ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Έρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Έρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα Facebook Twitter
18

Τα Τρίκαλα επιλέχθηκαν, μαζί με πέντε ακόμα Ευρωπαϊκές πόλεις, για την πιλοτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού προγράμματος επίδειξης αυτόματων λεωφορείων χωρίς οδηγό, "CityMobil2", συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δήμους που συμμετείχαν. 

O συντονιστής του Προγράμματος CityMobil2, Αντριάνο Αλεσαντρίνι, μετέφερε με επιστολη του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala AE τα συγχαρητήρια των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προς το παρόν η e-Trikala A.E. βρίσκεται σε διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων, ανταλάσσοντας στοιχεία με το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Τα οχήματα θα ακολουθήσουν προκαθορισμένες διαδρομές εντός της πόλης των Τρικάλων.

Να σημειωθεί ότι τα τρίκαλα είχαν μπει στη λίστα με τις 21 πιο "έξυπνες" πόλεις του κόσμου, το 2009.

[via]

Τech & Science
18

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Ζήτω η μιζέρια!!! ζήτω στις θέσεις εργασίας οδηγών (δημόσιων υπαλήλων) και έξω οι θέσεις εργασίας μηχανικών προγραμματιστών!!! Θάνατος σε αυτους που χρησιμοποιούν φωτοτυπικά! τοσα εκετομύρια ανθρωποι ειναι ανεργοι ενω θα μπορούσαν να αντιγράφουν βιβλία και να ζωγραφίζουν ταυτότητες!
Η λυση για την ανεργια δεν ειναι η απορριψη της τεχνολογιας. Τοτε να μη χρησιμοποιουσαμε και κομπιουτερ να τα γραφουν γραφιαδες στο χερι...Δε γινεται να μεινουμε εναν αιωνα πισω, τι πραγμα ειναι αυτο με τους Ελληνες...δεν ειμαστε μονοι στον κοσμο.Οσο δε χρησιμοποιουμε την τεχνολογια τοσο το χειροτερο, θα χανουμε συνεχως ΚΑΙ θεσεις εργασιας...Οσοι φοβουνται την αλλαγη του κοσμου χανουν...σε ολα!Αλλαγη και προσασμογη....
Ωπα ωπα....αυτοματοποιημενα λεωφορεια ειπαν;οπως κ μπαρες για την αντιμετωπιση της λαθρεπιβηβασης στο Αττικο μετρο;οπως κ το TEO PASS στα διοδια;οπως κ ηλεκτρονικα συστηματα στις εφοριες κ στους δημους;δηλαδη καταργιση θεσεων εργασιας. οπως κ 25% γενικη ανεργια κ 68% στους νεους;αυτο θα πει εξυπνη πολη; -εξυπνοι "ηγετες" ; με τοσο ανεργια φιλοι μ ψηφοθηρες δεν παλευεις να αναδειχθεις στις πιο εξυπνες πολεις-χωρες του κοσμου.για αρχη παλευεις να φανεις εξιοπρεπεις κ εξυπνος για τους ψηφοφορους.τους συνανθρωπους σου,κ υστερα ναι,να προσπαθεις κ για τις πανευρωπαικες κ παγκοσμιες διακρισεις των Τρικαλων,της Αθηνας,των Ιωαννινων και ουτω καθ´ εξης.
Λυπαμαι αλλα εισαι τελειως λαθος. Οδηγοι στα λεωφορεια ιδιως με τους προηγουμενους ελληνικους μοισθους και επιδοματα( επιδομα να ειναι στη δουλεια τους και αλλα απιθανα) ειναι επιβαρυνση του φορολογουμενου. Ποιος θα τους πληρωνει και ποιος ( αναφερομαι στα παιδια σου αν εχεις) θα πληρωνει τις συνταξεις τους;Ακομα να καταλαβουμε οτι δεν υπαρχει μηχανη που κοβει ευρω; Νεες τεχνολογιες βοηθουν στην αναπτυξη και η αναπτυξη δημιουργει νεες θεσεις εργασιας σε παραγωγικους τομεις της οικονομιας οχι δημοσιουπαληλικια. Οταν μια πολη οπως τα Τρικαλα δημιουργει προυποθεσεις για να ζεις καλυτερα και ασφαλεστερα( ναι χωρις οδηγους τα οχηματα ειναι ασφαλεστερα οπως θα δουμε σε εικοσι χρονια) προσελκυει δημιουργικους ανθρωπους ( οχι μονο Ελληνες) και αυξανει τον πλουτο. Μπραβο στα Τρικαλα, εις ανωτερα!
! Ωραίο αλλά και πολύ παράτολμο...δεν ξέρω αν θα τολμήσει ν'ανέβει ο κόσμος απ'την αρχή...Μακάρι να πάει καλά όμως. Και φυσικά μακάρι να'χαμε περισσότερες παρόμοιες πρωτιές.