Τα ΜΑΤ στην Ιταλία έβγαλαν τα κράνη και αγκάλιασαν τους διαδηλωτές

Τα ΜΑΤ στην Ιταλία έβγαλαν τα κράνη και αγκάλιασαν τους διαδηλωτές Facebook Twitter
13

Τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία διαδηλώνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας οδηγοί φορτηγών, έμποροι και βιοτέχνες κατά της αύξησης της φορολογίας. Τη Δευτέρα μια μικρή μερίδα αστυνομικών, όπως γράφουν τα Νέα, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Πόρτα Σούζα του Τορίνο, αποφάσισαν να βγάλουν τα κράνη τους και να αγκαλιάσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απέναντί τους σε ένδειξη αλληλεγγύης. Η ηγεσία της ιταλικής αστυνομίας, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι η βάρδια των εν λόγω αστυνομικών είχε λήξει και για αυτό έβγαλαν τα κράνη τους. Ωστόσο αυτή η εκδοχή διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το σωματείο των αστυνομικών. 

Το συνδικάτων των αστυνομικών της Ιταλίας, το Siulp, τάχθηκε σήμερα ανοιχτά στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων που απεργούν τα τελευταία 24ωρα τονίζοντας ότι "συμμερίζεται πλήρως του λόγους των κινητοποιήσεων". "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο των αστυνομικών.

Η αυριανή μέρα, Τετάρτη, είναι πολύ κρίσιμη καθώς η κυβέρνηση Λέτα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Ρώμης.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΑΤΗ

Διεθνή / «Έχω εξαπατήσει τους πάντες»: Υπεύθυνος γραφείου τελετών άφηνε σορούς σε θάλαμο ψύξης και παρέδιδε τέφρα αγνώστων σε συγγενείς

Ήταν «λες και είχε βγει κατευθείαν από ταινία τρόμου», λέει πρώην υπάλληλος του Ρόμπερτ Μπους ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΘΕΩΡΕΙΕΣ FAKE NEWS

Διεθνή / Μια εβδομάδα μετά το τέλος του Μουντιάλ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news για τον τελικό συνεχίζονται

Ένας ισχυρισμός που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναφέρει ότι η FIFA υποχρέωσε την Αργεντινή είτε να χάσει στον τελικό είτε να αντιμετωπίσει δεκαετή αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό εξαγωγών, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν δύο σκάφη που μετέφεραν στρατιωτικό φορτίο στο λιμάνι του Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Βασικά στη αρχή χάρηκα (αφελώς). Λέγεται πως το κίνημα που "αγκάλιασαν" οι καραμπινιέροι ότι είναι ακροδεξιοί. Δεν το αποκλείω. Γιατί να άλλαξαν οι καραμπινιέροι... Το 2001 στη Γένοβα έδειξαν ποιοι είναι.
Να ξέρετε ότι πάντα οι σχέσεις είναι αμφίδρομεςΣτην Ιταλία οι διαδηλωτές δεν πάνε στις διαδηλώσεις με καδρόνια, πέτρες και να βγάλουν τα επαναστατικά απωθημένα βρίζοντας τους αστυνομικούς.Γενικά υπάρχει άλλη koultouta και στους πολίτες και στους αστυνομικούς.Πάντως όταν γίνονται βίαιες διαδηλώσεις, σας διαβεβαιώνω ότι τα ιταλικά mat δεν βγάζουν κράνη, βλέπε πρόσφατα Ρώμη και παλαιότερα Γένοβα.
Προς τι οι λατινικοί χαρακτήρες στις Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξεως; ή στην κουλτούρα;Οι carabinieri πάντως έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές την κουλτούρα τους.Γενικώς η προτροπή σου είναι του τύπου, κάτσε ήσυχος και κανείς δεν θα σε πειράξει.Έχω ακούσει ότι το λέγαν και αλλού.