Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά!

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter
2

Φυσαλλίδες και ροζ

1.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Καρανίκα Brut και Rose (16.60)

Πρόκειται για ένα μοναδικό αφρώδες κρασί από 100% Ξινόμαυρο που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ). Έχει έντονα αρώματα φρούτων, τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα, μαλακό κρεμώδη αφρισμό μεγάλης διάρκειας και μακριά επίγευση. Η παραγωγή αυτού του εξαιρετικού κρασιού είναι περιορισμένη και κάθε μπουκάλι αριθμείται και χρονολογείται χειρόγραφα.

2.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Αμαλία Τσέλεπου (13.50)

Κομψό αφρώδες κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτές φυσαλίδες με ένταση και αντοχή στο χρόνο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού, με φόντο γοητευτικές ευωδιές ζύμης.

3.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κτήμα Σπυρόπουλου – Ωδή Πανός (13,80)

Η Ωδή Πανός είναι έντονα αρωματική, με χαρακτηριστικά πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, μπανάνας και τριαντάφυλλου, με χρώμα λευκοκίτρινο και συνεχή, επίμονα κορδόνια φυσσαλίδων που λειτουργούν ως αγωγός φρεσκάδας.Ιδανικό για aperitif ή για να ολοκληρώνει γεύματα συνοδεύοντας φρούτα, γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες. Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 4 ετών.

4.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κυρ Γιάννη – Ακακίες Ροζέ (11,45)

Ένα κρασί με ζωντανό χρώμα κερασιού και πλούσιο αφρισμό. Στη μύτη, τα γοητευτικά φρουτώδη αρώματα της φράουλας και του βύσσινου κερδίζουν σε πολυπλοκότητα χάρη στη χαρακτηριστική φυτικότητα του Ξινόμαυρου, ενώ το στόμα είναι ευχάριστο, με όγκο, πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και δροσιστική οξύτητα, η οποία ισορροπείται ιδανικά από τη διακριτική γλυκύτητα και τη μακρά και φρουτώδη επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά στιγμές γιορτής, μαζί με ελαφρύ τσιμπητό φαγητό, ή φρουτένια γλυκά, αλλά και μόνο του. Πιείτε το σκέτο ή σε κοκτέιλ.

5.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Nico Lazaridi – Solitaire (9,70)

Κιτρινοπράσινο χρώμα και ευωδιές από βερίκοκο, λεμόνι, μέλι και ανοιξιάτικο τριαντάφυλλο. Λεμονάτη διακριτική οξύτητά και ντελικάτη μακρά επίγευση. Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 3 χρόνια από τον τρύγο. Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 7-8 βαθμούς κελσίου, συνοδεύοντας ευχάριστα ένα πολύ μεγάλο εύρος γεύσεων όπως κροκέτες υψηλής γαστρονομίας, δημοφιλείς μεσογειακές μπρουσκέτες και γεύματα που προσδιορίζονται από umami χαρακτήρα.

6.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Kτήμα Εύχαρις – Εύα (11,90)

Πλούσιο ροζέ χρώμα με λεπτό φρουτώδες άρωμα, ευχάριστη γλυκιά φρεσκάδα και φυσαλίδες που διαρκούν.

Γλυκά Κρασιά (στα γρήγορα!)

 

Σάμος- Grand Cru (7,50) / Nέκταρ Σάμου (10,60) / Άνθεμις Σάμου (9,00) / Κτήμα Άλφα – Ωμέγα (15,40) / Βιβλία Χώρα – BB (9,65) / Λήμνος – Grand Cru (8,10) / Μαυροδάφνη Αχαίας Παλαιωμένη Reserve Παρπαρούση (24,60) / Μοσχάτος Ρίου Παρπαρούση (14,80) / Λευκό Vin Santo Σιγάλα (27,60) / Kόκκινο Mezzo «Απηλιώτης» (21.15) /  Χαρλαύτη Λιαστός 1997 (από 18,45 προσφορά στα 14,75) / Aργυρός Vin Santo με τρεις διαφορετικές παλαιώσεις: 4 ετών (25.80), 12 ετών (39.85) και 20 ετών (49.80) / Κτήμα Γεροβασιλείου Γλυκύς Οίνος από Μαλαγουζιά (25,80) / Χατζιδάκις Vin Santo (21,30) / Aντώνης Παπαντώνης «Λυσιμέλης»(18,45) 

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%

 

Ευχαριστούμε τη Cava Vinifera και τον Νίκο Σταυρινίδη για τις συμβουλές του.

Cava Vinifera. 210-8077709, 210-8079345. www.vinifera.gr, Λεωφ. Κηφισίας 317.

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια
.Για όσους θα είναι τυχεροί και θα έχουν αγριογούρουνο,προτείνω από ελληνικά ξηρά ερυθρά:Κατώγι Αβέρωφ http://www.katogi-strofilia.gr/katogi-averoff-red.html Τιμή ~6.50-13 Κτήμα βιβλία Χώρα http://www.greek-wines-cava.gr/index.php?act=viewProd&productId=208Τιμή ~12-16Πλαγίως,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/plagios-erythros.html!Πολύ στυφό,ίσως το πιο στυφό ελληνικό κρασί!Τιμή ~18-22Όβηλος,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/ovilos-erythros.htmlΤιμή ~24.90-26Μαγικό βουνόhttp://www.houseofwine.gr/how/magiko-vouno-erythro-4045.htmlΤιμη ~45-55Mετά τα κλασικά,μπουτάρης,αγεωργήτικο(χωρίς σύγχυση με άλλο είδος) κτλπ.