Απεργία της ΓΣΕΕ

Tι μάθαμε από τις τέσσερις σεζόν του Downton Abbey

Tι μάθαμε από τις τέσσερις σεζόν του Downton Abbey Facebook Twitter
6

Τη  μέρα των Χριστουγέννων μεταδόθηκε το τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Downton Abbey. Αυτό το επεισόδιο όπως  και πέρυσι συνοδεύτηκε από τρέιλερ, ρεπορτάζ και τρελές υποθέσεις, προβλέψεις και στοιχήματα. Τελικά στην Αγγλία, όμως, ήρθε μόλις έβδομο στην τηλεθέαση (το 2012 ήταν δεύτερο). Όμως, ήρθε πρώτο σε ένα άλλο, λιγότερο επίσημο όργανο καταμέτρησης αλλά μάλλον πιο διεισδυτικό: στο Twitter.

Η σειρά μπορεί να έχει αδυναμίες στις ιστορικές αναφορές αλλά το σενάριο φαίνεται να ξυπνάει έντονες συζητήσεις. Η πλοκή και οι διάλογοι πράγματι σε κάνουν να παρακολουθείς με ενδιαφέρον, αναμένοντας τη συνέχεια, όπως συμβαίνει στις πολύ καλές σαπουνόπερες.

Tι μάθαμε από τις τέσσερις σεζόν του Downton Abbey Facebook Twitter

Το επεισόδιο των Χριστουγέννων μεταδόθηκε μέσα στο Χειμώνα, αλλά στο Downton Abbey ο καιρός ήταν καλός. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την επίσημη εμφάνιση της εξαδέλφης Ρόουζ στην κοινωνία του Λονδίνου (η Ρόουζ είναι η μικρή που εμφανίστηκε ουρανοκατέβατα στο Downton για να εκπροσωπήσει τη νέα, ατίθαση γενιά). Δεν πρόκειται να σας πω άλλα, αν θέλετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ παρακάτω, το οποίο δίνει κάποια στοιχεία αλλά όχι αρκετά ώστε να σας χαλάσει την εμπειρία:

Με ευκαιρία το επεισόδιο, ας θυμηθούμε τι μας έχει διδάξει αυτή η σειρά εδώ και τέσσερις σεζόν:

Tι μάθαμε από τις τέσσερις σεζόν του Downton Abbey Facebook Twitter
  • Όταν κάνεις σοβαρές συζητήσεις, πάντα άφηνε τις πόρτες μισάνοιχτες, ώστε να μπορεί κάποιος να κρυφακούει.
  • Όταν κρυφακούς έχεις δύο επιλογές α) να οπισθοχωρήσεις σιωπηλά β) να επέμβεις θριαμβευτικά χωρίς να σου περνάει από το μυαλό ότι δεν έπρεπε να κρυφακούς.
  • Όταν είσαι γκέι που κρύβεται, το θέμα αυτό σε απασχολεί κατά περιόδους – υπάρχουν μήνες που είναι ασήμαντο και πάνω κάτω το ξεχνάς.
  • Όταν είσαι γιαγιά μπορείς να διαβάσεις τις σκέψεις των εγγονιών σου.
  • Όταν έχεις ένα μυστικό το λες σε κάποιον παρακαλώντας τον θερμά να μην το πει πουθενά, αυτός το υπόσχεται και το λέει στον επόμενο. Όταν μάθεις ότι το μυστικό σου αποκαλύπτεται δεν κατηγορείς κανέναν.
  • Η ανώτερη τάξη δεν είναι καταπιεσμένη, είναι συγκρατημένη.
  • Η κατώτερη τάξη δεν είναι καταπιεσμένη, είναι υπεύθυνη.
6

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πολύ καλή παραγωγή,και κάστ.Έχω δει όλα τα επεισόδια αυτής της τόσο καλοφτιαγμένης και πολυβραβευμένης σειράς.Πάντα μου άρεσαν οι σειρές εποχής,αλλά αυτή εδώ είναι μια από τις αγαπημένες μου.Λατρεύω Maggie Smith!
Επίσης, αν σε λένε Lady Mary, όποιον γκόμενο γουστάρεις, αποκαλύπτεται να έχει τεράστια περιουσία, ακόμη κι αν όταν τον γνώρισες ήταν μπατίρης (για να υπογραμμίσουμε το αθέμιτο του έρωτος).Αν είσαι γυναίκα και πεις τη γνώμη σου για κάτι που δεν εχει σχέση με μόδα ή κουτσομπολιό, είσαι πανέξυπνη, δυναμική και χειραφετημενη.Οι Αμερικάνοι είναι βλαχάρες.Η μητέρα βλέπει το παιδί της για 5 λεπτά τη μέρα και συνήθως ενώ το εχει αγκαλιά μιλά με κάποιον άλλον.
Είδα και τους 4 κύκλους του Downtown Abbey κι έχω να πω ότι είναι μια πολύ καλογυρισμένη σειρά με πολύ καλό καστ ηθοποιών (οι περισσότεροι έχουν διαπρέψει στο θέατρο). Σίγουρα έχει κάποιες ιστορικές ανακολουθίες κυρίως όσον αφορά την αργκό που χρησιμοποιούν οι υπηρέτες στους διαλόγους τους κι ο σεναριογράφος έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί πολύ "μοντέρνες" εκφράσεις για την εποχή στην οποία αναφέρεται η σειρά.Οι χαρακτήρες της σειράς, όμως κάνουν τη διαφορά και νομίζω πως οι fun πιο πολύ γι αυτούς τους χαρακτήρες την παρακολοθούν.Η Maggie Smith και οι ατάκες της είναι απόλαυση, ο κος Bates και η Άννα μια σκέτη γλύκα καθώς και η κα Hughes και ο κος Carson. Όσον αφορά τα μυστικά που μαρτυριούνταιι σε κάποιον άλλον, συνήθως γίνεται για καλό σκοπό.