EΡΧΟΝΤΑΙ!

FYROM: Τώρα και κέρινο ομοίωμα του Μ. Αλεξάνδρου

FYROM: Τώρα και κέρινο ομοίωμα του Μ. Αλεξάνδρου Facebook Twitter
12

 

FYROM: Τώρα και κέρινο ομοίωμα του Μ. Αλεξάνδρου Facebook Twitter

Με κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου διαφημίζουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων το νέο αρχαιολογικό μουσείο. Το κέρινο ομοίωμα του στρατηλάτη θα τοποθετηθεί μαζί με άλλα, όπως του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας αλλά και του Αριστοτέλη στο μουσείο, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Τα ομοιώματα αυτά (15 συνολικά) παραγγέλθηκαν, σύμφωνα με το «Έθνος» στη Ρωσία και ορισμένα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νέο μουσείο.

Σύμφωνα μάλιστα με τη διευθύντρια του Μουσείου, τα κέρινα αγάλματα θα είναι σε φυσικό μέγεθος και στο ίδιο ακριβώς ύψος που είχαν και οι προσωπικότητες που αντικατοπτρίζουν.

Οι συλλογές του μουσείου θα εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά θα εκτίθενται περίπου 6000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.

12

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΕΙΣΜΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Περισσότεροι από 1.700 οι νεκροί - «Πολλοί ψάχνουν με ό,τι εργαλεία έχουν τους συγγενείς τους στα ερείπια»

Εντείνεται η ανησυχία για τους αγνοούμενους και την πιθανή «δραματική» αύξηση του αριθμού των θανάτων - Χιλιάδες τραυματίες και άστεγοι
THE LIFO TEAM
«Πήρα ανεμιστήρα μπας και την παλέψω» - Έλληνες που ζουν στην Αγγλία περιγράφουν τις ημέρες καύσωνα στη LiFO

Διεθνή / «Πήρα ανεμιστήρα μπας και την παλέψω» - Έλληνες που ζουν στην Αγγλία περιγράφουν τις ημέρες καύσωνα στη LiFO

Γιατί τα 28άρια μπορούν να γίνουν ανυπόφορα στο Λονδίνο; – Υποδομές από το 1900, απουσία κλιματιστικών, συγκοινωνίες που δεν αντέχουν τη ζέστη και οι λύσεις στο σπίτι
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΛΗ

σχόλια

9 σχόλια
το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον που όλοι απλά κάνουν χαβαλέ.....η διαμόρφωση της κοινής γνώμης έχει πάρει το δρόμο της και εμείς είμαστε στην εγωκεντρική κοσμάρα μας http://travel.nationalgeographic.com/travel/countries/macedonia-guide/ήhttp://www.balkansgeotourism.travel/country/macedonia/see734B90EEE34C1F922πάρτε κι ένα πρωτοσέλιδο.....http://www.slideshare.net/milozvu4na/national-geographic-traveler-magazine-western-balkansας αισθανθούμε τώρα όλοι υπερήφανοι γιατί η ιστορία είναι υπέρ μας.... και βάλαμε βέτο, βρε... βλέπεις το ΣΛΑΒΟμακεδονία μας χάλαγε, ο Αντωνάκης ως γνήσιος πατριώτης πάτησε πόδι τότε (όόόχιιιιιιιι δεν εξυπηρετούσε τις πολιτικές του φιλοδοξίες, για την πατρίδα το έκανε)...κι εμείς τρέχαμε σε πορείες φωνάζοντας "Η Μακεδονία είναι ελληνική"
αχ, μην λες αλήθειες και ταράζεις τον κόσμο.. άσε να κάνουμε λίγο ακόμη χαβαλέ για να γελάσουμε.....δυστυχώς για μας, όμως, όποιος γελάει τελευταίος, γελάει καλύτερα.....οι περισσότεροι πια την αποκαλούν Μακεδονία, αλλά όσο μπροστά μας την αποκαλούν FYROM όλα καλά βρε....
Όσο δε για το γεγονός οτι διεκδικούν, (πολιτισμικά-δεν μιλάω για αίματα,τιμές και τέτοιες αηδίες) ΚΑΙ τον Αριστοτέλη... Ψιλοδάκρυσα, δεν το γνώριζα, αν και θα έπρεπε να το είχα ψιλιαστεί... Έχουν περάσει σε άλλα levels αυτοικανοποίησης οι γείτονες.
Σπινθιροβόλο βλέμμα, αλήτικο. Περισσότερο για διαιτολόγος του Αλέξανδρου μου κάνει. Καλά αυτό το μουσείο θα κάνει θραύση. Τρέμε Ακρόπολη και Πέλλα.Ώρες, ώρες νομίζω ότι οι γείτονες είναι ένας λαός που αποτελείται μόνο από Ψωμιάδηδες.