Ανοίγει ο δρόμος για τα αυτοκινούμενα οχήματα στη Μ. Βρετανία

Ανοίγει ο δρόμος για τα αυτοκινούμενα οχήματα στη Μ. Βρετανία Facebook Twitter
1

Την αρχή κάνει η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, προκειμένου να γίνει η χώρα ένα διεθνές κέντρο έρευνας και ανάπτυξης των λεγόμενων αυτοκινήτων άνευ οδηγού, όπως αναφέρει το BBC.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έρευνα που θα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στους Βρετανικούς δρόμους.

Το σχέδιο, προβλέπει επίσης έναν προϋπολογισμό της τάξης των 10 εκατομμυρίων λιρών το οποίο θα χρηματοδοτήσει την πόλη που θα φιλοξενήσει τα test drive των αυτοκινούμενων οχημάτων. Ήδη στην πόλη Milton Keys, κυκλοφορούν πειραματικά αυτοκινούμενα οχήματα.

Μέχρι τα μέσα του 2017 προβλέπεται ότι τουλάχιστον 100 οχήματα αυτόνομης κίνησης θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, τα οποία θα χρησιμοποιούν σένσορες που θα αποτρέπουν τις συγκρούσεις.

Να σημειωθεί ότι την αρχή των αυτοκινούμενων οχημάτων, έκανε η Google, της οποίας το πειραματικό αυτοκίνητο, Google Car, έχει συμπληρώσει test drive που ανέρχεται στα 800 χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ οι πολιτείες της Καλιφόρνια, της Νεβάδα και της Φλόριντα έχουν ήδη νόμους που επιτρέπουν την κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τech & Science / Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τα κρούσματα ασθενειών που προλαμβάνονται με εμβολιασμό αυξάνονται παγκοσμίως, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και εκθέτοντας τις πληγείσες χώρες σε αυξανόμενο κόστος για την αντιμετώπισή τους
LIFO NEWSROOM
Η Gen Z στο TikTok θέλει πίσω το BlackBerry: Η «νοσταλγία της τεχνολογίας» στα social media

Τech & Science / Η Gen Z στο TikTok θέλει πίσω το BlackBerry: Η «νοσταλγία της τεχνολογίας» στα social media

Οι χρήστες ανακαλούν τη φυσική αίσθηση του πληκτρολογίου, το trackball κάτω από τον αντίχειρα, αλλά κυρίως τη μνήμη μιας εποχής όπου το τηλέφωνο ήταν «εργαλείο» και όχι παράθυρο σε μια ψηφιακή πραγματικότητα χωρίς παύση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Παιδιά επειδή τυχαίνει να ζώ στο Milton Keynes, δεν έχουμε δει ακόμα αυτά τα αυτοκίνητα.Ισως έχουν γίνει κάποιες δοκιμές, αποσπασματικά σε μικρή κλίμακα. Θα βγουν σε πιλοτικό πρόγραμμα το 2015 και σε κανονική λειτουργία το 2017. Και οι φίλτατοι ιθαγενείς είναι πολύ στεναχωρημένοι γιατί δεν θα μπορούν να πίνουν και να ανεβαίνουν σε αυτά, παρόλο που δεν θα τα οδηγούν! :)