ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Tατσόπουλος: “Είναι απαράδεκτοι όσοι παραιτούνται και δεν παραδίδουν την έδρα τους”

Tατσόπουλος: “Είναι απαράδεκτοι όσοι παραιτούνται και δεν παραδίδουν την έδρα τους” Facebook Twitter
17

 

Η παραίτηση του Πετρου Τατσόπουλου από την Κ.Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παραδώσει την έδρα του, επανέφερε στη δημοσιότητα μια παλιότερη συνέντευξη του στην οποία χαρακτήριζε “απαράδεκτους”, όσους παρατούνται και δεν παραδίδουν την έδρα τους.



Έλεγε το 2012-πριν τις εκλογές- στο tvxs.gr ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής:



“Επειδή χωρίς την προίκα του κόμματος δεν μπορείς να μπεις στη Βουλή, θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνεις στη βούλη, και για οποιοδήποτε λόγο, συνειδησιακό για παραδειγμα, να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με το κόμμα σου και να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις και την έδρα σου μαζί. Θεωρώ απαράδεκτο να μη δίνεις την έδρα σου πίσω στο κόμμα, σε μια τέτοια περίπτωση, όπως έκαναν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ, και άλλοι. Και το θεωρώ απαράδεκτο, διότι χωρίς το κόμμα, δεν θα έμπαινες στη βουλή.


Και εγώ είμαι έτοιμος να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, το έχω άλλωστε αποδείξει στη ζωή μου, δεν κωλώνω, είμαι και ευεπίφορος στις παραιτήσεις, από παραίτηση σε παραίτηση πάω, δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θελήσω να παραιτηθώ, αλλά θα παραδώσω και την έδρα μου, σε αυτούς οι οποίοι με τίμησαν με το να με βάλουνε στο ψηφοδέλτιό τους. Κι αυτό θα το κάνω εάν έρθω σε ρήξη με τη συνειδησή μου”.

 "Αν η έδρα γίνει μέσο σωφρονισμού, η δημοκρατία θα σβήσει"


Τώρα που παραιτήθηκε χωρίς να παραδώσει την έδρα του ο κ. Τατσόπουλος απαντά στα σχόλια με αφορμή την τότε συνέντευξη του λέγοντας ότι δεν έχει καμία συνειδησιακή διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έγινε στόχος υπονόμευσης. Πρόκειται, λέει, “για αμοιβαία συμφωνία”.


“Όταν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει έναν άνθρωπο που δεν είναι κομματικό μέλος, έχει αμοιβαίο οφελος, υποστήριξε, και ειδικά στη Β' Αθηνών όπου υπάρχει μία μεγάλη χοάνη ψηφοφόρων που δεν είναι κομματικά ενταγμένοι. 


Αν η έδρα χρησιμοποιηθεί ως μέσο σωφρονισμού, η δημοκρατία θα σβήσει, υπογράμμισε ο Πέτρος Τατσόπουλος και παρατήρησε ότι αν ίσχυε γενικά ο κανόνας «παραιτείσαι - παραδίδεις την έδρα σου» τότε κάθε κόμμα θα μπορούσε να λέει  «σας έχω όλους ομήρους, σας κρατάω στο χέρι και αν κουνηθεί κανείς, σας διαγράφω και κρατάω και την έδρα», θα είχαμε δηλ. κομματικούς στρατούς”.





17

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ναι οκ παρέδωσε την έδρα μπράβο. Μόνο που το έκανε 2 μήνες πρίν τις εκλογές. Αλλά αυτό δεν αλάζει κάτι φίλε, και την ψυχή του να παραδώσει οταν πήγε στη ΝΔ αφού είχε πεί αυτά http://www.youtube.com/watch?v=qau408-PrL8Επίθεση μέχρι και στο έτερο νούμερο της ακροδεξιάς τον Φαήλο, τς τς τς.
Δεν είπα ότι δεν είναι κωλοτούμπας, αυτό είναι χαρακτηριστικό κάθε βουλευτή, απλά όταν βρέθηκε στην ίδια κατάσταση με το Τατσό, έκανε αυτό που ο Τατσό δεν κάνει τώρα.
Ανήθικε αυτουργέ το θέμα δεν είναι αν κρατάς ή όχι την έδρα όταν παραιτείσαι ( θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω υπέρ και των δύο) ΑΛΛΑ τι έλεγες ΠΡΙΝ και τι λές ΤΩΡΑ. Ο τατσόπουλος δεν ελέγχεται τόσο για την έδρα που δεν παραδίδει αλλά για το τι έλεγε ΠΡΙΝ και τι κάνει ΤΩΡΑ.Παρεπιπτόντως, ποιοι είναι αυτοί οι βουλευτές που υπονοείς (για να μαθαίνει ο κόσμος) - διότι κάποιοι (Κουρουπλής και Σακοράφα)τώρα έχουν εκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ.
Γιάννης Μιχελογιαννάκης βουλευτής ΗρακλείουΟσονούπω Θεοδωρα Τζάκρη και το κλου της χρονιάς θαε ιναι η Ραχηλ των Ψεκασμένων Ελλήνων."Τσίπρας προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ελάτε στο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να καταψηφίσετε τα μέτρα"http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=203520&artTitle=tsipras_pros_vouleftes_pasok_elate_sto_syriza_arkei_na_katapsifisete_ta_metra
Ανακόλουθος ο Τατσόπουλος.Συμφωνώ όμως με το δεύτερο σκεπτικό του.Δεν καταλαβαίνω την δημοκρατία του ¨Αν δεν το ψηφίσεις, είσαι εκτός κόμματος¨ που ισχύει σήμερα. Και με το πρώτο σκεπτικό αυτό ενισχύεται...
Ο Τασοπουλος απλα ωριμασε . Πολιτικα. Εκει που πιστευε στη δυναμικη του κομματος, τωρα απλα καταλαβε αυτο που καταλαβαινουν ολοι οι ελληνες πολιτικοι. Οτι στο κομμα δεν αξιζει ευγνωμοσυνη αλλα οτι η εισοδος στη βουλη -οτι και νασαι- ωφειλεται στους ψηφοφορους. Οι οποιοι ειναι τοσο χαζοπουλια που μπορεις να τους μεταχειριστης σαν το προσωπικο σου κοπαδι προβατα. Φευγεις για το χειμαδειό, παιρνεις και το κοπαδι σου μαζι.(Δεν σας θυμιζει λιγο Παληα Διαθηκη ;)
Λόγια και πράξεις δεν συμπίπτουν. Τι πρωτότυπο!Καλά για την δικαιολογία που βάζει μπροστά είναι τουλάχιστον αστεία. Βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να δούμε το εξής: Δεν αρνείται αυτά που είπε και δεν μιλάει για "παραποίηση των όσων είπε απο τους δημοσιογράφους. Κάτι είναι και αυτό...