Το πιο συγκλονιστικό 1,5 λεπτό που έχετε δει

Το πιο συγκλονιστικό 1,5 λεπτό που έχετε δει Facebook Twitter
43

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Και αφού μονοπώλησε η Νικη... ας γράψω κι εγώ πως εύχομαι να μην ζήσουμε ποτέ τη φρίκη του πολέμου. (Νικη.... μη σχολιάσεις σε παρακαλώ. Το έμαθα αυτό που γράφεις με τη γενοκτονία, οκ)
Φυςικα. Οποιος θελει να μάθει ψάχνει πιο αξιόπιστες πηγές απο την γικι μπορεί να παει σε μια βιβλιοθήκη και να διαβάσει, υπαρχει πλέον απέραντη βιβλιογραφία, η ολλανδική εκθεςη. Στα ελληνικά ειναι γνωστό πολυ το βιβλίο Ανίερη Συμμαχία: Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία του μιλοσεβιτς...
Αγαπητέ dimi, η σφαγή των 9000 αμάχων της Σρεμπρενιτσας ηταν η μεγαλύτερη που έγινε στην Ευρώπη μετά απο τον 2ο παγκόσμιο απο τους αδερφούς μας Σέρβους μέσα σε διάστημα λιγότερο απο ενός μηνός, με την συμβολή ελληνικών παραστρατιωτικών στα τάγματα του μλαντις. Τι εινςι αυτο που δεν καταλαβαίνετε; Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ως έλληνες για την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο πεδίο της σφαγής. Η μήπως και γι αυτο φταίνε οι αμερικάνοι; Οι ολλανδική κυβέρνηση παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε τι εγινε. Στην Ελλάδαρα μας ποτε δεν δικάστηκε κανένας απο τους έλληνες εθελοντές που συμμετείχαν στην σφαγή, οφωτογραφίες των οποίων υπάρχουν μέχρι και στην Wikipedia και παντού στο Ίντερνετ. Γιατι έτσι είμαστε. Γιατι μπορούμε!
Βρε κοπελιά μου δε χρειάζεται να εξαγριώνεσαι..την προσωπική μου αλληλουχία σκέψεων ανέφερα η οποία ήταν παρακινούμενη από το βίντεο για ένα συγκεκριμένο θέμα. Σε κάποιον άλλο τίτλο όπως ''γιατί οι Έλληνες δεν τιμωρούνται ποτέ;'', ίσως να έγραφες κι εσύ τις απόψεις σου με όσο ζήλο γουστάρεις για τη σφαγή στη Σρεμπένιτσα σαν παράδειγμα. Μιλάμε και καταδικάζουμε τον πόλεμο σα συμβάν γιατί εξαθλιώνει τον άνθρωπο..θέλετε να το πίστεψετε ή όχι η ιστορία διδάσκει οτί ένας συγκεκριμένος λαός έχει αποδεκατίσει το μισό πλανήτη προς δικό του όφελος! το τί κάνουν άλλοι λαοί ΚΑΙμας αφορά ΚΑΙ θα φωνάζουμε να εισακουστούμε για να ξυπνήσουμε τους άλλους!! και ίσως και πολύ καλά κάνεις που το αναφέρεις.Δε νομίζω οτί χρειάζεται να ρίχνουμε τόσο πολύ λάσπη στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τη διαφορέτική μας άποψη..όλα και όλοι καταδικαστέοι είναι υπό τις σωστές συνθήκες όμως.Αλλά όπως κι αν έχει, μπορεί να μη συμφωνώ με τον τρόπο σου αλλά θίγεις ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα και χαίρομαι που υπάρχει και η άλλη 'όψη'. Αν υπάρχει κάτι καλό που μπορεί να βγει, αυτό είναι η βαθιά κριτική σκέψη και ενημέρωση..σωστή παιδεία δηλαδή για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τη σημασία όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας και να παίρνουμε θέση.
αν ησασταν οντως ανθρωπιστρια οπως λετε θα δειχνατε και εσεις τον ιδιο ζηλο οπως λετε γιατι δεν θα ηταν δυνατο παρα μονο να νιωσετε οργη που η ελλαδα υπηρξε συνεννοχη στην μεγαλυτερη σφαγη αμαχου πληθυσμου σε ευρωπαικο εδαφος τα τελευταια 60 χρονια. μονον ο αριθμος 9000 θα επρεπε να σας σοκαρει και να σας κανει να θελετε να μαθετε το πως και το γιατι αντι να δικαιολογειτε τα αδικαιολογητα γιατι συμφωνα με την κοσμοθεωρια σας παντα η Αμερικη φταιει και γι'αυτο και για ολα, για τον πολεμο της γιουγκοσλαβιας και για τον εμφυλιο στην Συρια. Αλλα εσεις χαιροσαστε για αυτους που σκοτωθηκαν στους πυργους με την λογικη του καλα να παθουν και το ονομαζετε ανθρωπισμο. Δεν εχω καμια προσωπικη εμπαθεια αλλα στο δικο μου συμπαν αυτο μονο ανθρωπισμος δεν λεγεται.
Το Wikipedia είναι μία από τις πιό αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου..ο καθένας μπορεί να γράψει και να αλλοιώσει σημαντικές πληροφορίες, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσής τους. Δεν γράφεται από δημοσιογράφους αλλά από απλούς πολίτες όπως εγώ κι εσύ. Δυστυχώς έχει καλό marketig strategy και αυτό το κατατάσσει σε μία από τις πρώτες εγκυκλοπαιδικές πηγές των νέων σήμερα, χωρίς αυτοί να γνωρίζουν οτί το 75% των πληροφοριών είναι λαθεμένες. Σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσα στα οποία και το δικό μου, εργασία και δημόσια παρουσίαση που περιελάμβανε στις πηγές της το wikipedia, συνήθως μηδενιζόταν. Δε γνωρίζω τί γίνεται τώρα, αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες που φιλτράρονται.
Φυςικα. Οποιος θελει να μάθει ψάχνει πιο αξιόπιστες πηγές απο την γικι μπορεί να παει σε μια βιβλιοθήκη και να διαβάσει, υπαρχει πλέον απέραντη βιβλιογραφία, η ολλανδική εκθεςη, η γαλλικη εκθεση.. Στα ελληνικά ειναι γνωστό πολυ το βιβλίο Ανίερη Συμμαχία: Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία του μιλοσεβιτς...
αφού έκανες το λάθος να γράψεις την άποψή σου, πλήρωσέ το τώρα και βγες στους δρόμους με πανό για κάθε αδικία που έχει συμβεί κατά τη διάρκεια πολέμων. Και μη γίνεσαι Ανθελλη...Νική. ΆΚου τι σου λέει η Νικη. Δεν της άρεσε καθόλου το κείμενο σου πάντως πρέπει να το ομολογήσει.
Ποιος σου είπε οτι ειμαι υποστηρικτης αυτού ή οτι δεν το γνωρίζω; Αλλά δεν χρειάζεται να μιλάμε αινιγματικά και να πιστεύεις οτι δεν το κατακρίνει ο κόσμος.... Και αυτοί που δεν το ξέρουμε όταν το μάθουν φυσικό και να το κατακρίνουν (εκτός απο ελάχιστους ίσως)
πραγματικά έχεις βγει εκτός θέματος. Ελληνικό στοιχείο αυτό. ΤΗς Ελλαδάρας μας. ΑΛλά ξέχασα εσύ μάλλον είσαι ΈΛληνας αλλά δεν είσαι ΈΛληνας. Μπερδεύτηκα τώρα. Εϊσαι ΈΛληνας? Ή δεν είσαι? Δεν είσαι απο την Ελλαδάρα μας? Δε σκέφτεσαι ελληνικά? μπλέχτηκα.... ω, μα ναι.... είσαι ένας απο τα 10 εκατομύρια που δεν φταίνε ποτέ σε τίποτα. Αλλά.... φταίνε οι άλλοι... οι υπόλοιποι Έλληνες. Οκ, τώρα το βρήκα.
@aloutero ο αμερικάνος έχει κάθε δικαίωμα να ανγουλιάζει για την πατρίδα του και να μένει σ'αυτήν. Αν εσύ αναγουλιάζεις για την Αμερική, απλά δεν πας. Όχι εκ του ασφαλούς να απολαμβάνεις όλα τα καλά που η Αμερική σου παρέχει και να μιλάς για θεία δίκη όταν σκοτώθηκαν τόσοι αθώοι άνθρωποι στους πύργους. Όταν επιλέγεις έναν τόπο και ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
Άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τα αφτιά μου......όχι φίλε μου όταν μένεις κάπου, έχεις δικαιωμα και να αναγουλιάζεις... δεν τη ρώτησε κανείς για ποιο λόγο μένει έκει ούτε για ποια πράγματα είναι ευγνώμων. Είπε κάτι και βρήκατε την ευκαιρία όλοι να βγάλετε τα κομπλεξάκια σας..... Και αν είναι έτσι όπως τα λες τότε όλοι οι μπουρτζόβλαχοι που μένουν στην Αθήνα και μου σπάνε τα ούμπαλα κάθε μέρα με τη γκρίνια τους για την "βρωμοαθήνα" πίσω στα χωριά τους χωρίς δεύτερη κουβέντα.....άντε μπράβο
Πολλοί το εχουμε ακούσει αλλά ακομα και αν όχι δεν χρειάζεται να είμαστε ιστορικοί... Απλά να ακούσουμε ανθρώπους που ξέρουν όπως εσυ αντί απλά να κατακρίνεις.... Γιδορητόρισσα...
τι κόλημα έχεις φάει με τη Σρεμπρενιτσα?....εκατοντάδες οι σφαγές εκατέρωθεν. ...στον πόλεμο όλοι είναι ένοχοι. ..δεν υπάρχει διαφορά. ...γίνονται αίσχη από όλους τους εμπλεκόμενους....έλεος. ....
Πότε θα είναι η σειρά μου; Η σειρά σου ; … πότε θα σβήσει το φως; ποιός να νιώσει συγκλονιστικά αλήθεια; ... εκείνοι που δημιουργούν τους πολέμους για ιδία χρήση; Όταν ήμουν παιδί μεγαλώνοντας σε μια ψευτοχριστιανική οικογένεια, όπως τόσες χιλιάδες γύρω μας, άκουγα συνέχεια για έναν τιμωρό Θεό και για έναν άλλο τιμωρό τον Σατανά, τον αντίχριστο. Τότε αλήθεια δεν ήξερα ποιος είναι πιο κακός, πιο μοχθηρός, πιο εκδικητικός. Εκείνος που έτσι και αλλιώς του ανήκει ο τίτλος του κακού ή ο άλλος που μάλλον είχε διπολική συμπεριφορά, γιατί να ξεκληρίζεις ολάκερες οικογένειες ανθρώπων λόγω «μη επιτρεπτής» συμπεριφοράς, άντε και να με πείσεις να το καταλάβω… αλλά τα ζώα; Τα ζώα ; Για την κιβωτό μιλάω… τα ζώα ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να σκοτωθούν σε αυτό το παραμύθι τρόμου, που επιβάλλεται να διδάσκεται στα παιδιά στην τρυφερή ηλικία των 7 -8 χρόνων. Εκεί λοιπόν τους μαθαίνουμε τόσο απλά τον θάνατο, από τον ίδιο τάχαμου τον δημιουργό! Και επίσης τους μαθαίνουμε ότι ακόμα κιαν πέθαναν όλοι: ¨μην στεναχωριέσαι¨ ακόμα δεν άγγιξε εσένα , η ζωή συνεχίζεται έως ότου αποφασίσει κάποιος ότι περισσεύεις , γενικώς ή ειδικώς !Η εξουσία δίνει δύναμη , και η δύναμη αλαζονεία ακόμα και στους Θεούς ! που νιώθουν ανά πάσα στιγμή κριτές και ρυθμιστές χιλιάδων ζωών!
Μιά από τις πρώτες αναμνήσεις της εφηβικής ζωής μου ήταν το αγόρι με το κίτρινο πουλόβερ..σε ένα κομβόι κάπου στην επαρχία της Σερβίας, βομβαρδισμένο 'καταλάθως'..η οικογένειά του σκορπισμένη δίπλα του, ότι είχε απομείνει τελοσπάντων..καμμένα ρούχα, κολημένα πάνω σε καμμένα ανθρώπινα κουφάρια..το αγόρι με το κίτρινο πουλόβερ σπάραζε στους λυγμούς, δεν είχε πλεόν κανέναν στον κόσμο..τόσα συναισθήματα που γεννήθηκαν τότε είναι δύσκολο να τα περγράψω..οι λέξεις χωλαίνουν μπροστά στη φρίκη του πολέμου..αλλά λίγα χρόνια μετά, παρακολουθώντας για λίγα δευτερόλεπτα αμερικανούς πολίτες να πέφτουν στο κενό από τους τελευταίους ορόφους δύο φλεγόντων ουρανοξυστών, η μοναδική μου σκέψη ήταν οτί ο Θεός είναι δίκαιος τελικά..κανένα συναίσθημα, καμία λύπη..γιατί μεγαλύτερο θόρυβο δεν έκανε η πτώση των πύργων για μένα, αλλά το κλάμα του αγοριού με το κίτρινο πουλόβερ..Δέκα χρόνια μετά έγινε κάτι εκπληκτικό! έζησα στην Αμερική και μου δόθηκε η ευκαιρία να αναθεωρήσω..να ζητήσω ενδόμυχα συγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς γι΄αυτήν την έλλειψη συμπόνοιας..αλλά η ζωή με εξέπληξε για άλλη μια φορά..μιλώντας με ανθρώπους διαφόρων επιπέδων και πολιτικών φρονιμάτων, γεννήθηκε ένα άλλο συναίσθημα, αυτό της εμπάθειας..υπάρχουν παράπλευρες απώλειες σε όλους τους πολέμους λένε..κι εφόσον δεν σκοτώνονται αμερικανοί πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να εναντιώνονται στην εξωτερική πολιτική της πατρίδας τους! εξάλλου έχουν και μια βαριά οπλοβιομηχανία να στηρίξουν οι οποία συντηρεί πολλές οικογένειες Αμερικανών!! πρέπει να αναφέρθηκαν στο όνομα της εθνικότητάς τους με υπεροψία πάνω από 10-15 φορές σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών..αναγουλιασμένη έφυγα με το αυτοκίνητό μου για ένα ταξίδι 8 ωρών με σκοπό να αναθεωρήσω την απόφαση μου να ζήσω στη χώρα αυτή..η οδήγηση πάντα με βοηθούσε στη λήψη αποφάσεων..σταματημένη σε έναν επαρχιακό δρόμο της Καλιφόρνια και γεμίζοντας το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου κάνω μια σκέψη..αυτός ο λαός σκορπάει τρόμο και δυστυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη για να εκμεταλεύεται τον πλούτο την κάθες χώρας!το αγόρι με το κίτρινο πουλόβερ, το κοριτσάκι στο βίντεο, τα παιδιά της Συρίας, τα παιδιά της Αφρικής, τα παιδιά της Ελλάδας είναι ορφανά και νηστικά για να μπορεί αυτός ο λαός να καταναλώνει βενζίνη με κόστος 0,60 του δολλαρίου το γαλόνι (4 λίτρα!!!!). ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ
Αν το σχόλιό σου είναι αρνητικό, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά επειδή είμαι άνθρωπος, γνωρίζω πολύ καλά οτί η θέση που παίρνω είναι λίγο ακραία και εμπαθής όσον αφορά το συγκεκριμένο λαό. Μπορεί να μην είμαι περήφανη γι' αυτό αλλά είναι η μόνη αλήθεια και οφείλω να το παραδεχτώ! ειλικρινά ελπίζω να αλλάξω γνώμη και να μάθω όσο μεγαλώνω να ξεχωρίζω κάποια πράγματα..σ'ευχαριστώ πάντως για το σχόλιό σου..μου θύμησες οτί δεν πρέπει να είμαι τόσο απόλυτη.
Ωραία όλα αυτά, αλλά εκεί επέλεξες να μείνεις. Κάτι που αυτόματα αναιρεί ότι λες.Εκτός από ανιστόρητη - έμπλεξες πύργους και Συρίες - μου θυμίζεις τις ελληνίδες καλόγριες έξω από το Σικάγο, που "μονάζουν" σε ένα σούπερ χολιγουντιανό περιβάλλον με κουρεμένο γκαζόν, wifi, και όλες τις ανέσεις και τις ευκολίες και με την υποστήριξη ενός ανεπτυγμένου κράτους. Καμία σχέση με τον μοναχισμό όπως τον ξέρουμε εμείς με τις στερήσεις και τις ταλαιπωρίες.Εσύ κρίνεις έναν λαό και έναν τόπο που επέλεξες η ίδια και δεν σε ανάγκασε να μείνεις. Τίποτα χυδαιότερο και ρατσιστικότερο απ' αυτό. Αν δεν σου αρέσει γύρνα πίσω στην Ελλάδα, να αναγουλιάζεις από μακρυά.
Δηλαδή όποιος μένει σε έναν τόπο δεν έχει δικαίωμα άλλης άποψης εκτός από τη θετική???? Τι ψυχαναγκασμός είναι αυτός??? Δηλαδή εγώ που αναγουλιάζω με την Ελλάδα να φύγω να πάω στην Αμερική? Είναι απάντηση αυτή?
Κοίτα, κενά στην ιστορία μπορεί να έχω πολλά αλλά προσπαθώ συνεχώς να τα καλύπτω. Όσον αφορά τις απόψεις μου βέβαια, φροντίζω να είμαι αξιοπρεπώς ενημερωμένη ώστε να μπορώ να τις υποστηρίζω. Τη Συρία την έμπλεξα διότι το παραπάνω βίντεο αναφέρεται στα παιδιά της Συρίας τα οποία βιώνουν τη φρίκη του πολέμου αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Με αφορμή αυτό θυμήθηκα έναν άλλο πόλεμο που είχε γίνει κάποια χρόνια πριν, πολύ κοντά μας, κι ο οποίος έχει χαρακτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου για πολλούς λόγους. Η σκέψη μου με οδήγησε στο συνδετικό κρίκο όσων πολέμων έχω παρακολουθήσει ή διαβάσει, που λέγεται Αμερική. Και δική μου, προσωπική γνώμη παραθέτω, ακόμα κι αν γίνομαι σκληρή.Όσον αφορά το ρατσισμό που ανέφερες δεν έχεις δίκιο! το να διαφωνείς ιδεολογικά με το λαό της χώρας που σε φιλοξενεί, όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται αν θες να είσαι πνευματικά καλλιεργημένο όν με αναπτυγμένη κριτική σκέψη. Τους ανθρώπους που γνώρισα τους θυμάμαι με ευγνωμοσύνη και χαρά, αυτό όμως δε σημαίνει οτί θα ξεπουλήσω τα πιστεύω μου. Επίσης εγώ είχα τη δυνατότητα να φύγω μέσα στους 4 μήνες και να βρίσκομαι πάλι στην αγαπημένη πατρίδα μου, διότι ήταν επιλογή μου όπως είπες. Άλλοι όμως δεν έχουν το προνόμιο της επιλογής και είναι σκληρό να χρησιμοποιείς επικριτικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά αν δεν έχεις ζήσει σα μετανάστης.
Εσύ όταν κάνεις βόλτα στο δάσος δλδ έχεις αυτομάτως επιλέξει να πεθάνεις απο επίθεση αρκούδας. Πόσο βλακώδες είναι αυτό που της απαντάς τώρα.... Που τον είδες τον ρατσισμό. Τι σε πείραξε απο όλα? Μήπως τελικά σιχαίνεσαι τους Αμερικανούς όσο αυτή πλην όμως δεν είχες ποτέ τη δυνατότητα να το επιβεβαιώσεις απο κοντά? Μήπως σε ενοχλεί περισσότερο το οτι έχοντας κατηγοριοποιήσει τους Έλληνες σε αυτούς που έμειναν και σε αυτούς που έφυγαν (μορφή ρατσισμού είναι αυτό), βγάζεις τη χολή σου ευκαιριακά μιας και την πέτυχες την κοπέλα εύκαιρη? Και στην τελική ποια η βάση αυτών που λες. Αβάσιμη και ανούσια επίθεση. Βλακώδης κατά την άποψή μου.
Συμφωνώ απόλυτα με το απόφθεγμα του κειμένου σου και θα ήθελα να συγχαρώ τον παραστατικό τρόπο γραφής σου. Δυστυχώς στη δίκαιη φύση υπάρχουν και μεγάλα και μικρά ψάρια. Μερικά μικρά μάλιστα τρέφονται από τα αποφάγια που βρίσκονται στα δόντια των μεγάλων. Είναι θέμα επιλογής.Ευχαριστώ που έδωσες τροφή στη σκέψη μου.
δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο γεγονος,αλλα θυμαμαι ενα ρεπορταζ με το κομβοι να φευγει και πισω το χωριο στις φλογες.Οι δημοσιογραφοι ωριονταν για τους συμμαχους που βοβαρδισαν το χωριο.Μετα απο πολυ καιρο διαβασα,τελικα το χωριο το ειχαν καψει σερβοι εθνικιστες.Οι ενοχες που εχουμε,στον δυτικο πολιτισμο,ειναι ενα σημειο αρχης εξανθρωπισμου του καπιταλισμου.Τα υπολοιπα συστηματα αποδειχτηκαν οντως ουτοπια.
Δεν είναι το ίδιο γεγονός. Αναφέρομαι σε κομβόι αμάχων προσφύγων, το οποίο το βομβάρδιασαν 'καταλαθως' αεροπορικώς. Λίγες μέρες μετά το State Department ζήτησε συγνώμη...Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο γι'αυτό που λες. Ας μη μείνουμε όμως στις ενοχές, εξάλλου γι΄αυτό το λόγο έγραψα αυτά που έγραψα..Ας σκεφτούμε λίγο παραπάνω γιατί γίνονται οι πόλεμοι, τί ρόλο παίζουν οι δημοσιογράφοι στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, τί πραγματικά κρύβεται πίσω από τις πολιτικές κινήσεις που ακούμε, ας διαβάσουμε λίγο παραπάνω, ας μη ξεχνάμε, ας προσπαθούμε να κάνουμε μποικοτάζ, ας απαντάμε, ας έχουμε ηχηρές απόψεις, ας γιουχάρουμε κι ας αποδοκιμάζουμε με πράξεις τους υπαίτιους!! ας αλλάξουμε τον κόσμο που σιχαινόμαστε, εγώ , εσύ, ο κάθε προβληματισμένος συνάνθρωπος, με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας τελοσπάντων! οι άνθρωποι υποφέρουν και θα συνεχίσουν να υποφέρουν αφότου κλείσουμε εμείς τα laptop μας και συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας..
Κανένας οικτος, κανένα δάκρυ για τα 9,000 θύματα της γενοκτονίας της Σρεμπρενιτσα που σφαγιάστηκαν σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός και με την συμβολη ελλήνων εθελοντών (και η ελληνική σημαία να κυματίζει υπερήφανα δίπλα στην σερβική στο πεδίο της σφαγής) λύπη μονο για τους ορθόδοξους αδερφούς μας. Μπράβο σας κυρία μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια, και είς ανώτερα σας εύχομαι
μήπως περίμενες να γράψει βιβλίο εκφράζοντας τη λύπη της για κάθε άνθρωπο που πέθανε επι γης (και εκτός αυτής) απο την αρχή της ιστορίας? παίρνει ένα γεγονός που την ενόχλησε και εξηγεί. Τα θερμά μου συγχαρητήρια που εσένα σε πείραξαν ΜΟΝΟ τα 9000 θύματα της Σρεμπρενιτσα και δε σε πείραξαν τα εκτομύρια παιδάκια που πέθαναν μέχρι πριν λίγο απο έλειψη νερού και τροφίμων κάπου πάνω στη γη. (το ύφος σου ακολουθώ μη με παρεξηγείς)
Κανένας οικτος, κανένα δάκρυ για τα 9,000 θύματα της γενοκτονίας της Σρεμπρενιτσα που σφαγιάστηκαν σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός και με την συμβολη ελλήνων εθελοντών (και η ελληνική σημαία να κυματίζει υπερήφανα δίπλα στην σερβική στο πεδίο της σφαγής) λύπη μονο για τους ορθόδοξους αδερφούς μας. Μπράβο σας κυρία μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια, και είς ανώτερα σας εύχομαι
Πολλή γενίκευση ρε παιδιά, και η γενίκευση ξέρετε είναι ο προθάλαμος του ρατσισμού. Η επίθεση έγινε από νατοϊκές δυνάμεις, όχι αμερικανικές. Στο Νατο συμμετέχουν όχι μόνο οι Αμερικάνοι αλλά και Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και φυσικά οι του λόγου μας. Ύστερα τα απάνθρωπα σχόλια που έκαναν τη φίλη μας να μισήσει τους Αμερικάνους έγιναν από κάποιους, ίσως πολλούς, ωστόσο όχι όλους τους Αμερικάνους. Μην τσουβαλιάζετε ίνα μη τσουβαλιασθείτε. Και σωστό δεν είναι και λογικό είναι και δε μας παίρνει κιόλας.
μια από τις πρώτες εφηβικές αναμνήσεις πολλών συνομηλίκων σου Κροατισσών, Μουσουλμάνων και Αλβανίδων είναι να τις βιάζουν καμιά εξακοσαριά Σέρβοι οπότε αλλού το φθηνό μελό και ο αντιαμερικανισμός του κιλού.