολα και ιδρώνει το αυτί του και Β) για να πετύχει χρειάζεται τρομερή ψυχραιμία γατί δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να ακούσεις, λόγω του Α).


Είσαι τύπος που μπορεί να μιλήσει ξεκάθαρα χωρίς να καμφθεί από τη γαϊδουριά; Αν είσαι, πες τα κατάματα. Αν δεν είσαι, και αν κινδυνεύεις να νιώσεις ακόμη χειρότερα μετά, σίγουρα κόβεις διπλωματικές σχέσεις και ξεκινάς την καμπάνια από την ανάποδη, από τους αποδέκτες των κουτσομπολιών, εκμηδενίζοντας συστηματικά την αξιοπιστία του. Δεν πιστεύω ότι «δεν αξίζει να ξεκατινιαστείς» γιατί αυτός που δε μιλάει, καταλήγει να φαίνεται ένοχος. Οι γύρω δεν επιβραβεύουν τον ανώτερο άνθρωπο και οι φήμες κολλάνε όπως οι τσίχλες στα μαλλιά.

________________
3.


Αντιμετωπίζω ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στο κύκλο μου. Δουλεύω στο τομέα της επικοινωνίας. Αλλά δεν είμαι ούτε hype, ούτε φαίνομαι εναλλακτική, ούτε ντύνομαι με ψαγμένες μάρκες ούτε μιλάω συνέχεια για τα ταξίδια που έχω κάνει σε μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν έχω i-phone γιατί δεν συμφωνώ με την φιλοσοφία, ακούω ρεμπέτικα, το καλύτερο γλέντι το έχω κάνει με ρετσίνα-κόλα στο Πραγγί Έβρου, θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τους Καλαρρύτες (αλλά και πάλι δεν περηφανεύομαι hipsterικα με στυλ..."το καλύτερο κεμπάπ θα το φας σε ένα μικρό καφενεδάκι, που το έχει μια γραφική γιαγιά πάνω στην Ηπειρο...κτλ κτλ κτλ). Δεν μου αρέσουν οι δημόσιες σχέσεις και δεν πάω σε εκθέσεις που δεν με ενδιαφέρουν απλά για socializing. Τελοσπαντων είμαι άλλο στυλ, αλλά είμαι κειμενογράφος και πρέπει να δουλεύω σε αυτό το χώρο με πληροφορικάριους γραφίστες, αρχισυντάκτες, όλοι καλλιτέχνες και πολύ "ψαγμένοι". Πως να αντιμετωπίζω αυτή την ευγενική απόρριψη, αυτό τον κεκαλυμμένο σνομπισμό; Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο...- Petros

Την ευγενική απόρριψη την αντιλαμβάνεσαι επειδή θεωρείς δεδομένο ότι θα δεχτείς ευγενική απόρριψη. Όλοι αυτοί που περιγράφεις ψοφάνε για ανθρώπους που είναι αυθεντικά διαφορετικοί και δεν είναι καρμπόν του «αυθεντικά διαφορετικού». Μη δικαιολογείσαι και μην εξηγείσαι. Αν σε ρωτάνε, πες τι σου αρέσει, πες τι δε σου αρέσει, μην πηγαίνεις εκεί που δε θέλεις, και σε όποιον αρέσεις. Να δεις που θα αρέσεις σε περισσότερους από όσους φαντάζεσαι (και αν όχι, τι να κάνουμε. Κειμενογράφος είσαι, δεν πας για δήμαρχος.)


Εμένα μου φαίνεται ότι τους σνομπάρεις και ταυτόχρονα τους θαυμάζεις κρυφά. Μια φυλή είναι, όπως όλες οι άλλες. Όταν τους απομυθοποιήσεις, κάτι που εύχομαι να συμβεί σύντομα, θα γελάς με αυτά που λες τώρα.

________________
4.


Γεια σου Α μπαααα.
Το τελευταιο εξαμηνο εχω καποια θεματα . Λοιπον , για παραδειγμα ειμαι σε ενα χωρο γεματο ανθρωπους και γω ειμαι στη μεση . Ξαφνικα με πιανει μια δυσφορια , μια ταχυκαρδια και θελω να κλαψω .. δεν ξερω τι να κανω!! Μηπως εχω αγοραφοβια και με πιανουν κρισεις πανικου ή κλειστοφοβια;
Πιο συγκεκριμενα , πηγα σε μια συναυλια που ειχε γυρω στα 30000 ατομα , σε ανοιχτο χωρο και γω ημουν μεσα στο πληθος. Ξαφνικα με πιανει αυτη η δυσφορια , ενας πονοκεφαλος και μια ταση φυγης . Φευγω απο κει και ηρεμω . Σε μια αλλη παλι συναυλια με πολυ κοσμο και σε κλειστο χωρο το ιδιο πραγμα ακριβως . Την εβγαλα στη τουαλετα για να μπορεσω να παιρνω αερα. Και τελευταιο παραδειγμα σε ενα νυχτερινο κεντρο καθομαι διπλα στη πορτα , ολα ωραια μια χαρα . Με το που κλεινουν την πορτα και συνειδητοποιω οτι η αλλη πορτα ειναι στην αλλη ακρη ξαναρχιζει ο ιδιος πανικος .
Σαν ατομο ειμαι κοινωνικη και δεν εχω προβλημα να ειμαι σε ενα χωρο με ανθρωπους . Οπως επισης και αντεχω να ειμαι σε ενα ασανσερ . Τι πιστευεις οτι μπορει να συμβαινει;
Σε ευχαριστω πολυυυυ :)- σαμ θινγκ

Παθαίνεις κρίσεις πανικού. Φοβάσαι ότι χάνεις τον έλεγχο. Γιατί τους παθαίνεις, δεν ξέρω, χρειάζεται κάποιος ειδικός, με τη βοήθεια του οποίου θα καταλάβεις γιατί τις παθαίνεις. Κάποιος που ξέρει θα σε βοηθήσει να τις αντιμετωπίσεις. Είναι κάτι πολύ συχνό, σχεδόν όλοι έχουν πάθει από μια φορά. Διάβασε αυτό, βρες και κάποιον για να ξεκινήσετε τη συζήτηση, και όλα θα πάνε καλά.

 

________________
5.


(με αφορμή την #1 των 10/12/12) Δηλαδή εσύ λες "έχω περίοδο"; Εγώ το λέω μόνο όταν ξέρω οτι ο περίγυρος είναι απαραίτητα χύμα (εννοώ, άνετοι και με χιούμορ). Αν είναι λίγο κυριλέ και σφιγμένος, λέω "αδιαθέτησα" - μόνο αν αναγκαστώ να το πω, βέβαια. Ή το λέω χιουμοριστικά "περιοδεύω/'ηρθαν οι Ρώσοι" κι άλλα χαζά. Ε, τι να λέω!; Άμα πω "έχω περίοδο" σε ανοίκεια άτομα, ακούγεται σαν να λέω "έριξα μια χέσα προχτες και γέμισα τη λεκάνη ως πάνω".
Όσο για τα αντισυλληπτικά, έχω ζητήσει απο τον γυναικολόγο μου να τα πάρω, καθαρά για λόγους απόλαυσης (άλλωστε γι'αυτό δεν τα παίρνουμε συνήθως;), και ήταν αρνητικός. Σαν να του ζητούσα να πάρω τσάμπα φάρμακα για τον ποταπό λόγο να τελειώνει ο άλλος αβέρτα μέσα. Που έτσι είναι, αλλά! Ποιά όψη του νομίσματος είναι σωστή;- κάφρισα Ιωάννα

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω υπό ποιες συνθήκες υπάρχει περίπτωση να ΠΡΕΠΕΙ να πεις ότι έχεις περίοδο, ειδικά σε ανοίκεια άτομα. Βρέθηκες σε επιτροπή σωματικής δυσφορίας και σε ρώτησαν; Πώς κύλησε η συζήτηση ώστε να πρέπει οπωσδήποτε να το πεις; Μήπως είσαι από αυτούς που αναλύουν τι τους συμβαίνει; Με εξοντώνουν όσοι συζητούν τα ασήμαντα σωματικά τους θέματα, είτε περίοδος, συνάχια, πόνοι, κοιλιακοί μυς, όλα αυτά – είναι πιο βαρετά και από τις διηγήσεις ονείρων. Στην κορυφή της ενόχλησης είναι όσοι συζητούν τη σχέση τους με την τουαλέτα, υποθέτω ότι το κάνουν για να δείξουν πόσο περιφρονούν τις κοινωνικές συμβάσεις, μόνο που πάνω στη φούρια τους να ρίξουν το καπιταλιστικό σύστημα από μέσα, κάνουν τους υπόλοιπους να αηδιάζουν και να βαριούνται ακόμη περισσότερο.


Να πώς το λύνεις: δεν το λες σε κανέναν, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να το πεις. Και αν υπάρχει κάποιος λόγος να μοιραστείς την κατάσταση της σωματικής σου πορείας με κάποιον άλλον, ναι, λες «έχω περίοδο».


Για τον γυναικολόγο σου: άλλαξε τον το γρηγορότερο, είναι πάρα πολύ κακός γιατρός. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε απολύτως κανέναν γιατί θέλεις αντισυλληπτικά. Τα θέλεις γιατί έχεις το δικαίωμα να τα θέλεις. Έχουν παλέψει πολλές γυναίκες για αυτό το δικαίωμα, δεν θα εξηγηθούμε στον καθένα μισογύνη.

________________
6.


Ποια είναι η γνώμη σου για το glee;- last christmas


Σιχαίνομαι τα μιούζικαλ.


________________
7.


Αγαπημένη Α, μπα,
Τους τελευταίους μήνες ζω στο εξωτερικό στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών. Εδώ που βρίσκομαι περνάω πολύ όμορφα γιατί ενώ δεν είναι μεγαλούπολη, είναι οργανωμένη, από όλα φιλήσυχη και γενικότερα ανθρώπινη. Δε θέλω να σκέφτομαι ότι θα περάσει ο καιρός και θα πρέπει να γυρίσω στην Ελλάδα. Ξέρω ότι αυτή η κατάσταση ευτυχίας ειναι από μια άποψη πλασματική, και η φοιτητική ζωή πιο εύκολη (αν και τα τελευταία χρόνια δουλεύω σε ό,τι ευκαιρία μου δωθεί για να βγάζω τα έξοδα μου), όμως βλέποντας την εναλλακτική θέλω να προσπαθήσω να μείνω εδώ περισσότερο. Αν το κάνω αυτό, θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με δική μου ευθύνη και έξοδα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρω μια δουλειά και παράλληλα να δώσω παράταση στην ολοκλήρωση των σπουδών μου. Αξίζει τον κόπο ή τελικά θα δω την πόλη από την άλλη της πλευρά, αυτή του εργαζόμενου και θα απομυθοποιηθούν όλα;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τελειώσεις τις σπουδές σου και να επιστρέψεις ως νεαρός επαγγελματίας.

50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
5. Λένα, συνήθως θεωρώ ώριμα τα σχόλιά σου και καλογραμμένα αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Τα αντισυλληπτικά δεν είναι καραμέλες. Δεν είναι λογικό να τα παίρνει η κάθε γυναίκα χωρίς να συμβουλευτεί το γιατρό της, και είναι σαφές ότι αυτός μπορεί να της προτείνει να απέχει από αυτά εάν συντρέχει κάποιος λόγος. Τα χάπια αυτά είναι ορμόνες που δε βάζουμε στο σώμα μας απλά και χωρίς καμία συνέπεια. Ο οργανισμός της γυναίκας την προστατεύει πριν την εμμηνόπαυση από καρδιοπάθειες και εμφράγματα, ενώ αυτή η προστασία κάποιες φορές ανατρέπεται σε μία γυναίκα που για παράδειγμα καπνίζει και συνάμα χρησιμοποιεί αντισυλληπτικά. Επίσης, αν δεν έχεις σταθερή σχέση με το σύντροφο σου και εσένα να έχετε εξεταστεί για τυχόν αφροδίσια, δεν ενδείκνυνται τα αντισυλληπτικά καθώς δεν προστατεύουν, σε αντίθεση με το προφυλακτικό. Κοινώς το κάθετί έχει τη χρήση του. Εγώ ως γιατρός προτιμώ στη σχέση μου το προφυλακτικό παρά τα χάπια, αν και αυτό δε σημαίνει ότι δε θα σεβόμουν την απόφαση μιας κοπέλας να επιλέξει τα χάπια ως μέθοδο αντισύλληψης, αφού έχει πρώτα ενημερωθεί γι'αυτά καταλλήλως. Δε θα έπρεπε να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα του τύπου ''ο γυναικολόγος σου είναι πολύ κακός''. Από την άλλη, θα συμβούλευα την κοπέλα να επισκεφτεί και έναν δεύτερο γυναικολόγο, ώστε να σχηματίσει σφαιρική άποψη στο γιατί δεν της επέτρεψε τα χάπια ο πρώτος.
Όλα τα χάπια έχουν σοβαρές παρενέργειες, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Απλά τόσα χρόνια δεν κατάλαβα γιατί το αντισυλληπτικό χάπι να είναι χειρότερο από τα άλλα(;).Π.χ. η αντιβίωση που δίνεται και φυσικά απαιτείτε από πολύ κόσμο (τι δεν σου έδωσε αντιβίωση; εγώ τότε πήρα όπως και η γειτόνισσα (!). Η Ελλάδα έχει την διπλάσια σχεδόν τριπλάσια κατανάλωση σε αντιβιώσεις από ότι οι άλλες χώρες τις Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό οι Έλληνες γιατροί θεωρούνται επιχειρηματίες με πνεύμα (business minded / Geschäftstüchtig).
5: η ερωτηση κι η απαντηση σχετικα με τα αντισυλληπτικα ειναι ελλειπης στοιχειων... τοσο που εκανα λογαριασμο για να σχολιασω... Ξεκινωντας απο την ερωτηση βασικα δεν μας αναφερεται αν η ακριβης ερωτηση στον γυναικολογο ήταν ποια η γνωμη του για τα αντισυλληπτικα ή αν δηλωσε η ασθενης οτι θελει να παρει αντισυλληπτικα και τις αρνηθηκε.. Ανεξαρτητα ομως απο την ακριβη ερωτηση, την ακριβη απαντηση του γυναικολογου και τους αγωνες του γυναικειου φυλου σχετικα με την αντισυλληψη ειναι βασικο καθε γυναικα να ξερει οτι : α)τα αντισυλληπτικα χαπια ειναι φαρμακα κι οπως καθε φαρμακο ετσι κι αυτα εχουν ανεπιθυμητες ενεργειες β) αν δεν εχεις μονιμο συντροφο (που και για αυτον το χερι σου στην φωτια δεν το βαζεις..) πρεπει να γνωριζουμε οτι δεν προστατευουν απο τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα (που δεν ειναι μονο το AIDS, αλλα αναφερω ενδεικτικα τα κονδυλωματα που σχετιζονται με καρκινο του τραχηλου της μητρας) γ) ερευνες δεν εχουν καταληξει στην συσχετιση των διαφορων καρκινων του γεννητικου συστηματος του θηλεος με την ληψη αντισυλληπτικωνδ) η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εφοσον προκειται για φαρμακευτικα σκευασματα καλο ειναι να μην επηρεαζεται η φυσιολογικη λειτουργια του γεννητικου συστηματος... οπως αποφευγω την αντιβιωση σε ιωση ετσι αποφευγω γενικοτερα την ληψη φαρμακων...Σχετικα με τον γυναικολογο μαλλον δεν καταλαβαινει τις αναγκες της ασθενους του, αλλα ειναι απολυτη η συμβουλη "αλλαξε τον"!ΥΓ. Εφτασα πεμπτο ετος ιατρικης και με διακατεχει τετοια ξερολιαση :P
#4: Κι εγώ έπαθα το ίδιο πριν από κάνα δυο βδομάδες (έπαθα κρίση πανικού στο μετρό, τα γόνατά μου έτρεμαν και χρειάστηκε να γυρίσω σπίτι τρέχοντας γιατί ήμουν στο τσακ να βάλω τα κλάμματα) και αυτό που με παραξενεύει είναι ότι εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά αυτό το πρόβλημα. Βέβαια εγώ, σε αντίθεση με σένα, πάντα είχα θέμα με τον κόσμο, αγχώνομαι όταν μιλάω σε αγνώστους κλπ., αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό... Κοίτα το πάντως γιατί εγώ το έχω αφήσει κι από τότε κάθε φορά που μπαίνω στο μετρό με πιάνει ταχυπαλμία.
Είσαι ο ήρωας μου.Κανένας σαρκασμός.Η ταχυπαλμία δεν ξεκινά καν να περιγράψει αυτό που παθαίνω στο μετρό,στο οποίο έχω να μπω αρκετά χρόνια.Χωρίς να μπω σε λεπτομέριες,είναι το μοναδικό που δεν κατάφερα μετά την αγωγή.Νο4 είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεσαι βοήθεια και υποστήριξη,κάν΄το για σένα.Σου το λέω με όλη τη βεβαιότητα,παρόλο που γράφω μέσω ίντερνετ,όλα θα πάνε καλά.
Για τα αντισυλληπτικά: κανείς δεν είπε ότι είναι "καραμέλες". Η δουλειά του γιατρού είναι να εξηγεί τη δράση τους και τους κινδύνους που φέρουν. Η δουλειά της κάθε γυναίκας είναι να ορίζει ελεύθερα το σώμα της. Η κυρίως δουλειά του αντισυλληπτικού (πέρα από τις περιπτώσεις που λειτουργεί θεραπευτικά για διάφορα άλλα) είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ. Αν δεν καταλαβαίνετε τις πολιτικές προεκτάσεις που έχει αυτό, να σας γυρίσουμε στο 1960 μήπως και καταλάβετε γιατί είπα μισογύνη τον γιατρό.
σωστά ολα αυτά δε νομίζω να διαφωνεί κανείς. τη συγκεκριμένη ερώτηση την εχει στείλει πιτσιρίκα, αυτο κατάλαβα τουλάχιστον. ισως ο γιατρός την απέτρεψε απ τα χαπια ωστε να χρησιμοποιεί προφυλακτικό γιατι ταυτόχρονα τη προφυλάσσει απο ενα σωρό αρρώστιες που σέρνονται εκεί ε3ω. αν δεν έχεις στα8ερη σχέση το χάπι ειναι επιπόλαια επιλογή αντισύλληψης.
Συμφωνώ αλλά πες ότι η κοπέλα π.χ καπνίζει σαν φουγάρο. Οπότε ο γιατρός της λέει όχι για ιατρικούς λόγους. Πρέπει κατευθείαν να τον πούμε μισογύνη; Υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι αντισύλληψης σε τέτοιες περιπτώσεις τέλος πάντων.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε αν όντως απλά είπε ότι δεν τα δίνει,ο γιατρός. Ίσως εξήγησε στην κοπέλα περισσότερα πράγματα,που δεν τα αναφέρει στην ερώτηση. Ας μη μακρηγορούμε, θα μπορούσε κάλλιστα να στραφεί στην χρήση του προφυλακτικού,ώστε να είναι ασφαλής και στο θέμα μολύνσεων. Τώρα αν ο σύντροφος της το αρνηθεί,ε ας τον στείλει στ΄ανάθεμα! :)
Ρε παιδιά, προφανώς αν υπάρχει θέμα υγείας δενπρέπει να πάρει, αλλά δεν καταλαβα τέτοιο πράγμα από τον τρόπο που το έγραψε η συγκεκριμένη κοπέλα. Καταλαβα αυτο που γραφει, οτι ο γιατρος δεν της τα δινει γιατι την θεωρει ανηθικη και ελευθεριαζουσα. Τέλος πάντων, ελπίζω να μην ξαναδιαβάσω ότι "δεν είναι καραμέλες", λες και κάποιος κάπου έγραψε ότι είναι.
Αυτή η απάντηση "Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τελειώσεις τις σπουδές σου και να επιστρέψεις ως νεαρός επαγγελματίας." τι να πω... Με ξενέρωσε, με απογοήτευσε, με τσάντισε, μου απαξίωσε λίγο τη στήλη και τη μέθοδο ορισμένων απαντήσεων; Που ούτε απάντηση δεν ήταν αυτό, γιατί ο άνθρωπος άλλο ρώτησε άλλο του 'ρθε... Ότι δηλαδή εγώ που είμαι νέα πρέπει ντε και καλά να σώσω τη χώρα και να αποτελέσω το νεαρό εργατικό της δυναμικό; Ότι και καλά δεν θα πάω να ζήσω σε μια πόλη που βρήκα ότι μου ταιριάζει και με κάνει καθημερινά χαρούμενο άνθρωπο επειδή το παίζω πατριώτης; Ε όχι ρε παιδιά, δεν λέω ότι όλα είναι ρόδινα έξω, αλλά υπάρχουν διάφορες πόλεις για διάφορους ανθρώπους κι όπου ευτυχήσει ο καθένας. Τα υπόλοιπα είναι απερίσκεπτες υποκρισίες. Ούτε κόλαση είμαστε, ούτε όμως παράδεισος οπότε αν δεν βλέπεις το μέλλον σου ή την ιδιοσυγκρασία σου εδώ σαν λογικός άνθρωπος θα τα δεις αλλού! Κι εγώ προσωπικά που είμαι των τεχνών φυσικά και θα πάω στο εξωτερικό γιατί από παιδεία κι από τέχνη ούτε για σύγκριση η Ελλάδα μας. Και μακάρι να γυρίσω να βοηθήσω ν' αλλάξει αυτό το γεγονός, αλλά όχι να κάτσω εδώ να το παίζω ώριμο νιάτο, ενώ έξω ο κλάδος ανθίζει και προσφέρει απίστευτες κλίμακες εργασίας! (αγαπώ την Ελλάδα, απλά βλέπω μερικές αντικειμενικές αλήθειες)
Φαίνεται ότι είσαι των τεχνών αλλά όχι των γραμμάτων :P Οκ, να διαφωνήσει κάποιος με την απάντηση και να πει ας κάτσει άλλο λίγο ο/η 7 εκεί που είναι αν το θέλει τόσο πολύ γιατί το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα θα είναι δεν θα φύγει (καλά με αυτά που γίνονται ποτέ δεν ξέρεις βέβαια). ΑΛΛΑ που διάολο διάβασες να κάτσει ο/η 7 στην Ελλάδα, να το παίξει πατριώτης κλπ.;
aahaladita ειλικρινά γέλασα με την αρχή στο σχόλιο:Ρ ναι, εγώ το ''επιστρέφω'' το ερμήνευσα στην Ελλάδα, εφόσον η κοπέλα τώρα είναι έξω και προφανώς ήταν λάθος. χάρηκα που εγώ το έκανα το λάθος πάντως και που η συμβουλή ήταν το ακριβώς αντίθετο! γιατί λίγο όσα έχω ακούσει γύρω μου(που φαντάζομαι φαίνονται ακριβώς επειδή αρπάχτηκα έτσι), λίγο το δευτεριάτικο τραπέζωμα στη γιαγιά, μου φάνηκε πολύ πιο πιθανή η καταπιεστική εκδοχή μου! συγνώμη για τον άδικο χαμό. θα αξιοποιήσω το χαρτζιλίκι μου σε συνεδρίες για τη θεραπεία ανύπαρκτου σοκ και θα δουλέψω εντατικά στην επαναφορά της πίστης μου στην στήλη!:Ρ
Εχμ, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η Αμπα προτείνει στον αναγνώστη να γυρίσει στην Ελλάδα να τελειώσει τις σπουδές και να επιστρέψει στην πόλη που κάνει εράσμους ως νεαρός επαγγελματίας. Έτσι, θα μπορέσει να δουλέψει εκεί στο αντικείμενό του.
#5 Η απόλαυση δεν είναι καθόλου ποταπός λόγος και λυπάμαι που ένιωσες άσχημα. Ο γιατρός σου όφειλε να σου δώσει τα δεδομένα για τη λειτουργία και τη φύση των αντισυλληπτικών και να σε αφήσει να αποφασίσεις εσύ για το αν θα τα πάρεις, είναι δική σου δουλειά να ζυγίσεις τα πράγματα και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει. Θα σου έλεγα να μιλήσεις με κάποιον άλλον γιατρό, και να μάθεις όσο περισσότερα μπορείς για τα αντισυλληπτικά. Κάποιοι γιατροί τα προτείνουν οι ίδιοι, και μάλιστα για κάθε μικροπρόβλημα του κύκλου, και πιέζουν κιόλας τις ασθενείς να τα πάρουν, άλλοι συνηθίζουν να αποτρέπουν τις ασθενείς τους, το θέμα είναι έντονα εριζόμενο, δεν είναι άσπρο-μαύρο. Ενημερώσου για τη λειτουργία τους και τις πιθανές παρενέργειες τους από διάφορες πηγές και πάρε εσύ την απόφαση για σένα, όταν όμως έχεις μπροστά σου αρκετά δεδομένα. Μπορείς αν θέλεις να τα πάρεις δοκιμαστικά, για να δεις πώς αντιδρά ο οργανισμός σου σε αυτά, και να δοκιμάσεις πάνω από ένα είδη αντισυλληπτικών για να δεις ποιο σου ταιριάζει. Πάντως να ξέρεις ότι μία από τις παρενέργειες είναι η απώλεια της libido, και έχω καταλήξει στο ότι είναι δυστυχώς συχνή παρενέργεια. Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το συμπέρασμα προέρχεται από βιώματα δικά μου, προσωπική έρευνα για τα πορίσματα της επιστήμης και συζητήσεις με αρκετούς γυναικολόγους και ενδοκρινολόγους, και με γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά. Σε κάθε περίπτωση, μη βασιστείς στο δικό μου συμπέρασμα, κάνε τη δική σου έρευνα. Το κόστος των αντισυλληπτικών δεν καλύπτεται από τον εοπυυ, εκτός αν δίνονται από το γιατρό λόγω ιατρικού προβλήματος. Ούτε χρειάζεσαι ιατρική συνταγή για να τα πάρεις, απλά τα ζητάς από το φαρμακείο. (υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη στην αγορά) Όμως, εφόσον τα παίρνεις για πρώτη φορά, πρέπει να μιλήσεις με γιατρό για τον τρόπο λήψης τους.
#5αν παρομοιαζεις την "περιοδο" με το "χεσιμο", μαλλον μεσα σου την θεωρεις κατι βρωμικο και οχι ενα σημειο του κυκλου της γυναικας. δεν εχει καμια σχεση με τις ακαθαρσιες ουτε προκειται για "βρωμικο αιμα" που ελεγαν παλιες θειές στα χωρια.προσωπικα αυτοι οι αστεισμοι "ηρθαν οι ρωσσοι", " το παλαμαρι του βαρκαρη", "ο γιαννουτσος" κλπ μου φαινονται απιστευτα χυδαιοι και απορω πως νοιωθουν καποιοι πιο ανετα στο να τους ξεστομιζουν....οσο για τα αντισυλλυπτικα, η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν ιατρικες αντενδειξεις στο να τα παρουν καποιες γυναικες, οπως τα κυκλοφορικα θεματα, το μανιωδες καπνισμα κλπ.ισως ο γιατρος σου κατι ξερει απο εξετασεις σου καιεχει βασιμους λογους που στα αρνειται. σε αυτη την περιπτωση ομως οφειλει να σου δωσει σαφεις εξηγησεις, οχι να το παρακαμψει με μια χαζη αρνηση.
Η γνωμη μου ειναι οτι οταν καποιος ειναι θρασυς και ψευτης, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να του μιλησεις στη γλωσσα που καταλαβαινει. Αν εισαι ανωτερος και διακριτικος, το πιο πιθανο ειναι να σε νομισει για κοιμισμενη η ενοχη. Δε χρειαζεται πολλα πολλα. Κοψτου τον αερα και τελος. Δεν ειμαι σιγουρη βεβαια οτι θα σταματησει, γιατι το κουτσομπολιο και η γλωσσοφαγια (χα!) ειναι το ψωμοτυρι του, αλλα τουλαχιστον θα εχεις κανει το χρεος σου!Οσο για τη φιλη που δεν ευχαριστιεται το σεξ με το συντροφο της, νομιζω πως οταν δε σε ενδιαφερει η ευχαριστηση της συντροφου σου, ειναι σαν αν αντιμετωπιζεις τις γυναικες ως ..τρυπες. Μου δινουν την εντυπωση κατι τετοιοι οτι, εκεινη τη στιγμη, ειτε εχουν τη συντροφο τους, ειτε κλεινουν τα ματια κι εχουν τη Ζιζελ, ειτε τη χουφτα τους, το ιδιο τους ειναι. Αιδως Αργειοι! (για να λεμε και του στραβου το δικιο ομως, μπορει ο ανθρωπος να κουραζεται και να μην μπορει το δευτερο γυρο . Οσον αφορα ομως την προσοχη στη συντροφο, ειμαι καθετη σας λεω!)
Συμφωνώ και επαυξάνω, κυρίως για την φίλη που δεν ευχαριστιέται το σεξ με το σύντροφο της. Μέχρι να καταλάβει τα προαναφερθείς να προσέχει την αντισύλληψη !
5: Νομίζω πως η απάντηση σχετικά με τον γυναικολόγο είναι επιπόλαιη. Μπορεί ο λόγος που δεν της έδωσε αντισυλληπτικά να είναι άλλος και η κοπέλα να παρεξήγησε. Και αυτός να είναι, ίσως ο γιατρός θεωρεί πως δεν είναι αρκετός λόγος για να πάρει τα χάπια γιατί 1. με αυτό τον τρόπο δεν θα χρησιμοποιεί προφυλακτικό και δεν προστατεύεται απο ασθένειες (οκ σε σταθερή σχέση νομίζουμε πως είμαστε ασφαλείς, αλλά δεν είμαστε κιόλας και οι γιατροί ίσως είναι πολύ αυστηροί με αυτά τα θέματα).2. είναι χάπια που μπορεί να επηρεάσουν με διάφορους τρόπους τον οργανισμό σου. Εγώ για απόλαυση τα πήρα πριν μερικά χρόνια και μειώθηκε τραγικά η επιθυμία μου για σεξ. Μεγάλο πρόβλημα. Τα σταμάτησα και η περίοδος μου έκανε δύο χρόνια να επανέλθει στο φυσιολογικό. Εγώ προσωπικά το μετάνιωσα που τα πήρα, αλλά ΦΥΣΙΚΑ δεν έχουν αρνητική επίδραση σε όλους τους οργανισμούς, μην παρεξηγηθώ.
5. πόσο σωστη απάντηση (οπως ολες σήμερα).θα υπερθεματίσω λεγοντας οτι ειναι πιο βαρετό και απ τις ιστορίες στο στρατό. ζορίστηκα για να σκεφτώ περίπτωση που πρέπει να το πεις, το μόνο που μου ρθε ειναι το καλοκαίρι αν σου πουν να πατε για μπάνιο αλλά και πάλι αν δε μιλάς σε φίλες σου λες ενα βαριέμαι και τελος. 4. συμφωνώ με τη γνωμάτευση. δες και εδω ενα μπλοκ αφιερωμένο στις κρίσεις πανικού. μη το αφήνεις, η εξέλιξη του ειναι χειρότερη κ απο πονόδοντο http://kriseis-panikou.pblogs.gr/
Και γιατί να πεις ότι βαριέσαι; Δε βαριέμαι, θα ήθελα πάρα πολύ να βουτήξω στη θάλασσα, αλλά έχω περίοδο. Αν είμαι με παρέα που δε γνωρίζω καλά, δε θα πω έχω περίοδο, θα πω είμαι αδιάθετη. Άλλη περίπτωση, σε παρέα έξω: γιατί κάθεσαι συνέχεια και δε χορεύεις; γιατί πονάει η κοιλιά μου. γιατί καλέ πονάει η κοιλιά σου; είμαι αδιάθετη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα σε ρωτήσει κάποιος με τον οποίο δεν έχεις άνεση, για ποιο λόγο δε φαίνεσαι καλά και τι έχεις. Εφόσον συμφωνούμε πως η περίοδος δεν είναι ντροπή, γιατί να πρέπει να λέω ότι δεν αισθάνομαι καλά ή βαριέμαι ή άλλα ψέμματα; Μια χαρά είμαι, απλώς έχω περίοδο. Αν με ρωτήσουν, αυτό θα πω. Σε ανθρώπους που δε γνωρίζω καλά, δε θα πω έχω περίοδο αλλά είμαι αδιάθετη, το ίδιο πράγμα είναι, αλλά ακούγεται πιο καθωσπρέπει. Έτσι είναι οι κοινωνικές συμβάσεις, ακούγεται πιο κομψό, δε χρειάζεται να το αναλύουμε τόσο πολύ.
δεν ειναι ψεμα. αν εχεις περιοδο δεν εχεις ορεξη = βαριεσαι. δε καταλαβαινω γιατι πρεπει να ανακοινωνεις τα του κυκλου σου. τεσπα οπως τη βρισκει ο καθενας. πολυ αναλυση για το τιποτα!
#5 Διαφωνώ κάθετα με το ότι είναι κακός γιατρός επειδή δεν δίνει αντισυλληπτικά. Υπάρχουν πολλοί γιατροί οι οποίοι θα δώσουν φάρμακα μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη. Κ τα αντισυλληπτικά δεν είναι κάτι light για τον οργανισμό για τον πολύ απλό λόγο ότι παρεμβαίνουν στον φυσικό ορμονικό κύκλο. Αν κάποια θέλει να πάρει παρ' όλα αυτά μπορεί να βρει έναν γιατρό που να δίνει και να τον συμβουλευτεί καταλλήλως. Είναι προσωπική υπόθεση του καθενός το τι θα κάνει με το σώμα του.
Θα συμφωνήσω. Αν δε χρειαζόταν να εξηγήσεις σε απολύτως κανέναν γιατί παίρνεις αντισυλλητπικά, τότε θα τα παίρναμε από το φαρμακείο σαν βιταμίνες και δε θα χριεαζόταν να πηγαίνουμε στο γυναικολόγο. Εγώ δε θεωρώ ασήμαντο το λόγο - ο βασικος στόχος των αντισυλληπτικών είναι η αντισύλληψη, κοινώς να μπορείς να κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό. Αν πιστεύεις πως ο γιατρός δε στα δίνει γιατί είναι μισογύνης, τότε ναι, είναι κακός γιατρός. Ίσως όμως και ο άνθρωπος απλά να μη γράφει τα αντισυλληπτικά σαν να είναι καραμέλες γιατί όπως και να το κάνεις, δεν είναι ελαφριά φάρμακα. Επηρεάζουν τις ορμόνες, την περίοδο, το σώμα, την εμφάνιση και αρκετές φορές την ψυχολογία.
Ίσως θεωρείτε δεδομένο ότι τα αντισυλληπτικά πρέπει να τα εγκρίνει γιατρός γιατί αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες, εάν μια γυναίκα ζητήσει αντισυλληπτικά θα της δοθούν - χωρίς εξηγήσεις. Είναι δικαίωμα της γυναίκας να προστατεύει τον εαυτό της από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη χωρίς να χρειάζεται η συγκατάθεση του άντρα (προφυλακτικό). Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο γιατρός είναι να εξηγήσεις τις πιθανές επιδράσεις και όχι να κρίνει ο ίδιος εάν τα χρειάζεται πραγματικά.
Αυτό που λες quinn ισχύει και ναι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ο,τι θέλει με το σώμα του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και ο καθένας έχει τις γνώσεις ή την ωριμότητα για να κρίνει σωστά. Είναι θέμα ορίων και αντίληψης. Ίσως η κοπέλα να είναι μικρή και ο γιατρός να προσπάθησε να την "προστατέψει" με λάθος (?) τρόπο, μην εξηγώντας της γιατί δεν της τα δίνει.
Τραγική η ενημέρωση των γυναικών στην Ελλάδα για τα αντισυλληπτικά χάπια το 2014. Δεν είναι ο μπαμπούλας, διαβάστε και σταματήστε να αναμασάτε θεωρίες-τρόμου περασμένων δεκαετιών των μανάδων/υπερήλικων γιατρών.
Δεν ξέρω αν (και) από το δικό μου σχόλιο, έβγαλες το συμπέρασμα ότι υπάρχει τραγική ενημέρωση και ότι αναμάσησα θεωρίες τρόμου... αντισυλληπτικά έπαιρνα 14 χρόνια και έχω πάρει διάφορες μάρκες/τύπους. Είναι πολύ έυκολο να μάθεις ότι έχουν παρενέργειες - αρκεί να διαβάσεις το φυλλάδιο του πακέτου και να παρατηρήσεις το σώμα σου, τη διάθεσή σου κλπ
# 3 Πέτρο, δύο τινά παίζουν...ή είσαι 'οντως ξένο σώμα, το οποίο ίσως και να απορριφθεί από το περιβάλλον σου ή αυτό που λέει η Λένα. Ίσως τους κρυφοθαυμάζεις, ή ζηλεύεις και λίγο γιατί κακά τα ψέμματα, έχουν λίγο πιο "επικαιροποιημένες" και φρέσκιες προσλαμβάνουσες, πιο πολύ μέσα στο κλίμα της εποχής και στα τρέχοντα τρεντς....Για σκέψου το λιγάκι...Ίσως τους αδικείς και λίγο ως προς τις επαγγελματικές τους επιδόσεις....Τώρα για το κατά πόσο δέχονται Αμπά μου αυτά τα άτομα τη διαφορετικότητα και την τόσο απλοϊκή προσέγγιση σε επίπεδο λαιφσταιλ, δεν ξέρω, είναι και θέμα αισθητικού κριτηρίου, αυθυποβολής, άγνοιας, έλλειψης εξοικείωσης με τέτοιου τύπου διασκεδάσεις, εμπειριών εν γένει...Συχνότατα όμως δεν τα δέχονται, εκτός αν είναι μποέμ και όχι απλά χίπστερς. Δεν ξέρω όμως, εμένα μ΄αρέσουν και οι 3 φυλές...
για την ερώτηση 5,στο δεύτερο σκέλος,αν κατάλαβα καλά δεν απαντά ειρωνικά για τον γιατρό η Α,μπα,νομίζω όμως ότι κρίνει απερίσκεπτα τον γιατρό,αφού πραγματικά ο λόγος που ζήτησε τα αντισυλληπτικά η κοπέλα είναι τόσο ασήμαντος,αν αναλογιστούμε τις επιπλοκές που έχει η χρήση τους στον οργανισμό.
Γιατί θεωρείς ασήμαντο το λόγο; Η ευχαρίστηση δεν είναι πολύ σημαντική και για τον εαυτό μας και για τη σχέση μας; Δεν μπαίνω στο τρυπάκι του αν είναι καλός γιατρός ή όχι,δε νομίζω ότι έχει και κάποια σημασία η γνώμη μου,αλλά πλέον τα αντισυλληπτικά είναι πολύ ελαφριά και χωρίς επιπλοκές κατά βάση.Αν συντρέχουν λόγοι υγείας που τα καθιστούν απαγορευτικά,δεν το συζητάμε καν το θέμα,αλλά αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί να στερούμαστε την όποια χαρά απολαμβάνουμε από αυτα συνυπολογίζοντας και την απόλυτη σχεδόν προστασία που προσφέρουν για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κλπ;
Φυσικά η ευχαρίστηση είναι πολύ σημαντική για την ψυχική και την σωματική μας υγεία,καθώς και για την υγεία της κάθε σχέσης. Απλά δεν θα συμφωνήσω στο ότι τα αντισυλληπτικά είναι τόσο αθώα,ώστε να τα παίρνουμε αβέρτα,απλά για να περνάμε καλά.
#5: Διαβάζοντας το κομμάτι περί αντισυλληπτικών, δύο πράγματα μου ήρθαν στο μυαλό:- έχουν γίνει μετρήσεις ότι οι περισσότερες παίρνουν το χάπι συνήθως για την απόλαυση;- αντισυλληπτικά = ορμόνες με παρενέργειες. μπορεί να είσαι υπερτασική ας πούμε και γι'αυτό να μη στα δίνει.(πολύ χλιαρή και carefree αντιμετώπιση του θέματος από μέρους σου)
@1ίσως επειδή δεν είναι πολύ νέος, ειδικά αν κάνει ιδιαίτερα αγχώδη δουλειά, να μην έχει μεγάλη διάρκεια(ως δυσλειτουργία).Αυτό όμως μπορεί να είναι παροδικό.Το να παρεξηγηθεί, μπορείς και πρέπει να το αποφύγεις μιλώντας του με ειλικρίνεια αλλά διακριτικά.Το να πληγωθεί, αφενός δεν το ελέγχεις και αφετέρου ίσως μέχρι ενός σημείου είναι αναγκαίο για να καταλάβει πως πρέπει να προσπαθήσει λίγο κι αυτός.Κι εσύ πληγώνεσαι όταν περιμένεις μάταια.@2Σίγουρα δεν είστε οι μόνες που πέσατε θύματα της κακεντρέχειάς του και σίγουρα δε θα είστε οι τελευταίες.Δε νομίζω ότι αξίζει να ξοδέψεις ενέργεια για ξεκατίνιασμα.Πολλοί γνωρίζουν ήδη το ποιόν του και άρα τα λεγόμενά του θα έχουν την βαρύτητα που τους αναλογεί, δηλαδή καμία.Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να κάνεις είναι να σταματήσεις τις κοινές συναντήσεις σας, προκειμένου τα σχόλια του να μην μοιάζουν ούτε καν αληθοφανή.@3Είσαι ήδη hype..Μόδα πλέον είναι να διαφέρεις..Αφού, λοιπόν, οι hipsters μας έχουν κατακλύσει τότε εσύ που διαφέρεις είσαι πλέον η μόδα.
#1 Υπάρχει και πολύς νεανικός διαβήτης απ' ό,τι ακούω...θα την κάνουμε "ιατρική πύλη" τη σημερινή Αμπά...αχαχαχα Δε νομίζω ότι φιάχνουν αυτά τα πράγματα όμως, ρυθμίζονται, ναι, προφανώς, αλλά στα 50, στα 60...τώρα αν μιλάμε για νέους ηλικιακά οργανισμούς, μάλλον είναι κατασκευαστικό λάθος. Δε θέλω να ακούγομαι κακιά, μόνο ρεαλίστρια...
Δυστυχώς είμαι πολύ ενημερωμένη και ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της ψυχολογίας, 4 μήνες και 2 και ένας ακομη με συχνες συνευρέσεις και χαμηλή απόδοση είναι αρκούντως ενδεικτικοί για να αποδείξουν το αυταπόδεικτο. Desolee Icare...
# 5 Ιωάννα, εγώ λέω να βάλεις και μια επίφαση κουλτούρας για τη χε*@ και να λες "ζωγράφισα αφηρημένη τέχνη" ! Καλές οι καφρίλες, αλλά κράτα τες για τον γκόμενό σου και τους φίλους σου στο ελεύθερο κάμπινγκ, γιατί σε κάποια φάση θα χαλαστείς κι εσύ πιστεύω, ίσως είναι και θέμα ηλικίας...
Επίσης αναφορικά με τα αντισυλληπτικά, ναι, σε αυτή την καφρίλα θα συμφωνήσω κι εγώ...Απλά υποτίθεται μέχρι τα 35 μπορεί μια γυναίκα να παίρνει αντισυλληπτικά, αυτά είπε ο γιατρός μου που είναι κουλ και επιστήμονας λαμπρός!
Μετά τα 35 αρχίζει αρχικά να κρύβει την ηλικία της, φαντάζομαι...και να κρυφοσυνειδητοποιεί ότι μεγάλωσε αρκετά για να μη φροντίζει την υγεία της΄Απλά.
#3 Το συγκεκριμένο μαγαζί στο Πραγγί, δίπλα στις ράγες του τρένου είναι σαν να έχει βγει από ταινία του Kusturica. Είναι πολύ αστείο που εμφανίστηκε και στις εξομολογήσεις.