Τα ΜΑΤ στην Ιταλία έβγαλαν τα κράνη και αγκάλιασαν τους διαδηλωτές

Τα ΜΑΤ στην Ιταλία έβγαλαν τα κράνη και αγκάλιασαν τους διαδηλωτές Facebook Twitter
13

Τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία διαδηλώνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας οδηγοί φορτηγών, έμποροι και βιοτέχνες κατά της αύξησης της φορολογίας. Τη Δευτέρα μια μικρή μερίδα αστυνομικών, όπως γράφουν τα Νέα, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Πόρτα Σούζα του Τορίνο, αποφάσισαν να βγάλουν τα κράνη τους και να αγκαλιάσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απέναντί τους σε ένδειξη αλληλεγγύης. Η ηγεσία της ιταλικής αστυνομίας, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι η βάρδια των εν λόγω αστυνομικών είχε λήξει και για αυτό έβγαλαν τα κράνη τους. Ωστόσο αυτή η εκδοχή διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το σωματείο των αστυνομικών. 

Το συνδικάτων των αστυνομικών της Ιταλίας, το Siulp, τάχθηκε σήμερα ανοιχτά στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων που απεργούν τα τελευταία 24ωρα τονίζοντας ότι "συμμερίζεται πλήρως του λόγους των κινητοποιήσεων". "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο των αστυνομικών.

Η αυριανή μέρα, Τετάρτη, είναι πολύ κρίσιμη καθώς η κυβέρνηση Λέτα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Ρώμης.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Βασικά στη αρχή χάρηκα (αφελώς). Λέγεται πως το κίνημα που "αγκάλιασαν" οι καραμπινιέροι ότι είναι ακροδεξιοί. Δεν το αποκλείω. Γιατί να άλλαξαν οι καραμπινιέροι... Το 2001 στη Γένοβα έδειξαν ποιοι είναι.
Να ξέρετε ότι πάντα οι σχέσεις είναι αμφίδρομεςΣτην Ιταλία οι διαδηλωτές δεν πάνε στις διαδηλώσεις με καδρόνια, πέτρες και να βγάλουν τα επαναστατικά απωθημένα βρίζοντας τους αστυνομικούς.Γενικά υπάρχει άλλη koultouta και στους πολίτες και στους αστυνομικούς.Πάντως όταν γίνονται βίαιες διαδηλώσεις, σας διαβεβαιώνω ότι τα ιταλικά mat δεν βγάζουν κράνη, βλέπε πρόσφατα Ρώμη και παλαιότερα Γένοβα.
Προς τι οι λατινικοί χαρακτήρες στις Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξεως; ή στην κουλτούρα;Οι carabinieri πάντως έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές την κουλτούρα τους.Γενικώς η προτροπή σου είναι του τύπου, κάτσε ήσυχος και κανείς δεν θα σε πειράξει.Έχω ακούσει ότι το λέγαν και αλλού.