ΚΚΕ χέρι-χέρι με ΝΔ υπέρ των σχολείων-γκέτο για τους Ρομά

ΚΚΕ χέρι-χέρι με ΝΔ υπέρ των σχολείων-γκέτο για τους Ρομά Facebook Twitter
28

Πριν δέκα ημέρες μάθαμε πως το ΚΚΕ συντάσσεται με τη ΝΔ (και με την ακροδεξιά) κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και, άρα, υπέρ της περιφρόνησης της υποχρέωσης της Ελλάδας να συμμορφωθεί με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), τον περασμένο Νοέμβριο, στην προσφυγή Βαλλιανάτος και λοιποί κατά Ελλάδας.[1]  

Σήμερα μαθαίνουμε πως το ΚΚΕ συντάσσεται με τη ΝΔ (προφανώς και με την ακροδεξιά) κατά και της κατάργησης του 12ου δημοτικού σχολείου-γκέτο μόνο για Ρομά στον Ασπρόπυργο και, άρα, υπέρ της περιφρόνησης άλλης μιας υποχρέωσης της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τη διπλή καταδικαστική απόφαση του ΕΔΔΑ, το 2008 και το 2012, στις προσφυγές Σαμπάνη και λοιποί κατά Ελλάδας.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου, στις 19 Δεκεμβρίου 2013, «εξέφρασε κατά πλειοψηφία την αντίθεσή του στην κατάργηση του σχολείου» αυτού, όπως πληροφορεί η τοπική εφημερίδα «Θριάσιο» της 20 Δεκεμβρίου 2013.[2]

Η δεξιά και ακροδεξιά πλειοψηφία υπό το Δήμαρχο Νίκο Μελετίου εκδήλωσε ξανά την αντίθεσή της αφού έχει ήδη στείλει εξώδικα στις εκπαιδευτικές αρχές που προσπάθησαν να καταργήσουν το σχολείο γκέτο και να μετεγγράψουν τα παιδιά Ρομά στο κοντινό στο συνοικισμό 11ο ΔΣ Ασπροπύργου.

Οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα υποστήριξαν την κατάργηση του σχολείου-γκέτο και μίλησαν για «απαράδεκτο το γεγονός της ύπαρξης τέτοιου καθεστώτος στον Ασπρόπυργο... δεν μπορούμε επικαλούμενοι μια παραβατική συμπεριφορά να ακολουθούμε μια τιμωρητική συλλήβδην λύση… υπάρχει ρατσιστική πολιτική του Δήμου από όπου πηγάζει το πρόβλημα… θλιβερό προνόμιο για το Δήμο Ασπροπύργου η ύπαρξη του σχολείου».


Όμως, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (του ΚΚΕ) Αλέξης Τσοκάνης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του σχολείου, αφού θεωρεί «απαγορευτικό για τον Ασπρόπυργο να κλείσει το σχολείο μιλώντας για Κερκόρπορτα που ενδέχεται να δρομολογήσει το κλείσιμο και άλλων σχολείων της πόλης και ζήτησε την ενίσχυσή του».

Τώρα είναι ξεκάθαρο γιατί στη Βουλή ερωτήσεις για την κατάργηση των σχολείων-γκέτο στον Ασπρόπυργο και στις Σοφάδες, για τα οποία έχει καταδικαστεί η Ελλάδα τρεις φορές από το ΕΔΔΑ, έχουν κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.


Το ΚΚΕ είναι προφανώς και τσιγγανοφοβικό εκτός από ομοερωτοφοβικό…

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

12 σχόλια
Οι ανοησίες, όπως τις χαρακτηρίζεται, είναι θεμελιώδη δικαιώματα. Συγνώμη αλλά εσάς πως ακριβώς σας επηρεάζει το γεγονός τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν το δικαίωμα να κατοχυρώνουν νομικά την σχέση τους;
ελεος πια με την αγιοποιηση των ρομα.. τη ζημια βεβαια, την ξεκινησε ο κουστουριτσα με τον "καιρο" του.. και μετα, πηραν τη σκυταλη διαφοροι θολο-κουλτουριαρηδες, που υμνησαν με ανυποφορο ψευτο-ρομαντισμο αυτον τον τροπο ζωης.. και για να προλαβω τους κακεντρεχεις : φυσικα και εχει ο καθενας το δικαιωμα να ζει οπως θελει.. εαν ομως επιλεξει εναν τροπο ζωης που περιφρονει τους θεσμους της οργανωμενης κοινωνιας, θα πρεπει να αναλαβει και το αντιστοιχο κοστος.. αν π.χ. αρρωστησει, να μη ζητησει περιθαλψη απο νοσοκομεια, για τα οποια δεν εχει καταβαλει ουτε ενα ευρω φορο.. γιατι βεβαιως, και η ελλειψη μονιμης κατοικιας και ο αναλφαβητισμος ειναι ΕΠΙΛΟΓΕΣ τους.. και οδηγουν σε παραβατικες συμπεριφορες.. ειναι γνωστο π.χ. οτι ελαβαν ΑΤΟΚΑ δανεια προκειμενου να αποκτησουν μονιμη κατοικια (φυσικα τα εφαγαν για αλλους σκοπους ή αγορασαν σπιτια, τα οποια νοικιαζουν και αυτοι εξακολουθουν να ζουν στα τσαντηρια).. στο Ηρακλειο Κρητης, κλεβουν ρευμα απο το ρανταρ του αεροδρομιου για τον καταυλισμο τους, θετοντας σε κινδυνο τη λειτουργια του και αρα τη ζωη πολλων συνανθρωπων μας.. επομενως, δεν μπορω να υμνησω μια "τζαμπα μαγκια", ενα "πνευμα ελευθεριας" που "σνομπαρει" τις κοινωνικες συμβασεις, αλλα ζει παρασιτικα στις παρυφες της, προκειμενου να απολαμβανει τις κατακτησεις της, χωρις ομως τις υποχρεωσεις που αυτη συνεπαγεται..
Το άλλο οξύμωρο με τους Ρομά είναι ότι ενώ είναι βαθύτατα ακραιφνώς συντηρητικοί σε όλα τα κοινωνικά θέματα (ένα απλό παράδειγμα η θεώρηση που έχουν για τα περί γάμου, σχέσεων κτλ) τους υποστηρίζουν με θέρμη οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Ναι να τους υποστηρίξουμε στα θέματα ρατσισμού που υφίστανται. Αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να είναι ταμπού η πίεση που πρέπει να ασκήσει η πολιτεία για αλλαγή νοοτροπίας και συμπόρευση με την υπόλοιπη κοινωνία.
Μα η καούρα των Δημητράδων δεν είναι να δουν καλύτερο μέλλον οι ρομά. Σκασίλα τους. Είναι μόνο να πετάξουν λάσπη σε αυτούς που κατηγορούν. Αυτό επαγγέλλονται εδώ και χρόνια άλλωστε.
Με τις ζωές και τα παιδιά των άλλων όλοι μπορούμε να το παίζουμε φιλεύσπλαχνοι και politically correct.Ειδικά αν μένουμε πολύ μακρυά από τέτοιες περιοχές και η μόνη μας επαφή με τσιγγάνους είναι σε κάνα φανάρι...
και παμε απο την αρχη. ειναι οι τσιγγανοι παραβατικοι επειδη ειναι αποκλεισμενοι ή ειναι αποκλεισμενοι επειδη ειναι παραβατικοι? (εχουν την παρανομια στο "αιμα τους"?)κατα τα λοιπα το κκε ουτε αριστερα ειναι ουτε κομμουνιστικο
από πού προκύπτουν όλα αυτά που ισχυρίζεται το άρθρο; από το "απαγορευτικό για τον Ασπρόπυργο να κλείσει το σχολείο μιλώντας για Κερκόρπορτα που ενδέχεται να δρομολογήσει το κλείσιμο και άλλων σχολείων της πόλης και ζήτησε την ενίσχυσή του»;! ή το ΚΚΕ είναι υπέρ της ελληνικής καθαρότητας και δεν το έχουμε πάρει πρέφα;!Ήμαρτον.
Ας διευκρινισουμε:-Τα θεματα των ομοφυλοφιλων ειναι ΗΘΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. Ισως και δημοσιας υγειας. Και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζονται. Δεν ειναι ρατσιστικα γιατι οι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι .. ρατσα.- Τα θεματα των τσιγγανων ειναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ γιατι οι τσιγγανοι ειναι ρατσα . Και με προβληματα. Αρα -Τα δυο αυτα δεν συνδεονται με κανεναν τροπο - Πρεπει να αντιμετωπιζωνται διαφορετικα.- Ο καθενας δικαιουται ναχη αλλη αλλη γνωμη για το ενα και αλλη για το αλλο.Αν τα σχολεια -γκετο ειναι πραγματικα γκετο (δηλ για απομονωση) αυτο ασφαλως ειναι κακοΑν ομως ειναι σχολεια ειδικα για τσιγγανακια αυτο μπορει ναναι και καλο για αυτα. Γιατι αυτα τα παιδακια προερχονται απο οικογενειες με προβληματα που δεν τα εχουν οι ελληνικες. Δικη τους γλωσσα κλπΕννοειται, οτι κι αυτα πρεπει να εχουν ισα δικαιωματα, σε μια καλη μορφωση, γνωση της ελληνικης γλωσσας , ισονομια, και φυσικα επαγγελματικη αποκατασταση.
Η έννοια ρατσισμός αφορά οποιαδήποτε διάκριση λόγω φυλής, χρώματος, εμφάνισης ή πεποιθήσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν αφορά μόνο τις διακρίσεις με βάση τη ράτσα όπως λες. Είναι εξίσου ρατσιστικό να στέλνεις τα παιδιά των ρομά σε ξεχωριστά σχολεία με το να αποκλείεις τους ομοφυλόφιλους απ' το σύμφωνο συμβίωσης.
Ράτσα, φυλή, κουλτούρα, πολιτισμικές διαφορές, φύλο, σεξουαλικός προσανατολισμός, όλα ένας αχταρμάς.Quiz: Ποια από τα παραπάνω αποτελούν κοινωνικά κατασκευασμένες κατηγορίες που αναπαράγονται και τροποποιούνται ποικιλοτρόπως, ώστε να νομιμοποιούν αξιολογικές ιεραρχήσεις κοινωνικών ομάδων;
Έχω χρησιμοποιήσει αλλεπάλληλα και ισότιμα με τον ρατσισμό εδώ μέσα τις λέξεις "διακρισιακά", "διακρισιακός", για να βολεύουν και σένα, κάτω από τις οποίες φυσικά, αγγαλιάζεται και η λέξη ρατσισμός, ώστε να μπορούμε να ασκούμε την ίδια κριτική σε όλα αυτά τα διακρισιακά(χωρίς εισαγωγικά πλέον) φαινόμενα. Οπότε πιστεύω οτι σου κάνουν αυτές οι λέξεις, ε; οπότε και ξανασκέψου το...Η χαζομάρα του άρθρου βρίσκεται στο ότι καθιστά ρατσιστικές δύο στάσεις του ΚΚΕ κάτω από τις νουθετικές γραμμές της Ευρώπης και τα πρόστιμά της και μόνο. Αδιάκριτα Ευρωπολάγνο λοιπόν το άρθρο. Διότι για να έχει νόημα αυτή η κριτική του αρθρογράφου, θα πρεπε κατ αρχάς το ΚΚΕ να συντάσσεται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ώστε μετά να τάσσεται κατά της αποστέρησής του. Διότι τάσσεται κατά της διακοπής λειτουργίας του σχολείου προκειμένου "να μην κλείσει ένα σχολείο" και μόνο, άρα να μην αποστερηθούν ένα συγκεκριμένο σχολείο συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως άλλωστε συγκεκριμένο θα είναι και το εκτεταμένο σύμφωνο συμβίωσης, μιας και τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα μπορούν να παντρεύονται όπως και τα ετερόφυλα σε εκκλησία. Αντιφατικό το ΚΚΕ, και ακόμα χειρότερα, αντιφατικά σκευασμένο, το αντικομμουνιστικό άρθρο.
1. In 1933, Joseph Stalin added Article 121 to the entire Soviet Union criminal code, which made male homosexuality a crime punishable by up to five years in prison with hard labor. The few official government statements made about the law tended to confuse homosexuality with pedophilia and was tied up with a belief that homosexuality was only practiced among fascists or the aristocracy.2. In 1926, the Commissariat of Enlightenment (Narkompros) conceded that Gypsies posed serious challenges to the Soviet Union's all-encompassing modernization aims. In a memorandum detailing its recent successes in educating minority peoples, Narkompros singled out the empire's Gypsies as a people so peculiar, perplexing, and "backward" that they had thus far escaped the focused attention of political-enlightenment workers.Really, no surprises here.
Ίσως να έδινα ένα link σχετικό με όλα αυτά-από στήλη "απόψεις" άλλου site-και τα συμπεράσματα θα ήταν διαφορετικά.Αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα γνωστά φιλελέ κοράκια εδώ μέσα θα πέσουν να με φάνε,με την γνωστή κατάληξη να διαβάζω για τον Στάλιν πάλι,αντί των δικαιωμάτων των Ρομά.Ήδη φαντάζομαι το ξεσάλωμα των γνωστών-αγνώστων εδώ μέσα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που κάνουν downvote τον/την Nikatsu είναι ότι η αριστερά δεν ταυτίζεται ως όρος με την πρόοδο.Υπάρχουν και αντιδραστικά/συντηρητικά ρεύματα.
Εννοείται φυσικά ότι ο Δημητράς (και θα αποφύγω τα ad hominem για το συγκεκριμένο) δε μένει στον Ασπρόπυργο και φυσικότερα δε στέλνει το παιδί του εκεί σχολείο. Αν έκανε μια βόλτα λοιπόν προς τα κει μπορεί και να καταλάβαινε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ρατσισμός αλλά η κατά σύστημα παραβατικότητα. Αλλά είπαμε, όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με την κοσμοθεωρία μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Εγώ ψήφισα αρνητικά και τους δύο, διότι διαρκώς υπερτονίζετε τη νομιμότητα, ενώ ως ομοφυλόφιλος και γενικεύοντας όλοι οι ομοφυλόφιλοι, υφίστανται τόνους μικρών και μεγαλύτερων παρανομιών από εκείνους που (νομίζουν ότι είναι ) νομοταγείς. Και οι οποίοι σήμερα γυρεύουν δανεικά από υπουργούς και πρωθυπουργούς παντρεμένους με άντρες μες την Ευρωζώνη. Δεν είναι αντίστοιχο το κύρος που απολαμβάνουν οι αντιλήψεις αυτές, με την πραματική τους σοβαρότητα. Ένα σύμφωνο συμβίωσης, ενδεχομένως ισοδύναμο με το γάμο "in all but name" είναι η μόνη πραγματική υλοποίηση της ισότητας. Ας συνέλθουν κάποιοι, επιτέλους, που νομίζουν ότι έχουν τη δικαιοδοσία να ορίσουν τη ζωή μου.