Έκαψαν τα διόδια της Μαλακάσας


Καίνε τα διόδια στη Μαλακάσα από newsview
69

Φωτιά στα διόδια της Μαλακάσας έβαλαν άγνωστοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής για τις αυξήσεις των διοδίων.


Οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και του Δήμου Ωρωπού έκαψαν το πλευρικό κουβούκλιο στην κατεύθυνση προς Λαμία και προκάλεσαν ζημιές στο απέναντι που καλύπτει το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Νέα Οδός που διαχειρίζεται τα διόδια δυο υπάλληλοι που βρισκόταν στα κουβούκλια πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως.

Οι κάτοικοι της περιοχή διαμαρτύρονται για τη λειτουργία οκτώ σταθμών διοδίων στον Ωρωπό.

69

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
εγώ παρατηρώ ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι προλετάριοι μένουνε άγιο στέφανο και βαρυμπόμπη και κατεβαίνουν καθημερινά στην Αθήνα με το αυτοκινητάκι τους.
αφού κάνεις τον παρατηρητή για βγες εξω και πες μας πόσοι πηγαινοέρχονται για να πανε στην δουλειά τους σε αυτες τις περιοχές και ειναι υποχρεωμένοι να πληρωσουν 2-3-4 φορές διοδια (κανονικά- πλευρικά ). Ξέρεις δεν υπάρχουν μόνο αυτοι που κανουν βόλτες , αλλά και αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να τρεχουν στους δρόμους για ΔΟΥΛΕΙΑ ! Και τους οποίους τους φόρτωσαν με ένα επιπλέον ποσό από τον μηνιαίο προυπολογισμό- καθόλου ευκαταφρόνητο !
πεντε χρυσαυγιτες μπουκαρουν σε ενα σπιτι, βγαζουν εξω τους πακιστανους που μενουν εκει και το καινε.. οχι φυσικα γιατι οι πακιστανοι τους εβαλαν διοδια, αλλα γιατι στο θολωμενο μυαλο των χρυσαυγιτων αποτελουν απειλη για την εργασια τους, την ελλαδα και ο,τι αλλο μπορει να σκεφτουν.. ο νομος που τους το απαγορευει, μοιαζει στα ματια τους αδικος ή λαθος ή εν πασει περιπτωσει μια ανουσια λεπτομερεια..ολοι εσεις που επικροτειτε το καψιμο των διοδιων, εξηγειστε μου γιατι το σκεπτικο σας ειναι διαφορετικο απο των χ.α.
οι χρσαυγίτες τα έκαναν αυτά στηριγμένοι α)στις πλάτες των μπάτσων, β)την απάθεια των νοικοκυραίων και γ)τα έωλα ιδεολογήματα των "δύο άκρων" που προωθούν τα πουλητάρια της ΠασοκοΝεοΔημοκρατίας. Μεγαλύτερη ομοιότητα έχει η Μαλακάσα με το κάψιμο των σκουπιδιών και των ζιζανίων...
Οι ίδιοι νεοφιλελευθεροι ηλίθιοι που καταδικάζουν τη βία γιατι δεν ειναι λυση μπλα μπλα μπλα... είναι τα ίδια πιθίκια που υποστηρίζουν τον "δίκαιο ξεσηκωμό" του ουκρανικού λαού, τις αραβικές ανοίξεις κλπ επειδή έτσι τους είπε ο Μπάμπης η Όλγα και τα άλλα νεοφιλελευθερα ταλιμπάνια...Τελικά έχουν δίκιο, υπάρχει καλή και κακή βία
Προσωπικά δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Είμαι χουντικός, παιδεραστής και ρατσιστής και γουστάρω διόδια παντού, ακόμα και μέσα στα σπίτια. Να πληρώνεις για να πηγαίνεις απ' τη κουζίνα στο σαλόνι. Α, ναι και πληρώνομαι απ' το Μπόμπολα και τη Τρέμη για να μπαίνω στο lifo να σχολιάζω.
1) το να κυκλοφορεις στους δρομους με οχημα, δεν ειναι αυτονοητο δικαιωμα, πρεπει να αποδειξεις οτι το αξιζεις.. απο ολους αυτους που διαμαρτυρονται, δε θα επρεπε να το κανουν οσοι : δεν εχουν διπλωμα, αδεια κυκλοφοριας, νομιμες πινακιδες, πληρωμενα τελη κυκλοφοριας, πληρωμενη ασφαλεια, ΚΤΕΟ, πληρωμενες κλησεις.. 2) στη γειτονια μου ηθελε η COSMΟΤΕ να εγκαταστησει κεραια κινητης τηλεφωνιας ακριβως διπλα σε δημοτικο σχολειο.. δεν πηγαμε ουτε να δειρουμε ουτε να καψουμε.. καναμε ασφαλιστικα μετρα και μπλοκαραμε τη διαδικασια..αυτο που δεν καταλαβαινετε, ειναι οτι οταν "ξεχειλωνουμε" τους νομους κατα πως μας συμφερει ή νομιζουμε σωστο, μπαινουμε σε πολυ ολισθηρα μονοπατια.. γιατι καποια στιγμη αυτο το "ξεχειλωμα" θα το επιβαλει ενας αλλος ισχυροτερος ή πιο αδιστακτος απο μας, εναντιον μας..
απο τους 100 γονεις που μαζευτηκαν αρχικα, εμειναν καμια 30αρια στο τελος, γιατι ερπεπε να δοσουν και το ιλιγγιωδες ποσο των 10 ευρω ο καθενας για δικαστικα εξοδα.. οσοι απομειναμε, επωμιστηκαμε το κοστος και τα καταφεραμε.. ο ελληναρας βλεπεις, δε θελει να πληρωσει ουτε 10 ευρω για την υγεια του παιδιου του, προτιμα την ανεξοδη λυση του τραμπουκισμου.. α, και που σαι, πολλοι γουσταρουν να εχουν κεραια στην ταρατσα τους γιατι τα παιρνουν απο τις εταιρειες κιν.τηλεφωνιας..
αν ο δικαστής δεν ήταν τριτοδεσμίτης, η απόφαση θα σας ανάγκαζε να κάνετε ένα γρήγορο μαθηματάκι για τις ιδιότητες της μη ιονίζουσας ηλεκτρονικής ακτινοβολίας και θα σας απαγόρευε να χρησιμοποιείτε κινητά ισοβίως.
Δον Ιδιώτης : <<Ο άνθρωπος έχει ανακαλύψει και άλλους τρόπους επίλυσης διαφορών >>Δεν μας δίνεις τα φώτα σου για την συγκεκριμένη περιπτωση ? Τι να κάνουνε οταν τους γδερνουν κάθε μερα ? Καθιστική διαμαρτυρια ? Απεργία πείνας ? Συζήτηση ???? χαχαχχαχα !!! Εδω θα γελάσε καθε πικραμένος , να περιμενουμε τις εκλογες μήπως ? χαχαχα...εδω θα γελάσουν και οι υπόλοιποι πικραμένοι ! Θα ήθελα ομως πραγματικά να μας πεις εναν τρόπο.....
Υπάρχουν ένδικα μέσα αλλά και τρόποι διαμαρτυρίας που δεν συμπεριλαμβάνουν το κάψιμο κουβουκλίων. Δηλαδή εσύ θέλεις να μας πεις ότι ο μόνος τρόπος διαμαρτυρίας είναι να βάλουμε μπουρλότο σε ότι μας τη σπάει; Αυτή η νοοτροπία της καταστροφής υπάρχει μόνο στην Ελλάδα σε τέτοια έκταση και αποδοχή και δε νομίζω ότι έχει προσφέρει πολλές λύσεις μέχρι τώρα, τι λες κι εσύ;
Ένδικα μέσα !!!! πώς δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα βρε Δον Κιχώτη ! Πες μας τώρα και τον άλλο τρόπο ....μιας και υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως λες. Η νοοτροπία της καταστροφής - προσωπικά εχει νόημα όταν οι από πάνω μας βλέπουν και μας φέρονται σαν ζώα που δεν έχουμε βούληση . Οταν ποδοπατάνε ζωές και αξιοπρέπειες χωρις να τους καίγεται καρφί γιατι ξερουν πως κανένας δεν θα διαμαρτυρηθει , Ο αγωνας των κατοικων αυτων των περιοχων έχει νόημα και δεν γίνεται για λάθος λόγους . Κανενας δεν τους εχει ακουσει μεχρι τωρα.
Απ' το να κρατήσεις την αναπνοή σου μέχρι να σκάσεις μέχρι να βάλεις μπουρλότο υπάρχει μια τεράστια γκάμα τρόπων διαμαρτυρίας. Όσο για την Ουκρανία, οι άνθρωποι καίνε για το μέλλον της χώρας τους, όχι για την τιμή στα διόδια, άσε που αυτή παίζει να είναι και η πρώτη φορά μεταπολεμικά που γίνονται τέτοιας έκτασης επεισόδια εκεί.Εδώ σε μας, η Αθήνα καίγεται πλέον εθιμοτυπικά, όπως γίνεται κάθε χρόνο παρέλαση έτσι γίνονται και επεισόδια...
"Καίνε για το μέλλον της χώρας τους..." Μου αρέσει όταν αυτοαναιρείστε.Να ψηφίσουν πρώτα να αλλάξει κυβέρνηση και μετα να μπούν στο Ευρώ, έτσι δεν είναι το σωστό politically correct νεοφιλελεύθερα ταλιμπάν;
Ενταξει Δον, αμα τα σπας για να μπεις στην ΕΕ εισαι δικαιολογημενος γιατι το κανεις για το μελλον της χωρας σου, ενω αν τα σπας γιατι σε κατακλεβει ο εθνικος εργολαβος που τον εχεις χιλιοπληρωσει αυτο ειναι εγκλημα. Διπλα μετρα και σταθμα δλδ..
Η Ελλάδα παίζει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει1. ΚΑΙ τέλη κυκλοφορίας2. ΚΑΙ τέλη στα καύσιμα κίνησης3. ΚΑΙ διόδια4. ΚΑΙ ΔΕΝ έχει (κατάλληλους) δρόμους
επίσης έχει ένα ποσοστό άνω του 50% που επιδεικνύει απόλυτη αλλεργία στο να πληρώσει οτιδήποτε από τα 1-3 και το αποφεύγει με κάθε τρόπο, δεν ξέρω αν σχετίζεται με το 4.
Για εσάς που χαίρεστε, όταν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στους χώρους που καίνε, μιλάμε για απόπειρα δολοφονίας στην προκειμένη περίπτωση και για δολοφονία στην περίπτωση της Μαρφίν γιατί και τότε η κίνηση του να ρίξουν μολότοφ στην τράπεζα κάποιοι θα πουν ότι είχε συμβολικό χαρακτήρα δεν έφταιγαν οι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί, σωστά; Επειδή λοιπόν όλοι εσείς που χαίρεστε προφανώς δεν ξέρετε πως είναι να σας καίνε την περιουσία, το σπίτι, το χώρο εργασίας σας, χαίρεστε από απόσταση και εκ του ασφαλούς. Αν είναι κάθε φορά που δεν μας αρέσει κάτι να καταφεύγουμε στη "λύση" της βίας τότε θα έπρεπε να αυτοπυρποληθούμε γιατί εμείς τους ψηφίσαμε και εμείς οι ίδιοι λίγο πολύ όλα τα χρόνια της δήθεν ευημερίας βολευόμασταν με "λαμογίστικες" πρακτικές, ρουσφέτια, διορισμούς και πάει λέγοντας.
1ον: Πρωτα ζητησανε απο την υπαλληλο που ηταν μεσα να βγει εξω και μετα το καψανε.2ον: αν εσυ τους ψηφιζεις και κανεις ρουσφετια και λαμογιες δικαιωμα σου, αλλα δεν μπορεις να ζητας απ'τους ανθρωπους που ζουνε και εργαζονται εκει να πληρωνουν τα κερατα τους για να βγαινουν οι μιζες που πληρωνειο Μπομπολας στους πολιτικους που εσυ στηριζεις.
Δεν είμαι υπέρ της αύξησης των διοδίων αν αυτό κατάλαβες και ας μην κρυβόμαστε με τον ένα ή με το άλλο τρόπο έστω και στο ελάχιστο κάτι έχουμε κάνει όλοι συμβάλλοντας στη γενικότερη κατάσταση και όχι δεν τους ψηφίζω.Θες να μου πεις ότι πάντα έπαιρνες αποδείξεις ή δεν έχεις λαδώσει ποτέ ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει γνωριμίες και μέσον για κάτι που ήθελες; Αλλά το τι έκανε ο καθένας μας σε σχέση με αυτά το γνωρίζει πολύ καλά και είναι βέβαιο ότι δεν θα το παραδεχόταν εδώ και για τον εαυτό μου που μιλάω το κάνω πολύ γενικά για να μη βγάλω την ουρά μου απ'έξω. Και προς ενημέρωσή σου ο Μπόμπολάς δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εν λόγω εταιρεία, κάπου μπερδεύεστε.
Κανείς δεν χαιρεται οταν υπαρχουν ανθρωποι που κινδυνευουν. Οι ιδιοι ειπαν στους υπαλληλους να βγουν εξω για να μην κινδυνευσουν . Προφανως δεν ξερω πως ειναι να καιγεται η περιουσια μου...- κατι μου λεει πως συντομα θα μάθω πως θα ειναι οταν θα μου περνουν την περιουσια - αλλα σιγουρα ξερω πως ειναι οταν εχει πιασει φωτιά ο κ...λος μου , όταν καλουμαι να πληρωσω διπλά και τριπλά τις μιζες του καθε μακάκα...και τον οποιο εδω και χρόνια ΔΕΝ τον εχω ψηφίσει αλλά μου εχει καθίσει στον σβέρκο ! Μακακίες αλλονών πλέον δεν πληρωνω .
Υπό άλλες συνθήκες θα το έλεγα τραμπουκισμό το κάψιμο, αλλά αυτό που γίνεται με τα διόδια είναι τραμπουκισμός από την ανάποδη. Η χρέωση /χλμ είναι η μόνη λογική λύση. Κι αυτό για κανονικούς αυτοκινητόδρομους και μόνο. Από κει και πέρα το παράπλευρο δίκτυο είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους και πρέπει να είναι σε κατάσταση που να μπορεί να σηκώσει τους φόρτους που θα προκύψουν.
Δικαιολογημένη φαίνεται η οργή, χωρίς να γνωρίζε προφανώς. Αλλά είναι πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο συμβολικό κάψιμο των διοδίων και στο άνοιγμα κεφαλιών, ή χειρότερα, και ως κοινωνία την έχουμε διαβεί πολλάκις στο παρελθόν.
οι διαφορες επιλυνονται με διαλογο οταν υπαρχει καλη θεληση και ισα μερηοταν οι "απο πανω" αποφασιζουν και διατσσουνο μονος δρομος των "απο κατω" ειναι η αμυντικη βιακοινως: οι εξουσιασμενοι δεν μπορουν να κανουν διαλογο επιισοις οροις με τους εξουσιαστεςοποιος λεει το αντιθετο δεν βρεθηκε ΠΟΤΕ σε κατασταση απογνωσηςαυτα για τους διαφορους "Δον ιδιωτες" "ανηθικους αυτουργους" κλπ αυτοκλητους υπερασπιστες των "απο πανω"
Οι νόμοι και το σύνταγμα έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορούν να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στους πολίτες τους. Τα διόδια και αυτή η κίνηση είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει!
Απεχθανομαι τις ακραιες αντιδρασεις οταν εν τελει δεν θα επιφερουν τιποτα, αλλα αυτη ειναι συμβολικη κινηση χωρις να κινδυνευσει κανεις, οποτε γουσταρω full !!
ολοι εσεις που σνομπαρετε την τηρηση της νομιμοτητας, γραψτε και τη διευθυνση σας απο κατω.. θελω να ερθω να κανω καταληψη στο σπιτι σας, να σας παρω χρηματα και αυτοκινητο.. και αν μου αντισταθειτε, θα σας δειρω, θα σας ξεβρακωσω, θα σας βαλω φωτια.. γιατι? γιατι ετσι γουσταρω.. και γιατι θεωρω οτι οι νομοι που μου απαγορευουν να τα κανω ολα αυτα, ειναι αδικοι..
Γιατι χρυσε μου, σου επιβαλαμε εμεις να πληρωνεις 50 ευρω το μηνα παραπανω μονο και μονο για να πας απ'το σπιτι σου στη δουλεια σου; Οι δρομοι της χωρας δεν ειναι δημοσια περιουσια; Ο Μπομπολας και ο Σαμαρας με τι δικαιωμα κανουνε αυξηση 60% στα διοδια; Και γιατι ολοι οι δρομοι του κρατους να ανηκουν σε ιδιωτες;
"Οι δρομοι της χωρας δεν ειναι δημοσια περιουσια; "Η αλήθεια είναι πως ο Στράβων είχε γράψει για την Εγνατία και την Αττική Οδό στα γεωγραφικά του. Οι μοντέρνοι αυτοκινητόδρομοι προϋπήρχαν της ανθρωπότητας και συνεπώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα η χρησιμοποίηση τους
Συγνωμη Αταξινομητε, τα δημοσια αγαθα και τη δημοσια περιουσια τα καθοριζουμε με βαση τους αρχαιους γεωγραφους; Πολυ ενδιαφερουσα αποψη, να την πεις κι αλλου να γελασουν κι αλλοι!
Ουρακοταγκος ειναι αυτος που επικαλειται μια νεφελωδη νομιμοτητα που υποκρυπτει τα διαπλεκομενα συμφεροντα εις βαρος του ελληνικου λαου. Αυτο που γινεται με τα διοδια ειναι νταβατζιλικι.
Ουρακοτάγκος είναι αυτός που η μόνη αντίδραση που γνωρίζει απέναντι στην αδικία είναι η βία. Ο άνθρωπος έχει ανακαλύψει και άλλους τρόπους επίλυσης διαφορών. Όταν κάποια στιγμή το καταλάβουμε εδώ στην Ελλάδα θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, προς τον πολιτισμό.
Δλδ αν παμε στο Μπομπολα και του πουμε με πολιτισμενο τροπο, κ. Μπομπολα σας παρακαλω, υπερχρεωνετε τον ελληνικο λαο και μας πουλατε σαπιους δρομους, τοτε ο Μπομπολας θα μας ακουσει... Η αν προσφυγουμε στην ελληνικη δικαιοσυνη για να εξετασει τις σκανδαλωδεις συμπραξεις του ελληνικου δημοσιου με το Μπομπολα, οι αδεκαστοι δικαστες θα δικαιωσουν τον ελληνικο λαο, δε θα υποκυψουν στα λαδωματα και τις απειλες του Μπομπολα. Ολα τα στοιχειωδη δικαιωματα των ανθρωπων και των εργατων με βια αποκτηθηκαν, γιατι πολυ απλα κανενας ισχυρος δεν σταματησε ποτε να εκμεταλλευεται τους πιο αδυμανους με τη δυναμη της πειθους. Η υποτιθεμενη αφελεια σου ειναι συγκινητικη παντως...
πάρε δρόμο τότε...όλοι οι νομιμόφρονες και δήθεν κυνικοί της μερέντας μου βγάλατε και γλώσσα......όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει κτλ είτε κάνει κάτι για αυτό είτε φεύγει.........άντε, πολλοί γίναμε
καλά κάνεις και δεν τους αντέχεις . Θες να μας πεις τι θα έκανες εσύ όμως αν για να βγεις από το σπίτι σου σε υποχρέωναν να πληρωνεις κερατιάτικα με το ετσι θελώ ? εχει σκεφτει κανεις τους κατοικους των γυρω περιοχων - και ολων των αλλων περιοχων που εχουν εξωφρενικα διοδια για να πανε στις δουλειες τους ? Λυση δεν προτεινετε . Ποιος ειναι ο αλλος τροπος επιλυσης διαφορων ?Η συζητηση ? (εχεις δει κανενας απο τους 300 να συζηταει κατι προηγουμενος ? ) Το να στελνουμε επιστολες στα υπουργεια και να μας γραφουν ? Δεν μας λετε τον τροπο .....απο τον καναπε μου κι εγω ξερω να λεω πως υπαρχουν και αλλοι τροποι !
βλακείες λέει η εταιρεία. δεν πρόλαβε κανείς. οι διαμρτυρόμενοι ζήτησαν να βγουν οι εργαζόμενοι έξω.50 και ευρώ είναι η μηνιαία επιβάρυνση των κατοίκων. Δίχως πλέον παράπλευρους δρόμους.Γιατί τα αφεντικά αποφασίζουν και διατάσουν!