Οι Daft Punk «σήκωσαν» τα Γκράμι

Οι Daft Punk «σήκωσαν» τα Γκράμι Facebook Twitter
5

Οι Γάλλοι Daft Punk σάρωσαν τα βραβεία στην 56η απονομή των Γκράμι. Απέσπασαν το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς, για το  Random Access Memories, καθώς και τα  βραβεία καλύτερου τραγουδιού για το Get Lucky,καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου).

Με 4 Γκράμι έφυγε από την τελετή το ντουέτο της ραπ Macklemore & Ryan Lewis,κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ (Thrift Shop) και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).

Γκράμι για το καλύτερο άλμπουμ R&B παρέλαβε η Αλίσια Κις για το Girl on Fir ενώ ο Κέισι Μάσγκρεϊβ πήρε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ μουσικής κάντρι για το Same Trailer Different Park.

 

Με δύο Γκράμι έφυγε από την τελετή η 17χρονη Νεοζηλανδή Λορντ, τα Γκράμι καλύτερου ποπ τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης ποπ σόλο εμφάνισης για το Royals.

 

Ακόμη Γκράμι πήραν:

 

Οι Led Zeppelin για το καλύτερο ροκ άλμπουμ της χρονιάς (Celebration Day),

 

Οι Imagine Dragon για καλύτερη ροκ εμφάνιση στο Radioactive,

 

 Οι Vampire Weekend καλύτερου εναλλακτικού άλμπουμ για το Modern Vampires Of The City

 

και ο Bruno Mars για τα καλύτερα φωνητικά σε ποπ άλμπουμ για το Unorthodox Jukebox.



Στην τελετή εμφανίστηκαν οι Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ -σε μία σπάνια κοινή τους εμφάνιση.

Υποψήφιος για το βραβείο Γκράμι, με τις «Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν», το άλμπουμ που αποτέλεσε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την εταιρεία Decca, ήταν και οπ Λεωνίδας Καβάκος  στην κατηγορία της καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου - μικρού συνόλου. Ωστόσο, το Γκράμι στη συγκεκριμένη κατηγορία πήγε στο Roomful of Teeth των Brad Wells & Roomful Of Teeth.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Με κανενα ζορι φιλε , το κοματι σιγουρα ηταν ευκολο πιασαρικο και αμεςο αλλα ειχε και το οριτζιναλ γρουβ που μονο ο ναιλ ροτζερς μπορουσε να κανει . Δες τι εχει κανει στην καριερα του και θα καταλαβεις .γι'αυτο και ο κοσμος το αγαπησε τοσο γρηγορα
οταν υπαρχει υπερπροβολη ομως απο παντου,θες δε θες,γινεται κομματι της ζωης σου..το ανεχτηκα πολλες φορες φετος,παντου και ειλικρινα,δε μπορεσα να το χωνεψω με τιποτα..ενα απλο καλοκαιρινο τραγουδακι.ηδη δεν ακουγεται και σε λιγο καιρο θα το εχουμε ξεχασει..