Μπουτάρης: «Τρομοκρατία ο αντικαπνιστικός νόμος»

Μπουτάρης: «Τρομοκρατία ο αντικαπνιστικός νόμος» Facebook Twitter
104

Φωτογραφία: Γιώργος Πεντζίκης

Επανήλθε στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για «τρομοκρατία» και ανέφερε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση στο υπουργείο υγείας για τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου.

"Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η τρομοκρατία. Τα μαγαζιά βογκάνε. Κόβουν πρόστιμα χοντρά και μάλιστα από καταγγελίες που δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο γίνονται. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κάπνισμα υπό όρους. Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" δήλωσε ο δήμαρχος.

Και πρόσθεσε: "Εγώ λέω τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες, να έχουν και οι καπνιστές. Μη με βγάζεις εμένα έξω στο κρύο και στο χιόνι να καπνίσω. Προτίθεμαι πάνω σε αυτό το θέμα να καταθέσω πρόταση στο υπουργείο για τροποποίηση του νόμου".

104

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Θα έπρεπε να υπάρχουν μαγαζιά μόνο για καπνιστές.Είναι παράλογο να δημιουργείς χώρους καπνιστών και μη(όπως γινόταν παλιά)στον ίδιο χώρο,γιατί εννοείτε ότι ο καπνός διαχέετε παντού,και προκαλεί δυσφορία στους μη καπνίζοντες.Αλλά επίσης παράλογο είναι να μην υπάρχουν μαγαζιά που θα μπορούν να διασκεδάσουν οι καπνιστές με την ησυχία τους.Όλοι αυτοί οι αντικαπνιστικοί νόμοι,είναι καθαρά φοροεισπρακτικοί.Το κράτος,θέλει να τα παίρνει(φόρους,πρόστιμα,κ.τ.λ.) από τις καπνοβιομηχανίες,από τους καπνιστές,αλλά και από τους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης.Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για τις επιπτώσεις του καπνού στον οργανισμό των πολιτών του,πολύ απλά θα έκλεινε την εκάστοτε Marlboro.
Η λύση δυστυχώς είναι σκληρή, απαγόρευση παντού. Με αυτή τη λογική που λες ας επιλέξουν τα μαγαζιά, φυσικά και θα επιλέξουν όλα να είναι για καπνίζοντες. Γιατί η λογική λέει πως αν καπνίζουν 2-3 στην παρέα, οι άλλοι θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα κ θα ακολουθήσουν, ενώ το αντίθετο σπάνια συμβαίνει. Και μετά θα πει ο επιχειρηματίας (κ με το δίκιο του) εγώ τι είμαι βλάκας, ας το κάνω για καπνίζοντες να μη χάσω πελάτες. Θα μπορούσαν κάλλιστα να δημιουργηθούν κάποια λυόμενα ή πρόχειρες κατασκευές για τους καπνίζοντες, αλλά όχι να ενισχύεις το επιχειρείν που καταστρέφει τη δημόσια υγεία. Είναι έγκλημα αυτό, γιατί δεν το καταλαβαίνετε όλοι εσείς οι καπνιστές. Έχετε μάθει όλα να τα κοιτάτε όπως σας συμφέρουν. Όχι φίλε-η μου, η συνήθειά σου, μας καταστρέφει την υγεία, γιατί να βοηθήσουμε να διαιωνιστεί μια νοσηρή κατάσταση; Και να πεις ότι δεν ξέρουμε τις βλαβερές συνέπειες; (όπως συνέβαινε στο παρελθόν), έχουν βγει 1000 μελέτες-έρευνες, εκτός και αν η παιδεία σας και η μόρφωσή σας είναι επιλεκτικές.
ας κανουν οσοι θελουν αιτηση, να μην δοθει αδεια σε ολους! ας δοθει στον 1 στους 20 και κατω απο αυστηρες προδιαγραφες. ουτε αυτο δεν μας δινετε δηλαδη??? ενα στα 20 μαγαζια??
Αυτό το ωραίο επιχείρημα "οι φίλοι μου είναι γαϊδούρια, κι εγώ λαπάς που τους αφήνω να με σέρνουνε, φτιάξτε επιτέλους έναν νόμο να με προστατέψει", είναι το μόνο μου σηκώνει την τρίχα κάγκελο κάθε φορά. Όλα τα άλλα τα συζητάω ή/και τα δέχομαι. Άλλαξε φίλους, αδερφέ. Υπάρχουν και δίποδοι καπνιστές. Δεν είμαστε όλοι αμόρφωτα γαϊδούρια.
Ας μην το πάμε τόσο μακριά, για αρχή σας φαίνεται σωστό να πας να πιεις μια μπύρα, ένα ποτήρι κρασί και την άλλη μέρα να ξυπνάς με πονόλαιμο, κλεισμένη φωνή και τα ρούχα σου να μυρίζουν σαν τασάκι; Τι φταίω εγώ, την κακή συνήθεια του καπνιστή να τη μοιράζομαι και να παίρνω μέρος στο αυτοκαταστροφικό βίτσιο του; Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να θέτει ποσοστά καταστημάτων για καπνίζοντες, αλλά ούτε καταλαβαίνω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Γιατί να το κάνει ο ένας για καπνίζοντες κ να μην το κάνει κ ο απέναντι; Ή μήπως θα δημιουργηθεί το καινούριο κλειστό επάγγελμα του ιδιοκτήτη καφετέριας για καπνίζοντες; Μετά δημιουργούνται προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα. Δυστυχώς δεν έχουμε αναπτύξει ακόμα την απαραίτητη παιδεία σαν λαός να σεβόμαστε τα αυτονόητα όπως η υγεία του συνόλου. Οπότε ναι δηλώνω λαπάς κ αβοήθητος και περιμένω να με σώσει το κράτος, από τη στιγμή που ξέρω πως πάντα κάποιος μακάκας θα βρεθεί στην παρέα ή στο διπλανό τραπέζι να καπνίζει σαν φουγάρο, ακόμα κ αν χρησιμοποιεί για τασάκι τη φούχτα του.
Κι αφού οι πεζοί εισπνέουν τα καυσαέρια των εκατομμυρίων αυτοκινήτων και των χιλιάδων βιομηχανιών,και όλοι μας κάνουμε μπάνια σε μολυσμένες θάλασσες και τρώμε λαχανικά ψεκασμένα με φάρμακα που έχουν αποδεδειγμένα καρκινογόνα δράση και τρώμε κρέατα τίγκα στην ορμόνη και τ αντιβιοτικά, ας τα καταργήσουμε όλα αυτά και ας κάνουμε μετά παράνομο και το κάπνισμα..Εκτός και αν η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική..Και σημειωτέον ότι δεν καπνίζω.Αυτό με τις 'λυόμενες κατασκευές' για καπνιστές, ας μην το σχολιάσω γιατί μου θύμισε τον Αυλωνίτη στο κοτέτσι.
ανωριμε αν το κρατος θελει δημιουργει το νομικο πλαισιο. δεν ειναι αλλωστε λιγες και οι χωρες με καπνιστικες λεσχες ή με διαχωρισμενα μαγαζια...και μην ανησυχεις κανενα θεμα ανταγωνισμου δεν υπαρχει...οποιος δεν βρει να κατσει στην λεσχη θα παει σε καποιο αλλο μαγαζι αναγκαστικα οποτε ο κοσμος παλι θα μοιραζεται.
Ατυχής η σύγκριση της βιομηχανίας που δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει αλλιώς πχ με τον αέρα, με το κουσούρι του κάθε ελληνάρα θεριακλή που επειδή έτσι γουστάρει κ βαριέται να πάει έξω, προκαλεί καρκίνο κ στο διπλανό του. Επίσης γι΄ αυτό που λες για τα αυτοκίνητα, νομίζω συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να αναπτυχθούν κι άλλο τα ΜΜΜ, οι ποδηλατόδρομοι, να γίνουν πεζοδρομήσεις κ να περιοριστούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι. Γενικά θέλω τα καλύτερα για όλους, δεν έχω κάποιο κόμπλεξ σε αντίθεση με τους καπνιστές. Αν εσύ θέλεις το παιδί σου να αναπνέει τον καρκίνο του x,y θεριακλή δικό σου θέμα. Οι καπνιστές θέλουν να επιβάλουν το χούι τους σε όλους τους υπόλοιπους.
Πραγματικά αυτό το επιχείρημα "αν καπνίζουν 2-3 στην παρέα, οι άλλοι θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα κ θα ακολουθήσουν " ..... αποδεικνύει την γελοιότητα της ολικής απαγόρευσης.
Fairies, λες:"Κι αφού οι πεζοί εισπνέουν τα καυσαέρια των εκατομμυρίων αυτοκινήτων και των χιλιάδων βιομηχανιών,και όλοι μας κάνουμε μπάνια σε μολυσμένες θάλασσες και τρώμε λαχανικά ψεκασμένα με φάρμακα που έχουν αποδεδειγμένα καρκινογόνα δράση και τρώμε κρέατα τίγκα στην ορμόνη και τ αντιβιοτικά, ας τα καταργήσουμε όλα αυτά και ας κάνουμε μετά παράνομο και το κάπνισμα..Εκτός και αν η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική.."Νομίζω ότι αυτό το επιχείρημα δεν στέκει. Πρώτον (και κυριότερο) γιατί απ'όλα αυτά που αναφέρεις, τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ότι απο μόνο του ευθύνεται για κάποια θανατηφόρα ασθένεια. Δεύτερον, το να απαγορεύσεις το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είναι σχετικά απλή διαδικασία, χωρίς μεγάλες επιπτώσεις. Το να σταματήσουν να υπάρχουν αυτοκίνητα, βιομηχανίες κλπ, είναι κάπως διαφορετικό. Επίσης, τι σημαίνει ότι κι άλλα πράγματα είναι κακά για την υγεία; Ότι ή θα τα φτιάξουμε όλα με τη μία ή δεν θα φτιάξουμε τίποτα;Kalliopecon, και οι εργαζόμενοι σ'αυτά τα μαγαζιά; Δεν θα δικαιούνται οι εργαζόμενοι πάνω απ'όλα να δουλεύουν σε ένα ποιό υγειινό περιβάλλον;
δεν ξερω αν εχεις δουλεψει νυχτα ή σε μαγαζια γενικοτερα, αλλα πρωτον δεν σε διοριζουν, εσυ ρωτας για δουλεια και αν δεν σ'αρεσει το μαγαζι δεν πας καν να ρωτησεις (σε κωλομπαρο δεν θα ρωτουσες π.χ.) και δευτερον: ορθοστασια, δυνατη μουσικη και άλλα πολλα ειναι εξισου επιβλαβη.
Kalliopecon, ναι έχω δουλέψει και ξέρω ότι άν χρωστάς ενοίκιο δεν κοιτάς άν σ'αρέσει το μαγαζί, πάς όπου υπάρχει δουλειά. Για την ορθοστασία δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα, αντίθετα με το παθητικό κάπνισμα για το οποίο υπάρχει σχετικά εύκολη και απλή λύση. Και φυσικά ούτε η ορθοστασία, ούτε η δυνατή μουσική είναι εξίσου επιβλαβή με το παθητικό κάπνισμα. Επίσης, όπως είπα στο προηγούμενο σχόλιό μου, είναι άκυρο να ζητάς να καταπολεμηθούν όλα τα προβλήματα με τη μία, ή κανένα απολύτως. Το ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα σε αυτόν τον κλάδο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο ένα απ'αυτά.
δεν θα μπλεξω με συζητηση περι αλλων προβληματων θα σου πω απλα οτι επισης δεν γινεται να απαγορευσεις στον μισο πληθισμο απο την μια μερα στην αλλη να καπνιζει. απο το παντου στο πουθενα υπαρχουν και οι ενδιαμεσες λυσεις, και κατα την γνωμη μου η πιο λογικη ειναι οι λεσχες οπως τις περιεγραψα παραπανω. τωρα για τους εργαζομενους σε αυτες, πραγματικα πιστευω οτι ειναι θεμα επιλογης και οχι τοσο θεμα αναγκης...ειπαμε, το 1 στα 20...αν δεν μπορει στο ενα υπαρχουν άλλα 20 μαγαζια που μπορει να ρωτησει καποιος για δουλεια. επισης υπαρχουν και εργαζομενοι που θελουν να καπνιζουν ενω δουλευουν...οριστε λοιπον μια χαρα βολευονται με την λεσχη η οποια λεσχη να ειναι και υποχρεωμενη να προσλαμβανει μονο ενηλικες. τεσπα αν θελει καποιος μια μεση λυση (οχι ημιμετρο, λυση) βρισκει. ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες...τελος
Καλά, για το θέμα επιλογής στο που θα δουλέψει κανείς, σοβαρολογείς; Ζείς σε παράλληλο σύμπαν; Γιατί σ'αυτό που ζώ εγώ δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για δουλειά! Κανένας δεν απαγορεύει το κάπνισμα, ο νόμος απλά το περιορίζει σε ανοιχτούς χώρους. Στην Ελλάδα τον περισσότερο χρόνο έχει καλό καιρό και στα περισσότερα μαγαζιά ο κόσμος κάθεται έξω ούτως ή άλλως!!Οι γνώμες μας διαφέρουν. Εγώ βρίσκω δικαιολογίες όλα αυτά τα επιχειρήματα, γιατί στην τελική όταν καπνίζεις δίπλα σε έναν μη καπνιστή, σε κλειστό χώρο, οι πιθανότητες είναι ότι τον ενοχλείς και σίγουρα υποβαθμίζεις την υγεία του (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω). Αν εσύ το θεωρείς αυτό σωστό και δίκαιο, τότε δεν έχω πραγματικά τίποτα να πώ.
Ωραία σκέψη αυτή, τι μας λέει δηλ ο κύριος δήμαρχος; Δικαίωμά μου να σου καταστρέφω την υγεία σου, αλλά και των παιδιών σου, γιατί δε θέλω να βγαίνω να καπνίζω στο κρύο και το αγιάζι. Υπήρξα για πολλά χρόνια καπνιστής κ το έκοψα με τα χίλια ζόρια, αλλά πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύκολο για μένα εξαρχής να το περιορίσω κ να το σταματήσω αν απαγορευόταν στους χώρους διασκέδασης κ ψυχαγωγίας. Ας μην κοροιδευόμαστε είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελλάδα. Πας σε καφετέριες κ βλέπεις μωρά στα καροτσάκια κ παντού ντουμάνι. Είναι αυτό πολιτισμός εν έτει 2014; Είναι λες κ ξαναγυρίσαμε 100 χρόνια πίσω, τότε που πιστεύανε ότι το τσιγάρο κάνει καλό στα πνευμόνια. Έλεος καμιά δικαιολογία και ενίσχυση της νοοτροπίας του σταρχιδιστή ελληνάρα. Πρόοδος δεν είναι μόνο οι γκέυ γάμοι κ το σταμάτημα των παρελάσεων, αλλά κ το δικαίωμα κ η προστασία της υγείας των πολιτών. Καθόμαστε τώρα και συζητάμε τα αυτονόητα...
Ποιος ειπε οτι προοδευσαμε? Ουτε οι γκέι γαμοι θα γινουν ουτε οι παρελασεις θα σταματησουν...ειμαστε πολυ πιο πισω απ οτι νομιζουμε δυστυχως..
ο κυρ-Γιάννης λέει τέτοια καφριλίκια μπας και τον ψηφίσει κανας ελληναράς. Για κακή του τύχη οι ελληναράδες έχουν πολύ καλύτερους εκπροσώπους και οι μη ελληναράδες ξενερώνουν κάργα.
ορθον! μονο οι ελληναραδες καπνιζουν! στα στεκια των αναρχικων το μονο που εκπνεουν ειναι αερας για να φουσκωσουν μπουρμπουληθρες!( γενικευσεις τυπου οι απολιστιστοι ορκ καπνιστες και οι ευγενεις πολιτισμενοι ευαισθητοι μη καπνιστες δεν βοηθανε στο επιχειρημα.)
το μόνο δικαίωμα που έχουν οι καπνιστές, είναι το δικαίωμα στο καρκίνο, . και - αλλά ακόμα και αυτό εγώ το πληρώνω, τις δικές μου ασφαλιστικές εισφορές μασάνε όταν μπαίνουν στα νοσοκομεία για καρδιές ή όταν αγοράζουν πανάκριβα φάρμακα για τις αρρώστιες τους
Τα φαστ-φουντ ούτε εθισμό προκαλούν, ούτε υποχρεωτικά προβλήματα υγείας! Αν δεν μπορούσε να σταθείς χωρίς βρώμικο ούτε μια ώρα (σαν τους καπνιστές δηλαδή) ναι να τα φορολογούσαν αλύπητα! Τα πάντα εξαρτώνται από την χρήση που στην περίπτωση του τσιγάρου συνοδεύεται κατά 99.9% με εθισμό!
"τις δικές μου ασφαλιστικές εισφορές μασάνε όταν μπαίνουν στα νοσοκομεία για καρδιές ή όταν αγοράζουν πανάκριβα φάρμακα για τις αρρώστιες τους"οπως πληρωνεις τον καρκινο του καπνιστη, ετσι πληρωνεις και την εγχειρηση ανοιχτης καρδιας του παχυσαρκου, για την εχγειρηση κιρρωσης υπατος του αλκοολικου και παει λεγοντας.δεν διαφωνει κανεις με το περι ντουμανιασματος. το επιχειρημα "εγω πληρωνω τις καταχρησεις σας" απλα ειναι ακυρο.
Σώπα βρε μπούρδα που σου τρώνε και τα λεφτά, ξεστραβώσου: http://www.nytimes.com/2008/02/05/health/05iht-obese.1.9748884.html?_r=0tl;dr: Οι υγιείς κοστίζουν στο σύστημα 25% περισσότερο απ'τους καπνιστές in the long run.
Ενώ το να καπνίζει ο άλλος στη μούρη των μη καπνιζόντων είναι άκρως Δημοκρατικό! Να σας πληροφορήσω επίσης πως σε χώρες όπως Η Αυστρία , που το κρύο είναι πολύ πιο αισθητό τις περισσότερες μέρες του χρόνου, οι "πολιτισμένοι" άνθρωποι βγαίνουν έξω ακόμη κι αν βρίσκονται σε κάποιο σπίτι (όχι μόνο στα μαγαζιά)Καθημερινά υπομένω 6 –μανιώδους- καπνιστές στον χώρο εργασίας μου ..και η επιλογή μου είναι ή να ανοίγω το δικό μου ΜΟΝΟ παράθυρο (ώστε να κρυώνω εγώ που δεν καπνίζω ) ή να φύγω από την δουλειά μου…
Λίγο ατυχές το παράδειγμά σου, είναι από τις λίγες χώρες της ΕΕ με τόσο χαλαρή νομοθεσία στο θέμα και σίγουρα όχι εκείνη που θα περίμενε κανείς. Πραγματικά εξεπλάγην. Στη Βιέννη, π.χ., υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια, καφέ και μπαρ όπου το κάπνισμα επιτρέπεται στο τραπέζι σου (όταν λέω πολλά, εννοώ ότι με περπάτημα 5-10 λεπτών θα βρουν όλοι αυτό που θέλουν, καπνιστές ή μη). Άσε που η συζήτηση με κάποιους ντόπιους μού θύμισε τρομερά τα δικά μας. Δες κι εδώ:http://www.telegraph.co.uk/travel/snowandski/10211122/Ski-rants-stop-smoking-on-my-mountain.html
Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη κι αν πραγματικά τηρείται στα μαγαζιά ο αντικαπνιστικός νόμος, στην Αθήνα όμως γίνεται χαμός. Δεν υπάρχει καφετέρια ή μπαρ που να μην καπνίζουν. Η μόνη εξαίρεση είναι τα εστιατόρια, κι αυτά οχι όλα. Συνεπώς, για ποιά τρομοκρατία μιλάμε?Δεν είναι δυνατόν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να έχουν βρεθεί διάφορες χρυσές τομές ώστε να είναι ικανοποιήμενες και οι 2 πλευρές κι εδώ να κάνουμε ό,τι μας καπνίσει (σχετικό με το θέμα...!)
Γίνονται κάποιες προσπάθειες, υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που πλέον το απαγορεύουν. Ο κυρ-γιάννης ξεχνά οτι τα μαγαζιά χάνουν πελάτες και όταν αφήνουν ένα χώρο να γίνει τεκές. Εδώ και ένα-δυο χρόνια σιχάθηκα να μυρίζω σαν χασικλής και να περνάω τα ρούχα από κλίβανο μετα από κάθε έξοδο και τις περιόρισα μόνο σε αυτά που είναι άκαπνα. Κρίμα για τον Μπουτάρη, πραγματικά.
Δεν ειναι θεμα δικαιωματος των καπνιστων αλλά σεβασμου της υγειας των ανθρωπων που δεν καπνιζουν!!! Σε ποια ευρωπαικη χωρα επιτρεπεται το καπνισμα σε κλειστους χωρους;
Έχει καταντήσει κουραστικό...ας βγει επιτέλους ο Έλληνας από την βολή του...μένω στην Ουγγαρία εδώ και λίγους μήνες λόγω διδακτορικού, μια χώρα στην οποία το κάπνισμα απαγορεύεται παντού, ακόμη και στα δωμάτια της εστίας ή σε χόστελ...παντού υπάρχουν ανιχνευτές καπνού. Παρ' όλα αυτά τα μαγαζιά γεμίζουν απλώς κάθε μισή ώρα οι καπνιστές βγαίνουν και καπνίζουν το τσιγάρο τους χωρίς να ενοχλούν κανένα...κανένας δεν σέβεται τους μη καπνίζοντες στην Ελλάδα. Επιτέλους χαίρομαι που γυρνάω σπίτι μου και δεν βρωμάω τσιγαρίλα από την κορυφή ως τα νύχια.
Αυτό το είδος ανθρώπου, ανεξάρτητα απο μορφωση, ""επίπεδο"", τάξη, πολιτικές απόψεις (και ας το παίζει "προοδευτικός") που κοιταει τη πάρτη του αδιαφορώντας για τους δίπλα το λέμε "Ελληναρά";Σε μια απελπιδα προσπαθεια να σας πείσω, επαναλαμβάνων: εχετε σκεφτει οι καπνιστες, ότι με την βόλτα σας απεξω για τσιγάρο θα ειναι η καλύτερη ευκαιρία για γνωριμίες κουβέντα κλπ. Οτι δεν γινεται μέσα στα μπαρ δηλαδή.
βασικα αν και μη καπνιστρια και με αναπνευστικα προβληματα λογω ασθματος πιστευω πως θα επρεπε να ερθετε στην φλώρινα του χειμωνα που διαρκει 4 μηνες και πολλες φορες με θερμοκρασιες κατω των -10.δεν λεω πως μου αρεσει να μην μπορω να βγω εξω γιατι καποιος φυσαει τον καπνο του μεσα στην μουρη μου αλλά θα επρεπε να υπαρχει προνοια και για αυτους.δεν μπορουμε να εχουμε 2 μετρα και 2 σταθμα.
Αγαπητή annitanita,Καταλαβαίνετε πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κατοικεί σε περιοχές με πολύ υψηλότερες μέσες ετήσιες θερμοκρασίες από τον Φλώρινα. Γνωρίζετε επίσης πως ανάλογο κρύο με τη Φλώρινα έχει πχ σε πολλές περιοχές της Γαλλίας, Σουηδίας, Ελβετίας κ.α. αλλά η απαγόρευση του καπνίσματος τηρείται. Επίσης, έζησα για χρόνια σε χώρα με σκληρό χειμώνα όταν ακόμα κάπνιζα και δεν είχα πρόβλημα να βγαίνω έξω απο το μπαρ για 10 λεπτά στους -4 και να κάνω το τσιγάρο μου, όπως όλοι.
Auslaender,εγώ δεν ειπα ποτε ομως πως θελω να καταργηθει ο νόμος περι απαγόρευσης του καπνισματος ,απλώς να υπαρξουν καποιες τροποποιησεις που θα βοηθησουν τους καταστηματαρχες κυριως να κρατησουν ανοιχτα τα μαγαζια τους και ήδη υποφερουν .Μας εχουν πει πως στις μεγαλυτερες πολεις το μετρο δεν τηρείται εως καθολου ωστοσο εδω οι ελεγχοι ειναι συχνοι οποτε το πληγμα στις μικρες επιχειρησεις ειναι τεραστιο...
έλεος, κόψτο. Δεν είναι τόσο δύσκολο, τόσοι το κάναμε. Στην τελική αν θες να σώσεις λεφτα- όχι για την τσέπη σου αλλά για το δημόσιο- μόνο έτσι δεν θα μας αναγκάσεις όλους να πληρώνουμε για όλες τις αρώστιες που θα βγάλεις.Ασε που τον είδαμε τον σεβασμό στους αντικαπνιστές τόσα χρόνια. Να μη σε χαλάει αν γυρίσει ο τροχός. Τέλος, η αναγωγή σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν μας συμφέρει δήμαρχε.
Τό 'χω κόψει εδώ και τεσσερις μήνες και μου ήταν (ακόμα είναι;) τρομερά δύσκολο. άμα δεν γνωρίζεις κάτι μη λές μπούρδες.Και οι καπνιστές με τους φόρους στο τσιγάρο έχουν πληρώσει πολάκις τις μελλοντικές τους θεραπείες.Και εμ πάσει περιπτώσει αυτός ο κοινωνικός αυτοματισμός του στυλ "δε θέλω να πληρώνω για νοσηλεία καπνιστών" είναι επικίνδυνο και οδηγει σε κοινωνικο κανιβαλισμό. Διοτι κάποιοι άλλοι με τη σειρά τους δε θα γουστάρουν να πληρώνουν για θεραπείες αλλοδαπών ομοφυλόφιλων φτωχών κλπ κλπ κλπ
Για την ακρίβεια, έρευνα της Philip Morris στην Ουγγαρία έχει δείξει οτι η αύξηση των καπνιστών οφελεί οικονομικώς το δημόσιο, καθότι πεθαίνουν πρόωρα και το κράτος γλιτώνει τεράστια πόσα από συντάξεις.Από κει και πέρα, ας δημιουργηθούν στα μαγαζιά ειδικοί χώροι καπνιστών, απ' αυτά που έχουν και στις ευρωπαϊκές πόλεις, που μπαίνεις μέσα και δε θες να ξανακαπνίσεις για το υπόλοιπο τρίμηνο απ' τη θανατίλα που εισπνέεις.
Οι "αλλοδαποί/ομοφυλόφιλοι/φτωχοί" δεν προκαλούν ζημιά στον εαυτό τους εξαιτίας της ιδιότητας τους. Στην ΜΒ οι μεθυσμένοι θα πληρώνουν πλέον για το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης αφού τα ΣΚ οι γιατροί ασχολούνται μόνο με δαύτους! Τέλος σιγά να μην έχουν πληρώσει οι καπνιστές πολάκις τις μελλοντικές τους θεραπείες! Νούμερα ένα αιτία θανάτου στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Βάλε μέσα και τα καρδιαγγειακά και τις λοιπές νόσους που προκαλούνται από το κάπνισμα! Προσέθεσε και άλλες χρόνιες νόσους η κατάσταση των οποίων επιδεινώνεται εξαιτίας του καπνίσματος - πόσο πακέτα τσιγάρα πρέπει να καπνίσεις (μέχρι να 30 και κάτι για ένα φίλο μου) σου για καλύψεις το κόστος μερικών ντουζίνων επισκέψεων σε γιατρούς, καμιά 10αριά μαγνητικών, 7-8 invasive ελέγχων, δεκάδων αιματολογικών, κάποιων ακτινογραφιών, τόνων φαρμάκων σε καθημερινή βάση κτλ κτλ.!;;;;
Σε όλα αυτά που έγραψα πριν να προσθέσω και τα τρις που ξοδεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την χρηματοδότηση της έρευνας για τους καρκίνους που προκαλούνται από το κάπνσμα όπως του πνεύμονα (που στο 90% των περιπτώσεων προκαλούν οι καπνιστές στους εαυτούς τους και του υπολοίπους!) ο οποίος στα medical journals προηγούμενων δεκαετιών θεωρούνταν ανάξιος ενασχόλησης αφού ήταν εξαιρετικά σπάνιος.
" Και εμ πάσει περιπτώσει αυτός ο κοινωνικός αυτοματισμός του στυλ "δε θέλω να πληρώνω για νοσηλεία καπνιστών" είναι επικίνδυνο και οδηγει σε κοινωνικο κανιβαλισμό."κοινωνικός κανιβαλισμός είναι ότι μια έγκυος ή ένας με αναπνευστικά προβλήματα δε μπορεί να διασκεδάσει πουθενά επειδή η μειοψηφία των εξαρτημένων θεωρεί δικαίωμά της να ντουμανιάζει ενώ στην πολύ τελική της λένε απλά να πάει πέντε μέτρα πιο κεί όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Μόνο τα μπουζούκια και τα μπαρ θεωρούνται διασκέδαση για τις εγκύους και τους ασθματικούς; (γιατί για αυτούς τους χώρους τίθεται το θέμα)Ας πάνε στο σινεμά, στο θέατρο, στη λυρική σκηνή, στο μέγαρο μουσικής. Καλό θα τους κάνει να ξεφύγουν λίγο απ'τον Παντελίδη και την Πάολα...
"Στην τελική αν θες να σώσεις λεφτα- όχι για την τσέπη σου αλλά για το δημόσιο- μόνο έτσι δεν θα μας αναγκάσεις όλους να πληρώνουμε για όλες τις αρώστιες που θα βγάλεις" ο καπνιστης δεν πληρωνει εισφορες και ασφαλεια? ο καθε καρκινοπαθης ειναι απαραιτητα και καπνιστης? οι παχυσαρκοι? ξερεις ποσο στοιχιζει το μπαϊ πας??? ηταν το πιο ακυρο επιχειρημα που εχω διαβασει.παρολα αυτα αν και καπνιστρια, συμφωνω να απαγορευθει το καπνισμα ρητα ΑΡΚΕΙ ομως να δωθει αδεια λεσχης σε συγκεκριμενα μαγαζια ουτως ωστε να εχω κι εγω την επιλογη να καπνισω σε καποια εξοδο μου οσο θελω. ας βαλουν προυποθεσεις και ορους (εξαερισμο, τετραγωνικα κλπ) και ενα στα δεκα ή στα δεκαπεντε να παρει αδεια καπνιστικης λεσχης και να απαγορευονται και οι ανηλικοι.στο "Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" εχει δικιο ο Μπουταρης.
Καλά όταν πρόκειται για το ιερό δικαίωμα του Ελληναρά να καπνίζει, αρχίζουμε τις θεωρίες περί κανιβαλισμού και φασισμού των αντικαπνιστών (ή αλλοιώς αυτούς τους χίπηδες που προτιμούν οξυγόνο αντί καμένου χόρτου).Το έκοψα εδώ και 6 μήνες, δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε ακατόρθωτο είναι. Το έχει κάνει η πλειοψηφία στην Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο με επιτυχία. Επίσης κάποιος να μας πει ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι αυτές που επιτρέπουν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους να καταλάβουμε σε ποιους πρέπει να μοιάσουμε τέλος πάντων.Ο λόγος που τα κράτη έχουν αρχίσει να κυνηγάνε τους καπνιστές είναι πολύ απλά ότι πλέον το κόστος περίθαλψης των μελλοθανάτων καπνιζόντων και καθαρισμού της τσιγαρό-μπιχλας είναι μεγαλύτερο από την καπνο-φορολογία. Δεν είνα επειδή τους έπιασε ο πόνος για την υγεία μας ούτε επειδή θέλει η παγκόσμια υποχθόνια δικτατορία να κόψει το τσιγάρο.Στην τελική Stamatis F κανείς δεν είπε 'δεν πληρώνω για καπνιστές'. Επίσης το άλμα από καπνιστές σε "αλλοδαπούς ομοφυλοφιλους φτωχούς κλπ" δείχνει αρκετά καθαρά τον τρόπο σκέψης σου.
Δεν είναι λογικό άλμα αδελφέ, ήδη συμβαίνει με τους παχύσαρκους στην αμερική που πληρώνουν σε πρώτη φάση αυξημένα ασφάλιστρα καθώς συμφώνως και με τη λογική των ανωτέρω οι εταιρίες είναι κερδοσκοπικές όχι φιλανθρωπικές
Ο γνωστός Ελληνάρας!!! Μόλις βρει μια αιτία τα ρίχνει όλα εκεί. Το τσιγάρο φταίει για όλα. Για όλους τους καρκίνους, για όλα δεινά, για τη χρεωκοπία του δημοσίου. Πρώτον το δημόσιο το πληρώνω με φόρους για να με περιθάλψει, δεύτερον καρκίνο μπορεί να πάθω και από το κωλάμαξο σου που καίει βενζίνη, από το κωλοσπρέι που βάζεις στα μαλλιά σου, από το ασετόν που πετάς στα σκουπίδια όταν ξεφάβεις τα νύχια σου. Έχω στον κύκλο μου 3 περιπτώσεις καρκίνου ανθρώπων που δεν κάπνιζαν, δεν έκαναν καταχρήσεις και δεν είχαν και κληρονομικό. Αν κάτι σας φταίει και θέλετε για κάτι να γκρινιάξετε και να το παίξετε αδικημένοι, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και θα βρείτε τι φταίει.... έλεος....Χώρια που ο τρόπος σας έχει γίνει απαράδεκτος. Όλοι οι αντικαπνιστές μιλάτε σαν τραμπούκοι σε όποιον κρατάει τσιγάρο χωρίς να τον ξέρετε. Ρε ούστ!
Νοκ νοκΕίναι κανείς εκεί;"The most common cause of lung cancer is long-term exposure to tobacco smoke,[2] which causes 80–90% of lung cancers.[1] Nonsmokers account for 10–15% of lung cancer cases,[3] and these cases are often attributed to a combination of genetic factors,[4] and exposure to; radon gas,[4] asbestos,[5] and air pollution[4] including second-hand smoke."Ο γνωστός ο Ελληναράς που αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον ίδιο τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα!
Ξέρεις Αγγλικά; Γιατί αν ξέρεις θα διάβασες φαντάζομαι πως το 90-95% των καρκίνων του πνεύμονα οφείλεται αποκλειστικά το ενεργητικό και το παθητικό το κάπνισμα. Ένα πολύ μικρότερο ποσοστό οφείλεται στη γενετικούς παράγοντες και κάποιο άλλο σε περιβαλλοντολογικούς κυρίως η εισπνοή αμίαντου και ραδονίου και air polution. Η τελευταία οφείλεται σε καύση ακατάλληλων υλικών (π.χ. Ελληνικά τζάκια) αλλά και τα παρεπόμενα της ανθρώπινης δραστηριότητας (παραγωγή ενέργειας/μετακινήσεις/παραγωγή κτλ κτλ). Εσύ λοιπόν λες να εστιάσουμε σε ένα κλάσμα του 5% που είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία αναπόφευκτο (εκτός και αν αποφασίσουμε να γίνουμε Νεάντερταλ και να επιστρέψουμε στις σπηλιές) και όχι στο 95% στο οποίο οφείλεται η πλειοψηφία των καρκίνων του πιο θανατηφόρου είδους στη χώρα μας! Όσο για το αποφευκτέο μέρος του 5% εγώ είμαι υπέρ της ύπαρξης αστικών διοδίων με την παράλληλη ενίσχυση των ΜΜΜ, της χρήσης ποδηλάτου, της ανακύκλωσης όπως επίσης και κατά του υπέρμετρου καταναλωτισμού (διαθέτω Nokia παλαιάς γενιάς), της επιδιόρθωσης αντί του πετάματος (έχω ήδη επιδιορθώσει κάποιες από της ηλεκτρονικές μου συσκευές με την βοήθεια του νετ) κτλ κτλ. Θα σε ρωτήσω ευθέως. Έχεις τα λογικά σου ή ο εθισμός στην νικοτίνη σε έκανε να τα χάσεις;
Cheesemonger:"Στην τελική αν θες να σώσεις λεφτα- όχι για την τσέπη σου αλλά για το δημόσιο- μόνο έτσι δεν θα μας αναγκάσεις όλους να πληρώνουμε για όλες τις αρώστιες που θα βγάλεις. " Ρίχτα μισάθρωπε!!
δεν μπορεις να αναγκασεις κανεναν να καπνισει τον καπνο καποιου αλλου.Αλλα δεν μπορεις και να μην αφησεις καποιον να απολαυσει εναν καφε η ποτο με το τσιγαρο που αυτος επιλεγει ετσι κι αλλιως να κανει για την υγεια του!ΑΡΑ οι καπνιζοντες (και αυτοι που δεν εχουν θεμα να το αναπνεουν) να πανε στην μια ακρηκαι οι ΜΗ καπνιζοντες που τους ενοχλει, στην αλλη..ε, αυτοι που κανουν ηλεκτρονικο ας κατσουν στην μεση!!! αααα μα πια!
"οι καπνιζοντες (και αυτοι που δεν εχουν θεμα να το αναπνεουν) να πανε στην μια ακρη και οι ΜΗ καπνιζοντες που τους ενοχλει, στην αλλη "Ως γνωστό η καπνά περιορίζεται σε "χωρικά ύδατα" πάνω από τα κεφάλια των καπνιστών.
"Εγώ λέω τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες, να έχουν και οι καπνιστές.""Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κάπνισμα υπό όρους. Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι""Προτίθεμαι πάνω σε αυτό το θέμα να καταθέσω πρόταση στο υπουργείο για τροποποίηση (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ) του νόμου"Σωστός.Θυμώστε και βαράτε τώρα :)
Κουλάρα στη ΜΒ έχουν πολύ λιγότερους καρκίνους του πνεύμονα και πολύ λιγότερους θανάτους από παθητικό κάπνισμα (σαν ποσοστά). So fucking what ε;;;;;;;; Σαν τους ξενέρωτους τους Βρετανούς να γίνουμε;;Άσε που το μήνυμα σου είναι εντελώς ό,τι να ναι! Παρέθεσα σχόλιο που κάνει debunking στην ανοησία του Μπουτάρη! Όχι κουκλίτσα μου υπάρχουν Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους υπό κανένα απολύτως όρο!
Στη ΜΒ τα "μαγαζιά" κλείνουν στις 23:00....μόνο όσα θέλουνε και μόνο τις εργάσιμες.Στη ΜΒ οδηγάνε ανάποδα. ...έχουν και το χαμηλότερο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων κ.α. στην Ευρώπη. Στη ΜΒ υπάρχει και βουλή των λόρδων! ...υπάρχει και σοβαρή καταπολέμηση της φορολογίας, ισχυρή φιλανθρωπική συνείδηση και αλλυλεγγύη/ πρακτική βοήθεια σε ΑΜΕΑ (εξίσου άσχετα με το "επιχείρημα" σου)πες μας κι αλλά για την ΜΒ, έχει πλάκα.