Αρβανιτόπουλος: “Στο Καποδιστριακό 313 υπάλληλοι έχουν το ίδιο επώνυμο”

Αρβανιτόπουλος: “Στο Καποδιστριακό 313 υπάλληλοι έχουν το ίδιο επώνυμο” Facebook Twitter
30

 

Για 313 περιπτώσεις υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το ίδιο επώνυμο, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, δηλώνοντας ότι αυτές οι προσλήψεις έγιναν από τις πρυτανικές αρχές. «Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό» διερωτήθηκε σε συνέντευξη του στον Βήμα Fm, σημειώνοντας «πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό , αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες».



Ανεφέρε, ακόμη πως «όταν ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να αυτοαξιολογηθούν για τις δομές, τους ανθρώπους και τις διαδικασίες και να μας πουν 36 ιδρύματα που έχουν υπεράριθμους και που έχουν ελλείψεις όλα έδειξαν ότι θέλουν και άλλους διοικητικούς».



Όπως είπε ο υπουργός, στο Καποδιστριακό υπάρχουν 1.317 υπάλληλοι και με τη διαθεσιμότητα 800, τονίζοντας ότι «12 μόνο έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ».



Μίλησε επίσης για αθρόες προσλήψεις που διπλασίασαν το προσωπικό μέσα σε 10 χρόνια και έκανε λόγο για την “ανάγκη να μπει τέλος στο χάος που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια”.



Χαρακτήρισε ακόμη την αναγκαιότητα ως “μέτρο κοινωνικό και αναγκαίο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας».



Επέρριψε επίσης ευθύνες στον πρύτανη του Καποδιαστριακού αν χαθεί το εξάμηνο και κάλεσε φοιτητές και καθηγητές να πάνε στις Σχολές τους, λέγοντας ότι “πρέπει να σηκωθεί η μπάρα” της εισόδου.



Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει η Πολιτεία στην περίπτωση που οι πρυτάνεις δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ομαλή πρόσβαση του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών, ο κ. Αρβανιτόπουλος, είπε ότι ο νόμος είναι σαφής και πως η Πολιτεία θα προσέξει «να μην υπάρχουν τραμπουκισμοί».

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Αυτή την παρανοϊκή λογική, αντί να επιλύσουμε τα προβλήματα, να προσπαθεί ο ένας να εξοντώσει τον άλλο νομίζοντας πως ο "θάνατος" του διπλανού μας θα είναι η ζωή μας, δεν μπορώ να την καταλάβω, ούτε να τη δεχτώ.
O εξωτερικός παρατηρητής υπουργός μας λέει ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στο χάος των πανεπιστημίων και πρέπει να σηκωθεί η μπάρα της εισόδου. Όμως , όχι τέλος στο χάος δεν βάζει , αλλά ούτε καν τα πανεπιστήμια μπορεί να ανοίξει . Αν'αυτού , επιλέγει την κατασυκοφάντηση συλλήβδην των καταληψιών διοικητικών υπαλλήλων , αδικώντας έτσι και αυτούς ακόμη από τους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Καλή αρχή με τα συγγενολόγια. Αν τώρα βρουν και πόσοι υπάλληλοι στο Καποδιστριακό έχουν το ίδιο κρεβάτι ... ή οικονομικές δοσοληψίες.Σε σειρά σπουδαιότητας αλλά και χρονική, το σεξ, ο νεποτισμός, και το χρήμα όταν κυκλοφόρησε, δεν μπόρεσαν ποτέ να κρύψουν τα αίτια του ρουσφετιού, την ανικανότητα και την τεμπελιά.
Το πρόβλημα ειναι οτι αυτοι 313 θα πάρουν στο λαιμό τους και άλλους με λιγότερο "καλο" επώνυμο.Συν του οτι αυτοι οι 313 θα την βρουν την ακρη και με το νεο καθεστώς , κάπως θα "ξανατρουπωσουν".Θα πιάσουν φιλίες με Ζωή και Ραχήλ...και θα εξαργυρωσουν τους "κοινούς αγωνες" με ψηφους και διορισμους αντίστοιχα .Αναξιοκρατία και έλλειψη δικαιοσύνης παντου. Same old , same old.
Καλά τι σόι είναι αυτό; Δικαιολογημένες οι προσλήψεις παιδιά, ξέρετε πόσο θα κόστιζε ένα reunion όλων αυτών; Θα έπρεπε να κλείσουν το ΟΑΚΑ. Οπότε τώρα βλέπονται στην δουλειά και γίνεται εξοικονόμηση.Έρευνα για τις συνθήκες πρόσληψης (για να μην υπάρχει καμμία δικαιολογία, και να στείλουν και αυτόν που τους προσέλαβε) και όταν επιβεβαιωθεί η εξώφθαλμη παρατυπία, ΔΡΟΜΟ!Αλλά μιας που πιάσαμε τις συμπτώσεις, μην σταματήσουμε εδώ...Να δούμε και άλλες συμπτώσεις που σε κάποιες υπηρεσίες όλοι οι υπάλληλοι είναι κοντοχωριανοί. Οι μήπως οι Μεσσήνιοι έχουν μια τάση στα πολιτιστικά;
Με πόσους ακόμα διορισμούς παιδιών, ανιψιών και κυρίως γκόμενων σας θα λέγατε πως το Πανεπιστήμια δύναται να λειτουργήσει κύριοι καθηγητές? Με πόσα ακόμα ερευνητικά κονδύλια τα οποία μόνο έρευνα δεν θα παράξουν θεωρείτε πως θα ξανανοίξει το Πανεπιστήμιο? Δώστε μας ένα νούμερο χοντρικά.
μα τι λεμε? στην γερμανια αντιστοιχουν 11 διοικητικοι σε 100 φοιτητες στην αγγλια 10 και δω λενε 1 ανα 100!προφανως υπαρχουν βισματιεςπασοκ-νδ κυβερνουν τοσα χρονια και αντιστοιχοι ειναι και οι διοικησεις των αειπρωτα να τους ξεφορτωθουμε τους τροικανους επιστατες και μετα α ξεκαθαρισουμε τους βισματιες
Στην Γερμανία ναι από προσωπική πείρα έχουν πολλούς διοικητικούς. Θυμάμαι κάτι Πολωνούς από τους οποίους έπαιρνα κλειδιά για να ανοίξω μια αίθουσα (η οποίοι κάθε μα κάθε πρωί έπαιζαν πασιέντζα!). Σε κάθε όροφο επίσης είχες 2-3 από αυτούς οι οποίοι έκαναν χρέη γκαρνταρόμπας. Στη Menza υπήρχε ιμαντιοφύλακας σε κάθε ιμάντα που τραβούσε τους άδειους δίσκους! Στην Αγγλία καμία σχέση. Τα πάντα ηλεκτρονικά. Οι φοιτητές δεν ξέρουν καν το πρόσωπο των διοικητικών.
Αλήθεια είναι. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς και φίλοι των μελών ΔΕΠ, απόγονοι μεγαλοστελεχών της διοίκησης του Πανεπιστημίου και άλλα τέτοια. Και μπήκαν χωρίς ΑΣΕΠ, αλλά με πρυτανικές αποφάσεις "αξιοποιώντας" το νόμο Παυλόπουλου (καθηγητής στο ΕΚΠΑ και ο ίδιος, μην ξεχνιόμαστε...). Αυτό που δεν είπε ο Υπ. Παιδείας βεβαίως είναι πώς και ούτε ένας δεν βγηκε σε διαθεσιμότητα από 2 μονον ΑΕΙ! Το ΠΑΠΕΙ (εκλογική του περιφέρεια) και η Πάντειος (είναι μέλος ΔΕΠ ο ίδιος).
Σε σχέση με το ΠΑΠΕΙ. Δεν είναι η εκλογική περιφέρεια μόνο. Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχω την εντύπωση πως κυριαρχεί η ΝΔ. Γνωρίζω πως η επαφή με τους κομματικούς μηχανισμούς της ΝΔ εξασφαλίζουν το βύσμα για την εισαγωγή σε (κάποια τουλάχιστον) μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. ΤΟ ΕΜΠ αντιθέτως αποτελούσε πύργο του ΠΑΣΟΚ και τώρα μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν νομίζω πως υπάρχει περισσότερο μπουκωμένο σε προσωπικό πανεπιστήμιο από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ
Μπουκωμένα σε προσωπικό το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ;ΕΚΠΑ: 30350 φοιτητές (σε κανονικά εξάμηνα), 1337 Υπάλληλοι Αναλογία 1 για 23ΕΜΠ:7603 Φ, 892 Υπ. Αναλογία: 1 για 8Πολυτεχνείο Λωζάννης: 9158 Φ, 1667 Υπ., αναλογία 1 για 5 Πανεπιστήμιο Λέστερ: 17055 Φ, 2495 Υπ., αναλογία 1 για 7Δηλαδή το "μπουκωμένο" ΕΚΠΑ, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας έχει το ένα τρίτο των υπαλλήλων ανα φοιτητή (και το 1/2 σε απόλυτο αριθμό) από ένα μεσαίο Αγγλικό πανεπιστήμιο.
Δώσε τώρα και την πηγή σου για τα Ελληνικά πανεπιστήμια (αξιόπιστη και πρωτογενής παρακαλώ όχι alfavita και λοιπές μπούρδες). Σε μια μόλις σύγκριση του τηλεφωνικού κατάλογουhttp://telekpa.uoa.gr/sbgdt.phpμε τις ιστοσελίδες τμημάτων (όπως οικονομικού) βλέπω διαφορετικά ονόματα και διαφορετικούς αριθμούς. Έχεις πρόσβαση στις καταστάσεις μισθοδοσίας;
Ένα άλλο homework. Βρες μου πανεπιστήμιο του εξωτερικού με περισσότερους φοιτητές (ειδικά διδακτορικούς!) από ότι διαθέτουν τα δικά μας εγχώρια πανεπιστήμια του κέντρου. Μια σύγκριση του αριθμού των διδακτορικών (εξυπηρετητών θελημάτων μελών δΕΠ) στο ΕΜΠ με τον αντίστοιχο σε όποιο πανεπιστήμιο του κόσμου επιθυμείτε (Stanford, MIT κτλ.) αρκεί για να γελάσει και το παρδαλό το κατσίκι
Άλλη μια αναλήθεια: Στο πανεπιστήμιο του Λέστερ οι 2495 είναι διοικητικοί;;;; Στους 2485 βλέπω professors, τεχνικούς, λέκτορες, γιατρούς κοκ! Έλεος δηλαδή!Professors 168 Senior Lecturers/Readers 183 Lecturers 315--------------666ClinicalProfessors 37 Senior Lecturers/Readers 36 Lecturers 12----------------85Academic-RelatedAdmin 215 Library 16 Computer 49Other related 146Research 342 Clinical research 35 --------------------803Support StaffClerical 405 Technical 276 Manual and Ancillary 232 --------------913 Σύνολο= 666+85+803+913 = 2467Και δεν θα μπω καν στον κόπο να ελέγξω και την Λοζάννη! Σε δύο (τουλάχιστον) από τις τρεις περιπτώσεις διαδίδεις ψέματα
Αγαπητέ Αταξινόμητε, Σχετικά με τους αριθμούς υποψήφιων διδακτόρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό [ατυχές θέμα για homework κατα τη γνώμη μου). Το ΜΙΤ όπως και όλα τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης πληρώνουν και μάλιστα πολύ καλά τους υποψήφιους διδάκτορες τους, σε αντίθεση με τα ελληνικά Πανεπιστήμια που δεν δίνουν μία, εξαναγκάζοντας τους 'ερευνητές' να κάνουν ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς για να τα βγάλουν πέρα. Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις το Phd δεν τελειώνει ποτέ (αφ'ης στιγμής αποτελεί στην πραγματικότητα πάρεργο) και κάποιος παραμένει αιωνίως εγγεγραμμένος σαν 'υποψήφιος διδάκτορας' στα κατάστιχα του ΕΚΠΑ και του όποιου ΕΚΠΑ.
@george costanza Μα πως θα ήταν δυνατόν να βρεθούν πόροι για όλους τους τόσους υπεράριθμους ΥΔ; Γνωρίζω βέβαια και περιπτώσεις ΥΔ που πληρώνονται για να κάνουν χρέη γραμματέως σε μέλη ΔΕΠ ή άλλα θελήματα (για αυτό άλλωστε και επιλέγουν τόσους πολλούς) - άσχετα με αυτό που πρέπει να κάνει ένας ΥΔ . Και εν πάση περιπτώσει ούτε διδακτορικές σπουδές μπορούν να θεωρηθούν αυτές αλλά και ούτε αναιρεί αυτό το ότι υπάρχουν υπεράριθμοι
Όσο για το Λέστερ, τα στοιχεία και πάλι από Wikipedia.http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Leicester To μόνιμοι Support stuff και οι Academic-related (μη ακαδημαϊκοί, στην Ελλάδα θα ήταν στους διοικητικούς)το 2009 ήταν 1720. Ξεχνάς όμως και τους 1158 ημιαπασχόλησης, οι οποίοι έστω πως εργάζονται 30% κατά μέσο όρο, μας δίνει 516 πλήρους απασχόλησης. Δηλαδή σύνολο 2236, ή 1 για 8 φοιτητές. Ή το ανάλογο με το "υπερφορτωμένο" ΕΜΠ και τριπλάσιοι του ΕΚΠΑΓια το EPFL δες εδω:https://documents.epfl.ch/groups/e/ep/epfl-unit/www/rapport/EPFL-annual-report-2012.pdf
Ένα παράδειγμα"(Η παρακάτω επιστολή εστάλη στον κ. Σπηλιωτόπουλο με κοινοποίηση στον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Κίττα μέσω ΗλΤαχ. Αν θέλετε διαδώστε την ή αναδημοσιεύστε την για περισσότερη πίεση. Βασίζεται στο ποστ «Καταγγελία για νεποτισμό στη θεολογική Αθηνών». Θα πρότεινα να σταματήσουν τα σχόλια σε εκείνο το ποστ γιατί έχει παραφορτωθεί. Ό,τι καινούριο ας κατατίθεται εδώ.)Τι συμβαίνει στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ;Αγαπητέ κ. Υπουργέ,τον τελευταίο καιρό έχουν δει τη δημοσιότητα αρκετές πληροφορίες για το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Στο τμήμα αυτό είναι καθηγητές ο Παναγιώτης και η Ελένη Χριστινάκη (ζεύγος). Η κόρη τους Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό με επιβλέποντα τον πατέρα της το 2004 και εξελίχθηκε σε τακτική καθηγήτρια μέσα σε 4 χρόνια! Πρόσφατα η άλλη κόρη, Όλγα Χριστινάκη, έγινε δεκτή για μεταπτυχιακό με επιβλέπουσα την αδελφή της. Τον περασμένο Δεκέμβριο έκαναν δεκτό για διδακτορικό τον υιό, Επαμεινώνδα Χριστινάκη, πτυχιούχο Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Ο γαμπρός της οικογένειας, Αθανάσιος Γλάρος, σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη διδάσκει ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Τι είναι το τμήμα αυτό κύριε Υπουργέ, οικογενειακή επιχείρηση;Δεν είναι η οικογένεια Χριστινάκη το μόνο παράδειγμα νεποτισμού στο εν λόγω τμήμα. Η Διοτίμα Λιαντίνη, κόρη της τέως προέδρου του τμήματος Νικολίτσας Γεωργοπούλου-Λιαντίνη, έλαβε διδακτορικό το 2001 από τη φιλοσοφική σχολή. Έλαβε επίσης και πτυχίο από το τμήμα κοινωνικής θεολογίας το 2002. Το διάστημα 1999-2001 ήταν διδάσκων ΠΔ/407 στο ίδιο τμήμα. Δηλαδή, για δύο χρόνια ήταν ταυτόχρονα διδάσκουσα και φοιτήτρια! Αυτό πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Το διδακτορικό της απονεμήθηκε στις 30/5/2001 και διορίστηκε λέκτορας στο τμήμα κοινωνικής θεολογίας στις 19/11/2001. Πότε έγινε η προκήρυξη, πότε έγινε η εισήγηση, πότε έγινε η κρίση, πότε έγινε η αλληλογραφία τμήματος-πρυτανείας-υπουργείου και επιστροφή, πότε βγήκε ΦΕΚ, μεσολαβούντος μάλιστα και του καλοκαιριού; Για «κοινούς θνητούς» οι διαδικασίες αυτές παίρνουν χρόνια.Υπάρχουν και άλλα περίεργα στο τμήμα αυτό. Π.χ. ο κ. Τσιτσίγκος διορίστηκε λέκτορας το 2004. Μέσα σε 5 χρόνια έγινε αναπληρωτής καθηγητής. Ταυτόχρονα αναφέρει στο βιογραφικό του ότι είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Ψυχολογίας. Σε όλη μου την ακαδημαϊκή ζωή πρώτη φορά συναντώ το φαινόμενο κάποιος να είναι ταυτόχρονα μέλος ΔΕΠ και υποψήφιος διδάκτωρ. Κάθε μία από αυτές τις ασχολίες απαιτεί πλήρη αφοσίωση. Πώς μπορεί κανείς να κάνει σωστά και τις δύο ταυτόχρονα;Κύριε υπουργέ, το Σύνταγμα καθορίζει ότι τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους. Ο εκπρόσωπος του Κράτους σήμερα είστε εσείς. Θα μπορούσατε να συστήσετε μια επιτροπή διερεύνησης των τεκταινόμενων στο τμήμα Κ.Θ. του ΕΚΠΑ τα τελευταία 10 χρόνια. Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να απαρτίζεται από ανεξάρτητους ακαδημαϊκούς από άλλα πανεπιστήμια. Θα εξετάσει τα πρακτικά των εκλογών, θα λάβει ένορκες καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους, και θα συντάξει ένα πόρισμα το οποίο θα δημοσιοποιηθεί. Η επιτροπή θα εξετάσει πρώτα από όλα αν υπήρξαν παραβάσεις του νόμου. Αν υπήρξαν, θα πρέπει να διαταχθούν πειθαρχικές ή και ποινικές κυρώσεις. Αν δεν υπήρξαν παραβάσεις του νόμου, τα συμπεράσματά της θα μας επιτρέψουν να δούμε πού υστερεί το σημερινό νομικό πλαίσιο για να το διορθώσουμε. Πρέπει να στείλετε το μήνυμα ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Επειδή η υπόθεση αυτή έχει ήδη λάβει μεγάλη δημοσιότητα, τυχόν αδράνεια εκ μέρους σας αναπόφευκτα θα έχει πολιτικό κόστος.Θέμης ΛαζαρίδηςΚαθηγητής ΧημείαςCity College, of the City University of New Yorkcc. Πρύτανη ΕΚΠΑ κ. Χ. Κίττα"http://tinyurl.com/nbx55qu
Πείτε σε αυτόν τον κ.Λαζαρίδη ότι τα παιδιά έχουν ταλέντο και δεν γίνεται μια τυχαία και εντελώς συμπτωματική συγγένεια να αποτελέσει τροχοπέδη στην μελλοντική τους εξέλιξη.
Μαζί σου πραγματικά (αν και δεν πίστευα ότι θα το έγραφα ποτέ αυτό :D), αλλά η επιστολή που παραθέτεις αφορά τον μεγάλο βόθρο των πανεπιστημίων που λέγεται επιλογή ΔΕΠ και όχι τους υπαλλήλους -και άρα σκάει στα μούτρα του Αρβανιτόπουλου και των συναδέλφων του πανεπιστημιακών. Κάτι για ανάλογες "αιμομικτικές" σχέσεις με διοικητικούς υπαλλήλους έχουμε, να σιχαθούμε εις το τετράγωνο;
Ναι τους εκλέγουμε, αλλα το θέμα ειναι το πως και γιάτι τους εκλεγουμε. Αν δεν λεγοταν Μητσοτάκης ο Κυριακος και ο καθε Κυριάκος θα έκανε καριέρα στη πολιτική? Ηταν απο φύση του ταλέντο? Για να περει θέση στις λίστες υποψηφίων ποιος μεσολάβησε? Για να κανει τις σπουδες που έκανε ποια λεφτά χρησιμοποίησε? Από που βρήκε αυτά τα λεφτά ο πατερας του για να τον σπουδάσει? Ξεκινάει απο την ίδια αφετηρία ο Κυριάκος με τον οποιδήποτε φτωχό βιοπαλεστή? Για να βγεί ο Κυριάκος βουλευτής ποια λεφτά χρησιμοποιησε? Ποια ΜΜΕ τον στήριξαν και με τι αντάλαγμα? Θα στήριζαν το ίδιο τον οποιοδήποτε υποψήφιο? Η διαφήμιση που επεσε απο αυτα τα ΜΜΕ για να προπαγανδίσει την ικανοτητα του Κυριακου και του καθε Κυριακού στην πολιτική απο που υποκινήθηκε?Το ''τους οποίους και εκλέγουμε'' παραείναι απλοική θεση πανω στο θέμα. Ειτε δεν μπορείς να σκεφτεις πιο σύνθετα είτε εισαι βολεμένος. Διαλεξε