ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

"Success το λέτε εσείς αυτό;"-Τα «άκουσε» από ευρωβουλευτή ο Σαμαράς

"Success το λέτε εσείς αυτό;"-Τα «άκουσε» από ευρωβουλευτή ο Σαμαράς Facebook Twitter
18

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τις θυσίες του ελληνικού λαού και την ανάκαμψη που, όπως λέει, έρχεται, σε αυτή του την παρουσία όμως υπολόγισε χωρίς τον Νάιτζελ Φάρατζ. Ο γνωστός ευρωσκεπτικιστής Βρετανός ευρωβουλευτής επιτέθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό για την «επιτυχία» της Ελλάδας με φαρμακερά σχόλια.

 «Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», έχω την εντύπωση όμως ότι θα "έπρεπε να το ονομάσετε «No Democracy», διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!»

Ο Φάρατζ δεν σταμάτησε εκεί τα φαρμακερά του σχόλια προς τον Πρωθυπουργό.  «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα χορεύουν. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι τρομοκράτες χτύπησαν τη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά γιατί... ήταν επιτυχία».

Υπό το βλέμμα του κ. Σαμαρά ο Φάρατζ συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός που κυβερνά την Ελλάδα αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγάλες τράπεζες και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

 «Έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού. Συγγνώμη που σας το αποκαλύπτω, κ. Σαμαρά, αλλά δεν κάνετε εσείς κουμάντο στην Ελλάδα, έχετε χάσει τον έλεγχο. Και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας από Νέα Δημοκρατία σε Καθόλου Δημοκρατία. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Την έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτή που η χώρα σας εφηύρε, καμία απόφαση δεν μπορείτε να πάρετε! Δεν μπορείτε καν να παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος που μπήκατε στο ευρώ, γιατί ο κ. Παπανδρέου το έκανε αυτό. Μάλιστα, ζήτησε και δημοψήφισμα. Και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία που κάνει κομάντο στην Ε.Ε. τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs-μαριονέτα. Τώρα σας κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα».

Οι εκρήξεις του κ. Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι παροιμιώδεις. Παλιότερα με αφορμή και πάλι την Ελλάδα, είχε επιτεθεί με μειωτικές εκφράσεις στον Μπαρόζο και στον Ρομπάι τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε "πατσαβούρα¨.

Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Φάρατζ συνάντησε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο ο κ. Καμμένος.

18

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Είναι θλιβερό να επικροτείτε τον Φαράζ (όχι Φάραζ), έναν ξεδιάντροπο τύπο (πολυεκατομμυριούχος μe offshore), στα δεξιά τον Τοριδων (και στα κοινωνικά και στα οικονομικά θέματα), με ένα κόμμα τίγκα στους ρατσιστές (δύο εκ των δημοτικών συμβούλων του κόμματος του, απαθανατίστηκαν να χαιρετούν ναζιστικά), ξενοφοβους και ομοφοβικούς. Εδώ στο UK είναι ο αγαπημένος της Daily Nazi (aka, Daily Mail). Από αυτό και μόνο γνωρίζεις με τι ιδεολογικο απόβρασμα έχεις να κάνεις. To ότι ο Σαμαράς είναι αυτός που είναι δεν κάνει τον Φαράζ καλύτερο, ούτε είναι αλήθεια ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα του UKIP έχει την ίδια συνοχή και λογική που έχει και αυτό της Χρυσής Αυγής (δηλαδή ένα συνονθύλευμα από χαλκευμένες στατιστικές, ολίγο από νοσταλγία για μια κοινωνική πραγματικότητα που δεν υπήρξε ποτέ, και μεγάλη δόση ασάφειας για το πως θα διορθώσουν το σύστημα στο οποίο, υποτίθεται, εναντιώνονται (ενώ το υπηρετούν ψυχή τε και σώματι). Κόμματα που αναδύθηκαν από τον φόβο και τον αγράμματο συναισθηματισμό του αποκλεισμένου από τα κέντρα αποφάσεων πολίτη (και με δική του ευθύνη, φυσικά) τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ. Το UKIP δεν πρόκειται να αλλάξει το πολιτικό τοπίο, καθώς εξυπηρετεί το παραμορφωμένο σύστημα στο έπακρο . Είναι αστείο και άθλιο συνάμα να φέρεται ο Φαράζ, που δεν θέλει καμία επέμβαση στο τραπεζικό σύστημα , που θέλει 'a flat rate tax'(κάτι που εξυπηρετεί τους ωφελημένους του συστήματος), και την κατάργηση του 'inheritance tax' (για τους μεγαλοιδιοκτητες σπόνσορες του κόμματος του και φιλαράκια του), ως εχθρός του οικονομικού κατεστημένου και των τραπεζών.Ρίχνει όλη την ευθύνη για τις στρεβλώσεις του συστήματος και την ενδημική διαφθορά του στους μετανάστες (και γιατί πολίτες της ΕΕ θεωρούνται μετανάστες;),και υπόσχεται επιστροφή στην 'Μικρή Αγγλία', αλλά φυσικά δεν πρόκειται να αγγίξει την ροή του κεφαλαίου. Εκεί είναι 'διεθνιστής', τρομάρα του. Το μόνο που τον ενοχλεί είναι ότι η 'παγκοσμιοποίηση' έβαλε στο παιχνίδι των στρεβλώσεων και παραμορφώσεων και άλλους πολλούς. Για εσάς που είστε μέσα στα κολακευτικά σχόλια για αυτό το υποκειμένο, είναι σαν να λέει ένας ταλαίπωρος Πορτογάλος, μπράβο στο Μάκη Βορίδη (που αν το Αυγό ήταν στην κυβέρνηση θα ήταν σίγουρα υπουργός του).
http://www.youtube.com/watch?v=YTBbcaNLccM"I'm all for people making money, making money is good, but not if it is at the expense of everybody else and part of what we're seeing this afternoon is we're seeing a country like Greece becoming engulfed in a financial and democratic tragedy and one of the reasons that everybody is so determined to keep Greece in the euro is so that the banks don't have to take a serious hit on their faulty lending policies"Sonnets: αλλο οι επιχειρησεις και αλλο οι τραπεζες. To "δεν θέλει καμία επέμβαση στο τραπεζικό σύστημα" παει μαζι με την γνωμη του οτι δεν θα επρεπε να ειχε σωσει η κυβερνηση την Northern Rock. Ο Φαραζ θελει καπιταλισμο για τους πλουσιους και τους φτωχους, δεν το κρυβει. Προς το παρον εχουμε συνηθισει καπιταλισμο για τους φτωχους και σοσιαλισμο για τους πλουσιους.
Ο Farage είναι γνωστός αντιευρωπαϊστής σαχλαμάρας. Οι λόγοι είναι πομπώδεις, λαϊκιστικοί και εντέλει κενοί περιεχομένου. Είναι από τους γραφικούς του Ευρωκοινοβουλίου. Η πραγματική του ατζέντα είναι μια εθνικιστική απομονωμένη Βρετανία.
@θέμοςΤα ίδια λέει πως θέλει και ο Καμένος για την Ελλάδα... Παρόμοια έλεγε ο ΓΑΠ που ήθελε να μας κάνει την Σουηδία του Νότου...Το θέμα δεν είναι τι λες με γενικεύσεις και φανφάρες, το θέμα είναι να έχεις ένα ρεαλιστικό σχέδιο που να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ο συγκεκριμένος δεν έχει.
Θα διαφωνησω καπως. Η δουλεια του πολιτικου ειναι να εκφραζει τις προτιμησεις των πολιτων και να δινει κατευθυνσεις στους δημοσιους υπαλληλους, οι οποιοι ειναι αυτοι που θα φτιαξουν τα σχεδια υλοποιησης. Δεν περιμενω απο πολιτικο ενα σχεδιο γιατι δεν ειναι ειδικος σε αυτο. Περιμενω ομως να λεει "οι πολιτες δεν θελουν πολεμο στη Συρια, κανονιστε".
Στην Αγγλία ζουν εφτά μιση εκατομύρια μετανάστες .. αφήνω έξω τους μετανάστες δεύτερησ και τρίτης γενεάς που είναι πλέον British αρα δεν τους μετρούν σαν ξένους. Που βλέπεις εσύ απομόνωση .. Σε πολλά σχολεία του Λονδίνου ιδιαίτερα στην ίδια τάξη μιλάνε τα παιδιά 25 διαφορετικές γλώσσες ... φαντάσου τις δασκάλες που πρέπει να διδάξουν σ' έτσι περιβάλλον. Τι θα έλεγες αν κάτι παρόμοιο γινόταν ας πούμε σε σχολεία στην Αθήνα? Ας μείνουμε στην Ευρώπη αλλά με αξιοπρέπεια και όχι σαν αυτό που μας θεωρούν οι εταίροι ... δηλαδή ένας λαός που απλώς φωνάζει αλλά χωρίς ουσία .. και τα πανεπιστήμια της Αγγλία γεμάτα από έλληνες φοιτητές που ξοδεύουν λεφτά σαν να μην υπάρχει αυριο .. ξυπνήστε ...
άουτς. Τι σφαλιάρα ήταν αυτή;Εμ τι νόμιζες βρε Αντώνη; Επειδή μέσα σε γλύφουν τα ΜΜΕ μπορείς να πεις τις παπαριές σου κι έξω;Ακόμα κι ο Farage, αυτό το σούργελο της πιο χαμηλής ρητορικής της Αγγλίας (επιπέδου Καρατζαφέρη/Καμμένου) σε ξεσκίζει μέσα σε δυόμιση λεπτά.Το καλύτερο είναι ότι ούτε καν ενδιαφέρεται για σένα στην πραγματικότητα. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να αποδομήσει την Ε.Ε. ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους της Αγγλίας ότι το μέλλον είναι εκτός αυτής.Είσαι απλά το επιπλέον δευτερεύον επιχείρημα του Καρατζαφέρη της Αγγλίας.
Ζω στην Αγγλία και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο Farage δεν έχει τίποτα να κάνει με τον Καρατζαφέρη και σίγουρα ο άνθρωπος δεν είναι σούργελο. Τέλος πάντων εκείνο που με παραξένεψε είναι η παθητικότητα του Σαμαρά. Η απάντηση του είναι ηλίθια. Τον ξεσκίζει ο Farage και εκείνος βλέπει σαν ντροπαλο κοριστόπουλο τα χαρτιά του και χαμογελά !!! Που το άκουσε το αστείο ? Ο Θεός να μας φυλάει με αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα ....
Επειδή και εγώ ζω (από 9 ετών) στο ΥΚ (είμαι τώρα 32) , έχω να πω ότι ο Φαράζ είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον Καρατζαφέρη. Φορά την μάσκα του 'γραβατωμένου' σοβαρού πολιτικού, που δήθεν φέρνει ένα άλλο ήθος στην πολιτική σκηνή, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από την Βρετανική έκδοση της Μαρί Λεπέν
Όποιος πει κάτι εναντίον της μετανάστευσης γίνεται φασίστας Μαρί Λεπέν κλπ... Διπολικές ιδές ... αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας ... η μετανάστευση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην ευρώπη και πρέπει να παρθούν μέτρα. Αφού ζεις στην Αγγλία θα συμφωνάς ότι σε μερικές περιοχές δεν ακούς πλέον να μιλάνε αγγλικά .. το θέμα δεν είναι ότι μαζί τους μερικές φορές αυτοί οι μετανάστες φέρνουν και πολιτισμικά στοιχεία τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την ευρωπαική κουλτούρα .. και προσπαθούν μάλιστα να επιβάλουν αυτές τις ιδέες τους.... πριν λίγα χρόνια πχ. απαγορέψαν σε σχολείο να λένε παραμύθια με γουρουνάκια για να μην νοιώθουν άσχημα παιδιά που ήταν μουσουλμανικία και άλλα πολλά τραγέλαφα τετοιου είδους .. πρέπει να είναι καποιος φασίστας και λαϊκιστής για να πει αρκετά??? το παρακάναν πλέον .. Ο Farage λέει αυτό ανοιχτά αυτό που αρκετοί πολίτες πλέον δεν τολμούν να πουν για να μη παρεξηγηθούν σαν ρατσιστες... αν είναι λαϊκιστή ή όχι θα το δούμε στις ευρωεκλογές.
ΟΚ έχεις βαθύτατη γνώση της αγγλικής πολιτικής σκήνης επειδή μένεις εκεί (btw so do others) αλλά η εξίσωση με τον Καρατζαφέρη επιμένω ότι ισχύει. Όπως και να'χει όμως η ουσία είναι ο Σαμαράς όπως λες.@Sonnets. Φοβάμαι ότι υποτιμάς την επικινδυνότητα του Καρατζαφέρη.