Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά!

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter
2

Φυσαλλίδες και ροζ

1.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Καρανίκα Brut και Rose (16.60)

Πρόκειται για ένα μοναδικό αφρώδες κρασί από 100% Ξινόμαυρο που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ). Έχει έντονα αρώματα φρούτων, τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα, μαλακό κρεμώδη αφρισμό μεγάλης διάρκειας και μακριά επίγευση. Η παραγωγή αυτού του εξαιρετικού κρασιού είναι περιορισμένη και κάθε μπουκάλι αριθμείται και χρονολογείται χειρόγραφα.

2.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Αμαλία Τσέλεπου (13.50)

Κομψό αφρώδες κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτές φυσαλίδες με ένταση και αντοχή στο χρόνο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού, με φόντο γοητευτικές ευωδιές ζύμης.

3.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κτήμα Σπυρόπουλου – Ωδή Πανός (13,80)

Η Ωδή Πανός είναι έντονα αρωματική, με χαρακτηριστικά πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, μπανάνας και τριαντάφυλλου, με χρώμα λευκοκίτρινο και συνεχή, επίμονα κορδόνια φυσσαλίδων που λειτουργούν ως αγωγός φρεσκάδας.Ιδανικό για aperitif ή για να ολοκληρώνει γεύματα συνοδεύοντας φρούτα, γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες. Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 4 ετών.

4.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κυρ Γιάννη – Ακακίες Ροζέ (11,45)

Ένα κρασί με ζωντανό χρώμα κερασιού και πλούσιο αφρισμό. Στη μύτη, τα γοητευτικά φρουτώδη αρώματα της φράουλας και του βύσσινου κερδίζουν σε πολυπλοκότητα χάρη στη χαρακτηριστική φυτικότητα του Ξινόμαυρου, ενώ το στόμα είναι ευχάριστο, με όγκο, πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και δροσιστική οξύτητα, η οποία ισορροπείται ιδανικά από τη διακριτική γλυκύτητα και τη μακρά και φρουτώδη επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά στιγμές γιορτής, μαζί με ελαφρύ τσιμπητό φαγητό, ή φρουτένια γλυκά, αλλά και μόνο του. Πιείτε το σκέτο ή σε κοκτέιλ.

5.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Nico Lazaridi – Solitaire (9,70)

Κιτρινοπράσινο χρώμα και ευωδιές από βερίκοκο, λεμόνι, μέλι και ανοιξιάτικο τριαντάφυλλο. Λεμονάτη διακριτική οξύτητά και ντελικάτη μακρά επίγευση. Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 3 χρόνια από τον τρύγο. Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 7-8 βαθμούς κελσίου, συνοδεύοντας ευχάριστα ένα πολύ μεγάλο εύρος γεύσεων όπως κροκέτες υψηλής γαστρονομίας, δημοφιλείς μεσογειακές μπρουσκέτες και γεύματα που προσδιορίζονται από umami χαρακτήρα.

6.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Kτήμα Εύχαρις – Εύα (11,90)

Πλούσιο ροζέ χρώμα με λεπτό φρουτώδες άρωμα, ευχάριστη γλυκιά φρεσκάδα και φυσαλίδες που διαρκούν.

Γλυκά Κρασιά (στα γρήγορα!)

 

Σάμος- Grand Cru (7,50) / Nέκταρ Σάμου (10,60) / Άνθεμις Σάμου (9,00) / Κτήμα Άλφα – Ωμέγα (15,40) / Βιβλία Χώρα – BB (9,65) / Λήμνος – Grand Cru (8,10) / Μαυροδάφνη Αχαίας Παλαιωμένη Reserve Παρπαρούση (24,60) / Μοσχάτος Ρίου Παρπαρούση (14,80) / Λευκό Vin Santo Σιγάλα (27,60) / Kόκκινο Mezzo «Απηλιώτης» (21.15) /  Χαρλαύτη Λιαστός 1997 (από 18,45 προσφορά στα 14,75) / Aργυρός Vin Santo με τρεις διαφορετικές παλαιώσεις: 4 ετών (25.80), 12 ετών (39.85) και 20 ετών (49.80) / Κτήμα Γεροβασιλείου Γλυκύς Οίνος από Μαλαγουζιά (25,80) / Χατζιδάκις Vin Santo (21,30) / Aντώνης Παπαντώνης «Λυσιμέλης»(18,45) 

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%

 

Ευχαριστούμε τη Cava Vinifera και τον Νίκο Σταυρινίδη για τις συμβουλές του.

Cava Vinifera. 210-8077709, 210-8079345. www.vinifera.gr, Λεωφ. Κηφισίας 317.

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

2 σχόλια
.Για όσους θα είναι τυχεροί και θα έχουν αγριογούρουνο,προτείνω από ελληνικά ξηρά ερυθρά:Κατώγι Αβέρωφ http://www.katogi-strofilia.gr/katogi-averoff-red.html Τιμή ~6.50-13 Κτήμα βιβλία Χώρα http://www.greek-wines-cava.gr/index.php?act=viewProd&productId=208Τιμή ~12-16Πλαγίως,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/plagios-erythros.html!Πολύ στυφό,ίσως το πιο στυφό ελληνικό κρασί!Τιμή ~18-22Όβηλος,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/ovilos-erythros.htmlΤιμή ~24.90-26Μαγικό βουνόhttp://www.houseofwine.gr/how/magiko-vouno-erythro-4045.htmlΤιμη ~45-55Mετά τα κλασικά,μπουτάρης,αγεωργήτικο(χωρίς σύγχυση με άλλο είδος) κτλπ.