Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter
2

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter
 

 

Σε μια χώρα με σήμα κατατεθέν το σουβλάκι, οι επιλογές της ημέρας του Αγίου Κοψιδιού κυκλοφορούν αμέτρητες για όλες τις διαθέσεις, πόσο μάλλον που στο πνεύμα της ημέρας έχουν μπει όλα τα εστιατόρια, με μενού που τιμούν τα ανναμένα κάρβουνα. Και πιο πολύ από ποτέ, φέτος όλοι έχουμε ανάγκη να θολώσουμε με την πιο νόστιμη κάπνα το θλιβερό τοπίο των ημερών και να φωτίσουμε τη διάθεσή μας με τις φωτιές της ψησταριάς.

 

 

Τσίκνα με άποψη

 

Belle Amie
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς.
Τηλ.: 2104175740
http://www.belleamie.gr/

Το Belle Amie πιστό στην διατήρηση και αναβάθμιση των αξιών που χάνονται, στο ρυθμό της δύσκολης εποχής που βιώνουμε , προτείνει γλέντι με αυθεντικά με ελληνικά αγαπημένα τραγούδια μέχρι το πρωϊ και πραγματικούς αποκριάτικους μεζέδες όπως: Σουβλάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα με παστουρμά, Μπιφτεκάκια Σμυρνέικα, Σπλήνα μόσχου γεμιστή με πιπεριές, και κεφαλοτύρι, Γαρδουμπάκια ρούμελης ριγανάτα, Πανσέτα φούρνου με πικάντικη σάλτσα, Παιδάκια, γάλακτος με θυμάρι και σκορδοβούτυρο, Συκωτάκια με μπόλια, Λουκάνικα με λαχανικά και κεφαλοτύρι στη λαδόκολα. 

 

 

Kebab

Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, 2106617353

Τον Δημήτρη Αγοραστό μπορεί να τον ξέρεις ως σεφ της ελληνικής δημιουργικότητας. Ως ψήστη, όμως, θα τον ερωτευτείς. Γιατί με το κρέας διατηρεί μια σχεδόν μεταφυσική σχέση, σαν να μην έψησε ποτέ κανείς πριν απ’αυτόνβετούλι φρικασέ στην κατσαρόλα πάνω στα κάρβουνα, ας πούμε. Θα πας για το μοναδικό κεμπάπ με φυστίκι Αιγίνης, τα παϊδάκια προβατίνας, τη σπαλομπριζόλα, το αρνάκι που ψήνεται κρεμαστό ή σε σις-κεμπάπ, αλλά κινδυνεύεις να «τη βγάλεις» άκρως βετζετέριαν, με τις μοναδικές χειροποίητες, ζεστές πίτες του, τα αβγά με πράσα στο φούρνο ή τη γιοχάδα-σαν πίτσα με ανθότυρο και δυόσμο. 

 

Τηλέμαχος Club

Φραγκοπούλου 22, 6976977888

Το ψήσιμο σε όρθια σούβλα μεταμορφώνει σε υψηλή γαστρονομία μια σουβλιστή μπριζόλα, το κυλότο στα κάρβουνα, η μοσχαρίσια πανσέτα, το σουβλάκι από προβατίνα και τα φιλετάκια από νεροβούβαλο στο πιο αριστοτεχνικό τους ψήσιμο μαρτυρούν τον έρωτα που έγινε επιστήμη, του Γιώργου Τσιλιγκίρη, για το κρέας που ξεχωρίζει και παντρεύεται ιδανικά με τα κρασιά του Νέου Κόσμου από την τεράστια κάβα του. 

 

Meat Square

2107251100

Εδώ, ο chef θα σας προτείνει το ειδικό ψήσιμο για κάθε κομμάτι στην κλίμακα από blue rare μέχρι well done  και σεις θα το εκτιμήσετε για το αργεντίνικο rib-eye του, το angus φιλέτο, την ελληνική σπαλομπριζόλα, το γάλακτος γουρουνάκι που ψήνεται σε κρεμαστή σούβλα και την ελληνική σταυλίσια με το κόκκαλο που κόβεται όπως της αξίζει στο πιάτο σου.

 

Base Grill

Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 2105757455

Θα πήγαινες μόνο και μόνο για το συκώτι τους, που ψήνεται ολόκληρο για να φιλεταριστεί μπροστά σου χύνοντας τους ροζ χυμούς τους αποκτώντας μια άλλη διάσταση με μερικές σταγόνες αγουρέλαιο και μια ποικιλία από σπάνια αλάτια. Όμως το δίδυμο Λιάκου, ξέρει να μεταχειριστεί αναλόγως μια σπαλομπριζόλα ή μια πικάνια. Ωστόσο, τα χωριάτικα αβγά πάνω στην τραγανή στον τρίφτη τηγανητή πατάτα μπορεί τελικά να κλέψει την παράσταση της τσίκνας.

 

Ο Κρητικός

Αιόλου 49, Παλλήνη, 2106659061

Μπορεί να μην φτιάχνει γαμοπίλαφο, ξέρει από καλό κρέας, όπως λέμε ωραία σιτεμένο ζουμερό rib-eye, t-bone, παϊδάκι και μοσχαρίσιο φιλέτο αλλά και κοκορέτσι. Για να τα ευχαριστηθείτε μην το παρατραβήξετε στα πρώτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα τιμήσετε οπωσδήποτε τα όλο γλύκα τηγανητά κολοκυθάκια.

 

Metropolitan
Τηλ. Κρατήσεων 210-9471000
Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο Avenue Bistro & Bar η αυθεντική Γαλλική ροτισερί ανάβει και τα ψητά έχουν την τιμητική τους. Ο Ηλίας Καριώτογλου ετοιμάζει ένα κρεατένιο μενού άκρως ταιριαστό για τη μέρα. Στο εστιατόριο Le Trocadero η μεγάλη ποικιλία κρεάτων και ο πλούσιος μπουφές με ορεκτικά και άλλα πιάτα συνθέτουν την παραδοσιακή κρεατοφαγία. Τιμή μπουφέ κατ΄άτομο 35€.

 

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter

 

Με στυλ νεοταβέρνας

 

Bar B.Q.

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, 2109319675

Το Bar B.Q. παντρεύει τα μπαχαρικά της Νέας Ορλεάνης και την tex-mex άποψη για έναν χοιρινό καραμελλωμένο σιδηρόδρομο με το πιο κυμινάτο ελληνικό μπιφτεκάκι και μια μεταμοντέρνα άποψη για την πίτα-γύρο. 

 

Το Καστελόριζο

Θησέως & Πεισιστράτου, Καλλιθέα, 2109431765

 Aράζει στη στεριά και στο λιτό σκηνικό του K Grill αφήνει την ψησταριά να κλέψει την παράσταση αλλά και τη νοστιμιά, με χοιρινή λεμονάτη τηγανιά, χειροποίητο σουβλάκι, σουβλιστό σπιτικό γύρο, μοσχαρίσια γάλακτος με σάλτσα φέτας, μπιφτεκάκια με γιαουρτένια σος, αληθινές πατάτες και παστουρμαδοπιτάκια. 

 

Τα διαφορετικά αρώματα της Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter

 

Η κλασική γοητεία της χασαποταβέρνας

 

Μουρούζης

Β. Γεωργάκη 2, Καλύβια, 2299048371

Τσίκνα, χύμα κρασί, κοσμοσυροή από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου, ο “Μουρούζης”  ενσαρκώνει περίτρανα το νόημα της ημέρας ψήνοντας μπιφτέκια σε διαστάσεις γηπέδου, τρυφερά παϊδάκια και ζουμερό κοκορέτσι.

 

Κορομηλάς

Ελ. Βενιζέλου 72, Χαλάνδρι, 2106510496

Το παϊδάκι-σπεσιαλιτέ, η απόλυτη ισορροπία: ζουμερό ψήσιμο, όσο λιπάκι χρειάζεται, τρυφερό κρέας, καθόλου έντονη μυρωδιά του ζώου, με τη ριγανίτσα τους, τρώγονται ωραιότατα ακόμη και κρύα. Τα κολοκυθάκια τηγανισμένα σε πλούσιο κουρκούτι, το γαλοτύρι σαν βούτυρο, το ελαιόλαδο της σαλάτας αξίζει από μόνο του τη βόλτα στον Κορομηλά, ιδιαίτερα όταν συνοδεύει το ζεστό, φρυγανισμένο χωριάτικο αληθινό ψωμί. Το ταλέντο του ψήστη διαπρέπει ακόμη και σε ένα άρτιο φιλέτο κοτόπουλου.

 

Μαγγίνας

Πλ. Εθν. Αντιστάσεως 1, Άνω Μελίσσια, 2108046143

Το κοκορέτσι του Μαγγίνα αξίζει όλα μαζί τα αστέρια Michelin της κλασικής κεοφαγίας. Τραγανό ψήσιμο απ’έξω, έντερα σε λεπτή στρώση κι από μέσα ζουμερό και αχνιστό το συκωτάκι με τα γλυκάδια, την άφθονη ριγανίτσα και το πιπεράκι. Ένα κοκορέτσι που σε φέρνει πίσω στην αυθεντική συνταγή με όλη την πλούσια γεύση της, αυτή που έχουμε ξεχάσει στην εκδοχή της νεοταβέρνας, όπου το κορέτσι τρώγεται λάιτ, χωρίς γλυκάδι, και γι’αυτό στεγνό και άνευρο. Κόλαση και το γουρουνόπουλο στη σούβλα, με την καραμελλωμένη, ολόχρυση κρούστα και τη γεμάτη χυμούς και νοστιμιά σάρκα του. Το ιδανικό γουρουνόπουλο συνοδεύει ένα εξίσου πολύ καλό αρνάκι στη σούβλα, με την ωραία, τραγανή πετσούλα του.

 

Τζίμης

Ελ. Βενιζέλου 2, Βύρωνας, 2107658965

Θεϊκή, τραγανή πατάτα κομμένη στο χέρι, κοκορέτσι ρουστίκ και ζουμερό με το λιπάκι που θα του δώσει την περίσια νοστιμιά, συκώτι όσο πρέπει ψημμένο για να κρατά τους χυμούς του, ζουμερό κοντοσούβλι, αλάδωτη πανσέτα, σπιτικότατο μπιφτέκι, άψογες μπριζόλες χοιρινές και πιτούλες ζεστές και φρεσκοψημμένες χωρίς λαδίλες.

 

Ο Κεφαλονίτης

Ρεθύμνης 19 & Τσακάλωφ, Πρ. Ηλίας, 2104114426

Κρασάκι χύμα βαρελίσιο σαν το καλύτερο της παλιάς Αθήνας, το ψωμί καυτό από τη σχάρα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανή του, το ψητό σαγανάκι, αλάδωτο και νοστιμότατο. Όλα της σχάρας, η μοσχαρίσια γάλακτος, το παϊδάκι και το συκώτι προδίδουν την καλύτερη πρώτη ύλη, το νόστιμο, ζουμερό ψήσιμο. Το ριγανάτο τσιγαριαστό κατσικάκι λιώνει στο στόμα αλλά η μεγάλη αμαρτία είναι οι τηγανητές πατάτες: ακανόνιστα κομμένες στο χέρι, τραγανές και αλάδωτες.

 

Tα Βλάχικα

Λ. Βάρης 35, Δίλοφο, Βάρη, 2108956141

Έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και σε ένα ολόκληρο κατεστημένο της σούβλας. Τα Βλάχικα μπορεί να μην βιώνουν την πρώτη τους ακμή, ωστόσο τα “Βλάχικα” της Άρτεμης και του Δημήτρη Κωστάκου επιβιώνουν χάρη στην καλή ποιότητα από ντόπια κατσικάκια και τα χοιρινά της οικογένειας, τη μαεστρία στη σούβλα και στα κάρβουνα, τα καταπληκτικά γαρδουμπάκια, τις πίτες, τις γάστρες και τα μαγειρευτά  της Άρτεμης αλλά και την καλοδιαλεγμένη πατάτα που κόβεται στο χέρι.

 

Μπαμπάς

Φαλήρου 53, Κουκάκι 215.550.5565

Αν είσαι στο κουκάκι σήμερα απόδειξε πόσα λουκάνικα αντέχεις να φας, στην πολύ ωραία μεριά του Μπαμπά. Θα σε περιμένουν από τις εννιά!

 

 

 

 

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια